Gość fidelio #3926 Napisano 18 Października 2017 Pewnie przez pryzmat ceny, to jest to zakup warty rozważenia... jednak jeśli o mnie chodzi, to z Terre mam tak, że rano zapodaję i po południu nadal go wyczuwam. Jak na charakter tego zapachu, to na mojej skórze prezentuje on doskonałe walory użytkowe i także z tej przyczyny tak wysoce sobie go cenię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3927 Napisano 18 Października 2017 (edytowane) Moja butelczyna T4 jest na ukończeniu... i rozglądam się za kolejnym budżetowcem.Zastanawiam się nad jednym z poniższych drzewno-oudowych zapachów: - Avon Premiere Luxe OUD (45zł / 75ml)- Avon Classic (30zł / 75ml)- Iceberg OUD (70zł / 100ml)- FM 335 "Tom Ford Oud" (80zł / 100ml)- FRANCK OLIVIER BLACK TOUCH (87zł / 100ml)- FRANCK OLIVIER OUD TOUCH (87zł / 100ml) Ktoś coś miał do czynienia, z którymś? Jakieś polecacie? RG Edytowane 18 Października 2017 przez radekglaz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
filiptomczyk85 3 #3928 Napisano 18 Października 2017 T4 po czasie podobny zapach do terre - taki sredniej jakosci homar Tylko ze u mnie z trwaloscia slabo - max 4h 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3929 Napisano 19 Października 2017 Czy ktoś miał do czynienia z Colonial Club Signature od Jeanne Arthes? Jak z trwałością? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10811 #3930 Napisano 19 Października 2017 (edytowane) Znacie jakis bardzo podobny zapach, bo jakos nie chce mi sie wywalac 1200pln na perfumy??? Z gory dziekuje za wszelkie sugestie Edytowane 19 Października 2017 przez artme 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haker 13 #3931 Napisano 19 Października 2017 Versace Oud Noir S7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3932 Napisano 19 Października 2017 FM 335 "Tom Ford Oud" (80zł / 100ml) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3933 Napisano 19 Października 2017 Byłem dziś w Hebe przetestować T4. Sam zapach to dla mnie nic innego jak Lalique EN. Natomiast trwałość porażka. Dwa psiki na nadgarstek, potem do fryzjera. Po półtorej godziny zszedłem z fotela a po zapachu nie było śladu. Cena może i atrakcyjna ale mimo wszystko słaba trwałość. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3934 Napisano 19 Października 2017 Ja już nawet się nie zastanawiam nad jego wypróbowaniem ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #3935 Napisano 19 Października 2017 Jacek, gdzie tam EN?A trwałość na mnie super. Psiknięte rano czuć do wieczora. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3936 Napisano 19 Października 2017 Byłem dziś w Hebe przetestować T4. Sam zapach to dla mnie nic innego jak Lalique EN. Natomiast trwałość porażka. Dwa psiki na nadgarstek, potem do fryzjera. Po półtorej godziny zszedłem z fotela a po zapachu nie było śladu. Cena może i atrakcyjna ale mimo wszystko słaba trwałość. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka To biorąc pod uwagę ceny EN w popularnej internetowej perfumerii, po co szukać zamiennika? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3937 Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Jacek, gdzie tam EN?A trwałość na mnie super. Psiknięte rano czuć do wieczora.Wszędzie. Od początku do końca czułem Lalique. Moze EN jest bardziej wyraziste a T4 delikatne ale glowna nuta jest taka sama. z trwałością jak wiemy jest różnie bo to też od skóry zależy. U mnie wyszło fatalnie. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Października 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3938 Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Ja tam czuję jak nic Terre, a trwałość to około 5-6h ( u mnie)... teraz po 25zl więc mega okazja Ostatnio rownież w Hebe wąchałem Colonial Club Signatute, bardzo ciekawy zapach w cenie 50zł za 100ml. Chyba się skuszę Czy ktoś miał z nim cokolwiek do czynienia? Edytowane 20 Października 2017 przez radekglaz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3939 Napisano 20 Października 2017 Mnie trochę martwi ta trwałość Z Terre, przy najmniej u mnie jest tak, że przed wyjściem do pracy zadaję go sobie i mam go na sobie przez cały dzień, a więc robi się trwałość na poziomie ok. 10h. I na tym mi zależy, a nie na tym, żeby w połowie dnia znowu sięgać po flakon, bo w tym kontekście zakup staje się mniej opłacalny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3940 Napisano 20 Października 2017 Obok siebie mam Douglas i Hebe... kiedyś porównywałem T4 i Terre no i pod względem trwałości u mnie wygrał T4... i to nie tylko moja opinia. Za 25 zł to można brać w ciemno i sobie testować do woli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 330 #3941 Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Nie znam T4 więc nie będę wypowiadał się w kwestii jego parametrów. Z drugiej strony wydaje mi się że koszt wytworzenia mainstreamowych perfum jest niewielki jeżeli chodzi o materiały.Nawet płacąc nosowi wynagrodzenie. Nie twierdzę że T4 może być tak samo dobry jakościowo, ale czy markowe rzeczy szyte w Chinach są szyte z jakiś kosmicznych materiałów nieosiągalnych dla innych? Przecież główny składnik Terre Hermesa tj. ISO E-Super można kupić w dość niskiej cenie. Edytowane 20 Października 2017 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #3942 Napisano 20 Października 2017 Ale jest sporo przykładów perfum trwałych i tanich.Pierwszy z brzegu to Malizia Vetiver. Nawet dezodorant czuć cały dzień. Za 13 zł. Zapachy Zara. Stary Zara Man w zestawie z dezodorantem kosztował 49 zł i zawstydza niejedną "niszę". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3943 Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Ja tam czuję jak nic Terre Fakt nuta przewodnia jest ta sama. Wracając do mojego porównania T4 do Lalique EN w kwestii zapachu. Zawsze wydawało mi się, albo już nie pamiętam zapachu Terre, że Lalique EN to taki trochę jego odpowiednik, ale ciemniejszy i bardziej wilgotny, piwniczny. Teoretycznie trochę inny zapach, ale ze wspólnym mianownikiem. Stąd też wydało mi się, że T4 jest jednak bliżej do Lalique niż Hermesa. Nie mniej oczywiście na zapachach się znam jak świnia na pisaniu wierszy, więc może mi się wydawać W głównej jednak rozkminie nadal zdania nie zmieniam, znaczy T4 zniknął mi ze skóry bardzo, bardzo szybko. Więc jak dla mnie te EDP na flakoniku uznałem za żart polskiego producenta. Edytowane 20 Października 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10811 #3944 Napisano 20 Października 2017 FM 335 "Tom Ford Oud" (80zł / 100ml) Dzieki - a co to? Gdzie to mozna powachac? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 546 #3945 Napisano 20 Października 2017 TF Oud Wood mógłbyś mieć taniej. Koledzy z forum kierunkowego ostatnio rozlewali flaszkę 250 ml. Z tego co pamiętam w cenie 5,8 PLN/1 ml. Cena mega.Tylko trzeba mieć trochę stażu na forum. Osobiście posiadam ten zapach i jest stałym bywalcem w mojej kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3946 Napisano 20 Października 2017 Dzieki - a co to? Gdzie to mozna powachac? FM to polska firma produkująca tańsze odpowiedniki znanych perfum... czyli homarki https://allegro.pl/listing?string=fm%20335&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-fas-1-4-1003 RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #3947 Napisano 20 Października 2017 Dla mnie FM to podróby i nie polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3948 Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Dla mnie FM to podróby i nie polecam. Każdy ma swój kręgosłup moralny... Ja dziś psiknąłem próbkę Bytomia i muszę powiedzieć, że od 3h daje nieźle... cały czas go wyczuwam nie zbliżając nawet nadgarstka do nosa. Niestety cena 150zł za 50ml w dalszym ciągu odstrasza. Ostatecznie wybór padł na te 2 zapachy: RG Edytowane 20 Października 2017 przez radekglaz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #3949 Napisano 20 Października 2017 Perymy Bytom można było niedawno kupić w mniejszych pieniądzach. Bodajże 99zł. Polecam poczekać na okazję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10811 #3950 Napisano 20 Października 2017 FM to polska firma produkująca tańsze odpowiedniki znanych perfum... czyli homarki https://allegro.pl/listing?string=fm%20335&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-fas-1-4-1003 RG Ok - dzieki - tylko czy gdzies np. w Wawie mozna je osobiscie przetestowac? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach