Gość Jash #3451 Napisano 30 Grudnia 2016 Jeśli świerzaki to IMO tylko ten czarny Próchnik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #3452 Napisano 30 Grudnia 2016 Ja również uległem pokusie, forumowym pochwałom i promocyjnej cenie. Grom nadchodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 541 #3453 Napisano 3 Stycznia 2017 Savage lipa, nie bierz... nuda, wtórne i nijakie, ale o gustach się nie dyskutuje. To moje zdanie. Homme klasa sama w sobie! szczególnie polecam intense i parfum, niczym nie umniejszając wspaniałemu Homme. no to będzie Homme Intense - Parfum wydał mi się trochę za nachalny (co nie powiedziane, że nie kupię w przyszłości ).Dzisiaj wyjeżdżają z Holandii więc niedługo u mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BellaUrsa 71 #3454 Napisano 3 Stycznia 2017 Poszukiwałem jakiegoś miłego zapachu na codzień, byle nie zrujnował domowego budżetu. Dzisiaj w sieciówce Hebe trafiłem In Motion Bossa za 170 złotych za 90ml (z kartą drogerii), a że najbardziej podobają mi się zapachy jakie już miałem (zupełnie jak z piosenkami, że najbardziej podobają się te, które już się słyszało) to nie zastanawiałem się dłużej. Jes-jes-jes! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Werchinio #3455 Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Niby forum o zegarkach, a tutaj prosze... przegladajac watek zauwazylem kilka wzmianek nt Lalique Encre Noire. i wielkie dzieki! ciekawy zapach, a lepsza polowa stwierdzila, ze "w koncu cos, co nie pachnie cynamonem". znaczy, ze sie podoba;-) (na marginesie, zadne z posiadanych prze ze mnie perfum nie pachna cynamonem.... ale co ja tam wiem:-) Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Werchinio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #3456 Napisano 4 Stycznia 2017 Ja również uległem pokusie, forumowym pochwałom i promocyjnej cenie. Grom nadchodzi Tak pisaliście o tym Grom, że właśnie zamówiłem jeden flakon i jeszcze do tego ten co wyżej w linku podaliście. Zobaczymy. A i żonie wziąłem żeby nie biła hehe Tak, jak napisałem: dla mnie - rewelacja. Kojarzy mi się z niedoścignionym "Black Tourmaline" Oliviera Durbano - mieszanka kadzidła, popiołu, drewna, skóry, piżma, irysa... Tu jest, moim zdaniem, niezła recka: https://perfumomania.wordpress.com/2015/12/09/prochnik-gryf-grot-i-grom-czyli-polacy-nie-gesi-i-wlasne-perfumy-wytwarzaja/Jest ok. za 100 pln . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3457 Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Mam Groma od Października i nie powiem złego słowa o nim ale zawsze coś mi on przypominał, ostatnio poszperałem w domu i znalazłem stare budżetowe pachnidło Christoper Columbus.Te zapachy są w 98% identyczne, Grom lekko ostrzejszy na starcie ale minimalnie, więc jak komuś się podoba Grom to może zaoszczędzić 30zl i kopić Krzyska Kolumba. Choć z drugiej strony te 30zl chyba warto dołożyć choćby za dużo fajniejszy flakon no i Made in Poland. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez ptaku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3458 Napisano 4 Stycznia 2017 Ja wczoraj przytargałem drugi flakon. Pierwszy był w białym kartoniku i korek jest lakierowany i luźno leży na "psikadełku", a ten z wczoraj opakowanie ma szarawe, korek matowy i mocno siedzi, jak w Lalique Encre Noir. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 119 #3459 Napisano 4 Stycznia 2017 Mam Groma od Października i nie powiem złego słowa o nim ale zawsze coś mi one przypominały, ostatnio poszperałem w domu i znalazłem stare budżetowe pachnidło Christoper Columbus.Te zapachy są w 98% identyczne grom lekko ostrzejszy na starcie ale minimalnie, więc jak komuś się podoba Grom to może zaoszczędzić 30zl i kopić Krzyska Kolumba. Choć z drugiej strony te 30zl chyba warto dołożyć choćby za dużo fajniejszy flakon no i Made in Poland. Z kolei Columbus jest bardzo podobny (wzorowany, bo jest młodszy o rok) do Kenzo Pour Homme ... "homarki" są wszędzie 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #3460 Napisano 4 Stycznia 2017 Zajrzałem dzisiaj do Prochnika, żeby sprawdzić to cudo Grom ale była jakaś resztka i ledwo udało mi się psiknac- nie mniej, z tej resztki wrażenia na mnie nie zrobił, muszę zajrzeć jak będą mieli nadający się tester, za to EDP w czarnej butelce naprawdę niezły jak za te pieniądze ale cos mi bardzo przypomina i chwilowo nie mogę dojść co;) Zajrzałem dzisiaj do Prochnika, żeby sprawdzić to cudo Grom ale była jakaś resztka i ledwo udało mi się psiknac- nie mniej, z tej resztki wrażenia na mnie nie