Friedrich 2 #101 Napisano 5 Grudnia 2017 Dzięki Ci Sol za tą fotkę. Właśnie wykreślam sobie z listy "do kupienia" Blue Raya II i wpada na jego miejsce SRPA21 - te kolory... Ta tarcza naprawdę się tak mieni na jasno-niebieski? 0 "Tick Tick Tick, that's the sound of your life running out..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18686 #102 Napisano 5 Grudnia 2017 Zależy jakie światło, ale owszem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #103 Napisano 5 Grudnia 2017 Tak, ta ta tarcza powoduje, że to jeden w fajniejszych zegarków.W zależności od światła jest zupełnie inna. Jest czym się cieszyć 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #104 Napisano 5 Grudnia 2017 Mod żółwika z szafirem i laserowym grawerem .. zdjęcie z Uhrforum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #105 Napisano 5 Grudnia 2017 A to moj cyganek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #106 Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Sruu i Padi dzisiaj na łapie, bo PADA na dworze Edytowane 5 Grudnia 2017 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #107 Napisano 13 Grudnia 2017 tylko do zdjecia zszedl z łapy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kociuk 0 #108 Napisano 16 Grudnia 2017 żółwik w pełnej okazałości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasmc 2 #109 Napisano 20 Grudnia 2017 Dołączam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #110 Napisano 20 Grudnia 2017 Mam nadzieje, że to nie wbrew regulaminowi, ale u mnie leży nowiutka bransoleta od mojego żółwia. W foliach jeszcze. Zanim przyszedł zegarek miałem już kupioną gumę. Jak komuś by sie przydała to na pewno sie dogadamy. Żeby nie było OT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tritium.hands 113 #111 Napisano 1 Stycznia 2018 (edytowane) +1Mój egzemplarz jest doświadczonym żółwiem. Mógłby być dziadkiem wielu młodych żółwików z tego wątku. Ciekawostką jest, że swojego czasu znalazłem mu nowy bezel, tarczę, wskazówki ze starego 7002-700J i szkło. A potem powiedziałem sobie, eeeeee, tak jest lepiej Zrobiłem serwis mechanizmu, wymieniłem szkło. Pasek jest orygnalny tzn. taki z jakim został sprzedany.6306, bo o nim mowa był zegarkiem wyłącznie na rynek japoński. Od swojego odpowiednika na Świat, 6309 różni się ilością kamieni (21 zamiast 17) i tym co chwalę sobie w tej wersji najbardziej, stop-sekundą. Edytowane 1 Stycznia 2018 przez tritium.hands 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #112 Napisano 1 Stycznia 2018 fajnie że poza szkłem zostawiłeś go w spokoju, leciwy zegarek nie musi być idealny bez rysy, tak ma swoją historię. Tylko pasek bym zmienił na nato 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #113 Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) A ja bym jednak wymienił bezel, bo reszta jest ok.Ryry - rysami, historia - historią, ale wygląda to po prostu na zniszczony zegarek.Nowy bezel możesz lekko przytrzeć jak lubisz rysy i znowu będzie miał charakter, a nie będzie wyglądał żałośnie. W tym stanie wygląda to tak: Też ma historię... Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #114 Napisano 2 Stycznia 2018 Zegarek jest bardzo często poza czasomierzem, także jedyna częścia bizuterii jaka nosi facet. Ten ztyrany żółw co najwyżej wygląda jak eksponat który może się prezentować dobrze w gablotce na wystawce, ale nie na ręce. Wyremnotowałbym ten zegareczek.To jest oczywiście tylko moja opinia ..a z opiniami wiadomo jak to jest. Jak z pewnym otworem w ciele człowieka - każdy ma jeden. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tritium.hands 113 #115 Napisano 2 Stycznia 2018 A ja bym jednak wymienił bezel, bo reszta jest ok.Ryry - rysami, historia - historią, ale wygląda to po prostu na zniszczony zegarek.Hehe, pewnie masz rację do co Syreny, ale w części, którą widać z zewnątrz W kwestii środka to okazało się, że ten solidny kawałek stali dobrze zabezpieczył mechanizm, tzn. nie było w nim śladów korozji a po serwisie trzyma się średniej +10-15 na dobę.To że nie zdecydowałem się na wymianę bezela ma tę zaletę, że jeszcze zawsze mogę to zrobić Powrót w drugą stronę pewnie nie byłby możliwy, bo oryginał jest w tak kiepskim stanie, że musiałby być na chama wydłubany. Z reguły jeśli wymieniam części to lubię zatrzymać oryginał, a tu musiałbym go chyba trzymać w woreczku jak puzzle. Zegarek jest bardzo często poza czasomierzem, także jedyna częścia bizuterii jaka nosi facet. Ten ztyrany żółw co najwyżej wygląda jak eksponat który może się prezentować dobrze w gablotce na wystawce, ale nie na ręce. Wyremnotowałbym ten zegareczek.Tak go właśnie traktuję ("eksponat"). Jako ciekawostkę w mojej kolekcji. Rzadko noszę, znacznie częściej sobie na niego patrzę. Żółw, w sensie niech będzie że nawet nowy z pudełka, biżuterią? Raczej toolwatch, casual z fajną historią. Od biżuterii to są inne zegarki imho. To jeszcze nadgarstkowe "zrytego żółwia". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #116 Napisano 2 Stycznia 2018 Tak go właśnie traktuję ("eksponat"). Jako ciekawostkę w mojej kolekcji. Rzadko noszę, znacznie częściej sobie na niego patrzę. Żółw, w sensie niech będzie że nawet nowy z pudełka, biżuterią? Raczej toolwatch, casual z fajną historią. Od biżuterii to są inne zegarki imho. Oczywiście że Żółw jest biżuterią.Jednym z wielu rodzaji biżuterii prawdziwego "alfa male", twardego maderfakera :) 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #117 Napisano 6 Stycznia 2018 Panowie, możecie polecić jakaś ciekawą gumę pasującą do żółwia. Obecnie nosze swojego na oryginalnej od Seiko, ale strasznie się powycierała na krawędziach i szukam czegoś innego. Może jakiś tropic rubber? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalek 9935 #118 Napisano 6 Stycznia 2018 Panowie, możecie polecić jakaś ciekawą gumę pasującą do żółwia. Obecnie nosze swojego na oryginalnej od Seiko, ale strasznie się powycierała na krawędziach i szukam czegoś innego. Może jakiś tropic rubber?Polecam Bonetto. Kupisz w dobrej cenie w polskim sklepie, guma naturalna, pachnąca wanilą. 3 lata nosiłem na jednym z nich SKXa nadal pachnie i świetnie się prezentuje. https://sklep.chronoline.pl/paski-bonetto-cinturini_291k A tu jeden z moich żółwi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #119 Napisano 6 Stycznia 2018 Polecam Bonetto. Kupisz w dobrej cenie w polskim sklepie, guma naturalna, pachnąca wanilą. 3 lata nosiłem na jednym z nich SKXa nadal pachnie i świetnie się prezentuje. https://sklep.chronoline.pl/paski-bonetto-cinturini_291k A tu jeden z moich żółwi Masz więcej?? Dzięki za podpowiedź, będę miał na uwadze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalek 9935 #120 Napisano 6 Stycznia 2018 Tylko czarnego jeszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 5735 #121 Napisano 8 Stycznia 2018 +1Mój egzemplarz jest doświadczonym żółwiem. Mógłby być dziadkiem wielu młodych żółwików z tego wątku. Ciekawostką jest, że swojego czasu znalazłem mu nowy bezel, tarczę, wskazówki ze starego 7002-700J i szkło. A potem powiedziałem sobie, eeeeee, tak jest lepiej Zrobiłem serwis mechanizmu, wymieniłem szkło. Pasek jest orygnalny tzn. taki z jakim został sprzedany.6306, bo o nim mowa był zegarkiem wyłącznie na rynek japoński. Od swojego odpowiednika na Świat, 6309 różni się ilością kamieni (21 zamiast 17) i tym co chwalę sobie w tej wersji najbardziej, stop-sekundą.Świetny egzemplarz. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tritium.hands 113 #122 Napisano 8 Stycznia 2018 Świetny egzemplarz.Dzięki kolego! Zapomniałem dodać, że "styrany żółw" wykluł się w lutym 1977 r. - jedna z pierwszych "baczy" tego modelu. To jeszcze jedno i już nie spamuję. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grinder66 8 #123 Napisano 8 Stycznia 2018 Mój rocznik. Bardzo dobry rocznik...A ja swojego też już mam ale coś nie mogę się zabrać do zdjęć. Ciągle ciemno, szaro i ponuro... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 5735 #124 Napisano 9 Stycznia 2018 Też mój rocznik. Dwie kosy 77, z tego co orientuję się tylko wyjątkowe osoby urodziły się.. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #125 Napisano 10 Stycznia 2018 Ja też spod tego znaku. Żółwia noszę na Irofrane. Profesjonalny zestaw. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach