Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igory76

Klub Miłośników Zegarków Jaeger-LeCoultre

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Bardzo ładny ten JLC zintegrowany, naprawdę brawa.

Ładny, bardzo ładny, fajnie zwymiarowany i zdaje się dobrze wyceniony. 
I na pewno w dzisiejszych czasach potrzebny tej firmie, żeby się utrzymać na powierzchni. 
Ale jak czytam teksty typu „welcome back to the glory” pod zdjęciami stalowego zegarka na bransolecie, w odniesieniu do marki, która jednocześnie wypuszcza nowe zegarki z Żyroturbilonem, trzy klatki, grubość poniżej 9 mm (mechanizm), to mam ochotę usunąć instagrama 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie wieje nuda. Tarcza jak od garniturowcow w sportowej kopercie ze zintegrowana bransoleta.

Bez znaczka JLC bylby ... coz. Najciekawsze jest zdecydowanie bransoleta, ciekawe jak na zywo wrazenia.

PS. Zyrotourbillon super - ten bym nosil ale czlowiek nie ma tyle nerek, zeby kupic :)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na drugi rzut oka wersja z sub-tarczami rezerwy chodu i daty lepsza.

Nie macie wrazenia, ze marki niezalezne mialy duzo ciekawsze premiery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Dla mnie wieje nuda. Tarcza jak od garniturowcow w sportowej kopercie ze zintegrowana bransoleta.

Bez znaczka JLC bylby ... coz. Najciekawsze jest zdecydowanie bransoleta, ciekawe jak na zywo wrazenia.

PS. Zyrotourbillon super - ten bym nosil ale czlowiek nie ma tyle nerek, zeby kupic :)

Nie zgodzę się z Tobą. W mojej opinii całość wygląda spójnie, zwyczajnie ładnie. To jest oczywiście bardziej jewellery - sport, ale mi się podoba. 

18 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Na drugi rzut oka wersja z sub-tarczami rezerwy chodu i daty lepsza.

Nie macie wrazenia, ze marki niezalezne mialy duzo ciekawsze premiery?

Zdecydowanie. Tylko umówmy się - mówimy o markach, które żeby zarobić sprzedają po kilkadziesiąt sztuk zegarków rocznie. Taki Rexhep Rexhepi ma pewnie kolejkę na najbliższe parę lat. Tymczasem duże marki, żeby się wyżywić, muszą zwyczajnie przypodobać się większości. Stąd w moim mniemaniu takiemu JLC należy się uznanie za samo to, że chcą, mogą i rozwijają zegarmistrzostwo. A biznes wiadomo, robią trochę gdzie indziej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, rafi napisał(-a):

Tymczasem duże marki, żeby się wyżywić, muszą zwyczajnie przypodobać się większości. 

No ale wlasnie tu mam problem - mam wrazenie, ze duze marki probuja miec wszystkie fronty obstawione.

Nowy pilot od IWC - 46 mm, zloto, tourbillon, fazy ksiezyca ... da sie, jasne ale to jak Lambo do orania pola.

JLC, podobnie jak GS, najlepiej sie czuje w bardziej eleganckich klimatach (to moje, byc moze mylne wrazenie).

Ale skoro wszyscy trzepia kase na zintegrowanych bransoletach to i tutaj chca uszczknac kawalek tortu dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, gdzie w okolicy stolicy zrobię serwis JLC MUT Small Seconds? Myślę nad zakupem, a chciałbym wiedzieć jakie mam możliwości.

No i jak to wygląda cenowo? Podstawowy serwis mechanizmu. Rozebrać, wyczyścić, naoliwić i złożyć :) 

Szukam kogoś kto ma pojęcie o JLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieliście tegoroczne nowości zegarkowe? Dla mnie JLC to nr 1, jak na razie. Wspaniałe komplikacje, widoczny postęp w kontekście wzornictwa. Brawo JLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, qlimaxzu napisał(-a):

Hej, gdzie w okolicy stolicy zrobię serwis JLC MUT Small Seconds? Myślę nad zakupem, a chciałbym wiedzieć jakie mam możliwości.

No i jak to wygląda cenowo? Podstawowy serwis mechanizmu. Rozebrać, wyczyścić, naoliwić i złożyć :) 

Szukam kogoś kto ma pojęcie o JLC.

Np Zbigniew Bronowski piękna 47. Pewnie ok 1500pln.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, McIntosh napisał(-a):

Widzieliście tegoroczne nowości zegarkowe? Dla mnie JLC to nr 1, jak na razie. Wspaniałe komplikacje, widoczny postęp w kontekście wzornictwa. Brawo JLC.

Widzieliśmy. Nawet wrzucałem zdjęcie Master Hybris Inventiva oraz nowych integr i biadoliłem, że najbardziej komentowane są te drugie 😉

Jak bym był bogolem, to już bym stał w kolejce po Żyroturbilona 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo juz? Jaeger-LeCoultre Master Hybris Mechanica Ultra Thin Minute Repeater Tourbillon

1776162349166.png

1776162354623.png

Wbilo mnie w ziemie. Przepiekny! Do tego 8,25 mm grubosci 😧

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, machlo napisał(-a):

88be6856112634558560fc76448b6fb4.png

Gratuluję nowości, dla mnie bomba! 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Bylo juz? Jaeger-LeCoultre Master Hybris Mechanica Ultra Thin Minute Repeater Tourbillon

1776162349166.png

1776162354623.png

Świetny jest, jak wszystkie nowości JLC w tym roku. Tu mamy minutowy repetier grubości 5 mm (mechanizm). I to jest zegarmistrzostwo najwyższych lotów. 
Jak już pisałem, mi się najbardziej podoba Żyro. Chociaż na pewno mniej noszalny niż ten pokazany przez Ciebie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

1776162349166.png

1776162354623.png

Idę popytać w rodzinie kto nie potrzebuje nerki 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7238506-0af9325900087b9e0a67e31bb2076673.jpg&key=c541bfb8560e3fe1e81a9b0287faab2fdd11ef9f6d3258587db36e04e950e75c

7238507-41d1242b05e7c45dbdcdc53ae60a4229.jpg&key=866c4b5c92fc1e43b481e7703ff0b52134212853a960bb57304ad00b9c21fa40

Wbilo mnie w ziemie. Przepiekny! Do tego 8,25 mm grubosci 

W innym wcieleniu może realne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najfajniejsze nowości z wszystkich marek premium. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Najfajniejsze nowości z wszystkich marek premium. 

pełna zgoda.

poniższy model na zintegrowanej bransolecie dla mnie najfajniejszy z rozsądnie wycenionych:

https://www.jaeger-lecoultre.com/eu-en/watches/master-control/master-control-chronometre-date-q4158120

ten master control chronometr date w stali podoba mi się chyba bardziej niż rolex na zintegrowanej bransolecie  w stali czyli ld.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, 70soul napisał(-a):

JLC czyta w moich myślach. Wreszcie koniec upychania logo pod "12". Powrót Jerome Lamberta na stanowisko CEO JLC to istne wejście smoka. Uwielbiam Jaeger-LeCoultre od lat, ale często miewałem problem ze znalezieniem ich zegarka dla siebie, który mógłbym kupić bez cienia wątpliwości. Teraz wreszcie mogę. Miałem klika zegarków JLC i w każdym z nich coś mi nie pasowało, ale po tegorocznym W&W koniec z tym. Wreszcie. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi