paveu77 0 #2526 Napisano 9 Grudnia 2018 Panowie co sądzicie o tym zegarku?https://www.olx.pl/oferta/zegarek-casio-g-shock-CID87-IDxNula.html Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #2527 Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Podróbka ale nie tania jak w opisie A do tego prawie 100wr I dlaczego wstawiłeś do tego działu? Edytowane 9 Grudnia 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2528 Napisano 15 Grudnia 2018 Panowie, potrzebuję koperty do dw6900. Czarnej. Może być bez szkła. Chodzi mi w sumie o sam czarny plastik w którym siedzi moduł i reszta.Drugie pytanie - jak zamawiam moduł z zibi, to potrzebuję do niego dokupić metalowy pierścień mechanizmu? Czy jest on już zamontowany? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2529 Napisano 15 Grudnia 2018 Panowie, potrzebuję koperty do dw6900. Czarnej. Może być bez szkła. Chodzi mi w sumie o sam czarny plastik w którym siedzi moduł i reszta. Drugie pytanie - jak zamawiam moduł z zibi, to potrzebuję do niego dokupić metalowy pierścień mechanizmu? Czy jest on już zamontowany?1. Może cos się znajdzie.Poszukam.2. Musisz dokupić stalową i gumowa osłone modułu. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2530 Napisano 16 Grudnia 2018 Byłbym wdzięczny. Chodzi mi o sam plastik, bo w moim dwa gwinty są zjechane i nie trzymają śrubki, więc zrobiłbym podmiankę szkła.Właśnie gumową osłonę mieli w ZIBI, a o metalowej powiedzieli, że jest ,,niedostępna" :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #2531 Napisano 16 Grudnia 2018 Jak coś to mam jakąś starą koperte dw6600. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #2532 Napisano 16 Grudnia 2018 Na PacParts podają, że mogą tę osłonę zamówić. Nie wiem, skąd ta niedostępność, skoro część jest wykorzystywana w modelu produkowanym od 23 lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2533 Napisano 16 Grudnia 2018 No mało tego - ta część jest dostępna po sklepach internetowych i allegro, więc tym bardziej nie ogarniam. A chciałem żeby wszystko razem przyszło Jak coś to mam jakąś starą koperte dw6600.Priv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M-point 1 #2534 Napisano 19 Grudnia 2018 HejCzy oststnio zauważyliście może problemy z synchro?Mieszkam w okolicach wawy ale pracuje prawienie centrum i mój mudman coś nie chce synchronizować?Pozdr Michał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9008 #2535 Napisano 19 Grudnia 2018 HejCzy oststnio zauważyliście może problemy z synchro?Mieszkam w okolicach wawy ale pracuje prawienie centrum i mój mudman coś nie chce synchronizować?Pozdr MichałWczoraj wystawiłem na balkon 4 sztuki. Na jednej barierce nie złapał żaden, przełożyłem na drugą, prostopadłą - wszystkie 4 złapały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2536 Napisano 19 Grudnia 2018 Ja śpię z zegarkiem na ręce i nie mam problemu z synchronizacją, gdy żaluzje są trochę podniesione przy zamknietych oknach (w bloku). Gdy żale opuszczone o synchro na rąsi nie ma mowy .Pogoda ma też wpływ co z resztą wszyscy wiemy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus 5 #2537 Napisano 19 Grudnia 2018 Też miałem się pytać o synchronizacje, bo w miejscach gdzie mój GWG-1000 się zawsze synchronizował w nocy to ostatnio nie łapie synchronizacji, za to w innych miejscach jak odpalam ręcznie synchro to czasem potrafi złapać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M-point 1 #2538 Napisano 19 Grudnia 2018 No właśnie trochę dziwne....jak załączam synchro ręczne to wczoraj łapał L2 L3 ale nie zsynchronizował ...A robiłem przy otwartym oknie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2539 Napisano 19 Grudnia 2018 Kompletnie się tym nie należy przejmować. To normalne. Synchronizacja nastąpi. To kwestia warunków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #2540 Napisano 20 Grudnia 2018 Noooo... taka ostatnio "propagacja fal radiowych"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2541 Napisano 22 Grudnia 2018 Moduł zostawił duszka w kopercie. To wynik jakiegoś utleniania się gumy czy czegoś podobnego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2542 Napisano 22 Grudnia 2018 Jest to normalne zjawisko które zachodzi z biegiem lat. Tak jak napisałeś coś się utlenia lub zachodzi jakaś reakcja wewnątrz koperty. W każdym razie o ile w modelach na baeryjke można łatwo się tego nalotu pozbyć tak w niektórych solarach jest to znacznie cięższe do wykonania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2543 Napisano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Taka sytuacja.. https://www.instagram.com/p/BroaT71j7WM/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=j9rc5dgjnxli https://www.instagram.com/p/BrgkgJEjQYy/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=flp2f6merny4 Edytowane 22 Grudnia 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #2544 Napisano 22 Grudnia 2018 Taka sytuacja.. https://www.instagram.com/p/BroaT71j7WM/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=j9rc5dgjnxli https://www.instagram.com/p/BrgkgJEjQYy/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=flp2f6merny4 Co to za manufaktura? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #2545 Napisano 22 Grudnia 2018 Czyżby podróby do wersji DW/GW? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2546 Napisano 22 Grudnia 2018 Na to wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9008 #2547 Napisano 23 Grudnia 2018 (edytowane) CZYSZCZENIE CASIO LINEAGE LIW-M700D-2A Ostatnio odezwał się do mnie po obejrzeniu jednego z moich filmów Pan Dariusz, który widząc moje omówienie zegarka GW-3000 poprosił mnie o pomoc w ustawieniach jego codziennego zegarka z linii Lineage. Pan Dariusz nie jest pasjonatem zegarkowym, po prostu kupił zegarek, który mu się podoba i użytkuje go na codzień, ale dopiero podczas eksploatacji stwierdził, że w zasadzie to niewiele potrafi w nim zrobić, tj. ani wykorzystać jego funkcji (stoper, timer, czas światowy), ani go ustawić. I wówczas trafił przypadkiem na mój kanał. Po przeczytaniu maila od Pana Dariusza stwierdziłem, że z przyjemnością mu pomogę z dwóch powodów: po pierwsze dlatego, że po prostu lubię pomagać, a już zwłaszcza w czymś, na czym się znam. Po drugie dlatego, że nigdy nie miałem bezpośredniej styczności z linią Lineage, a bardzo mnie te zegarki ciekawiły. Jako że obaj jesteśmy z Warszawy, zaproponowałem Panu Dariuszowi przekazanie mi jego zegarka do zrobienia pełnego omówienia na moim kanale celem osiągnięcia obopólnej korzyści: ja będę miał nowy, ciekawy materiał do opublikowania na kanale, a Pan Dariusz oraz inni użytkownicy tego modelu prostą instrukcję obsługi i ustawień zegarka, który - przyznaję - dla laika może być naprawdę skomplikowany w obsłudze. Jako że zazwyczaj omawiam zegarki nowe, są one idealnie czyste, zaś te, które trafiają do mnie jako używane, najpierw przed nagraniem poddaję gruntownemu czyszczeniu. Tak było i tym razem, gdyż zegarek ten u właściciela jest w ciągłej eksploatacji. Na pierwszy rzut oka zegarek jest czysty: Ale już po odwróceniu widać naturalne osady, które nawarstwiają się w trakcie codziennej eksploatacji. Dlatego postanowiłem powierzony zegar nieco zdefragmentować i wyczyścić. Jak widać, warto było to zrobić, gdyż największa ilość zanieczyszczeń gromadzi się tam, gdzie nie jest widoczna. Tak zaś zegarek prezentował się tuż po czyszczeniu: Jeszcze kilka fotek przed/po. I na koniec porównanie z moją metalową kostką. Mi osobiście tem model Lineage'a się bardzo podoba, jestem nim naprawdę pozytywnie zaskoczony. Chętnych do zapoznania się bliżej z tym modelem zapraszam już niebawem na mój kanał, gdzie będzie jego pełne omówienie, recenzja oraz opis ustawień. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #2548 Napisano 23 Grudnia 2018 Dobra robota;) osobiście uważam, że analogi nadają się tylko do pokazywania czasu, używanie pozostałych funkcji jest niepraktycze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2549 Napisano 23 Grudnia 2018 Tomku dobry uczynek zrobiłeś.Fajny ten zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9008 #2550 Napisano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Dobra robota;) osobiście uważam, że analogi nadają się tylko do pokazywania czasu, używanie pozostałych funkcji jest niepraktycze.Ależ całkowicie się z Tobą zgadzam. U mnie GPW-1000 służy tylko i wyłącznie do pokazywania czasu i pomimo około 20 sztuk w kolekcji prawie nie schodzi z łapy.Tomku dobry uczynek zrobiłeś.Fajny ten zegarek A ile daje frajdy takie wyczyszczenie zegarka, kiedy widzisz, że jest średnio, a po robocie to jakbyś składał niemal nowy zegarek. Mi osobiście też się podoba, i to nawet bardzo, ale o tym szerzej w jego recenzji, która mam nadzieję, że pojawi się już niebawem. EDYTA: recenzja właśnie się pojawiła: https://youtu.be/U2HYuI1Jl_4 Edytowane 25 Grudnia 2018 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach