ketron 0 #2301 Napisano 9 Listopada 2014 Yves Saint Laurent La Collection M7 - mocny trwały zapach na taki okres jesienno-zimowy, popołudnie, wieczór. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #2302 Napisano 9 Listopada 2014 (edytowane) Yves Saint Laurent La Collection M7 - mocny trwały zapach na taki okres jesienno-zimowy, popołudnie, wieczór.Tak zgadzam się to dobry zapach, choć osobiście bardziej podchodzi mi Yves Saint Laurent M7.Ja ostatnio uzupełniłem sobie kolekcję o Guerlain HABIT ROUGE i Lalique Encre Noire klasyczne dobre zapachy i pora odpowiednia, piękna Polska jesień. Edytowane 9 Listopada 2014 przez roberp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #2303 Napisano 14 Listopada 2014 Przedwczoraj dotarł Lalique - Encre Noire świetny dymny zapach idealny na chłodny jesienny wieczór, i wczoraj Guerlain- Habit Rouge piękny różany różaniec .Naprawdę dwa fajne zapachy, polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72385 #2304 Napisano 14 Listopada 2014 Encre Noire - stosunek jakość/cena - kosmiczna rewelacja. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #2305 Napisano 21 Listopada 2014 I kolejne klasyki dotarły:1. Guerlain - Heritage2. Ted Lapidus Lapidus pour HommePiękne kompozycje, ujmujące zarówno doborem i zróżnicowaniem składników jak i rozwojem na nosicielu.Ładne, nie sztampowe zapachy które bez obaw można "ubrać" do pracy, nie przejmując się że będziemy pachnieć jak wielu innych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #2306 Napisano 22 Listopada 2014 Ja chyba jednak spróbuje Toma Forda... w grę wchodzą 3 zapachy... Black Noir - najzwyklejszy (i najtańszy)... Neroli Portofino - świetny, cytrusowy, tylko chyba bardziej na ciepłe czasy... no i mój chyba faworyt - Tobacco Vanille... piękny zapach, choć nie wiem jak się zmienia na skórze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #2307 Napisano 22 Listopada 2014 I kolejne klasyki dotarły:1. Guerlain - Heritage2. Ted Lapidus Lapidus pour HommePiękne kompozycje, ujmujące zarówno doborem i zróżnicowaniem składników jak i rozwojem na nosicielu.Ładne, nie sztampowe zapachy które bez obaw można "ubrać" do pracy, nie przejmując się że będziemy pachnieć jak wielu innych.Ile masz w sumie zapachów ? Flakonów? 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4709 #2308 Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Ja chyba jednak spróbuje Toma Forda... w grę wchodzą 3 zapachy... Black Noir - najzwyklejszy (i najtańszy)... Neroli Portofino - świetny, cytrusowy, tylko chyba bardziej na ciepłe czasy... no i mój chyba faworyt - Tobacco Vanille... piękny zapach, choć nie wiem jak się zmienia na skórze. Tom Ford TV - dla mnie i na mnie pachnie jak nalewka wiśniowa babci. Tytoń i Vanille też czuć, ale wiśniowa nalewka dominuje. Zapach zupełnie nie dla faceta.Jak chcesz drogiego Forda - to Tuscan Leather. Jest liniowy i świetny. Bardzo trwały na mnie. Tylko po co jak jest Encre Noire? Edytowane 22 Listopada 2014 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2309 Napisano 22 Listopada 2014 Tom Ford TV - dla mnie i na mnie pachnie jak nalewka wiśniowa babci. Tytoń i Vanille też czuć, ale wiśniowa nalewka dominuje. Zapach zupełnie nie dla faceta.Jak chcesz drogiego Forda - to Tuscan Leather. Jest liniowy i świetny. Bardzo trwały na mnie. Tylko po co jak jest Encre Noire? Tom Ford jest chyba najbardziej przewartościowany, ale to tylko moje zdanie.TV to mało ciekawy, ulepkowaty zapach - nie bardzo wiem, czym się ludzie jarająTuscan Leather jest zdecydowanie lepszy, klimatycznie zbliżony do C Clive'a Christiana, choć zdecydowanie mu ustępuje pod względem kompozycji i jakości. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #2310 Napisano 22 Listopada 2014 Tom Ford jest chyba najbardziej przewartościowany, ale to tylko moje zdanie.TV to mało ciekawy, ulepkowaty zapach - nie bardzo wiem, czym się ludzie jarająTuscan Leather jest zdecydowanie lepszy, klimatycznie zbliżony do C Clive'a Christiana, choć zdecydowanie mu ustępuje pod względem kompozycji i jakości. mam takie dziwne wrażenie, że na forum zegarkowym to perfumy ocierają się o snobizm każący uważać, że tylko to co od super niezależnych i za duża kasę jest dobre, a reszta to tania tandeta. A dodatkowo - o ile jeszcze w zegarkach mamy jakąś namacalną wartość - perfumy, bazujące przecież na zapachu, winny być znacznie bardziej oceną indywidualnego gustu. A tu część wypowiedzi mentorska do przesady :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #2311 Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Ja chyba jednak spróbuje Toma Forda... w grę wchodzą 3 zapachy... Black Noir - najzwyklejszy (i najtańszy)... Neroli Portofino - świetny, cytrusowy, tylko chyba bardziej na ciepłe czasy... no i mój chyba faworyt - Tobacco Vanille... piękny zapach, choć nie wiem jak się zmienia na skórze. W wymienionych jedynie Tobacco Vanille nie próbowałem. Reszta jest świetna, ja do wymienionych poleciłbym jeszcze Tuscan Leather - jak dla mnie fantastyczny. Zgadzam się tez co do opinii o niezalażnych, nie popadałbym w tej kwestii w przesadę. Edytowane 22 Listopada 2014 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24512 #2312 Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Lukasz, jak chcesz potestować noir to mogę Ci pożyczyć. Edytowane 23 Listopada 2014 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #2313 Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Z ciężkich zapachów, w których tez gustuje, polecam zdecydowanie Armani Prive Cuir Amethyste. Ostatnio mój ulubiony. Mocno łączy się z zapachem skóry i trwa na nim wiele dni. Cena dość wysoka ale przy zalozeniu że to tylko na chlodne dni to powinien posłużyć dwa, trzy sezony. Edytowane 23 Listopada 2014 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2314 Napisano 23 Listopada 2014 A ja ostatnio na nowo bo kilka lat do niego nie wracałem kupiłem świetny jesienny zapach:)Givenchy Xeryus Rouge Poza tym na jesien standard od kilku lat:Carolina Herrera ChicNina Ricci Memoire d Homme choć tu w przyszłym sezonie mogę mieć problem bo ostatni flakon w zapasie:( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2315 Napisano 23 Listopada 2014 mam takie dziwne wrażenie, że na forum zegarkowym to perfumy ocierają się o snobizm każący uważać, że tylko to co od super niezależnych i za duża kasę jest dobre, a reszta to tania tandeta. A dodatkowo - o ile jeszcze w zegarkach mamy jakąś namacalną wartość - perfumy, bazujące przecież na zapachu, winny być znacznie bardziej oceną indywidualnego gustu. A tu część wypowiedzi mentorska do przesady :/ Gdybyś nie zauważył, to właśnie wypowiedziałem swoje zdanie, wyrażające mój gust.Nie sadziłem, że trzeba to tłumaczyć.Od dzieł Toma Forda znam wiele lepszych, za ułamek cen fordowych. I nie z niszy (do której to Ford aspiruje a częsciowo w niej jest) ale z mainstreamu właśnie.Nie zarzucaj mi wiec, że chwalę tylko to, co od niezależnych i za dużą kasę, bo wcale tak nie jest.Dzieła znakomite i zwykłe knoty bywają zarówno w massmarkecie jak i w niszy.Ci niezależni po prostu mniej mogą sobie pozwolić na badziewie, co nie znaczy że wszystko od nich to cud miód i orzeszki.Z kolei w mainstreami można znaleźć naprawdę dobre kompozycje w niskich cenach. Weź pod uwagę choćby kompozycje od Lalique, czy Loewe 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #2316 Napisano 23 Listopada 2014 Od dzieł Toma Forda znam wiele lepszych, za ułamek cen fordowych. I nie z niszy (do której to Ford aspiruje a częsciowo w niej jest) ale z mainstreamu właśnie. To bardzo chętnie się dowiem tych alternatyw dla Forda TV ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72385 #2317 Napisano 24 Listopada 2014 Ja też. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4709 #2318 Napisano 24 Listopada 2014 No to pierwsza. TF Tuscan Leather - alternatywa - moim zdaniem nawet lepsza - Lalique Encre Noire. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24512 #2319 Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Eee.. Not. Dla mnie TF dużo lepszy, en się kurzy na półce. Edytowane 24 Listopada 2014 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4709 #2320 Napisano 24 Listopada 2014 No co do zapachów to zawsze będą opinie subiektywne. TF TL - jest świetny. W przeciwieństwie do mulącego TV. Ale dla mnie EN jest lepszy. Choć trwałość Forda lepsza. No ceny tez się trochę różnią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #2321 Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Ile masz w sumie zapachów ? Flakonów?Flakonów + - 20 , i kilka odlewek (choć odlewek nie lubię )Docelowo zostanie 10, wybranych z 30 typów. A ja ostatnio na nowo bo kilka lat do niego nie wracałem kupiłem świetny jesienny zapach:)Givenchy Xeryus RougeW 100% się zgadzam, gratuluję również uważam że to świetny zapach ideałem byłaby stara wersja, nowy wypust już do mnie "idzie" Co do dyskusji toczonej przez kolegów, moje 5 groszy,uważam że zapachy ogólnie rzecz ujmując to bardzo subiektywny temat.Ilu nosicieli tyle opinii i każdy może mieć rację bo na każdym z nas zapach inaczej się układa.Np. osobiście bardzo lubię kilka zapachów i są wśród nich tanie zapachy które bardzo lubię pokroju Lalique Encre Noire, Ted Lapidus - Pour Homme które nawiasem mówiąc uważam że jedne z lepszych zapachów i nieco droższe Amouage Interlude Man, TF Tobacco Vanille - które nie uważam za szczyt sztuki, ale może dlatego że na mnie słabo projektują-ot taka przypadłość, jednak mimo małych słabości (co podkreślam - na mnie) i tak je lubię.Zapachy to bardzo ale to bardzo subiektywna kwestia,dobrze to znam z mojego domowego podwórka zapach który kupiłem za wg mnie duże pieniądze który na mnie wytrzymał 2h i to bardzo słabo był wyczuwalny, natomiast na mojej żonie (lubi zdecydowane zapachy ) wprost odwrotnie po prostu idealnie się dopasował. Miło jest przeczytać o odczuciach kolegów i wymienić się swoimi spostrzeżeniami , i w mojej opinii właśnie po to jest ten temat. Edytowane 24 Listopada 2014 przez roberp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2322 Napisano 24 Listopada 2014 To bardzo chętnie się dowiem tych alternatyw dla Forda TV ? Nie miałem na myśli akurat konkretnej alternatywy dla TV.Szczerze mówiac nigdy jej nie szukałem. Posiadam TV w ilosci 10ml i pewnie więcej nie będę miał, bo to nie moja bajka w perfumach.Zapach na pierwszy "rzut nosa" bardzo przyjemny, szybko staje się męczący, nachalny, oblepiający. Poza tym to bardzo prosta kompozycja i właściwie nie ma czego w niej odkrywać. Mnie wiec wystarczy psiknąć sobie na nadgarstek raz na parę miesięcy.Czy jest w mainstreamie coś, co pachnie jak TV? Nie wiem.Jesli mam chęć na świetnie podany tytoń, to sięgam po Herrera for Men. Jeśli na waniliowca - Pi od Givenchy. A świetną nutkę wiśni mam w Burberry London. Wszystko na raz to jak dla mnie za dużo 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #2323 Napisano 25 Listopada 2014 Nie miałem na myśli akurat konkretnej alternatywy dla TV.Szczerze mówiac nigdy jej nie szukałem.A ja szukałem, i znalazłem Cartier - Santos de Cartier Concentree edt, zapach podobny choć moim zdaniem bardziej "ostry, zadziorny z większymi kochones " Zapach na pierwszy "rzut nosa" bardzo przyjemny, szybko staje się męczący, nachalny, oblepiający. Mam podobne odczucia, od czasu do czasu można dla tylko od czasu do czasu - jeśli chodzi o mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 735 #2324 Napisano 25 Listopada 2014 lalique encre noire zamówiony u św. Mikołaja za miesiąc pierwsze testy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #2325 Napisano 25 Listopada 2014 lalique encre noire zamówiony u św. Mikołaja za miesiąc pierwsze testy.Będzie Pan zadowolony Ja zastanawiam się nad Lalique - Pour Homme Equus EDP. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach