Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mucha76

więcej centymetrów

Rekomendowane odpowiedzi

Naszła mnie właśnie taka myśl... skoro istnieją techniczne i medyczne sposoby na dodanie sobie centymetrów tu i tam, to czy istnieje jakiś sposób żeby powiększyć...nadgarstek?

Pierwszy pomysł: siłownia. Chodząc regularnie na siłkę można bez większego trudu w parę miesięcy powiększyć sobie obwód ramienia o 5 cm a przedramienia powiedzmy o 2-3 cm. To tak z mojego doświadczenia. Ale czy ktoś ma podobne doświadczenia z nadgarstkiem? Mierzyliście sobie nadgarstek w miarę postępów w nabieraniu masy?

Skąd taki temat w ogóle? Chodzi, jakże by inaczej, o zegarki. Wiele modeli, w tym większość automatów z chrono, jest zwyczajnie za duża na mój lichy nadgarstek.

To jak? Da się powiększyć nadgarstek czy lepiej zapomnieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tylko brzydkie skojarzenia, więc nie opiszę szczegółowo :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tylko brzydkie skojarzenia, więc nie opiszę szczegółowo :)

:-D No tak, takiego odzewu się w sumie spodziewałem na samczym forum. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale temat to specjalnie nazwałeś niejednoznacznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale temat to specjalnie nazwałeś niejednoznacznie :)

No raczej. ;-)

Dobra, od nowego roku wracam na siłkę pakować nadgarstki. Zobaczymy po miesiącu czy coś urosło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można kupić pasek z podkładką który poszerzy nam nadgarstek ;-)

Eeee... Pójście na łatwiznę. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli powiększysz sobie tylko nadgarstek a reszta pozostanie szczupła i wątła, to nie będziesz wyglądał najlepiej. :)

Moim zdaniem trzeba przytyć i to mocno wtedy nadgarstek sam się trochę powiększy.

No i kark oczywiście też. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w bicepsie powiedzmy że szybko cm zrobisz, z drugiej strony jest triceps, ma co rosnąć. Ale w nadgarstku mięśni za dużo nie ma. Wiadomo, że jak się przybiera na masie (ale niekoniecznie mięśniowej  :lol: ) to jakoś się to rozkłada i nadgarstek też trochę przybiera. Ja przewaznie na lato zbijam wagę, na zimę znów dorzucam i jak bransoletę dopasowałem zimą to latem była za luźna. Ale wystarczy więcej pić, więcej wody w organizmie i człowiek też "rośnie". Z przedramionami jest jak z łydkami - jak ktoś ma liche (jak ja :P ) to już takie zostaną, genetyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O taki efek Ci chodzi?

post-48316-0-82701500-1481981581.jpg

Jedz szpinak.

P.S A wspomniana wczesniej przez kolegow masturbacja pomoze tylko osiagnąć szybciej pełny naciag w zegarkach....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się wydaje że to jest jedno wielkie oszustwo - wystarczy spojrzeć na te podejrzane blizny na obydwu przedramionach. Implanty? Synthol? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się chętnie zamienię . Mój nadgarstek 21,5 cm , na numer stopy ( buta ) na np 10 - tkę   :D  :D  :P

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nadgarstek na siłowni ciężko zbytnio powiększyć z prozaicznego powodu, nie ma tam znaczących mięśni..

Ale na szczęście jest dużo fajnych zegarków w rozmiarze 39 czy 40 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście mało tam mięśni ale wykonując odpowiednie ćwiczenia z czasem obwód w nadgarstku się zwiększy. Trzeba tylko być systematycznym.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy dodać, że przeciążanie nadgarstka ruchami monotypowymi: zginaniem i rotacją może doprowadzić do uszkodzenia nerwu pośrodkowego w kanale nadgarstka. Zespół cieśni nadgarstka jest dość nieprzyjemny (parestezje, zwłaszcza w nocy, osłabienie siły chwytnej ręki) i zwykle wymaga leczenia operacyjnego.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarzuć ten temat. Najfajniejsze zegarki nie są wielkie.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadgarstek prędzej tłuszczem obrośnie niż mięśniami.A ćwiczenia nadgarstków stosuję się do powiększenia przedramienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pamietaj by zmieniac rece ;)

Dokładnie.

Bo rutyna zabije każdy związek ;-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę empirii na koniec tematu - półtora miesiąca diety i siłowni, przy czym obie rzeczy nie do końca regularnie i nadgarstek urósł z 16 na 17 cm. Da się, ale szału nie ma. ;-)

Bransoleta orienta zaczyna być ciasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym rozmiarem nadgarsta to też jest tak, że nie liczy się tylko jego obwód ale i kształt. Jak ktoś ma mały obwód nadgarstka i w miarę okrągły jego przekrój, to kaplica - faktycznie większe zegarki będą problematyczne. Ale znam przypadki osób o niezbyt pokaźnych nadgarstkach ale za to dość płaskich i szerokich (niekoniecznie wysokich) - o spłaszczonym kształcie. To sprawia że górna powierzchnia nadgarska jest relatywnie duża w stosunku do jego obwodu i znam przypadek kolegi który nadgarstek ma w rozmiarze ok 17cm i spokojnie może nosić zegarki 44-45mm i nie wyglądają u niego komicznie (wyglądają zdecydowanie lepiej niż na moim nadgarstku który jest (co prawda niewiele, ale zawsze odrobinę) większy, tylko mniej płaski.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Zenith Defy Surf, Baltic MR-01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie masz genów to raczej nici z większego nadgarstka

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę empirii na koniec tematu - półtora miesiąca diety i siłowni, przy czym obie rzeczy nie do końca regularnie i nadgarstek urósł z 16 na 17 cm. Da się, ale szału nie ma. ;-)

Bransoleta orienta zaczyna być ciasna.

Ale czy aby na pewno ten centymetr to są mięśnie? Czy nadgarstek tłuszczem obrosnął. Ale liczy się żeby zegar pasował. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.