Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

W dniu 22.11.2024 o 21:21, lukebor napisał(-a):

Miło Cię słyszeć, Łukaszu! emoji869.pngemoji109.png

Ciebie również! Niezmiennie. :)

W dniu 1.11.2024 o 00:00, Dostum napisał(-a):

Luźna dygresja.
Nawąchałem się w tej Anglii i powiem Wam, że te ich brytyjskie Dżo Malony, Atkinsony, Moltony Brałny i Penhaligon’sy mi jakoś nie leżą. Nie wiem co ze mną jest nie tak. Nic nie wzbudziło u mnie zachwytu. Nie mój klimat.

02b1d46e05833fdf2efe31731e7d6975.jpg

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Ciekawe spostrzeżenia... ja się przymierzałam do Molton Brown, bo czasem sie w necie da znaleźć w naprawdę dobrej cenie i na fragrantice mają super opinie.

Ale póki co jestem większą fanką francuskich perfum Fragonrad czy Molinard. Już od dawna nie kupuję nic z Chanel czy Hermesa, nowe krótka trwałość, cena wysoka.

Dzisiejsza dostawa
IMG_3223.thumb.jpeg.2babe6b9dfcb7f9dd9f6dc0baa6cb164.jpeg
IMG_3224.thumb.jpeg.efa69b2a4190cd725c272518d7f9ee8a.jpeg

Nosiłem dzisiaj Chergui, tyle że w „Pałacowej” wersji.
Dobry zapach!

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Dzisiejsza dostawa
IMG_3223.thumb.jpeg.2babe6b9dfcb7f9dd9f6dc0baa6cb164.jpeg
IMG_3224.thumb.jpeg.efa69b2a4190cd725c272518d7f9ee8a.jpeg
Fiu fiu Rafał
Mega klasyka i Super nisza.
Oba na czarno czyli black friday - jak mniemam - udany.

Do kompletu może jeszcze porządny brytyjski "black eye friday"?

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Pani i Panowie, mam okazję kupić w dobrych cenach Roja, Vertus, Omanluxury, Parfums De Marly.

Niestety bez "próbowania" a znam tylko Chaos 🫣 Niemniej zaryzykuję coś jeśli dostanę jakąś sensowną rekomendację.

Lubię raczej cięższe zapachy, ale nie zamykam się, natomiast zależy mi na trwałości. Jesli ktoś z tych marek ma coś sprawdzonego przez Was to wrzućcie jakieś propozycje.

1 godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

Pani i Panowie, mam okazję kupić w dobrych cenach Roja, Vertus, Omanluxury, Parfums De Marly.

Niestety bez "próbowania" a znam tylko Chaos 🫣 Niemniej zaryzykuję coś jeśli dostanę jakąś sensowną rekomendację.

Lubię raczej cięższe zapachy, ale nie zamykam się, natomiast zależy mi na trwałości. Jesli ktoś z tych marek ma coś sprawdzonego przez Was to wrzućcie jakieś propozycje.

Zaproponuję z tych co ja sam bardzo lubię.

Roja ma wiele dobrych i bardzo dobrych perfum. Ja bym zaproponował Enigmę PH w każdej koncentracji, bo każda jest trochę inna, ale każda jest świetna.

A z klasyków Danger Parfum, no i jeszcze Fetish jest kozak.

Vertusa jeszcze dobrze nie poznałem.

OmanLuxury tylko 3 zapachy znam, więc też się zbyt wiele nie wypowiem.

PdM im więcej i dłużej się poznaje, tym bardziej zastanawiasz się po co to komu- dobra jakość, ale prostych/mainstreamowych zapachów, za to w niszowej cenie 😂

Natomiast prawie każdy coś sobie wybierze, bo po prostu dobrze pachną... bez udziwnień ;)

Ja bym polecił te które sam lubię- Layton, Carlisle, Herod, Oajan. A jak nie boisz się skórzanych zapachów, to jeszcze Godolphin.

Layton, Sedley i Althair od PdM. Ale jak kolega wyżej zauważył, po mocno niższych cenach, to owszem. Sam już więcej nie kupię... chyba, że klony 🤭

Panowie, znacie coś w stylu klasycznego aqua di gio, może być i arab byle byl jakolwiek trwały? Te ori adg strasznie popsuli, przestaje pachnieć zanim doleci z flaszki do nadgarstka

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Panowie, znacie coś w stylu klasycznego aqua di gio, może być i arab byle byl jakolwiek trwały? Te ori adg strasznie popsuli, przestaje pachnieć zanim doleci z flaszki do nadgarstka

Podobno Lattafa Suqraat jest w tym stylu, aczkolwiek nie miałem okazji sprawdzić.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Bober te nowe AGD w tym czarnym cieniowanym flakonie pachną u mnie dobre 8h. Od profumo, które też mam tylko trochę krócej projektują. 

Nos się szybko przyzwyczaja i to największy problem. Nos to układ nerwowy a każdy ma inny i różnie działające receptory. Kiedyś zrobiłem sobię irygację z ciekawości i wtedy to dopiero było czuć. Po co rezygnować z jakości?

Mowa o tych? Jeżeli tak, to pozazdrościć. Pachną super ale trwałość u mnie, to może ze 30min. (mowa o wariancie optymistyczym) :(

IMG_7040.jpeg

Bober te nowe AGD w tym czarnym cieniowanym flakonie pachną u mnie dobre 8h. Od profumo, które też mam tylko trochę krócej projektują. 
Nos się szybko przyzwyczaja i to największy problem. Nos to układ nerwowy a każdy ma inny i różnie działające receptory. Kiedyś zrobiłem sobię irygację z ciekawości i wtedy to dopiero było czuć. Po co rezygnować z jakości?
Na Tobie siedzi długo, na mnie krótko, to nie działa zero jedynkowo

11 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

A może Perry Elis 360 red ?

12 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Ahs jak dla mnie ideal, tylko te parametry mogliby poprawic

Fajny zapach, ale z tych które miałem w pojemności większej niż próbka, to najmniej trwała kompozycja ever 🤷‍♂️

Używam dobre 17-18 lat, głupio przestać (chyba tylko AdG świadomie używałem i używam dłużej). No, a że skiepścili paramatry... czego to teraz nie z***ali 🥺

W esesmanie promka była 😁

20241202_233746.JPG

Edited by loco50

Tyle "ciężkich arabów", a wyciągasz mega letniaka, który znika równie szybko jak AHS... robię czasami dokładnie tak samo 😉 (choć akurat nie dzisiaj). 

IMG_7061.jpeg

5 godzin temu, Keniutek napisał(-a):

Tyle "ciężkich arabów", a wyciągasz mega letniaka, który znika równie szybko jak AHS... robię czasami dokładnie tak samo 😉 (choć akurat nie dzisiaj). 

IMG_7061.jpeg

Kupiłem na wyjazd do ciepłych krajów 😁

U mnie trzyma dość długo. O 7 trzy psiki i teraz jest 13 i nadal czuć 

Edited by loco50

Bober parametry to nie jest jakaś magia, to nie jest tak, że na jednym tyle a na innych tyle siedzi. Przecież coś co czuć 8h u mnie nie może być wyczuwalne 2h u kogoś. To wynika ze specyfiki perfum. To co mnie przekonuje to tylko przyzwyczajenie nosa do oparów w jakich przebywamy.

Mózg czasami odcina zapach bo uznaje go za agresywny i wyłącza info zwrotne z nosa. Cała ta historia ze skórami czy ph to bajki złodziejskich sklepików z neta którzy tak tłumaczą klientom, że ich podróbki są ok tylko klient ma cienką skórę. U mnie pod koniec dnia w domu czuć AGD parfum podobnie jak AHS EDT a Max daje 5 strzałów. Warto też zwrócić uwagę na atomizer bo one różnie leją i strzał strzałowi nie równy np klasyczny Allure leje jak w śmigus dyngus 😁 a taki Vertus to mała chmurka. Najlepiej testować w łokieć z dała od nosa.