zrobił, muszę zajrzeć jak będą mieli nadający się tester, za to EDP w czarnej butelce naprawdę niezły jak za te pieniądze ale cos mi bardzo przypomina i chwilowo nie mogę dojść co;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirkozi 12 #3461 Napisano 4 Stycznia 2017 Czyli jak mam Kenzo (które bardzo lubię), to nie warto rozglądać się za Próchnikiem, bo to praktycznie to samo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3462 Napisano 4 Stycznia 2017 MHAEM jak ja sprawdzałem tester to było to samo. Potem okazało się że Grom z testera nie dość że pachnie inaczej to kolor ma zupełnie inny Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3463 Napisano 5 Stycznia 2017 Mam tego Groma zapach fajny, ale po 30minutach nic nie czuć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3464 Napisano 5 Stycznia 2017 Ty nie czujesz, czy inni nie czują? U mnie wytrzymuje cały dzień, ale ja to chyba mam taką skórą, bo mam tak nawet z zapachami, które na perfu forach mają słabą opinię jeśli chodzi o trwałość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #3465 Napisano 5 Stycznia 2017 Wg. mnie zapach trwały . Ok 8 h dobrze wyczuwalny. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3466 Napisano 5 Stycznia 2017 Ty nie czujesz, czy inni nie czują? U mnie wytrzymuje cały dzień, ale ja to chyba mam taką skórą, bo mam tak nawet z zapachami, które na perfu forach mają słabą opinię jeśli chodzi o trwałość.I ja i inni, ale moim nr.1 do niedawna był Fahrenheit ) i dlatego mam wypaczony węch. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #3467 Napisano 5 Stycznia 2017 Flakon Groma wygląda jak kopia Gucci Ph.Cristopher Columbus - świetny to był zapach. Kiedyś.Może do niego wrócę, ale mam za dużo flaszek, zużycie małe bo niektóre przy jednym psiku są dość mocne, a nie chcę ludzi męczyć.Mam w szafce zakopany Gucci Envy, kiedyś to było cudo. Teraz psiknąłem, bez szału.No ale nie jest za często spotykany. Np. Nemo Casharel pachnie w klimatach Adidas Bodies, ale 10 razy lepiej i jeszcze mi się podoba. Jako alternatywę :z Polski," w Bytomiu możecie znaleźć co pachnie podobnie jak Amuage Interlude Man, ale spece z forum perfmumowego określają, że to jak odlewane odpowiedniki które były w supermarketach.Lubię "karmić" swój nos perfumami ale tam by mi do głowy nie wpadło aby czegokolwiek szukać.Amuage to jeden z mocarzy. Mam XXV Jubilation i jeden psik daje ostro w kość ludziom postronnym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3468 Napisano 5 Stycznia 2017 Np. Nemo Casharel pachnie w klimatach Adidas Bodies, ale 10 razy lepiej i jeszcze mi się podoba. ."Złoty Adidas" ehhh. Jak mieliśmy z kumplem po 12 lat i on się nim psikał, to wszystkie dziewczyny w klasie były jego (0).(0) Np. Nemo Casharel pachnie w klimatach Adidas Bodies, ale 10 razy lepiej i jeszcze mi się podoba. ."Złoty Adidas" ehhh. Jak mieliśmy z kumplem po 12 lat i on się nim psikał, to wszystkie dziewczyny w klasie były jego (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #3469 Napisano 5 Stycznia 2017 A czy ktoś z was pamięta Yardley Gold? Połowa lat dziewięćdziesiątych....Klasa były. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #3470 Napisano 6 Stycznia 2017 W przypadku Nemo super była butelka i przycisk atomizera w formie kulki. Jedne z pierwszych super designerskich: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3471 Napisano 6 Stycznia 2017 patrząc na to zdjęcie to chyba nikt nie brał najmniejszej pojemności super flakon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #3472 Napisano 7 Stycznia 2017 A ja wróciłem, do klasyka. Mowa o Cacharel Pour Homme.Wersja z końca lat 90'. To były zapachy.Pomału tez przekonuje się do Amouage Myths. Po kilku użyciach, musze stwierdzić, że jest conajmniej bardzo dobry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #3473 Napisano 9 Stycznia 2017 Czy orientujecie się, Hugo Boss Bottled i Hugo Boss No6 Bottled to są te same zapachy? Raz piszą w nazwie No6, a innym raz nie. Wiem jak pachnie Bottled, ale teraz sprawdzając ceny online, mam zagwozdkę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #3474 Napisano 10 Stycznia 2017 Czy orientujecie się, Hugo Boss Bottled i Hugo Boss No6 Bottled to są te same zapachy? Raz piszą w nazwie No6, a innym raz nie. Wiem jak pachnie Bottled, ale teraz sprawdzając ceny online, mam zagwozdkę . Tak, to te same perfumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #3475 Napisano 10 Stycznia 2017 Tak, to te same perfumy.Dzięki . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach