Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość norbie

Klub Miłośników Zegarków ZENITH

Rekomendowane odpowiedzi

Mieliśmy Daytonę z mechanizmem Zenitha mamy Zenitha z kopertami udającą Daytonę. Niestety bransolety w tych zegarkach udają bransoletki od budżetowych zegarków. Ja tam wolę gdy Zenith pozostaje Zenithem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert bez przesady, nie jest to moze taka jakosc bransolety jak w Rolexie ale biedy tez nie ma….. to poziom zblizony do Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie mam uwag do bransy u Zenka. Zarówno u Defy jak i Chronomastera.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytanowa bransa w Defy jest bardzo fajna. W Chronomasterze Original przypomina nieco PCL Rolexa tylko jest luźniejsza no i to zapięcie jest takie sobie. Mogli to zrobić trochę lepiej, ale nie ma wstydu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam uwagę konkretnie do bransolety od dyskutowanego Chronosporta. Jest nieproporcjonalnie lekka do ciężaru koperty więc poza sensorycznym wrażeniem, że jest nie od tego zegarka, nie stabilizuje go idealnie na nadgarstku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, desmo napisał(-a):

Ja mam uwagę konkretnie do bransolety od dyskutowanego Chronosporta. Jest nieproporcjonalnie lekka do ciężaru koperty więc poza sensorycznym wrażeniem, że jest nie od tego zegarka, nie stabilizuje go idealnie na nadgarstku .

Bransoleta do Original jest bardzo podobna do Sporta. Też jest leciutka. Z tym równoważeniem ciężaru koperty, to wydaje mi się, że kluczowa jest kwestia dopasowania do nadgarstka. Ale każdy może mieć inne odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, facecik napisał(-a):

Bransoleta do Original jest bardzo podobna do Sporta. Też jest leciutka. Z tym równoważeniem ciężaru koperty, to wydaje mi się, że kluczowa jest kwestia dopasowania do nadgarstka. Ale każdy może mieć inne odczucia.

Nosiłem obydwa więc subiektywnie  tak czuję. Obiektywnie to  original  ma mniejszą kopertę w każdym wymiarze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.12.2022 o 09:24, Muzzy napisał(-a):

C15D4C54-05B1-4777-8626-617EA4FAB211.jpeg

FD2F2EA3-AA6F-4DB3-9B0B-B01C04E68BF1.jpeg

W dniu 10.04.2023 o 07:45, Muzzy napisał(-a):

Calkiem fajne te nowe piloty. Ale chyba bym żadnego nie kupił 💁‍♂️

Za to ten niezmiernie mi się podoba

846F085F-D94B-48FD-8AA4-D3A87732FB38.jpeg

@Muzzy Masz go jeszcze? Mogę prosić o kilka słów recenzji i wniosków po dłuższym czasie użytkowania? 

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mam go cały czas. Dla mnie idealny rozmiar, fajne proporcje , jak wrzucę go na nadgarstek to przeważnie noszę kilka dni ze względu na wygodę. Co chialbys wiecej wiedziec ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niech mi ktoś popsioczy na to cudo ;))

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.10.2023 o 15:07, Butik napisał(-a):

A niech mi ktoś popsioczy na to cudo ;))

Zastanawiałem się nad nim ostatnio. Przymierzałem nawet w Poznaniu, ale za małe zniżki mają, żeby mnie przekonać.

No i jakoś bardziej mi podchodzi na bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.11.2023 o 06:12, Butik napisał(-a):

Powitał

IMG_7011.jpg

[EDIT]

Dobra Panie i Panowie. Ponieważ postanowiłem zdecydowanie i kurczowo trzymać się planu trzech zegarków, po zakupie Reverso coś musi wylecieć z pudełka i padło jednak na Zenobiusza Szkieletora Tytana. Jakby ktoś coś to zapraszam na PW.

I słusznie. On jest urodziwy inaczej 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Z racji przygotowań do sprzedaży mojego Zenitha poprosiłem znajomego o kilka fotek. Ponieważ wyszły mu naprawdę dobrze i El Primero wygląda na nich pięknie to wrzucam tu dwa kadry:

zenith_006.png

zenith_009.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi