Mistrz17 7138 #651 Napisano 7 Stycznia 2023 Odgrzałem kotleta Coś do 3k kupię wzmacniacz jakiś z odtwarzaczem sieciowym, jakieś kombo co bym Tidala i Spotifaja posluchał. W większości małżonka.... Ja nie mam kiedy i ucho nie te....... 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21650 #652 Napisano 7 Stycznia 2023 10 minut temu, Mistrz17 napisał(-a): Odgrzałem kotleta Coś do 3k kupię wzmacniacz jakiś z odtwarzaczem sieciowym, jakieś kombo co bym Tidala i Spotifaja posluchał. W większości małżonka.... Ja nie mam kiedy i ucho nie te....... A małżonka ucho ma dobre? Bo jak ucho "nie te..." to weź byle co, tylko jakiejś znanej marki (żeby jakieś wsparcie i jakość była). Nie warto przepłacać. Zresztą i tak większość zależy od głośników. Elektronika robi tak małe błędy że nie ma co jakoś specjalnie nad tym przysiadać - wszystko w zasadzie zależy od głośników. A sam odbiór dźwięku jest potwornie subiektywny że ciężko doradzać. To co spodoba się mi, to Wam może wcale. Najlepiej podjechać do jakiegoś salonu i posłuchać. PS. "Audiofilami" się nie przejmuj, bo oni słyszą rzeczy które się biologom i fizykom nawet nie śniły (jest to tylko i wyłącznie psychologia - siła sugestii) 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #653 Napisano 7 Stycznia 2023 Nie ma podobne uchu jak ja😂 Miałem inwestować ale i tak mało słucham ale CD został kolumn na razie nie zmieniam bo hajsu brak a brakuje mi właśnie Tidala i Spotify. Kolumny Oli Roth40 Nie za bardzo wiem w co iść w tej cenie..... 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5648 #654 Napisano 7 Stycznia 2023 Miałem ci polecić Ruarka all-in-one R5 plus Mrx'y - świetny systemik do nagłośnienia każdego kąta w domu spotifajem czy radiem internetowym. Ale zobaczyłem teraz jak to podrożało ;( Masakra jakaś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4681 #655 Napisano 7 Stycznia 2023 Odgrzałem kotleta Coś do 3k kupię wzmacniacz jakiś z odtwarzaczem sieciowym, jakieś kombo co bym Tidala i Spotifaja posluchał. W większości małżonka.... Ja nie mam kiedy i ucho nie te....... Ja sobie do normalnego wzmacniacza stereo podłączyłem kablem wzmacniacz słuchawkowy FiiO BTR5 a do niego sygnał przez BT z telefonu lub lapka - Spotify lub Tidal w najwyższej jakości przepuszczone przez ten DAC dają naprawdę fajną jakość, obsługuje się bardzo wygodnie bo po prostu telefonem. Jak ktoś nie ma takiego ucha i budżetu że tylko ciężkie winyle na najdroższych lampach go zaspokajają to taki zestaw zupełnie daje radę, nie jest to jakość jaką mam z CD ale wygoda to rekompensuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1918 #656 Napisano 7 Stycznia 2023 A ja wszystko na odwrót: niedawno kupiłem tuner Aiwy z końca lat 70, model AT-9700. Maszyna jak złoto, zrobiona na poziomie dzisiejszych Accuphase. Nawet taka relatywnie mniejsza firma, jak się uparła zrobić flagowy model, to go wtedy robiła w dużym stylu. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #657 Napisano 7 Stycznia 2023 Tak ale ja nie słucham z czasu włączę radio ale moja się uparła na Tidala i Spotify Nie jestem na bieżąco w audio Budżet ustaliłem na 4k i chciałbym coś w miarę w tej kasie nawet w używkach 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #658 Napisano 7 Stycznia 2023 7 godzin temu, mariusz9a napisał(-a): A małżonka ucho ma dobre? Bo jak ucho "nie te..." to weź byle co, tylko jakiejś znanej marki (żeby jakieś wsparcie i jakość była). Nie warto przepłacać. Zresztą i tak większość zależy od głośników. Elektronika robi tak małe błędy że nie ma co jakoś specjalnie nad tym przysiadać - wszystko w zasadzie zależy od głośników. A sam odbiór dźwięku jest potwornie subiektywny że ciężko doradzać. To co spodoba się mi, to Wam może wcale. Najlepiej podjechać do jakiegoś salonu i posłuchać. PS. "Audiofilami" się nie przejmuj, bo oni słyszą rzeczy które się biologom i fizykom nawet nie śniły (jest to tylko i wyłącznie psychologia - siła sugestii) 🤣 Wpis w rodzaju, mało wiem, to się wypowiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #659 Napisano 7 Stycznia 2023 8 godzin temu, Mistrz17 napisał(-a): Odgrzałem kotleta Coś do 3k kupię wzmacniacz jakiś z odtwarzaczem sieciowym, jakieś kombo co bym Tidala i Spotifaja posluchał. W większości małżonka.... Ja nie mam kiedy i ucho nie te....... Przekracza budżet, ale… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #660 Napisano 7 Stycznia 2023 Czytałem o nim. Wierzyć się nie chce że to małe tak gra 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #661 Napisano 7 Stycznia 2023 8 minut temu, Mistrz17 napisał(-a): Czytałem o nim. Wierzyć się nie chce że to małe tak gra Porównaj z Yamaha. Coś wybierzesz👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #662 Napisano 7 Stycznia 2023 Co z Yamahy masz na myśli? 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21650 #663 Napisano 7 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Kurzy napisał(-a): Wpis w rodzaju, mało wiem, to się wypowiem. Miałem coś napisać, ale ugryzłem się w język... :-] I niech tak pozostanie :-] Nie będę uszczypliwy jak niektórzy co to pozjadali wszystkie rozumy... Sprzęt dobiera się pod głośniki, rzadko na odwrót. Poza tym trzeba posłuchać - każdy "słyszy inaczej". Także uważam że polecanie czegoś jest pozbawione sensu. Każdy powinien wybrać pod swój gust. Trzeba odwiedzić kilka salonów ze sprzętem audio i popróbować dźwięku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #664 Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Trzeba się będzie wybrać do stolicy na jakieś demo. Może ciut rzuci światło na wybór. Biorę pod uwagę Powernode ale jakoś tak z dużym dystansem bo zawsze myślałem że kloc musi napędzić kolumny. Magnat MR 780 i jakiś streamer. I Audiolab Omnia Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Mistrz17 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #665 Napisano 7 Stycznia 2023 4 minuty temu, mariusz9a napisał(-a): Miałem coś napisać, ale ugryzłem się w język... :-] I niech tak pozostanie :-] Nie będę uszczypliwy jak niektórzy co to pozjadali wszystkie rozumy... Sprzęt dobiera się pod głośniki, rzadko na odwrót. Poza tym trzeba posłuchać - każdy "słyszy inaczej". Także uważam że polecanie czegoś jest pozbawione sensu. Każdy powinien wybrać pod swój gust. Trzeba odwiedzić kilka salonów ze sprzętem audio i popróbować dźwięku. Szkoda, że odniosłeś się tylko do części swojej wypowiedzi. Śmiało, nie gryź się w język, możemy porozmawiać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21650 #666 Napisano 7 Stycznia 2023 2 minuty temu, Kurzy napisał(-a): Szkoda, że odniosłeś się tylko do części swojej wypowiedzi. Śmiało, nie gryź się w język, możemy porozmawiać. A jaką częć wypowiedzi masz na myśli? Tą że jak ktoś jest "głuchy" to w zasadzie wszystko jedno? Czy uraziłem "audiofila"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #667 Napisano 7 Stycznia 2023 3 minuty temu, Mistrz17 napisał(-a): Trzeba się będzie wybrać do stolicy na jakieś demo. Może ciut rzuci światło na wybór. Biorę pod uwagę Powernode ale jakoś tak z dużym dystansem bo zawsze myślałem że kloc musi napędzić kolumny. Magnat MR 780 i jakiś streamer. I Audiolab Omnia Ja tu skromnie, bo miało być do 3 tys. 😀 Audiolab👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #668 Napisano 7 Stycznia 2023 Ja bym poodwiedzał ale ganiać do Wawy 100km nie za bardzo mi się chce bo wiem że tak to będzie grało z czasu. Podjadę z raz luknę może jak to pyka jak czas pozwoli. Listę jaką z trzech wersji max muszę zrobicć 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #669 Napisano 7 Stycznia 2023 1 minutę temu, mariusz9a napisał(-a): A jaką częć wypowiedzi masz na myśli? Tą że jak ktoś jest "głuchy" to w zasadzie wszystko jedno? Czy uraziłem "audiofila"? Z szacunkiem masz problem, tak myślę. 3 minuty temu, Mistrz17 napisał(-a): Ja bym poodwiedzał ale ganiać do Wawy 100km nie za bardzo mi się chce bo wiem że tak to będzie grało z czasu. Podjadę z raz luknę może jak to pyka jak czas pozwoli. Listę jaką z trzech wersji max muszę zrobicć Czytam, czuję, że dasz radę, bo widzę, że temat masz przerobiony😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #670 Napisano 7 Stycznia 2023 Godzinę temu, Mistrz17 napisał(-a): Co z Yamahy masz na myśli? Miało być bliżej budżetu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21650 #671 Napisano 8 Stycznia 2023 Godzinę temu, Kurzy napisał(-a): Z szacunkiem masz problem, tak myślę. Niby z czym? Sam się mnie uczepiłeś i migasz się od odpowiedzi o co Ci w ogóle chodzi :-] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #672 Napisano 8 Stycznia 2023 6 minut temu, mariusz9a napisał(-a): Niby z czym? Sam się mnie uczepiłeś i migasz się od odpowiedzi o co Ci w ogóle chodzi :-] Gościu skończ już. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #673 Napisano 8 Stycznia 2023 Odgrzałem kotleta Coś do 3k kupię wzmacniacz jakiś z odtwarzaczem sieciowym, jakieś kombo co bym Tidala i Spotifaja posluchał. W większości małżonka.... Ja nie mam kiedy i ucho nie te....... https://www.denon.com/pl-pl/shop/networkmusicsystem/ceoln10Mam. Bardzo polecam. To naprawdę gra wyśmienicie. S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmickey 4345 #674 Napisano 8 Stycznia 2023 43 minuty temu, mariaczi napisał(-a): https://www.denon.com/pl-pl/shop/networkmusicsystem/ceoln10 Mam. Bardzo polecam. To naprawdę gra wyśmienicie. S20FE 5G Także polecę tego Denona, miałem go w sypialni Wymieniłem jedynie monitorki ponieważ dołączone grają tak se... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #675 Napisano 8 Stycznia 2023 Ale u mnie chwilowo ma napędzić podłogi. Oli roth 40 i czy da radę.... Salon 😂😂 bez śmiechów tylko 18m² Więc ma fajnie grać w tym metrażu. Raczej pewnie pójdę w coś prostego fajnego łatwego w obsłudze Nie jestem melanem audiofilem ale coś do grania musi być 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach