Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Astarloa12

Balticus Watches

Recommended Posts

Mała uwaga po paru miesiącach użytkowania. Nie odkładajcie Stardusta na bransolecie tarczą do dołu. Przez to, że endlink jest ruchomy dotyka koperty i się rysuje.

W wersji PVD będzie to jeszcze większym problemem.

Edited by spy

Kto pyta wstydzi się raz :). Co to jest ten endlink ? :(.

Końcowe ogniwo bransolety/maskownica.

Instagram.com/horlobby.watches

Mała uwaga po paru miesiącach użytkowania. Nie odkładajcie Stardusta na bransolecie tarczą do dołu. Przez to, że endlink jest ruchomy dotyka koperty i się rysuje.

W wersji PVD będzie to jeszcze większym problemem.

NIE BEDZIE, zauważyłem to i bransa przechodzi mały lifting (na zdjeciach publikowanych są prototypy ale finalnie do produkcji poszlo z poprawkami), end link nie bedzie ruchomy. O ile w wersji stalowej mozna to sobie wypolerowac o tyle w PVD byłby dramat.

Micro brand ma swoje wady i zalety, mam nadzieje ze wiekszosc z klientów akceptuje to że nie zawsze wszytsko jest idealne ale z drugiej strony w pewien sposób indywidualne.

:)

Super że to zostało zauważone. Gdyby jeszcze end link wypełniał całą powierzchnię przy kopercie byłoby idealnie.

Druga sprawa to mechanizm szybkiej zmiany paska/bransolety - dzwigienka do zmiany paska jest wkręcana w teleskop. Sprawdzajcie czasami luzy. U mnie już tej dźwigienki nie ma...

Edited by spy

Super że to zostało zauważone. Gdyby jeszcze end link wypełniał całą powierzchnię przy kopercie byłoby idealnie.

Druga sprawa to mechanizm szybkiej zmiany paska/bransolety - dzwigienka do zmiany paska jest wkręcana w teleskop. Sprawdzajcie czasami luzy. U mnie już tej dźwigienki nie ma...

Rzuc mi maila na [email protected] - poradzimy

End Link wlasnie ma być jak najbardziej i jak najblizej koperty :) a sam teleskop tez przechodzi lifting, ewoluuje na tyle na ile mogę :)

Dzięki. Ja nie używam pasków, więc nie ma to dla mnie większego znacenia. Zegarek noszę bardzo często (zdeklasował nawet mojego Pulsomatica jako EDC), więc mogło się zdarzyć.

Poza tym świetny projekt - cały czas cieszy.

Też właśnie sobie oglądam te zegareczki i szkoda, że nie ma niebieskiego.

No ale skoro ma być upgrade, to może warto poczekać  :rolleyes:

Byle by faktycznie nie były droższe (dużo) i nie chciałbym tam też nic gorszego, niż Miyota 9xxxx  B)

BTW: czemu w droższych Gwiezdnych pyłach jest dawana starsza wersja mechanizmu: Miyota 8215?

Guest bart8

Witam. Będzie dostępna w niedalekiej przyszłości matowa wersja murzyńska czarnego pyłu w mniejszym rozmiarze?

Po 7. miesiącach Stardust właśnie przestał działać. Słychać, że wahnik się rusza ale wskazówki już nie. Przy ruchu zegarkiem sekundowa przesuwa się sekundę wprzód i w tył. Ciekawy objaw. Dałem w sklepie do naprawy, zobaczymy co się stało.

Co by nine było - naprawią - to prosty mechanizm. 

Fajny paseczek, ale na taką pogodę to chyba lepiej na gumę zegarek wrzucić.