Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

Jak lubię Araby tak ten mnie rozwalił. Spocony Arab na spoconym wielbłądzie😁. Nie zdzierżyłem🤣🤣

12 godzin temu, Remy napisał(-a):

Roja Elizium - są dwa. Cologne słabo się utrzymuje na skórze ale warto przetestować. 

Creed White Pure Cologne - w upał nie nic lepszego. Trochę czuć vetiver choć w składzie nie występuje. 

Warto zamówić próbki z quality.

LV Imagination bym najpierw przetestował. Zapach może podchodzić pod jakiś płyn do czyszczenia. Nazwa jest sugestywna ale można się mocno rozczarować.

z tym Creed WPC to już rzuciłeś mnie na głęboką wodę 😅 okazało się że to butikowe perfumy,  które można kupić tylko w butiku Creeda , czyli dopiero zagranicą 😬

LV spróbuję w najbliższy weekend 

dzięki 👍🏼

Zgadzam się co do lv, a do tego to zupełnie zupełnie inny zapach od aventusa

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
16 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

z tym Creed WPC to już rzuciłeś mnie na głęboką wodę 😅 okazało się że to butikowe perfumy,  które można kupić tylko w butiku Creeda , czyli dopiero zagranicą 😬

LV spróbuję w najbliższy weekend 

dzięki 👍🏼

bez wychodzenia z domu, mały butik przyjedzie:

https://allegro.pl/oferta/probka-creed-pure-white-cologne-edp-u-2ml-14171678882

i można też kupić flaszkę zrestą na kilku sprawdzinych stronach też.

Edited by Remy

20250506_213625.JPG

Posted (edited)
W dniu 5.05.2025 o 05:24, Krakus1 napisał(-a):

kończy mi się Creed Aventus , szukam coś cytrusowego - bez nuty pieprznej- z tej półki jakościowej , co polecacie ? na liście : LV Imagination , Guerlain Vetiver 

Jeśli ma być bez pieprzu, to od tego Guerlain trzymaj się z daleka. :)

Edited by brz

16 godzin temu, Remy napisał(-a):

bez wychodzenia z domu, mały butik przyjedzie:

https://allegro.pl/oferta/probka-creed-pure-white-cologne-edp-u-2ml-14171678882

i można też kupić flaszkę zrestą na kilku sprawdzinych stronach też.

już zamówiłem próbki z alledrogo  , mam nadzieje że oryginalne , jeszcze brałem próbkę Silver Mountain

coś myślicie o Xerjoff Renaissance 1861 ? też cytrusowy podobno 

2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

Xerjoff Renaissance 1861

Zależy jakie cytrusy lubisz. Mi się podoba, żonie trochę mniej - woli dużo bardziej Torino21

20250507_091445.jpg

też zamówiłem próbkę,  mam obecnie Torino 23 , mocny , bardzo kwiatowy zapach , w weekend zdobędę próbkę LV Imagination , i zobaczymy który wygra 😉

Z dziś. 

20250507_204625.JPG

20250509_182433.JPG

20250509_224035.JPG

Wygląda jak jakiś unisex. 

17468490644841052220026669316629.gif.efee8d71f18ca0f83dcf14b80c439bab.gif

2 godziny temu, brz napisał(-a):

Wygląda jak jakiś unisex. 

17468490644841052220026669316629.gif.efee8d71f18ca0f83dcf14b80c439bab.gif

Ale pachnie męsko i elegancko 😁

Posted (edited)

Pan jak zawsze z gracją i humorem.  :D

A propos męsko i elegancko, W KOŃCU udało mi się dziś powąchać Drakkar Noir! O dziwo, w Rossmannie. Łapy i tak miałem upaćkane chemią po sprzątaniu auta na pobliskiej myjni, więc nie było sensu się tym pryskać, ale na papierze pachniało to świetnie. Mało brakowało, a pewnie bym się skusił, ale w głowie miałem zasłyszane kiedyś opinie o rzekomo fatalnych parametrach. Tera poczytałem i wszystko wskazuje na to, że przeczucie mnie nie myliło. :)Pozwolę mu zatem wywrzeć na mnie pozytywne wrażenie i na tym skończę przygodę z DK.

Poza tym na co mi DK, skoro w końcu upolowałem dziś na oeliks Habit Rouge EDT w wersji (i mniej więcej roczniku), na którą się czaiłem od dłuższego czasu. Głupi byłem, że kiedyś to sprzedałem, a kupione później EDP zupełnie nie zrekompensowały mi braku.

W ogóle ostatnio bardzo przychylnym okiem zerkam na świeżaki, które były u mnie na cenzurowanym przez ostatnie kilka lat i grzały tylko ławę na półce. Może to efekt pewnego przesycenia ciężką artylerią, może rezultat wymiksowania się ze społeczności kilkanaście miesięcy temu, ale naprawdę chętniej sięgam ostatnio po coś lekkiego.

Ustrzeliłem sobie nawet ostatnio Lutensa, z którym kiedyś tam kiedyś bardzo przelotnie się poznałem poprzez przypadkową próbkę. W otwarciu trochę przypomina mi znienawidzone AdG, ale nie mam mu tego za złe, bo przynajmniej mnie nie mdli. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo przyzwoity zapach. Po fazie cytrusowej przechodzi w bardzo fajne, czyste i „białe” kadzidło. Myślę, że z przyjemnością ponoszę w tegoroczne lato, o ile w końcu doczekamy się jakichś naprawdę ciepłych dni. :)

PXL_20250510_131715105.PORTRAIT~2.jpg

Edited by brz

Posted (edited)

Ktoś używał/używa Dior Higher Energy ? Moim zdaniem to świetny zapach, który jest zarówno świeżakiem jak i bardzo wytwornym elegantem. Dziwię się braku popularności tych perfum, bardzo dobrze mi się zawsze je nosiło, natomiast nie wszystkim się podobało. Zupełnie nie wiem dlaczego, uważam, ze to jedne z tych perfum gdzie mieszanina pewnych składników daje coś naprawdę wyjątkowego...to przypadek jak Aventus - z resztą to identyczny profil perfum, świeże męskie ale z fajną mocną bazą. Mi perfumy te kojarzą się z luksusem i drogim autem. Może dlatego, że jak pierwszy raz je testowałem to godzinę po oblaniu się nimi byłem na prezentacji mercedesa W204.

Uważam te perfumy za ciekawsze od Sauvage czy Bleu de Chanel.

Edited by QuadrifoglioVerde

7 godzin temu, brz napisał(-a):

Pan jak zawsze z gracją i humorem.  :D

A propos męsko i elegancko, W KOŃCU udało mi się dziś powąchać Drakkar Noir! O dziwo, w Rossmannie. Łapy i tak miałem upaćkane chemią po sprzątaniu auta na pobliskiej myjni, więc nie było sensu się tym pryskać, ale na papierze pachniało to świetnie. Mało brakowało, a pewnie bym się skusił, ale w głowie miałem zasłyszane kiedyś opinie o rzekomo fatalnych parametrach. Tera poczytałem i wszystko wskazuje na to, że przeczucie mnie nie myliło. :)Pozwolę mu zatem wywrzeć na mnie pozytywne wrażenie i na tym skończę przygodę z DK.

Poza tym na co mi DK, skoro w końcu upolowałem dziś na oeliks Habit Rouge EDT w wersji (i mniej więcej roczniku), na którą się czaiłem od dłuższego czasu. Głupi byłem, że kiedyś to sprzedałem, a kupione później EDP zupełnie nie zrekompensowały mi braku.

W ogóle ostatnio bardzo przychylnym okiem zerkam na świeżaki, które były u mnie na cenzurowanym przez ostatnie kilka lat i grzały tylko ławę na półce. Może to efekt pewnego przesycenia ciężką artylerią, może rezultat wymiksowania się ze społeczności kilkanaście miesięcy temu, ale naprawdę chętniej sięgam ostatnio po coś lekkiego.

Ustrzeliłem sobie nawet ostatnio Lutensa, z którym kiedyś tam kiedyś bardzo przelotnie się poznałem poprzez przypadkową próbkę. W otwarciu trochę przypomina mi znienawidzone AdG, ale nie mam mu tego za złe, bo przynajmniej mnie nie mdli. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo przyzwoity zapach. Po fazie cytrusowej przechodzi w bardzo fajne, czyste i „białe” kadzidło. Myślę, że z przyjemnością ponoszę w tegoroczne lato, o ile w końcu doczekamy się jakichś naprawdę ciepłych dni. :)

PXL_20250510_131715105.PORTRAIT~2.jpg

Z tym Drakkarem nie jest tak źle.

Potwierdzam. Z powodzeniem używam od ok. dwóch lat i nie narzekam (choć mógłby być trwalszy).

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

20250511_090721.JPG

Oldskul pełną gębą. Lżejsza wersja zielonego Paco 

20250512_095849.JPG

Dzisiaj taka śrubka. Mogłoby to tylko mocniej pachnieć.

IMG_20250513_165808_copy_920x1172.jpg

2 godziny temu, polly napisał(-a):

Dzisiaj taka śrubka. Mogłoby to tylko mocniej pachnieć.

IMG_20250513_165808_copy_920x1172.jpg

Z roku na rok coraz więcej "wody" do nich dolewają.

La Nuit de L’Homme Bleu Électrique EDT jest trochę mocniejszy, może znasz.

Ciekawa jest jeszcze wersja Intense która moim zdaniem to połączenie L'Homme z Dior Home (2014)

Posted (edited)

Remy może i rozwadniają niestety nie znam wersji poprzednich ale to pierwsze uderzenie ozonowej świeżości jest czadowe.

Cztery strzały w przedpokoju i jakimś cudem a pewnie cugiem pod drzwiami wyszły na korytarz klatki schodowej a  potem po 30 min wszedłem w tą chmurę i nie wierzyłem, że to tak może szałowo pachnieć. Obłęd jednak to najlepsze określenie.

A co do DH 2014 to właśnie dzisiaj sobie opieczętowałem flakon... i też jest obłęd... Kiedyś superpharma nieświadomie sprzedawała myśląc, że to ten nowy bez iryska.

IMG_20250514_182248_copy_884x1156.jpg

Edited by polly

Posted (edited)

Ładny Diorek. A jak jeszcze podstępnie zdobyty, to tym lepiej. :)

U mnie orzeł wylądował i w sumie też trochę podstępnie. Ciekawe, co by pan sprzedawca próbujący nakręcać koniunkturę tekstem "wersja 2016 - unikat" (może i kilkuletnie EDT niekoniecznie często się pojawiają w obiegu  przeciwieństwie do EDP, ale litości) powiedział, gdyby wiedział, że sprzedał mi 2006. :D

Ale korka nie posiadał, więc nie wiedział, że powinien być srebrny haha!

A propos korków i wysokich guerlainowskich flaszek, jeśli ktoś się zastanawia, czy te drewniane pasują na starsze wersje, to pasują (jak widać na załączonym obrazku), ale nie idealnie. Wchodzą dość ciasno i nie da się docisnąć do samego końca z uwagi na wyższy atomizer (zostają jakieś 2 mm przerwy między korkiem a butelką, co nie przeszkadza w niczym i wcale nie kłuje w oczy). 

PXL_20250514_175716557.PORTRAIT~2.jpg

Edited by brz

2 godziny temu, brz napisał(-a):

(...)

A propos korków i wysokich guerlainowskich flaszek, jeśli ktoś się zastanawia, czy te drewniane pasują na starsze wersje, to pasują (jak widać na załączonym obrazku), ale nie idealnie. Wchodzą dość ciasno i nie da się docisnąć do samego końca z uwagi na wyższy atomizer (zostają jakieś 2 mm przerwy między korkiem a butelką, co nie przeszkadza w niczym i wcale nie kłuje w oczy). 

Ale z tego co pamiętam, to stary korek Vetivera "lata" na nowym atomizerze :unsure:
Muszę pogrzebać w szafeczce.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