MHAEM 13 #2751 Napisano 14 Października 2015 Jaki masz % podany na opakowaniu? Encre Noir alc.79% miały to do siebie, ze niektóre partie były jakby "gorsze" natomiast każda 79% jest słabsza od 78% i nie pytajcie z czego to wynika ale na 4 flakonach testowane i tak poprostu jest:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1382 #2752 Napisano 14 Października 2015 Jaki masz % podany na opakowaniu? Encre Noir alc.79% miały to do siebie, ze niektóre partie były jakby "gorsze" natomiast każda 79% jest słabsza od 78% i nie pytajcie z czego to wynika ale na 4 flakonach testowane i tak poprostu jest:) Oczywiście 79% . Pewnie te "lepsze" partie były sprzedawane w Douglas'ach i Sephora'ch Seria 14F3023 = data produkcji 06.2014Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #2753 Napisano 14 Października 2015 To nie to, nowsze wersje juz maja 79%, te 78% można trafić w necie ale ceny są wyższe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #2754 Napisano 15 Października 2015 Witam,zachęcony dobrymi opiniami kupiłem w ciemno w iPerfumy.pl - niestety stwierdzam krótką trwałość i słabo go czuć .Pozdrawiam.Ponoć posmarowanie miejsc gdzie aplikujesz perfum bezbarwną i bezzapachową wazelina wspomaga działanie - może warto wypróbować 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2755 Napisano 15 Października 2015 Ponoć posmarowanie miejsc gdzie aplikujesz perfum bezbarwną i bezzapachową wazelina wspomaga działanie - może warto wypróbować Nie musi być wazelina, po prostu chodzi o natłuszczenie tego miejsca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #2756 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Kwestia projekcji zapachowej i trwałości zapachu na danym człowieku to b.mocno indywidualna kwestia.Ja osobiście mam b.suchą skórę, a przez to zapachy na mnie projektują b.słabo i mają małą żywotność, zapachy tzw. killery jakoś dają radę ale reszta to niestety słabizna. Niestety to wyklucza z mojego "menu zapachowego" b.wiele dobrych zapachów.Dodam że wszelkie praktyki, typu wazelina, kremy itp. są mało skuteczne-niestety, ot taka natura Edytowane 15 Października 2015 przez roberp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1382 #2757 Napisano 15 Października 2015 Ponoć posmarowanie miejsc gdzie aplikujesz perfum bezbarwną i bezzapachową wazelina wspomaga działanie - może warto wypróbować Z innymi perfumami np. YSL - Kouros, R. Piguet - Oud czy R.Lauren - Polo Green, nie mam problemów, są wyczuwalne przez cały dzień. Ten Lalique jest po prostu słaby. Test na papierku również to potwierdza. BTW, używałem kiedyś Lalique Lion EDP i też nie porażał trwałością.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2758 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2015 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1382 #2759 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) . edycja: post był odpowiedzią na post Adi'ego. Ponieważ skasował On swój post > uczyniłem to samo .Pozdrawiam. Edytowane 15 Października 2015 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2760 Napisano 15 Października 2015 O - to żeby nie było, że cos obraźliwego - pisałem o tym, że nadal niektórzy koledzy piszą "perfum" zamiast perfumy - a zrezygnowałem bo - uznałem, że to syzyfowa praca i nie moje zadanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #2761 Napisano 15 Października 2015 A ktoś tu perfumy kupuje ?? Nie sądze Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #2762 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Z innymi perfumami np. YSL - Kouros, R. Piguet - Oud czy R.Lauren - Polo Green, nie mam problemów, są wyczuwalne przez cały dzień. Ten Lalique jest po prostu słaby. Test na papierku również to potwierdza. BTW, używałem kiedyś Lalique Lion EDP i też nie porażał trwałością.Pozdrawiam.Jacku:1. YSL-Kouros, posiadam wypust z lat 90-tych, moc i projekcja na b.dobrym poziomie 2. Polo Green j/w3. Lalique encre noire, również posiadam i tutaj również złego słowa nie powiem o parametrach użytkowych, tym bardziej o wersji 78% Ale tak jak pisałem parametry użytkowe to bardzo indywidualna kwestia. każdy jest inny. Z innej beczki Doszedł Guerlain – L'Instant de Guerlain pour Homme Eau Extreme EDP, i powiem jedno mimo że to wersja z 2015 to nadal jest to dobry zapach który mogę śmiało polecić. Edytowane 15 Października 2015 przez roberp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #2763 Napisano 15 Października 2015 Z innymi perfumami np. YSL - Kouros, R. Piguet - Oud czy R.Lauren - Polo Green, nie mam problemów, są wyczuwalne przez cały dzień. Ten Lalique jest po prostu słaby. Test na papierku również to potwierdza. BTW, używałem kiedyś Lalique Lion EDP i też nie porażał trwałością.Pozdrawiam. Ja własnie mając próbkę na papierku spokojnie czułem pełny zapach nawet po 48h.W domu są też damskie Lalique i one uważam mają spora intensywność i dobrą projekcję więc chyba muszę kupić EN i wypróbować na sobie bo słyszę skrajnie różne opinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2764 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Ja dzisiaj dostałem 212 Carolina Herrera wersje klasyczną. Zapachu uzywalem juz chyba z rok temu ale teraz mam wrażenie że coś mi troche inaczej pachnie. Albo moja skóra zmieniła ph albo coś zmienili z perfumami. Tapnięte z fona. Edytowane 15 Października 2015 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1947 26 #2765 Napisano 15 Października 2015 212 dopadła reformulacja i podobno mocno pogorszyła ten zapach. Miałem flakon sprzed reformy i po jakimś roku przerwy po reformie i rzeczywiście jakąś subtelną różnicę może czuć, ale mój noc tragedii nie wyczuwa. Stare wersje miały z tego co pamiętam kartoniki bez napisu NYC (dla 100 ml, dla innych nie wiem). Zmieniając temat - przyszedł Dreamer. Nie oddam go, jest świetny Z parametrami na pewno gorzej niż w przypadku Bentleya, ale sam zapach bardzo mi odpowiada. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #2766 Napisano 15 Października 2015 Ja własnie mając próbkę na papierku spokojnie czułem pełny zapach nawet po 48h.W domu są też damskie Lalique i one uważam mają spora intensywność i dobrą projekcję więc chyba muszę kupić EN i wypróbować na sobie bo słyszę skrajnie różne opinie Jeśli mogę coś polecić z własnego doświadczenia to proponuję:1. Lalique, Hommage à l'Homme EDT - piękna śliwka (teraz jest idealna pora na niego)2. Lalique Encre Noire 78%, lub 79% - w mojej opini warto go mieć 3. Lalique Equus Pour Homme - jeszcze nie testowałem ale bee kupował, podobno bardzo dobry 4. Lalique Encre Noire Sport - testowałem jest to dobry wyraźny zapach, inny zapach od protoplasty, to nie wersja "rozwodniona" jak w wielu wypadkach sport, Lalique stanęło na wysokości zadania, jestem na etapie zakupu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #2767 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Nie skromnie dodam, ze mialem wszystkie wymienione przez Ciebie Lalique, White również i z czystym sumieniem mogę polecić każde. Ewidentnie jest to marka trzymajaca fason, do tego jakość, oryginalność w stosunku do ceny (Internet) naprawdę trudna do pobicia. Edytowane 15 Października 2015 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2768 Napisano 15 Października 2015 Co do Lalique EN to ja dołączam się do głosów o zadowalającej trwałości, wg mnie zapach dobrze się trzyma.Będę chciał też sprawdzić EN Sport a ostatnio spodobały mi się Hugo Bossy Red, tylko właśnie - jak z trwałością, używał ktoś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2769 Napisano 15 Października 2015 Dziś zamówiłem Grey Flanel i Quasar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1947 26 #2770 Napisano 15 Października 2015 Kończę Quasara i trochę się nim zawiodłem. Jakiś taki nijaki, poprawny i raczej słaba trwałość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #2771 Napisano 15 Października 2015 Jeśli mogę coś polecić z własnego doświadczenia to proponuję:1. Lalique, Hommage à l'Homme EDT - piękna śliwka (teraz jest idealna pora na niego)2. Lalique Encre Noire 78%, lub 79% - w mojej opini warto go mieć 3. Lalique Equus Pour Homme - jeszcze nie testowałem ale bee kupował, podobno bardzo dobry 4. Lalique Encre Noire Sport - testowałem jest to dobry wyraźny zapach, inny zapach od protoplasty, to nie wersja "rozwodniona" jak w wielu wypadkach sport, Lalique stanęło na wysokości zadania, jestem na etapie zakupu Ja jestem zdecydowany na EN - bardzo mi się ten zapach podoba i zdecydowanie chcę taki mieć i podejrzewam, że na nim przygoda z Lalique się nie skończy - ostatnio kupiłem na prezent damski Amethyst i jest fantastyczny z genialną projekcją - mocna ale nie nachalna. Napisz koniecznie wrażenia z nowych zakupów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #2772 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Będę chciał też sprawdzić EN Sport a ostatnio spodobały mi się Hugo Bossy Red, tylko właśnie - jak z trwałością, używał ktoś? Z Boss'a mam Selection i o ile zapach mi się podoba to na mnie jest dosyć słaby a i projekcja jedynie przy skórze - gdyby był mocniejszy i trwalszy byłbym z niego bardzo zadowolony. Edytowane 15 Października 2015 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #2773 Napisano 16 Października 2015 Napisz koniecznie wrażenia z nowych zakupów Jak najbardziej podzielę się wnioskami, choć szybko to może nie nastąpić lista zakupów długa oj długa Odnośnie Boss-a, wg mnie jest jeden wybijający się zapach tej marki Hugo Boss No.6 Bottled, który mam ogromną przyjemność posiadać i raczyć się nim już 4-5 butlę, taka żelazna pozycja u mnie, zapach świetny, piękna kompozycja. i dobre parametry użytkowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2774 Napisano 16 Października 2015 Odnośnie trwałości i ostatniego zakupu, jestem w lekkim szoku. Wczoraj użyłem UOMO po raz pierwszy - godzina 7 rano. Zapach utrzymywał się aż do powrotu do domu - 22:00. Z tego co miałem do tej pory - rekordzista. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rav3nlord 4 #2775 Napisano 16 Października 2015 Valentino - w kryształowym flakoniku - świetny zapach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach