Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

będę brał BN0158-85X, ktoś chętny na odkupienie jak przyjdzie ??

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, swiatus85 napisał:

będę brał BN0158-85X, ktoś chętny na odkupienie jak przyjdzie ??

:) Dzięki za poprawienie humoru ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki za poprawienie humoru
hmm ? vat to loteria a ja odsprzedam po cenie zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, swiatus85 napisał:

hmm ? vat to loteria a ja odsprzedam po cenie zakupu

Jak weźmiesz wysyłkę za 20$ to nie ma VAT 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, incubus05 napisał:

Mnie się podoba ten pilocik. W świetnej  cenie 

Jaki to model tego pilocika? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, incubus05 napisał:

Citizen AW1620-13X.

Podziękował 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje edc , od kilku lat nie schodzi z łapy . Wie ktoś czy jest opcja kupić , wymienić wewnętrzny pierścień (ten nieruchomy) ?Nie oszczędzałem go , co z resztą widać:) 

20201004_093258.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

incubus05

ciekawy. podobaja mi sie te klasyczne cyferki i skórzane paski.  ciekawe jak luma?

a co sądzicie o tym?

trochę mi się podoba, a trochę taki jak na 15-ste urodziny. :D sztywny kompas też nie pomaga. luma tylko na wskazówkach.
Ale tarcza i kształt wskazówek jednak coś w sobie mają. według mnie.

bm7390-22x_citizen.jpg

dziś wrażenie zrobił na mnie także model AO9000-0

no i ten pilot automatyczny z grubą kopertą. jakbym miał wybrać tylko jeden, to nie wiem.

Edytowane przez blue_calx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Panowie gdzie ja dostanę teleskopy do NY0040 (i innych referencji z tej serii np NY0085)? To muszą być takie o średnicy 2mm i końcówkach 1.2 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie! 

Tydzień temu nabyłem - trochę młodzieńczo - Citizena CB 5020-87E.  Dlaczego młodzieńczo ? Bo nie zrobiłem żadnego researcheru, marki w ogóle nie brałem pod uwagę,  a szedłem kupić Tissota. Wizualnie spodobał mi się ten CItizen i kupiłem. 

Uczucia mam mieszane - z jednej strony zegarkowi nie mogę nic zarzucić, nosi się bardzo miło, tytan jest lekki i póki co wygląda dobrze, technologie są super. Ale jakoś .... nie mogę go pokochać (mimo braku wad - obawiam się, że po prostu chciałem szwajcara) . :( 

IMG_2381.JPG

IMG_2378.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakiego tissota konkretnie chciałeś, i w jakim przedziale cenowym, ale te tańsze to raczej pseudo szwajcary i tu, zdecydowanie wolę ww Citizena z eco-drive. Zresztą to marka znana, ceniona, innowacyjna, ze stuletnią historią. Trochę niezauważana mam wrażenie, w naszym kraju. Niech się nosi. A jak serce ciągnie w stronę tissota, to zawsze możesz odesłać i zamienić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qwerf - Miłość przyjdzie z czasem przez niego odmierzanym - On tak mocno będzie Cię Kochać i Kochać kiedy dopieszczać go będziesz promieniami Słońca o poranku aż i TY go pokochasz - a może nawet mu rodzeństwo dokupisz .... !!! Szwajcar Tak nie Kocha jest zimny, niezawodny  i wyrafinowany, bez polotu i finezji a jego serce napędza zimna bateryjka której promienie Słońca są obojętne  !!! 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie napisane :) przedział cenowy był do 3 tysięcy, chociaż teraz już chodzi za mną Tag Heuer Formula 1, ale to musi dojrzeć, jak ta miłość do Citizena :D 

Co do Citizena - odesłać nie mogę, kupiłem stacjonarnie w salonie. Ale tłumaczę sobie, że z jakiegoś powodu go wybrałem, więc czymś musiał mnie "chwycić" :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję byś poczytał więcej o Citizenie. Mają się czym pochwalić i wstydu nie ma. To Ci pomoże w akceptacji, a z czasem Cię przekona, że wybór był słuszny :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zegarek mechaniczny to raczej "Szwajcar" niż Citizen, ale w konkurencji "kwarc z chronografem", to Citizen jest górą. Ten egzemplarz na nadgarstku wygląda fajnie. Życiowego błędu nie popełniłeś. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na zegarek mechaniczny to raczej "Szwajcar" niż Citizen, ale w konkurencji "kwarc z chronografem", to Citizen jest górą. Ten egzemplarz na nadgarstku wygląda fajnie. Życiowego błędu nie popełniłeś.
Serio? Znajdz mi lepszego szwajcara w budzecie do 5 tys. niz Citizen Signature ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Jaroslaw Jerry Esowy napisał:

Serio? Znajdz mi lepszego szwajcara w budzecie do 5 tys. niz Citizen Signature

Znajdź mi w budżecie 2.000 PLN lepszego mechanicznego Citizena niż Tissot albo Certina na Powermatic 80. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie, to są pseudoszwajcary nie mające wiele wspólnego ze szwajcarami z przed lat. 

Tissot i Certina? Weź nie żartuj.

To chyba ostatnie marki, które bym rozważał. Już lepiej powołaj jakiś mikrobrand :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sol napisał:

W tym budżecie, to są pseudoszwajcary nie mające wiele wspólnego ze szwajcarami z przed lat. 

Tissot i Certina? Weź nie żartuj.

To chyba ostatnie marki, które bym rozważał. Już lepiej powołaj jakiś mikrobrand :)

Dyskusja rozpoczęła się od zegarka Citizen CB 5020-87E kupionego zamiast Tissota i od rozterek z tym zakupem związanych. To budżet około 2.000 PLN i do takiego budżetu się odnosiłem.

Czy Certina i Tissot to "pseudszwajcary". No cóż, z robionymi ręcznie zegarkami Patek Philippe albo Audemars Piguet oraz ze "szwajcarami sprzed lat" (sprzed ilu lat konkretnie?) rzeczywiście nie mają one wiele wspólnego.

Tym niemniej to jednak Szwajcary. W kategorii "Szwajcary mechaniczne" są najbardziej budżetowe i od nich się kategoria "Szwajcary" zaczyna, ale jednak. Taki szwajcarski "entry level". Ze wszystkimi zaletami i wadami.

Przynajmniej na porządnym ETA-2824, który zresztą i tak wolę od kręcącej się tylko w jedną stronę Miyoty 9015.

Dla ogromnej rzeszy osób taki zakup w okolicach 2.000 to już drogi zegarek - kiedy porównują go do kwarcowego Casio za powiedzmy 300-600 PLN.

I faktycznie, w okolicy 2.000 PLN bardzo lubię sobie pooglądać oferty od mikrobrandów. Ale w tym segmencie panują niepodzielnie azjatyckie nurki na NH35 albo na Miyotach, bo Swatch swoją polityką wyrugował ETA z tego rynku prawie całkowicie.

Tak więc podtrzymam swoją opinię i w kwocie do 2.000 PLN kupiłbym raczej Eco-drive od Citizena niż kwarc od Tissota (choć Precidrive od Certiny już bym rozważył). Za to w przypadku zegarka mechanicznego w tych pieniądzach wybrałbym raczej coś na ETA-2824 od Tissota lub od Certiny niż zegarek automatyczny Citizena (chociaż pewnie Glycine Combat 6 wygrałaby u mnie z obiema tymi opcjami). Gdybym szukał divera, to kupiłbym coś z mikrobrandu za 1500 PLN na Seiko NH35, a pozostałe 500 PLN wydałbym na inne rozrywki 😁. O wyborach w wyższych budżetach nie mówię.

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi