Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igory76

Klub Miłośników Zegarków Jaeger-LeCoultre

Rekomendowane odpowiedzi

W dziale marketingu jak widać mają vacant. 
mając reverso oraz ultra thin mogliby świetnie rozwinąć ze dwie dodatkowe linie. 
To jest ostatni przystanek przed Patek. Jestem fanem marki ale niestety jest to trudna miłość 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lotus2024 napisał(-a):

W dziale marketingu jak widać mają vacant. 
mając reverso oraz ultra thin mogliby świetnie rozwinąć ze dwie dodatkowe linie. 
To jest ostatni przystanek przed Patek. Jestem fanem marki ale niestety jest to trudna miłość 

W dziale designu też :P

Marka ma jeden pięknie zaprojektowany zegarek i jest to Reverso oczywiście. (No jeszcze Atmos 😉 ).

Reszta to zegarki, które może nie są nijakie, ale żadnego z nich nie można określić jako ikonę designu. JLC nie umie zrobić ładnego chrono albo zegarka sportowego.

Od czasu do czasu biję się z myślami o Master Control Chronograph ale ciągle z nim jest tak, że wygląda za bardzo garniturowo do częstego noszenia...a jeśli chodzi o okazje bardziej oficjalne, to znajdzie się w tym zakresie cenowym niejeden zegarek, który jest ładniejszy.

I tak rok po roku, ciągle słyszę, jakie to JLC bliskie zastąpienia AP w wielkiej trójce...bo historia i mechanizm itd....i rok po roku ciągle nie ma zegarka, do którego serce by naprawdę mocniej zabiło (poza Reverso), a ceny rosną jak szalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałbym coś dobrać do rozbudowanej kolekcji byłby to  Reverso.

Jeśli miałaby to być jednozegarkowa kolekcja to wziąłbym sector dial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLC w kolekcji już mam, 😊

Tutaj mam inny model ale co też istotne miałem okazję zobaczyć pasek od @eye_lip zrobiony dla JLC  @Christo
Pasek  świetnie wykonany, w uszach  zakrzywiony pod kopertę, gruby, mięsisty, przesycie też pasuje. 🤩

IMG_9579.thumb.jpeg.3e600ae7057e5bafb5182e9680c8baca.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bright side. 😉

IMG_6565.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje!
Jak ten niebieski na żywo? Czytelna tarcza?

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minutes ago, pdb said:

Po długich narzekaniach, że JLC jest nudne...znalazłem dla siebie, coś co łączy elegancję z moimi ulubionymi komplikacjami.

Oto i on...czyli mój powrót do marki:

IMG_5471.thumb.jpeg.55d07e030a142be884189fc2e0c02c21.jpegIMG_5473.thumb.jpeg.45cb0eda136b9f4299e99fb600018ad7.jpeg

Fantastyczny, bardzo mi się podoba. Myślę ze to doskonały JLC aczkolwiek osobiście widziałbym tutaj białe złoto zamiast stali. Życzę aby cieszył i służył. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, lukebor napisał(-a):

Gratulacje!
Jak ten niebieski na żywo? Czytelna tarcza?

Fajnie. Jest nieco bardziej błyszcząca, i troszkę mniej czytelna niż na przykład niebieski IWC Mark, ale jest w porządku.

10 minut temu, KrysH napisał(-a):

Fantastyczny, bardzo mi się podoba. Myślę ze to doskonały JLC aczkolwiek osobiście widziałbym tutaj białe złoto zamiast stali. Życzę aby cieszył i służył. Gratulacje.

Dzięki :)

Fakt, że pasowałoby. Tylko wtedy by kosztował pewnie jakieś 35k EUR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po długich narzekaniach, że JLC jest nudne...znalazłem dla siebie, coś co łączy elegancję z moimi ulubionymi komplikacjami.
Oto i on...czyli mój powrót do marki:
IMG_5471.thumb.jpeg.55d07e030a142be884189fc2e0c02c21.jpegIMG_5473.thumb.jpeg.45cb0eda136b9f4299e99fb600018ad7.jpeg

Gratulacje, pięknie się prezentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi