Paulus57 140685 #5251 Napisano 31 Maja 2022 9 minut temu, siomon napisał(-a): Pisałem przecież, że ze sklepu.... https://search.rakuten.co.jp/search/mall/JY8074-11X/?l-id=s_search&l2-id=shop_header_search Teraz rozumiem. Wysyłka poza Japonię jest też za darmo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10923 #5252 Napisano 31 Maja 2022 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Teraz rozumiem. Wysyłka poza Japonię jest też za darmo? Nie jest za darmo ale jest już w cenie, którą podałem. Zawiera ona koszt zakupu, opłaty dla proxy, wysyłkę do PL, cło, VAT i wysyłkę do Ciebie. Chociaż jak jesteś z Łodzi to możesz po niego podjechać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140685 #5253 Napisano 31 Maja 2022 1 minutę temu, siomon napisał(-a): Nie jest za darmo ale jest już w cenie, którą podałem. Zawiera ona koszt zakupu, opłaty dla proxy, wysyłkę do PL, cło, VAT i wysyłkę do Ciebie. Chociaż jak jesteś z Łodzi to możesz po niego podjechać Podpłynąć łodzią do Japonii? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10923 #5254 Napisano 31 Maja 2022 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Podpłynąć łodzią do Japonii? Nie, niestety nie jestem w Japonii Na rowerze albo innym środkiem transportu podjechać do Starowej Góry. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140685 #5255 Napisano 31 Maja 2022 Do Starowej Góry mam 15 minut samochodem (jak jadę za szybko ). A co tam jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10923 #5256 Napisano 31 Maja 2022 Domy, ulice, sklepy, fryzjer, kosmetyczka, plac zabaw, przedszkole, OSP, pola, łąki. Typowa polska wieś pod miastem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23256 #5257 Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) 28 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Do Starowej Góry mam 15 minut samochodem (jak jadę za szybko ). A co tam jest? Ja mam 3 minuty z domu 31 minut temu, siomon napisał(-a): Nie, niestety nie jestem w Japonii Na rowerze albo innym środkiem transportu podjechać do Starowej Góry. ... co wygrałem? Edytowane 31 Maja 2022 przez tomaliusz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10923 #5258 Napisano 31 Maja 2022 2 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Ja mam 3 minuty z domu ... co wygrałem? Ja nie muszę się ruszać z domu i już tam jestem, czyli 0 minut. To chyba ja wygrałem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140685 #5259 Napisano 31 Maja 2022 37 minut temu, siomon napisał(-a): Ja nie muszę się ruszać z domu i już tam jestem, czyli 0 minut. To chyba ja wygrałem Na nauczyciela to się nie nadajesz... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #5260 Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) Podchody do paskowania. Edytowane 31 Maja 2022 przez GTB 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140685 #5261 Napisano 31 Maja 2022 8 godzin temu, siomon napisał(-a): Pisałem przecież, że ze sklepu.... https://search.rakuten.co.jp/search/mall/JY8074-11X/?l-id=s_search&l2-id=shop_header_search Na koniec naszej porywającej dyskusji mały cytat ze strony Rakuten: Określony termin dostawy Istnieje możliwość określenia terminu i godziny dostawy. Prosimy o podanie terminu po upływie 5 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. * Pamiętaj, że możemy nie być w stanie spełnić Twojej prośby z powodu pogody i warunków na drodze. ※Nie wysyłamy za granicę. Przykro nam, że usługa wysyłkowa jest dostępna tylko w Japonii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23256 #5262 Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) Paweł ale o co chodzi? Kolega jak rozumiem zaproponował Ci pomóc w zakupie, przynajmniej ja to tak odebrałem. Kolega widzę ściąga zegarki z kraju kwitnącej wiśni bez problemu to widać że ma swoje sposoby a do Starowej Góry przecież daleko nie masz Edytowane 31 Maja 2022 przez tomaliusz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140685 #5263 Napisano 31 Maja 2022 6 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Paweł ale o co chodzi? Kolega jak rozumiem zaproponował Ci pomóc w zakupie, przynajmniej ja to tak odebrałem. Kolega widzę ściąga zegarki z kraju kwitnącej wiśni bez problemu to widać że ma swoje sposoby a do Starowej Góry przecież daleko nie masz Jak masz rację, to chyba już u mnie oznaki starczego uwiądu, bo nijak tego tak nie skojarzyłem. A kiedyś taki bystry byłem i... młody . Ech... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10923 #5264 Napisano 31 Maja 2022 Też nie rozumiem o co chodzi i prawdę mówiąc to nie chce wiedzieć. Tłumaczyć mi się nie chce bo kiepski ze mnie nauczyciel Co najwyżej mogę polecić lekturę pierwszej z brzegu strony o kupowaniu w JP, np. https://www.japanonlineshopping.com/how-to-buy-from-japan PS. Trzy z tych Citizenów kupiłem na rakutenie, czwarty na innym serwisie niedostępnym w EU 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #5265 Napisano 1 Czerwca 2022 (edytowane) Dzień dobry. Taki tam nowy nabytek Edytowane 1 Czerwca 2022 przez Łukasz_M 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8056 #5266 Napisano 1 Czerwca 2022 Kropla drąży skałę - fajnie, że się zdecydowałeś. Gdzie kupowałeś? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #5267 Napisano 1 Czerwca 2022 @cordi7 kupione od jednego z forumowiczów 🙂 faktycznie kropla drążyła, ale jak okazało się, że jest na miejscu, praktycznie "nówka sztuka" w akceptowalnej kwocie, bez konieczności ściągania z JP, do tego okazało się, że Seiko sprzedało się szybko i za satysfakcjonujące pieniądze decyzja była błyskawiczna 😁 jakiś rok czy dwa lata temu czaiłem się na SARB035 ale okazało sie, że nowe niedostępne a używki w kosmicznych pieniądzach. Tutaj mam godnego hmmm...rywala? Rozmiar, który lubię, do tego stosunkowo płaski. Z jednej strony prosta linia ale smaczki w postaci matu i połysku na sąsiadujących powierzchniach, nakładane indeksy i napis, "czysta" tarcza nie skażona mnóstwem napisow, bardzo przyjemny zegarek za przyzwoita kwotę, do tego z racji faktu, że nie można go kupić w żadnym ogólnodostępnym salonie zegarkowym jak Certiny czy inne tissoty daje duże prawdopodobieństwo, że nie spotkam łatwo drugiej osoby z identycznym zegarkiem 😁 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8056 #5268 Napisano 1 Czerwca 2022 IMO najlepsza alternatywa dla SARBa obecnie (za które teraz ludzie życzą sobie chore pieniądze). Fajnie, że ci podszedł 👍 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2803 #5269 Napisano 2 Czerwca 2022 Ja wolę niebieska tarcze ale zgadzam się z tym, że Citizen zmiótł tutaj SARBy i inne OS standard date tym projektem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1756 #5270 Napisano 2 Czerwca 2022 Sarb killer to Grand Classic Nawet i Sarxom nie ustepuje. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaJa wolę niebieska tarcze ale zgadzam się z tym, że Citizen zmiótł tutaj SARBy i inne OS standard date tym projektem.Co do OS Standard Date to jednak szafir w nich wyrywa z kapci i jedynie GTS dotrzymuje krokuWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #5271 Napisano 2 Czerwca 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2803 #5272 Napisano 2 Czerwca 2022 @Jaroslaw Jerry Esowy zapomniałem dodać że z wyjątkiem boazerii. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2803 #5273 Napisano 2 Czerwca 2022 Swoją drogą myślałem kiedyś nad wersją boazerii że złoceniami... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8056 #5274 Napisano 2 Czerwca 2022 42 mm Grand Classic to słaba alternatywa dla 38 mm SARBa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #5275 Napisano 2 Czerwca 2022 W dniu 31.05.2022 o 19:29, GTB napisał(-a): Podchody do paskowania. Moim zdaniem bardziej mu (temu zegarku ) pasuje jakiś canvas, albo inny sailcloth. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach