brz 1953 #13151 Napisano 25 Listopada 2024 W dniu 22.11.2024 o 21:21, lukebor napisał(-a): Miło Cię słyszeć, Łukaszu! Ciebie również! Niezmiennie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaledonia1983 265 #13152 Napisano 25 Listopada 2024 W dniu 1.11.2024 o 00:00, Dostum napisał(-a): Luźna dygresja. Nawąchałem się w tej Anglii i powiem Wam, że te ich brytyjskie Dżo Malony, Atkinsony, Moltony Brałny i Penhaligon’sy mi jakoś nie leżą. Nie wiem co ze mną jest nie tak. Nic nie wzbudziło u mnie zachwytu. Nie mój klimat. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Ciekawe spostrzeżenia... ja się przymierzałam do Molton Brown, bo czasem sie w necie da znaleźć w naprawdę dobrej cenie i na fragrantice mają super opinie. Ale póki co jestem większą fanką francuskich perfum Fragonrad czy Molinard. Już od dawna nie kupuję nic z Chanel czy Hermesa, nowe krótka trwałość, cena wysoka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 159158 #13153 Napisano 28 Listopada 2024 Dzisiejsza dostawa 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8350 #13154 Napisano 28 Listopada 2024 Dzisiejsza dostawaNosiłem dzisiaj Chergui, tyle że w „Pałacowej” wersji. Dobry zapach! 3 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2210 #13155 Napisano 29 Listopada 2024 Dzisiejsza dostawaFiu fiu Rafał Mega klasyka i Super nisza.Oba na czarno czyli black friday - jak mniemam - udany.Do kompletu może jeszcze porządny brytyjski "black eye friday"? Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5633 #13156 Napisano 29 Listopada 2024 Pani i Panowie, mam okazję kupić w dobrych cenach Roja, Vertus, Omanluxury, Parfums De Marly. Niestety bez "próbowania" a znam tylko Chaos 🫣 Niemniej zaryzykuję coś jeśli dostanę jakąś sensowną rekomendację. Lubię raczej cięższe zapachy, ale nie zamykam się, natomiast zależy mi na trwałości. Jesli ktoś z tych marek ma coś sprawdzonego przez Was to wrzućcie jakieś propozycje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #13157 Napisano 29 Listopada 2024 1 godzinę temu, Valygaar napisał(-a): Pani i Panowie, mam okazję kupić w dobrych cenach Roja, Vertus, Omanluxury, Parfums De Marly. Niestety bez "próbowania" a znam tylko Chaos 🫣 Niemniej zaryzykuję coś jeśli dostanę jakąś sensowną rekomendację. Lubię raczej cięższe zapachy, ale nie zamykam się, natomiast zależy mi na trwałości. Jesli ktoś z tych marek ma coś sprawdzonego przez Was to wrzućcie jakieś propozycje. Zaproponuję z tych co ja sam bardzo lubię. Roja ma wiele dobrych i bardzo dobrych perfum. Ja bym zaproponował Enigmę PH w każdej koncentracji, bo każda jest trochę inna, ale każda jest świetna. A z klasyków Danger Parfum, no i jeszcze Fetish jest kozak. Vertusa jeszcze dobrze nie poznałem. OmanLuxury tylko 3 zapachy znam, więc też się zbyt wiele nie wypowiem. PdM im więcej i dłużej się poznaje, tym bardziej zastanawiasz się po co to komu- dobra jakość, ale prostych/mainstreamowych zapachów, za to w niszowej cenie 😂 Natomiast prawie każdy coś sobie wybierze, bo po prostu dobrze pachną... bez udziwnień Ja bym polecił te które sam lubię- Layton, Carlisle, Herod, Oajan. A jak nie boisz się skórzanych zapachów, to jeszcze Godolphin. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13158 Napisano 29 Listopada 2024 Layton, Sedley i Althair od PdM. Ale jak kolega wyżej zauważył, po mocno niższych cenach, to owszem. Sam już więcej nie kupię... chyba, że klony 🤭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22011 #13159 Napisano 1 Grudnia 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4019 #13160 Napisano 1 Grudnia 2024 Panowie, znacie coś w stylu klasycznego aqua di gio, może być i arab byle byl jakolwiek trwały? Te ori adg strasznie popsuli, przestaje pachnieć zanim doleci z flaszki do nadgarstkaWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1467 #13161 Napisano 1 Grudnia 2024 Panowie, znacie coś w stylu klasycznego aqua di gio, może być i arab byle byl jakolwiek trwały? Te ori adg strasznie popsuli, przestaje pachnieć zanim doleci z flaszki do nadgarstkaWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu TapatalkaPodobno Lattafa Suqraat jest w tym stylu, aczkolwiek nie miałem okazji sprawdzić. Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 214 #13162 Napisano 1 Grudnia 2024 Bober te nowe AGD w tym czarnym cieniowanym flakonie pachną u mnie dobre 8h. Od profumo, które też mam tylko trochę krócej projektują. Nos się szybko przyzwyczaja i to największy problem. Nos to układ nerwowy a każdy ma inny i różnie działające receptory. Kiedyś zrobiłem sobię irygację z ciekawości i wtedy to dopiero było czuć. Po co rezygnować z jakości? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13163 Napisano 1 Grudnia 2024 Mowa o tych? Jeżeli tak, to pozazdrościć. Pachną super ale trwałość u mnie, to może ze 30min. (mowa o wariancie optymistyczym) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4019 #13164 Napisano 1 Grudnia 2024 Bober te nowe AGD w tym czarnym cieniowanym flakonie pachną u mnie dobre 8h. Od profumo, które też mam tylko trochę krócej projektują. Nos się szybko przyzwyczaja i to największy problem. Nos to układ nerwowy a każdy ma inny i różnie działające receptory. Kiedyś zrobiłem sobię irygację z ciekawości i wtedy to dopiero było czuć. Po co rezygnować z jakości?Na Tobie siedzi długo, na mnie krótko, to nie działa zero jedynkowo Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bikodh 6 #13165 Napisano 2 Grudnia 2024 11 godzin temu, bober5264 napisał(-a): Panowie, znacie coś w stylu klasycznego aqua di gio, może być i arab byle byl jakolwiek trwały? Te ori adg strasznie popsuli, przestaje pachnieć zanim doleci z flaszki do nadgarstka Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka A może Perry Elis 360 red ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69924 #13166 Napisano 2 Grudnia 2024 Młody sobie zażyczył 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13167 Napisano 2 Grudnia 2024 Ostatnie uzupełnienie niezbędnych zapasów w tym roku... teraz już na 100% 🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4019 #13168 Napisano 2 Grudnia 2024 Ahs jak dla mnie ideal, tylko te parametry mogliby poprawicWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5633 #13169 Napisano 2 Grudnia 2024 12 minut temu, bober5264 napisał(-a): Ahs jak dla mnie ideal, tylko te parametry mogliby poprawic Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Fajny zapach, ale z tych które miałem w pojemności większej niż próbka, to najmniej trwała kompozycja ever 🤷♂️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13170 Napisano 2 Grudnia 2024 Używam dobre 17-18 lat, głupio przestać (chyba tylko AdG świadomie używałem i używam dłużej). No, a że skiepścili paramatry... czego to teraz nie z***ali 🥺 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22011 #13171 Napisano 2 Grudnia 2024 (edytowane) W esesmanie promka była 😁 Edytowane 3 Grudnia 2024 przez loco50 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13172 Napisano 3 Grudnia 2024 Tyle "ciężkich arabów", a wyciągasz mega letniaka, który znika równie szybko jak AHS... robię czasami dokładnie tak samo 😉 (choć akurat nie dzisiaj). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22011 #13173 Napisano 3 Grudnia 2024 (edytowane) 5 godzin temu, Keniutek napisał(-a): Tyle "ciężkich arabów", a wyciągasz mega letniaka, który znika równie szybko jak AHS... robię czasami dokładnie tak samo 😉 (choć akurat nie dzisiaj). Kupiłem na wyjazd do ciepłych krajów 😁 U mnie trzyma dość długo. O 7 trzy psiki i teraz jest 13 i nadal czuć Edytowane 3 Grudnia 2024 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 214 #13174 Napisano 3 Grudnia 2024 Bober parametry to nie jest jakaś magia, to nie jest tak, że na jednym tyle a na innych tyle siedzi. Przecież coś co czuć 8h u mnie nie może być wyczuwalne 2h u kogoś. To wynika ze specyfiki perfum. To co mnie przekonuje to tylko przyzwyczajenie nosa do oparów w jakich przebywamy. Mózg czasami odcina zapach bo uznaje go za agresywny i wyłącza info zwrotne z nosa. Cała ta historia ze skórami czy ph to bajki złodziejskich sklepików z neta którzy tak tłumaczą klientom, że ich podróbki są ok tylko klient ma cienką skórę. U mnie pod koniec dnia w domu czuć AGD parfum podobnie jak AHS EDT a Max daje 5 strzałów. Warto też zwrócić uwagę na atomizer bo one różnie leją i strzał strzałowi nie równy np klasyczny Allure leje jak w śmigus dyngus 😁 a taki Vertus to mała chmurka. Najlepiej testować w łokieć z dała od nosa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69924 #13175 Napisano 4 Grudnia 2024 Hejka, jak z trwałością jest tego oto wynalazku 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach