MichalWPR 365 #5501 Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) 8 minut temu, drkadrys napisał(-a): Witam. Ocena bardzo pozytywna. Wygodnie się go nosi i nic nie uwiera. On ma średnice 37 i chyba nie stanowi alternatywy dla dużych gshocków. Jestem z niego zadowolony. Ja lubię nieduże g-shocki i korzystam z nich często w scenariuszach, do których je zaprojektowano. BN0211 ma 42mm i waży chyba 170g na bransolecie i używam go na zmianę z g-shockami w podobnych zastosowaniach. Ten maluch mnie kusi właśnie ze względu na niską masę, wielkość i czytelność, które, wg mnie podnoszą jego praktyczność. Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez MichalWPR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #5502 Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) 24 minuty temu, MichalWPR napisał(-a): niską masę, wielkość i czytelność, które, wg mnie podnoszą jego praktyczność. To są jego dobre cechy, plus fajna luma, koperta i kolor tarczy. To wszystko tworzy fajny klimat tego niedużego zegarka. W realu lepiej wyglada niż na zdjęciach. Polecam 👍🙂 Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez drkadrys 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaszK76 3 #5503 Napisano 14 Sierpnia 2022 5 godzin temu, mpk napisał(-a): Widzę, że oba wymienione przez Ciebie modele są dostępne w sklepie Sakura Watches. Nie wiem czy mają najlepsze ceny, ale czas realizacji zamówienia na pewno mają rewelacyjny. Na początku lutego kupiłem u nich mojego Citka PMD56-2951 i od kliknięcia zamówienia do odebrania z rąk kuriera minęło niespełna 5 dni. W międzyczasie skontaktował się ze mną DHL w sprawie dokumentów potrzebnych do obsługi celnej, wszystko szybciutko im wysłałem, oni raz-dwa wyliczyli opłaty i przesłali mi fakturę, dzięki czemu nie było żadnych opóźnień przez te procedury i całość trwała tylko tyle ile potrzeba na transport z Japonii. Kupujac w Japan Media Store sama transakcja przebiegła beż problemu, wg trakera na stronie przewoźnika zegarek dotarl w 2-3 dni do Polski. Niestety w Pl został skierowany do centrum celnego i tam mimo moich nacisków przeleżał ponad miesiąc. Jak oceniacie łączenie F150 i aktualizację wskazań? Moja Atessa Radio C. jest w tym świetna. Kumpel który ma podobny model ale kupiony w Pl już mojego zdania nie podziela. Zegarek musi położyć na parapecie żeby doszło do połączenia. Mój przeważnie łączy się z pokoju, kuchni itp. Jak w F150 zmienia się wskazania na czas letni/zimowy, czy ta operacja jest problematyczna? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132095 #5504 Napisano 14 Sierpnia 2022 34 minuty temu, KaszK76 napisał(-a): Kupujac w Japan Media Store sama transakcja przebiegła beż problemu, wg trakera na stronie przewoźnika zegarek dotarl w 2-3 dni do Polski. Niestety w Pl został skierowany do centrum celnego i tam mimo moich nacisków przeleżał ponad miesiąc. Jak oceniacie łączenie F150 i aktualizację wskazań? Moja Atessa Radio C. jest w tym świetna. Kumpel który ma podobny model ale kupiony w Pl już mojego zdania nie podziela. Zegarek musi położyć na parapecie żeby doszło do połączenia. Mój przeważnie łączy się z pokoju, kuchni itp. Jak w F150 zmienia się wskazania na czas letni/zimowy, czy ta operacja jest problematyczna? W moim trzeba ręcznie przestawić na czas letni/zimowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #5505 Napisano 14 Sierpnia 2022 Apropos małych, tytanowych monokoków 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpk 96 #5506 Napisano 14 Sierpnia 2022 Godzinę temu, KaszK76 napisał(-a): Kupujac w Japan Media Store sama transakcja przebiegła beż problemu, wg trakera na stronie przewoźnika zegarek dotarl w 2-3 dni do Polski. Niestety w Pl został skierowany do centrum celnego i tam mimo moich nacisków przeleżał ponad miesiąc. Pewnie to kwestia firmy, która przewozi zegarek z Japonii. Sakura wysyła tylko DHL, a oni sami zajmują się odprawą celną i nie trzeba liczyć na łaskę jakiejś losowej agencji celnej, więc całość zamyka się w kilku dniach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaszK76 3 #5507 Napisano 14 Sierpnia 2022 Czy sklep Secura Watches jest pewny, widzę że ceny w stosunku do Japan Media Store ma sporo niższe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #5508 Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): W moim trzeba ręcznie przestawić na czas letni/zimowy. znaczy tylko przestawić wichajster na włączony lub nie i sam da godzinne do przodu lub tyłu w tym momencie ? Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpk 96 #5509 Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) Sklep sprawdzony i polecany na tym forum, upewniłem się zanim kupiłem u nich zegarek, bo nie chciałem wpakować się na minę. https://www.sakurawatches.com/ Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez mpk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132095 #5510 Napisano 15 Sierpnia 2022 11 godzin temu, unadarek napisał(-a): znaczy tylko przestawić wichajster na włączony lub nie i sam da godzinne do przodu lub tyłu w tym momencie ? Tak. Koronka do pozycji 1 i przycisk dolny poniżej koronki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5511 Napisano 15 Sierpnia 2022 12 godzin temu, M.Mike napisał(-a): Apropos małych, tytanowych monokoków Wkurzające są takie posty przechwałkowe. Sprawdzasz w necie - już nieprodukowany, pytasz właściciela, czy jest na sprzedaż i się okazuje, że nie. To po co to wstawiać i tylko zazdrość wzbudzać? BTW, śliczny jest ten Citek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #5512 Napisano 15 Sierpnia 2022 Mike, zawsze lubił wkurzyć człowieka 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaszK76 3 #5513 Napisano 15 Sierpnia 2022 W dniu 14.08.2022 o 09:16, Paulus57 napisał(-a): Mam od ponad 4,5 roku model CC3001-51L i działa bez zarzutu. Ma bdb rezerwę energii i mimo, że noszę go raz na 2 miesiące (mam sporo innych) nigdy się nie zatrzymał bądź sygnalizował problem (z innymi eco-drive'ami się zdarza). Niestety nie ma żadnego radiowego i nie mam odniesienia, ale z tego co wiem synchronizacja przebiega szybciej w satelitarnych (F150). No a dla globtrotera plusem jest, że "pilnuje" czasu wszędzie a radiowe są uzależnione od nadajników naziemnych. Polska jest w zasięgu, ale np. Australia już nie etc. Twój zegarek jest raczej z tych dużych czy umiarkowanych co do wielkości? Wymiary jak widzę ma podobne do modeli nad którymi się zastanawiam. Moja Attesa ma kopertę o rozm. 41,5mm, modele na F150 43,5mm. Ciekawe czy w rzeczywistości jest to znaczna różnica 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132095 #5514 Napisano 15 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, KaszK76 napisał(-a): Twój zegarek jest raczej z tych dużych czy umiarkowanych co do wielkości? Wymiary jak widzę ma podobne do modeli nad którymi się zastanawiam. Moja Attesa ma kopertę o rozm. 41,5mm, modele na F150 43,5mm. Ciekawe czy w rzeczywistości jest to znaczna różnica Chyba trochę większy ok. 43 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #5515 Napisano 15 Sierpnia 2022 Wkurzające są takie posty przechwałkowe. Sprawdzasz w necie - już nieprodukowany, pytasz właściciela, czy jest na sprzedaż i się okazuje, że nie. To po co to wstawiać i tylko zazdrość wzbudzać? BTW, śliczny jest ten Citek Mike, zawsze lubił wkurzyć człowieka Dopiero powoli się rozkręcam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28672 #5516 Napisano 16 Sierpnia 2022 Witam. Ocena bardzo pozytywna. Wygodnie się go nosi i nic nie uwiera. On ma średnice 37 i chyba nie stanowi alternatywy dla dużych gshocków. Jestem z niego zadowolony. Chyba mam podróbę Benka, mój ma bezel 38.5mm i kopertę bk w najwęższym miejscu 40mm 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #5517 Napisano 16 Sierpnia 2022 Pisałem to z głowy 🤫 Ogólnie jest to bardzo fajny model. Jak za tą cenę to warto go mieć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaszK76 3 #5518 Napisano 16 Sierpnia 2022 15 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Chyba trochę większy ok. 43 mm. Czytałem gdzieś na forum, że miałeś problemy z tym zegarkiem. Jak to się ostatecznie skończyło? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132095 #5519 Napisano 16 Sierpnia 2022 Godzinę temu, KaszK76 napisał(-a): Czytałem gdzieś na forum, że miałeś problemy z tym zegarkiem. Jak to się ostatecznie skończyło? Nie miałem z nim problemów, może ktoś inny, bo przynajmniej jeszcze jeden jest wśród forumowiczów. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 67270 #5520 Napisano 17 Sierpnia 2022 Citek na wakacjach: 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5521 Napisano 18 Sierpnia 2022 I gdzie tu sprawiedliwość? Zegarki na wakacjach, a my musimy zap...ać, żeby na nie zarabiać 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28672 #5522 Napisano 18 Sierpnia 2022 Główna różnica pomiędzy Europą a Afryką, Europejczycy mają zegarki, a Afrykanie czas. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #5523 Napisano 19 Sierpnia 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaszK76 3 #5524 Napisano 20 Sierpnia 2022 Dysponuje ktoś z Was zdjęciami mechanizmu F150? Nigdzie w sieci nie znalazłem choćby jednego zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jxxer 221 #5525 Napisano 20 Sierpnia 2022 Nowy Obywatel żony :) Stosunek jakości do ceny idealny 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach