Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Czy samotna kobieta która zaszła w ciążę z przypadkowym mężczyzną i nie żyje z nim w związku partnerskim i w związku małżeńskim tylko sama wychowuje dziecko które sama urodziła. Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji można powiedzieć, że to dziecko jest wychowywane w związku jednopłciowym? 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy samotna kobieta która zaszła w ciążę z przypadkowym mężczyzną i nie żyje z nim w związku partnerskim i w związku małżeńskim tylko sama wychowuje dziecko które sama urodziła. Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji można powiedzieć, że to dziecko jest wychowywane w związku jednopłciowym?

Jak je wychowuje sama, tzn. że dziecko w ogóle nie jest wychowywane w związku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Ale jest wychowywane tylko przez przedstawiciela jednej płci, z tym chyba się zgodzisz?

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Ale jest wychowywane tylko przez przedstawiciela jednej płci, z tym chyba się zgodzisz?

Dziecko potrzebuje ojca i matki, a to że są przykłady wychowania dziecka nawet przez zwierzęta, absolutnie nic nie zmienia w tym względzie.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziecko potrzebuje ojca i matki, a to że są przykłady wychowania dziecka nawet przez zwierzęta, absolutnie nic nie zmienia w tym względzie.

https://youtu.be/ce_ucotYHnM

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie jest pozbawione logiki...

No ku*wa, Marek, nie osłabiaj mnie. Jak nie jest pozbawione logiki? Chyba, że masz na myśli jakąś logikę snu wariata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Liczba homosi jest nieporównywalnie mniejsza od populacji heteroseksualnej ale więcej heteroseksualnych może nie mieć dzieci niż homo. To proste. Błędem jest użycie w tej sytuacji sformuowania rodzi się bo homosie z zalążkami jajec też niestety mają dzieci. Jeżeli kogoś uraziłem nie przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... nie jest ok, że temat aborcji pewnie znowu przykryje jakąś dziwną ustawę lub przekręt...że faceci w sukienkach dyktują facetom w garniturach co mają robić, a banda tych hipokrytów wykonuje ich polecenia. To są politycy ??? 

Całe szczęście, że nie mam TV w domu od wielu lat, bo nie wytrzymałbym chyba i wyrzucił przez okno...

To musi kiedyś pierdolnąć...

14333818_1475256469157481_93341326394226

14440741_1476336035716191_21825743467477

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... nie jest ok, że temat aborcji pewnie znowu przykryje jakąś dziwną ustawę lub przekręt...że faceci w sukienkach dyktują facetom w garniturach co mają robić, a banda tych hipokrytów wykonuje ich polecenia. To są politycy ???

Właśnie po cichu jest przepychana podwyżka składek ZUS.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ok, sąd chciał odebrać ojcu dzieci z powodu biedy http://wiadomosci.wp.pl/kat,59154,title,Sad-chcial-odebrac-dzieci-ojcu-z-Lodzi-z-powodu-biedy-Interwencja-Ministerstwa-Sprawiedliwosci,wid,18513956,wiadomosc.html

To musi kiedyś pierdolnąć...

to już się stało w zeszłym roku z układem magdalenkowym  :lol: . Cóż za zbieg okoliczności, że ci, którzy najbardziej  zaszkodzili polskiej gospodarce mają najwyższe stanowiska w UE...

Niech podwyższą KRUS raz, a dobrze. Płace więcej na miesiąc niż taki na kwartał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech podwyższą KRUS raz, a dobrze. Płace więcej na miesiąc niż taki na kwartał.

Lepiej niech obniżą ZUS do poziomu KRUS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ku*wa, Marek, nie osłabiaj mnie. Jak nie jest pozbawione logiki? Chyba, że masz na myśli jakąś logikę snu wariata...

W Twoim sasiedztwie mieszka sto par w związkach.

50 to zwiazki hetero, 25 lesbijskie, 25 'pedalskie":)

W ciagu ostatniego roku w zwiazkach hetero rodzi się 10 dzieci.

W związkach lesbijskich (powiedzmy zapładniają się 'na miescie") 10 dzieci, w 'pedalskich'-placą za urodzenie surogatce, 10 dzieci.

O taką 'logikę' pewnie chodzilo pani profesor-jesli uznamy za 'rodzenie w związkach' wystarczy ze jedna z osob jest rodzicem.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba być niezłym fanboyem lewicy żeby próbować obronić tą kompletną bzdurę wypowiedzianą przez tamtą panią. Dlatego nie ma sensu tłumaczyć tego dalej - "fanboy" i tak jest głuchy i ślepy na prawdę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę nauczyć się czytać ( zwrocić uwagę na cudzysłów), nikogo nie bronię, i nie nazywać mnie zadnym 'fanboyem', kompletnie nie mam pojęcia kim jest ta pani, odnioslem się tylko do Jej wypowiedzi, a raczej logiki lub jej braku.

P.S Lepiej być slepym i głuchym, niz analfabetą :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba być niezłym fanboyem lewicy żeby próbować obronić tą kompletną bzdurę wypowiedzianą przez tamtą panią. Dlatego nie ma sensu tłumaczyć tego dalej - fanboyem i tak jest głuchy i ślepy na prawdę :-)

...tak swoją droga ktoś jeszcze pamięta czym 'z definicji' jest lewica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, komentujecie zdanie wyrwane z kontekstu i czynicie sobie wzajemnie uwagi. IMO, bez sensu. :)  

Tu macie całą debatę (z której wyjęto jedno zdanie IMO niezbyt fortunnie sformułowane) w której Pani Płatek objaśnia wszystko bardzo dokładnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

post-63153-0-33498000-1474640771.jpg

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba być niezłym fanboyem lewicy żeby próbować obronić tą kompletną bzdurę wypowiedzianą przez tamtą panią. Dlatego nie ma sensu tłumaczyć tego dalej - fanboyem i tak jest głuchy i ślepy na prawdę :-)

Nie jestem lewakiem. Ale kiedy widzę takie wpisy jedno mogę napisać. Won prawackie ścierwa z mojego tematu!

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ok, bo ostatnimi czasy pojawiło sie na forum kilkunastu uzytkowników-po postach wnioskuje, a raczej ich tresci, bojówek różnej masci partii i próbują 'nauczać' kierując na 'właściwą drogę'...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Obecna podwyżka ZUS to Pikuś, Pan Pikuś, do tego co w niedługim czasie czeka tak skonstruowany system zabezpieczenia społecznego rodem z PRL.

Subwencja z budżetu systematycznie rośnie. ZUS pożycza pieniądze z budżetu, budżet co pewien czas umaża ten dług a następnie zwiększa subwencję. Jak na emeryturę pójdą w najbliższych latach roczniki wyżu z lat 50. to dopiero będzie jazda ze zbilansowaniem.

Skoro politycy nie bardzo rozumieją co się dzieje to zajmują się tym co mniej więcej wydaje im się, że rozumieją czyli np. ustawą aborcyjną/antyaborcyjną. Oczywiście w zależności od prezentowanego przez partię światopglądu.

Św.pam. Prezydent Lech Kaczyński sprawę załatwił swego czasu krótko, stwierdzając, że nie podpisze ustawy zmieniającej obowiązującą, która utworzyła kruchą równowagę. Uważem, że ustawy, które nie zadawalają nikogo są najlepiej stanowionym prawem.

Na aborcji znają się prawie wszyscy dlatego to chodliwy temat. Należę do mniejszości, która nie zna się i nie chce się znać na aborcji. Nie mam zamiaru dać sobie ryć psychiki psycholom, którym się wydaje, że mają receptę na świat idealny. Dotyczy to obu pożałowania godnych stron tego konfliktu.

Nie jest O.K. gdy widzę jak ten na wskroś idiotyczny problem ciśnieniuje tyle wydawałoby się kulturalnych i inteligentnych osób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ok, bo ostatnimi czasy pojawiło sie na forum kilkunastu uzytkowników-po postach wnioskuje, a raczej ich tresci, bojówek różnej masci partii i próbują 'nauczać' kierując na 'właściwą drogę'...

Nie jest OK, bo inni z nimi wchodzą w dyskusję, łamiąc tym samym regulamin, sam się czasem daję ponieść, a wystarczyło by, by można było przyznawać minusy (tak jak się przyznaje plusy), i nikt nie musiał by pisać, że ktoś dyrdymały wypisuje. :) Tylko - :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy odprezcie się, za chwilkę w znienawidzonym tvn24 Kazimiera Szczuka :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.