Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Qba.

Hi-Fi stereo

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Burns napisał(-a):

Ostatnio pokazywałem, że naruszyłem continuum-kablowo-czaso-przestrzenne takim ustrojstwem, ale nikt nie zareagował bo trwała walka czy słuchawki po zwrotach są już używane czy jeszcze nie.

Miałem walczyć jeszcze z  CDkami, ale dostępność zaszwnkowała i jakoś mi się nie chce wracać do tematu, a płyty znowu się kurzą, nowych nie przeglądam.

Lenistwo i unikanie tłumów wzięło górę, albo dobrze mi z tym co mam.

Chińczycy natomiast mają taki rozpęd w elektronice, sluchawkach jak w telefonach, 2x albo 1x do roku nowa rewizja sprzętu. Trochę to otrząsa. Posiedzę sobie w mysiej dziurze. Może w lutym przytacham jakieś kolumny. A Ty, jakieś zmiany?

Fucktycznie umknęły mi twoje recenzenckie wpisy 🫣 Masz talent do wyszukiwania urządzeń, gdzie jest dużo sprzętu w sprzęcie 👌

Ja w audio niczego nie zmieniam. Mam już pełną świadomość, że abym miał wyraźnie lepsze audio musze wydać ok 200 tys. A zasadniczo za 2 tys. władowane w dywan i inne zakrzywiacze/łapacze fal dałyby podobny efekt. Tylko kłócą się z moim poczuciem estetyki 🤷‍♂️ Tak więc mam inne upłynniacze gotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, satanic napisał(-a):

To jest ukryta opcja grzewcza mieszkania 😉

😂😂😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Burns napisał(-a):
  • fajnie, że masz dobrego mentora, który wie, że burns zobowiązuje i dał dobra radę,
  • szkoda, że nie zauważył, że odpuściłem komentarz odnośnie trzydziestoletnich słuchawek Pioneer, które na 90% mają już zdegradowane membrany i raczej "grają" beznadziejnie,

Problem w dyskusji z Tobą polega na tym, że nie napiszesz jak człowiek tylko od razu ciśniesz adwersarza. Jedna z Twoich ostatnich odpowiedzi do mnie...

W dniu 6.12.2025 o 23:34, Burns napisał(-a):

Powinieneś naprawdę zacząć sprzedawać kable głośnikowe z chińskich opon od hulajnogi, dźwignął byś to miliony z takim talentem doboru słów.

I po co? Mieliśmy w tym wątku trochę zgrzytów, bo mamy zupełnie inne podejście do sprzętu audio. Ty koncentrujesz się na pomiarach, a ja oceniam sprzęt audio na słuch tzn. albo brzmienie muzyki trafia w mój gust albo nie. Ty z góry dopatrujesz się absurdów w świecie audio, bo przecież "kable nie grają", a ja mówię - sprawdźmy czy zmiana kabli głośnikowych albo sygnałowych coś spowoduje czy nie (oczywiście na słuch). Różne podejścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.12.2025 o 15:07, Burns napisał(-a):

Podeszły ? ;)

Tak podeszły i zostaną jako słuchawki mobilne. Nie jest to klasa Arya ,ale bardzo dobre brzmienie w cenie 400zł . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Muzzy napisał(-a):

Tak podeszły i zostaną jako słuchawki mobilne. Nie jest to klasa Arya ,ale bardzo dobre brzmienie w cenie 400zł . 

No klasa nie jest, ale pierwsze niedawno kosztowały ponad 3k a drugie niegdy nie przekroczyły 650, więc mamy zupełnie inny kaliber a i tak dają radę bdb.

Rozumiem, że mimo, że nie są w pełni zamknięte nie przeszkadza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Muzzy napisał(-a):

Fajnie, że słuchawki Arya przypadły Ci do gustu. Ciekawe, jak ich dźwięk będzie ewoluował. Moje Audeze w ciągu trzech miesięcy istotnie zmieniły brzmienie w porównaniu do tego, co miałem świeżo po zakupie. Jest lepiej właściwie pod każdym względem i znacznie lepiej w kontekście otwartości góry. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi