unadarek 3339 #5826 Napisano 20 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Sol napisał(-a): To logo / nazwa producenta jakoś tak... no słabo wygląda, nie sądzicie? możne trochę inna niż inne - myślę ze to kwestia gustu - jednym się spodoba innym nie ogólnie takie mam odczucie że nazwa jest wkomponowana w surowy klimat tarczy zegarka, wskazówek, z jego ostrymi prostymi krawędziami za pomocą tego podkreślenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #5827 Napisano 22 Grudnia 2022 W NB1050 jest chyba taki sam... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40009 #5828 Napisano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Pomyłka 😊 Edytowane 23 Grudnia 2022 przez paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #5829 Napisano 23 Grudnia 2022 "ósemka" zdążyła się już dotrzeć więc z ciekawości sprawdziłem odchyłki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #5830 Napisano 23 Grudnia 2022 1 godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a): "ósemka" zdążyła się już dotrzeć więc z ciekawości sprawdziłem odchyłki. im bliżej świąt tym szybciej idzie spieszy mu się do stołu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65709 #5831 Napisano 26 Grudnia 2022 Nowy nabytek. Z bazarku. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #5832 Napisano 26 Grudnia 2022 @Perpetuum Mobile i jak wrażenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5665 #5833 Napisano 26 Grudnia 2022 W dniu 20.12.2022 o 14:53, MieszkoMieszko napisał(-a): Trochę makro... Dzięki - właśnie na takie czekałem. Bardzo dziękuję i odpuszczam raczej... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65709 #5834 Napisano 26 Grudnia 2022 59 minut temu, drkadrys napisał(-a): i jak wrażenia? Generalnie pozytywne. Bezel chodzi dużo lepiej niż w moim stalowym BN0151. Kolor tarczy bardzo ładny. Ciemny granat i szlif słoneczny. Nawet tarcza datownika i dnia w kolorze czarnym. Koperta częściowo polerowana, częściowo matowa. Nie sądziłem, że tytan może być tak wypolerowany i błyszczący. Rozmiar 42 mm bardzo dobrze leży na przeciętnym nadgarstku. W środku tylko Miyota 8203, ale już ze stop sekundą. Szkoda, że szkło tylko mineralne. Luma jest OK. Sam zegarek razem z bransoletą jest bardzo, bardzo lekki jak na nurka. Wręcz nieprawdopodobnie lekki. Lekkość to znak rozpoznawczy tego modelu. Bransoleta jest całkiem OK. Pełne endlinki, małe luzy, w większości matowa, ale z małymi, polerowanymi elementami. Całkiem przyzwoicie spasowana z kopertą. Niestety, trochę skrzypi przy mocniejszych ruchach nadgarstka. Najsłabszy punkt to zapięcie bransolety. Nie dość że górna część blaszkowa (bo wewnętrzne elementy na szczęście z pełnych odlewów) to jeszcze dodatkowo końcówka zapięcia mocno odstaje. Ani to eleganckie ani wygodne. No i koronka po lewej stronie. Niby dzięki temu nie kłuje w nadgarstek, ale dla praworęcznej osoby odkręcanie/zakręcanie koronki, ustawianie godziny i dokręcanie mechanizmu to manualne wyzwanie. Nie jest to ani wygodne ani intuicyjne. Co do ceny, to za cenę z bazarku to w ogóle nie ma się co zastanawiać. Za te pieniądze doskonały nabytek. Natomiast gdybym miał wydać tyle, ile w polskiej dystrybucji teraz ten zegarek kosztuje (czyli około 1650 PLN), to chyba mocno bym się zastanowił raczej nad RZE Endeavour z utwardzanego tytanu, który można było teraz kupić w promocji za 2000 PLN. Stylistyka RZE dużo bardziej mi się podoba. Citizen to taki tool-watch/beater, który pewnie pojedzie ze mną na kolejne wakacje i którego będę bez żadnego sentymentu i obawy moczył w słonej wodzie itp. Mnie te zegarki kojarzą się z Seiko SKX i teraz, kiedy SKXy odeszły już do lamusa, to dla mnie właśnie Promastery przejęły rolę takich zegarków, których nie szkoda używać w trudnych warunkach. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #5835 Napisano 26 Grudnia 2022 @Perpetuum Mobiledzięki za opinie👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #5836 Napisano 26 Grudnia 2022 Dzięki - właśnie na takie czekałem. Bardzo dziękuję i odpuszczam raczej...Odpuszczasz bo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39091 #5837 Napisano 27 Grudnia 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5665 #5838 Napisano 27 Grudnia 2022 15 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Odpuszczasz bo? Bo - nie wdając się w zbędną dyskusję; "diabeł tkwi w szczegółach" Oczywiście wiem że nie kupuje się zegarka na podstawie zdjęć a rzeczywisty obraz może zadziwić w obie strony - niemniej nie chce ryzykować że w niedługim czasie będę szukał na niego nabywcy... a rzeczywistego obrazu już nie jestem ciekaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zaenczkowski 516 #5839 Napisano 27 Grudnia 2022 Kupiłem ten zegarek spontanicznie, i jakiś czas on leżał w pudełku, ale ostatnio przypadł mi do gustu. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #5840 Napisano 27 Grudnia 2022 Czy wH128 wskazówka sekundowa nie trafia w indeksy? Myślę nad CB3030 i nie wiem czy bym zniósł taki dali defekt zwłaszcza że to kwarc a ED nigdy nie miałem a chciałbym spróbować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127318 #5841 Napisano 30 Grudnia 2022 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14483 #5842 Napisano 30 Grudnia 2022 Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Wiem że się powtarzam ... Jest super ten zegar . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127318 #5843 Napisano 30 Grudnia 2022 1 minutę temu, revolta4 napisał(-a): Wiem że się powtarzam ... Jest super ten zegar . Dzięki. Takie powtórki to jak ulubiony serial w TV. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27666 #5844 Napisano 30 Grudnia 2022 Czy wH128 wskazówka sekundowa nie trafia w indeksy? Myślę nad CB3030 i nie wiem czy bym zniósł taki dali defekt zwłaszcza że to kwarc a ED nigdy nie miałem a chciałbym spróbować To będę Ci sekundował. Wrzuciłem go na listę zakupową. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #5845 Napisano 30 Grudnia 2022 To będę Ci sekundował. Wrzuciłem go na listę zakupową.Powiem szczerze że gdyby była wersja inna niż czarna i czarna czarna (cb3035) to bym brał nawet za nerkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27666 #5846 Napisano 31 Grudnia 2022 Z innymi kolorami w Attesie zawsze bylo słabo.Przymierzam się do 3030 lubię odcień tytanu o poranku Miałem kiedyś chrono Attesy w tytanie i jakość wykonania była perfekcyjna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajgor131 26 #5847 Napisano 31 Grudnia 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #5848 Napisano 31 Grudnia 2022 Z innymi kolorami w Attesie zawsze bylo słabo.Przymierzam się do 3030 lubię odcień tytanu o poranku Miałem kiedyś chrono Attesy w tytanie i jakość wykonania była perfekcyjna.Czyli nie ma tam problemu z nietrafiającą wskazówka sekundowa i inne takie? Chyba dojrzałem do tego aby mieć jakiegoś porządnego kwarca co by był bezobsługowy. A skoro Citizen nie robi lipy i w dodatku można to mieć to w czym jest najlepszy czyli ED i supertitanium to odpowiedź jest dość prosta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27666 #5849 Napisano 31 Grudnia 2022 Problem jest jeden - 3k 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127318 #5850 Napisano 31 Grudnia 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach