Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Doszły 

20240924_220725.thumb.JPG.e9893a5ea69fe76ade79f70301c24afc.JPG
No ..... grubo pojechałeś.
Ale to dobra jazda, bez dwóch zdań.
Rasowy duet.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak mi inspiracji... poproszę jakieś Wasze sprawdzone typy, na okres jesień-zima 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Brak mi inspiracji... poproszę jakieś Wasze sprawdzone typy, na okres jesień-zima 😉 

Jaki masz budżet, a może pomóc ci go przekroczyć ? 

Czyli mainstream vs nisza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Remy napisał(-a):

Jaki masz budżet, a może pomóc ci go przekroczyć ? 

Czyli mainstream vs nisza

Budżet powiedzmy, że nie jest sztywny, ale z uwagi na to, że w zasadzie nic nie potrzebuję, więc powiedzmy do 1 k PLN😉 żeby nie było, to może być coś fajnego i za 200 zł 😉 może być mainstream, ale chętnie nisza. Tylko bez kontrowersyjnych zapachów proszę😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez testów nie ma co kupować w ciemno:
-Amouage Jubilation XXV 

-Memo Paris African Leather - mniej przyprawowy niż powyższy ale w podobną nutę,

-Creed Viking - trzeba dać szansę ponieważ zaskakuje szczególnie jak ktoś przyzwyczajony do lekkich zapachów tej marki.

-Tom Ford Tobacco Vanille 

-GUERLAIN L'Instant

-Yves Saint Laurent La Nuit de L’Homme

-Tom Ford Tuscan Leather

-By Kilian Straight to Heaven

-Tom Ford Beau De Jour - ale przez pierwsze 5 minut jest lawenda (taka od siwych włosów)

Najbardziej uniwersalne- wiosnę też obsłużą:

-Platinum Egoiste

-Dior Homme 2020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z powyższych mam creed viking i Tom Ford Beau De Jour. Bardzo je lubię. Nie mam wprawdzie Tom Ford Tobacco Vanille, ale mam dwa flakony Tobacco od F. Boclet, a to chyba dość bliskie zapachy. Resztę chętnie przetestuję. Dziękuję za tropy👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

Z powyższych mam creed viking i Tom Ford Beau De Jour. Bardzo je lubię. Nie mam wprawdzie Tom Ford Tobacco Vanille, ale mam dwa flakony Tobacco od F. Boclet, a to chyba dość bliskie zapachy. Resztę chętnie przetestuję. Dziękuję za tropy👍

Na liście miał być TF Ombre leather a wpadł drugi.

Jak nie mam czasu testować w perfumerii   (zwykle nie mam) to zamawiam próbki z allegro bądź Quality.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Brak mi inspiracji... poproszę jakieś Wasze sprawdzone typy, na okres jesień-zima  

Dior Homme Parfum
Bentley for men Absolute
Amouage Interlude Black Iris
Creed Royal Oud
Amouage Enclave
Xerjoff Naxos
Tauer L’Air du Desert Marocain
Gucci Intense Oud
MFK Oud (Extrait)

Zależy jakie nuty/klimaty lubisz.

Kolejność przypadkowa.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafalmosty Po co kombinować skoro można stary dobry the one niby nie jest trwały ale to tylko złudzenie.

DHP już nie kupisz ppza allegro oczywiście podróbkens.

MKF oud itp są świetne ale drogie ale warto.

Gucci intense oud jest super ale na 80%bo ma coś co może przeszkadzać (zwierz) za to w bazie miodzio i dniówka zaliczona.

Armani AGD parfum jest powalający to miód na babskie nosy ale męskie przede wszystkim i ma trwałość dobre 8h więc nie wierzyć opiniom z N. i fragry oni powinni sobie irygacje nosa zrobić ale wpierw wydłubać kozy z nosa i wycisnąć młodzieńcze pryszcze z twarzy.

Code Parfum też jest spoko bdb zbalansowany choć niby mainstream (stan umysłu jak ios vertus android) ale warto. 

No i African leather Memo miód na mój nos.

SHL o hira i tuszopodobny dlugopisowy 2022 generation też ma oud ale owocowy ale są drogie w ch...

Każdy fajny ale trudno ocenić który będzie tym SC. Osobiście najczęściej używam the one edp przynajmniej w domu wiedzą, że ojciec wrócił w sensie nie używał smrodu.

IMG_20240926_221604_copy_768x1110.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dojechało i do mnie. Mainstream, ale bardzo lubię na chłodniejszą porę.

IMG_6668.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fahrenheit - jednu lubią, drugich wręcz odpycha. Ja należę do drugiej połówki. Brrr 😅

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlajkuje, bo mnie tez odpycha.

@rafalmosty

Guerlain jak zawsze na propsie. Ale nie moge im podarowac,ze kilka lat temu przestali produkowac L'Instant de Guerlain Pour Homme w charakterystycznej butelce. To byl kozak nad kozaki, zwlaszcza EDP (Eau Extreme).

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiejsza dostawa😉

IMG_2728.jpeg

IMG_2729.jpeg

No i git ten pierwszy będzie do charakteru mebli pasował tych ze zdjecia w tle. 🤑 Powinni jeszcze do niego żupan dokładać w gratisie będzie pan zadowolony 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię zarówno Parfum jak i EDT (nie są mocno podobne, jak mogłoby się wydawać). Tego drugiego mam jeszcze flakon z 2012, strzegę zawzięcie bo co i rusz, ktoś chce podebrać/odkupić 😈

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, polly napisał(-a):

No i git ten pierwszy będzie do charakteru mebli pasował tych ze zdjecia w tle. 🤑 Powinni jeszcze do niego żupan dokładać w gratisie będzie pan zadowolony 😄

Ja art deco bardzo lubię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, loco50 napisał(-a):

Ja art deco bardzo lubię 

Ja mam całą firmę urządzoną w stylu art deco, więc robiąc zdjęcia w pracy, trudno mi uchwycić kadr, bez nawiązań do art deco😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20240928_093828.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

….jesien

IMG_4876.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łajf:
To jest mega poważne przyjęcie. Żebyś mi nie pomordował znajomych tymi swoimi wynalazkami.

Mła:
No dobrze, będzie z klasą, zmysłowo i nieco dynamicznie. Czyli nie sztywno i nie dziadersko.

767c6c2ab0adbaa9ccc46bba20d69c07.jpg

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły capek

IMG_1250.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanko. Który pachniuk od Toma Forda byście polecili dla kogoś kto lubi zapachy stylu Gucci guilty absolutnie, Aventus, Dior savage, Bleu de Chanele itp?
Drugie pytanie to czy polecicie jakiś internetowy sklep w USA z dobrymi cenami? Bliska mi osoba jest jeszcze dwa tygodnie w San Antonio i myślę czy nie wykorzystać tego faktu na jakiś zakup

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio na lotnisku sprawdzałem sobie chanel bleu, na papierku bardzo przyjemne, cena za flakon bardzo fajna wzialem flakon i idę do kasy ale coś mnie podkusiło wrocic i psiknac sobie jeszcze dla testu na nadgarstek - co z tego wyniko? Na nadgarstku zapach totalnie inny, odłożyłem na półkę, a po 2h byl zupełnie niewyczuwalny. Cieszę się że nie kupiłem

Ps. Możemy odpuścić żarty typu trzeba było się umyć czy zmieszly Ci się z innymi

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już ten chłodny czas by użyć takich benzynowych fiołków. Te pefumy po prostu gniotą otoczenie i trudno powiedzieć czy w dobrym czy w złym znaczeniu.

Bober Blue de chanel edt u mnie pachną długo aż do dobrego popołudnia. Może nos zbyt szybko wyciszą? Też zdarza się, że go nie czuję ale potem wraca w zależności od temperatury i pomieszczenia.

IMG_20240929_181701_copy_600x1069.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi