Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK....

Rekomendowane odpowiedzi

Taka, która pasuje tym, którzy aktualnie piszą ustawę. Raz ci,raz tamci ;) Za dużo polityki jest w samorządach. Weźmy taki Wrocław, tutaj miałbym sporo do napisania.... 

Wracając do Warszawy: tutaj link do procesu legislacyjnego, w tym projekt i uzasadnienie: http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/druk.xsp?nr=1259

żebyśmy nie dyskutowali o czymś, czego nie znamy ;)

W TV mówią że Wrocław to najbardziej dynamicznie rozwijające się miasto w Polsce, oczywiście po Piasecznie.  :)

(W Piasecznie w ostatnich 20 latach liczba mieszkańców wzrosła ponad 100%.) 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Wy znowu dążycie do końca!

Ostatecznego i końcowego!

Amen.

Co ja poradzę na to, że prawo stanowi Sejm? To  polityka, czy po prostu tak jest urządzony świat? Rozmawiamy o Warszawie, a przyczyną jest projekt ustawy. Mamy dwa wyjścia: kończyć dyskusję (lub nie zaczynać), gdy prowadzi do Sejmu, prawa, sądów etc., albo racjonalnie przyjąć, że nie da się uniknąć pewnych spraw, bez szkody dla tematu. Zakaz agitacji politycznej? Popieram rękami i nogami. Ale jest wielka różnica między agitacją, a pisaniem o sprawach związanych z polityką. Koniec końców, hest to ogromna ilośc spraw.

W TV mówią że Wrocław to najbardziej dynamicznie rozwijające się miasto w Polsce, oczywiście po Piasecznie.  :)

Mieszkańców Wrocławia interesują bardziej przyziemne sprawy: czysta i punktualna komunikacja, linie tramwajowe do osiedli na peryferiach (chętnie sprzedaje się ziemię deweloperom i udziela się pozwoleń na budowę, ale bez rozwoju infrastruktury funduje się mieszkańcom codzienne gigantyczne korki), czystość na chodnikach (sporo brudu, zwłaszcza w Śródmieściu), podłączenie do sieci miejskiej (ciepłowniczej).

Narzeka się na smog. Gminy zachęcają do zmiany ogrzewania. To droga donikąd. Większość pieców jest w lokalach komunalnych, albo po-komunalnych. Zamiast dokładać do etażu czy gazowego, gmina mogłaby podłączyć kamienice do miejskiej sieci cieplnej. Z moich okien widać elektrociepłownię, a palę węglem. Jeśli mam robić sobie bałagan w mieszkaniu (instalacja rur i grzejników), to wolę MPEC niż gazówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narzeka się na smog. Gminy zachęcają do zmiany ogrzewania. To droga donikąd. Większość pieców jest w lokalach komunalnych, albo po-komunalnych. Zamiast dokładać do etażu czy gazowego, gmina mogłaby podłączyć kamienice do miejskiej sieci cieplnej. Z moich okien widać elektrociepłownię, a palę węglem. Jeśli mam robić sobie bałagan w mieszkaniu (instalacja rur i grzejników), to wolę MPEC niż gazówkę.

A rozważałeś zamontowanie w największym pomieszczeniu kominka z płaszczem wodnym i zamontowanie w pozostałych pokojach kaloryferów. Albo zamontowanie zwykłego kominka i rozprowadzenie ciepła? 

Ja ma kominek o mocy 17 kW  z trzema kanałami nawiewowymi i gdybym palił cały czas to w zasadzie przy niedużym mrozie miałbym w całym domu ciepło, włącznie ze strychem czyli z moją zegarownią.

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, to duże miasta raczej podupadają, w każdym bądź razie Poznań, ilość mieszkańców się zmniejsza (ludzie się budują i wyprowadzają się na wieś), a centrum miasta pustoszeje najszybciej, ludzie, biznesy, handel wynosi się na peryferia, osiedla podmiejskie itp.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A rozważałeś zamontowanie w największym pomieszczeniu kominka z płaszczem wodnym i zamontowanie w pozostałych pokojach kaloryferów. Albo zamontowanie zwykłego kominka i rozprowadzenie ciepła? 

Ja ma kominek o mocy 17 kW  z trzema kanałami nawiewowymi i gdybym palił cały czas to w zasadzie przy niedużym mrozie miałbym w całym domu ciepło, włącznie ze strychem czyli z moją zegarownią.

Mieszkam na 4 piętrze, bez windy. Palenie węglem czy drewnem czuję w kościach ;) Wygodny się zrobiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie koledzy, siedze , slucham i patrze , i tak naprawde to ryczec sie czlowiekowi chce. Jestesmy duzym krajem, w swietnym polozeniu geograficznym ( w czasach pokoju oczywiscie), a jakos nie potrafimy sie wybic ponad nasza przecietnosc. Szkoda, bo tak naprawde jestem dumny ze swojej ojczyzny.

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę dołączyć do ryku ;) A podział niestety się pogłębia i jest tak zakorzeniony, że nic się nie da, chyba tylko podział na dwa państwa, wedle przekonań, nie etniczny. Z tego, co widzę, to nawet w USA też podziały, te protesty, ich forma.... Oby  to nie była zapowiedź jakiejś rewolucji, bo widać, że demokrację zastąpiła ... oligarchia, korporacjonizm,globalizacja czy grupa Bildelberg?

Moim zdaniem to kryzys wartości. Co łączy Polaków, co spaja? Oby nie wróg. Podobno tak samo podzielone było społeczeństwo w latach międzywojennych. Ale to miało chyba tez podłoże etniczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Referendum da odpowiedz .

Nie byłbym tego pewien. Jeżeli Jarek Kaczyński powie "nie", to nie będzie referendum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem, czy to jest materia na referendum. Te zmiany ma wprowadzić ustawa, a konstytucja określa, jakie sprawy można poddać pod referendum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ta opcja mnie poniekad najbardziej przeraza : Jarek I jego zasady/zachcianki....

Jak to jest mozliwe ,ze wladza nad 40 milionowym panstwem zostala zlozona w rece de facto jednego osobnika ?

Pojac tego nie moge .

Pochodze z Wielkopolski, rodzina malzonki z Podkarpacia . Mozecie sobie wyobrazic zapewne tarcia w trakcie imprez wspomaganych procentami pomiedzy dwoma wrogimi sobie obozami... -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak był premierem Tusk a prezydentem Bronisław "Bul" Komorowski to władza nie była w rękach jednego osobnika czyli pierwszego wymienionego?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy z wymienionych moim zdaniem i powtarzam ze to jest moje zdanie byl uprawniony do podejmowania pewnych decyzji z racji stanowiska. Ten pan byl premierem... Jaroslaw Kaczynski nie jest premierem lecz szeregowym poslem i prezesem partii , jednakze wplyw jego osoby na rzad to juz temat na osobna dyskusje. Zapewne znasz zwrot " szara eminencja ".... W stosunku do pana stojacego u steru PiS , pasuje mi idealnie ... 

Gustaw 

To co napisalem, to sa moje prywatne odczucia , nie majace sie nijak do pasji jaka dzielimy .

Badzmy ponad polityke i dzielmy sie radoscia naszego hobby :rolleyes:

PEACE 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka, która pasuje tym, którzy aktualnie piszą ustawę. Raz ci,raz tamci ;) Za dużo polityki jest w samorządach. Weźmy taki Wrocław, tutaj miałbym sporo do napisania.... 

Wracając do Warszawy: tutaj link do procesu legislacyjnego, w tym projekt i uzasadnienie: http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/druk.xsp?nr=1259

żebyśmy nie dyskutowali o czymś, czego nie znamy ;)

Jeżeli wartość merytoryczna tej ustawy jest taka, jak poziom edycji, to miej nas, Panie, w opiece...

post-6402-0-71942900-1486426498_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi jest łatwo o tym rozmawiać, nie kłócąc się gdyż jestem jednocześnie przeciwnikiem i zwolennikiem działań zarówno poprzedniej jak i obecnej władzy. A głosowałem jeszcze na kogoś innego. Generalnie myślę, że mniej byłoby podziałów gdybyśmy byli sympatykami konkretnych pomysłów i działań zamiast się okopywać po którejś stronie barykady.

"To nie kochanka, ale sypiam z nią, choć śmieją ze mnie się i drwią"

Jeden z utworów mojego życia, Marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jaroslaw Kaczynski nie jest premierem lecz szeregowym poslem i prezesem partii , jednakze wplyw jego osoby na rzad to juz temat na osobna dyskusje.

Szeregowym? PiS to Jarosław Kaczyński. Pani Beata i pan Andrzej są tylko od wykonywania poleceń Jarka. W praktyce nie mają nic do powiedzenia. Co do referendum - wystarczy jeden telefon z Nowogrodzkiej do wojewody mazowieckiego i będzie pozamiatane.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jak pijak, który mruczy coś przez sen, że póki my żyjemy - ona żyje też"

post-68982-0-63548200-1486426913_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"To nie kochanka, ale sypiam z nią, choć śmieją ze mnie się i drwią"

Jeden z utworów mojego życia, Marek.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macintosh

Oficjalnie jest szeregowym posłem w Sejmie i prezesem PiS ....

A nieoficjalnie , cóż każdy chyba wie jak sprawa wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Republika_marze%25C5%2584&ved=0ahUKEwjUx_iq3PzRAhXiNJoKHS6dCbIQFggsMAA&usg=AFQjCNH9NkQsMjc1Iu0XInPNXaNqUkqg8A
Miałem przyjemność porozmawiać....( nagrywali w Lublinie a 'urzędowali w Kazimierzu Dolnym, a dokladie w Męćmierzu :)
Szkoda Grzegorza ze tak wcześnie odszedł...nie jest ok

I moj ulubiony utwór....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłeś utwór? Bo kliknąłem przed chwilą i leci mi "Zapytaj czy Cię kocham".

Takiego Kaczyńskiego czy Putina można nie lubić ale trzeba oddać, że każdy z swojej skali rozgrywa przednio. Przecież Jarosław mógł zostać premierem gdyby tylko chciał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciechowski - bardzo płodny artysta, ile jeszcze mógł zdziałać!

Co do władzy w rękach jednego człowieka - to Trump pokazał, że jak się chce to można też rządzić bez podpierania się kongresem, wystarczą dekrety. Czekam na dekret o zniesieniu wiz dla Polaków. Tu nie chodzi o te wizy bo do d*py są one nam już teraz potrzebne ale o przyzwoitość. Poprzednicy ciągle zasłaniali się niemocą i decyzja kongresu.

Demokracja to fikcja, paplanina dla ludu, przecież i tak rządzi wygrana partia, a partią jeden człowiek lider i od niego wszystko zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W partii dyscyplina może obowiązywać albo i nie, Marcin. Co do wiz do USA - całkowita zgoda. Przyzwoitości, chciałoby się im powiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.