MHAEM 13 #3051 Napisano 12 Lutego 2016 T.Mugler Cologne moge polecić na lato, Bayolea Penhaligon's, Kenzo l'eau par 2, YSL Homme Frozen Cologne, Chanel Allure Sport, Clinique Happy- jak ktoś lubi arbuza:) dużo letniakow można polecić, zależy co kto lubi- Issey Miyake, Aqua Di Gio to chyba taki standard... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25827 #3052 Napisano 12 Lutego 2016 Dziś wieczór Olivier Durbano heliotrope. Po raz pierwszy i bardzo mi się podoba. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 342 #3053 Napisano 13 Lutego 2016 Maks 3.Na cieplejsze dni np. Hermes Terre.Albo przetestuj Durbano o którym pisze Eye_lip 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25827 #3054 Napisano 14 Lutego 2016 Wczoraj Montale Kabul Aoud. Baaardzo mi się podoba. Kadzidlane nuty, przyprawy orientalne, jakbym był na bazarze w Afganistanie 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3055 Napisano 15 Lutego 2016 Maks 3 - popatrzę. Zgadzam sie z kolegami powyżej Ja polecam Ci przetestować te zapachy : Type C Henrik Vibskov, Clinique Happy Clinique , Neroli Portofino Tom Ford, Dior Homme Sport Christian Dior oraz dla mnie numer 1 Wall Street Bond No 9 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3056 Napisano 15 Lutego 2016 Wczoraj Montale Kabul Aoud. Baaardzo mi się podoba. Kadzidlane nuty, przyprawy orientalne, jakbym był na bazarze w Afganistanie Zgadzam się to super zapach, szkoda że na mnie słabo się nosi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15040 #3057 Napisano 16 Lutego 2016 @RafiNiestety nie pamiętam jak pachnie YSL Jazz. Mam od nich Body Kourosa, M7 i jeszcze dwa. Ale tego nie, być może omijałem jak Kourosa. Jak chcesz coś nieszablonowego na wiosnę to Issey Miyace (czy jak to się pisze) .Dzięki Remy, zamówiłem trochę próbek, w tym właśnie IM Blue i Pour Home oraz Cartier Declaration. Muszę chwilę ponosić, pierwsze wrażenie IM Pour Home robią bardzo dobre, Blue też fajne. Cartier też... Wszystkich nie zamówię... :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25827 #3058 Napisano 16 Lutego 2016 Zgadzam się to super zapach, szkoda że na mnie słabo się nosi...U mnie świetnie i długo trzyma. Testuje też Durbano Rock Crystal. Mistrzowski. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 342 #3059 Napisano 16 Lutego 2016 U mnie świetnie i długo trzyma. Testuje też Durbano Rock Crystal. Mistrzowski. A jak przy Rock Crystal wypada Heliotrope?Więcej czy mniej kadzidła? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3060 Napisano 16 Lutego 2016 Dzięki Remy, zamówiłem trochę próbek, w tym właśnie IM Blue i Pour Home oraz Cartier Declaration. Muszę chwilę ponosić, pierwsze wrażenie IM Pour Home robią bardzo dobre, Blue też fajne. Cartier też... Wszystkich nie zamówię... :/ IM puor home i Cartier Declaration to moje obecnie dwa podstawowe zapachy i po dwóch latach częstego używania ich jestem pewien, że będziesz zadowolony - kwestia tylko czy utrafią w Twoje gusta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3061 Napisano 17 Lutego 2016 A jak przy Rock Crystal wypada Heliotrope?Więcej czy mniej kadzidła?Heliotrope wg. mnie jest dużo lepszy niż RC. Może i jest bardziej złożony jednak nie jest w żaden sposób odkrywczy. Heliotrop świetna kompozycja, lotność i trwałość czego nie mogę powiedzieć o RC. Z Durbano jeszcze bardzo ciekawy jest Jade - jak ktos lubi "apteczne" klimaty Idealny dla lekarzy i farmaceutów ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25827 #3062 Napisano 17 Lutego 2016 Heliotrope wg. mnie jest dużo lepszy niż RC. Może i jest bardziej złożony jednak nie jest w żaden sposób odkrywczy. Heliotrop świetna kompozycja, lotność i trwałość czego nie mogę powiedzieć o RC. Zgadzam się, Heliotrope imo lepszy. Więcej kalafonii 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3063 Napisano 17 Lutego 2016 Z racji małego przymrozku dzisiaj noszę Givenchy Xeryus Rouge, dla mnie to dobry zapach na taką pogodę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 342 #3064 Napisano 17 Lutego 2016 L'instant EDT dzisiaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3065 Napisano 18 Lutego 2016 A dzisiaj Penhaligon's - LP No. 9 for Men, super zapach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3066 Napisano 18 Lutego 2016 A dzisiaj Penhaligon's - LP No. 9 for Men, super zapachNie znam - niestety. Fragrantica podaje podobieństwo do Opium. Czy jest tak rzeczywiście ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3067 Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) Nie znam - niestety.Fragrantica podaje podobieństwo do Opium. Czy jest tak rzeczywiście ??Rzeczywiście podobieństwo jest, jednak Opium edp to jednak klasa sama w sobie, jest cięższy wolniej się rozwija, mniej pieprzowy bardziej "jednostajny", bardziej okazjonalny.Lp 9, bardziej pieprzowy, goździk i cynamon robi fajną robotę. Jest bardziej "ostry", słodycz jest mniej "oleista", a przez to na co dzeń np. do pracy bardziej akceptowalny. Moim zdaniem zdecydowanie wart zainteresowania. Edytowane 18 Lutego 2016 przez roberp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25827 #3068 Napisano 18 Lutego 2016 Sartorial jest spoko. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3069 Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) Sartorial jest spoko.Zgadzam się, w ogóle kompozycje Penhaligon's prezentują się dobrze, z wartych uwagi mogę wymienić w/w Sartorial, LP No. 9 for Men, English Fern, Bayolea, Vaara, i raczej dla płci pięknej Peoneve.A dzisiaj Oscar de la Renta Pour Lui-niby stary, ale jary Edytowane 19 Lutego 2016 przez roberp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 342 #3070 Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) Ja też lubię starocie pod warunkiem że siwizna z nich nie wychodzi, czyli coś co czuć dziadkiem. Chodzi mi o te typowe dla lat 70-tych czy 80-tych nuty. Znane u nas ze starych wód po goleniu. Np. takiego Davidoff Zino czy Bois du Portugal czuć delikatnie właśnie dziadkiem...Szybko się ich pozbyłem po zakupie w ciemno Edytowane 19 Lutego 2016 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7093 #3071 Napisano 21 Lutego 2016 Zino dziadkowy? Hmmm... Dziś właśnie go użyłem, mimo, że jestem dopiero wnuczkiem Mój Dziadek używa ostatnio Boucheron Pour Homme, (czasem go podkradam). 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Encanto 603 #3072 Napisano 21 Lutego 2016 ja mam w domu wykrywacz tandetnych perfum: a poza tym używam ostatnio polskich perfum Chopin i dają nawet radę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7093 #3073 Napisano 21 Lutego 2016 Ki czort? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 750 #3074 Napisano 21 Lutego 2016 na jakiej zasadzie to działa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Encanto 603 #3075 Napisano 21 Lutego 2016 w roli głównej jedna z moich ulubionych (polskich) wód o nazwie Bond Speedmaster ! A projekt "wykrywacza" zrobiłem na bazie Arduino 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach