Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Mała prośba o pomoc: upatrzyłem takiego Starta.. widzę że napisy są wykonane dość grubą czcionką.. czy tak powinno być, czy też świadczy to o jakimś amatorskim odświeżaniu tarczy ? ;)

http://allegro.pl/ze...5016818116.html

jak na moje oko to tak ma być 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała prośba o pomoc: upatrzyłem takiego Starta.. widzę że napisy są wykonane dość grubą czcionką.. czy tak powinno być, czy też świadczy to o jakimś amatorskim odświeżaniu tarczy ? ;)

http://allegro.pl/ze...5016818116.html

To są nowe tarcze - sam nie wiedziałem jeszcze rok temu i kupiłem takiego niby NOSa - trzeba jednak przyznać że są dobrze zrobione i wyglądają bardzo oryginalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są nowe tarcze - sam nie wiedziałem jeszcze rok temu i kupiłem takiego niby NOSa - trzeba jednak przyznać że są dobrze zrobione i wyglądają bardzo oryginalnie

A to ciekawe! Po bliższym przyjrzeniu tarcza rzeczywiście różni się od oryginału. Masz może jakiś link do źródła, zdjęcia tych podrabianych tarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linków nie mam ale mialem jakiś czas temu 2 takie tarcze odsprzedałem znajomemu.Cyfry są tłuściejsze i brak jest sygnatury na dole.Kto je robi nie mam pojecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani okaz ani pospolita. Po prostu pośrodku.

Kolekcjonersko warta grzechu.. Ciekawy kolor, koperta..

post-60300-0-06971400-1422909451.jpg

post-60300-0-34812000-1422909454.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś się spotkał z taką Mołnią? Oryginał czy twórczość z dawnych lat?

post-49869-0-43894100-1423219301_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś Narfas pisał o podobnej

Ja mam zdjęcia czegoś podobnego chyba w narecznej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś Narfas pisał o podobnej

Ja mam zdjęcia czegoś podobnego chyba w narecznej

Ok Paweł ale to oryginał czy jakaś samoróbka? Napisz coś więcej albo na prv.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Paweł ale to oryginał czy jakaś samoróbka? Napisz coś więcej albo na prv.

Nie obstawiał bym samoróbki w tym co pokazałeś wygląda to oryginalnie - to co różni od typowych mołni to nakładana luma na indeksy - naprawde to nie wiem nic na temat tego zegarka 

Zdjęcia pochodzą z niemieckiego katalogu czy albumu 

post-68206-0-79643700-1423236610_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obstawiał bym samoróbki w tym co pokazałeś wygląda to oryginalnie - to co różni od typowych mołni to nakładana luma na indeksy - naprawde to nie wiem nic na temat tego zegarka 

Zdjęcia pochodzą z niemieckiego katalogu czy albumu 

Dzięki Paweł. Wziąłem go mimo iż niesprawny. Będę go reanimował. Myślę że warto bo raczej rzadka sztuka, nawet jak stan taki sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się kiedyś okaże że gdzieś takie robili to będziesz miał naprawdę unikat a jak się okaże że rzemieślniczy wyrób to i tak bardzo ciekawy nabytek bo nieczęsto widywany - co ja piszę nieczęsto  <_<  w zasadzie w ogóle nie widywany więc decyzja o zakupie jak najbardziej słuszna 

Jak to cenowo cię wyszło??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się kiedyś okaże że gdzieś takie robili to będziesz miał naprawdę unikat a jak się okaże że rzemieślniczy wyrób to i tak bardzo ciekawy nabytek bo nieczęsto widywany - co ja piszę nieczęsto  <_<  w zasadzie w ogóle nie widywany więc decyzja o zakupie jak najbardziej słuszna 

Jak to cenowo cię wyszło??

Aukro.ua 33zł + opłata WU+ przesyłka. Dokupię jeszcze kilka na handel to się zwróci i wyjdzie za darmo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wszystko w temacie czy było warto  :)

Dokupiłem chyba ze 20 niemal złomków w tym 3 fajne (Pobieda 12, Amfibia itp. po 20zł ) Zarobią na siebie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem do jakiego wątku to przykleić, więc postanowiłem wrzucić tutaj, nowe Łucze z Miyotą:

http://allegro.pl/lucz-from-franck-muller-mechanizm-miyota-citizen-i5069428783.html

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dalej jestem ciekaw, co to za zegarek. Widoczny jest  m.in. na początku filmiku.

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokupiłem chyba ze 20 niemal złomków w tym 3 fajne (Pobieda 12, Amfibia itp. po 20zł ) Zarobią na siebie :D

A ja mam pytanie z innej beczki  - jak wygląda zakup na tym portalu? Jaki przelicznik, płacisz złotówkami? Kwestie techniczne mnie interesują... Widziałem kiedyś coś, co należało do mojej rodziny ( w 95%) niestety nie było zgody na wysyłkę za granicę a przedmiot wycofano. Teraz widzę że są czasem fajne ćasy do kupienia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

ostatnio w szafie odnalazłem stary rosyjski zegarek kieszonkowy, nakręcany. Będę zobowiązany za informację na jego temat.

v1jwO6l.jpg

95vaLEy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz mołnię, jesli dobrze widzę 3-53 to trzeci kwartał 53 roku

sporo informacji znajdziesz w wątku tym:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/104940-mo%C5%82nia-i-inne-36xx-linia-czasu/

a soją drogą, koledzy powiecie coś o wskazówkach?? moja żadna nie ma tak szerokich?? czy to złudzenie na foto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza się! ładna mołnia z trzeciego kwartału '53, do tego (o ile dobrze widzę?) z 2-giej moskiewskiej fabryki zegarków. Późniejsze z Czelabińska są bardziej popularne. Czyli mały rarytaskik :)

Niestety wskazówki nie są złudzeniem... jakiś łomot upchnął w nią pierwszy lepszy szajs wyszabrowany nie wiadomo skąd :(

Sekundnik wygląda na oryginalny, natomiast zdobycie prawidłowych wskazówek godzinowej i minutowej nie powinno być problemem

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi