Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Qba.

Hi-Fi stereo

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Bugs napisał(-a):

widziałeś datę tego newsa?

Dopiero dzisiaj mi się pokazało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moda na winyle nie ustaje, więc i gwiazdy prezentują filmiki z ich udziałem, jak na przykład Sting.

spacer.png

Tu jednak moją uwagę zwrócił wzmacniacz  Dana D'Agostino prawdopodobnie z linii Momentum. Widać pan Gordon ma zapędy audiofilskie. 🙂

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, doradzi ktoś jeśli chodzi o słuchawki? Tata kupil denony 7200 i bardzo mi się spodobały, fajnie grają i są świetnie wykonane, ale ja z kablem nie dam rady. Zdaję sobie sprawę że bt nie będą tak dobre jak po kablu ale do prawdziwego audiofila mi daleko wiec będzie ok. Budżet między 1 a 2k.
W oczy rzuciły mi się bowersy px8

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Panowie, doradzi ktoś jeśli chodzi o słuchawki? Tata kupil denony 7200 i bardzo mi się spodobały, fajnie grają i są świetnie wykonane, ale ja z kablem nie dam rady. Zdaję sobie sprawę że bt nie będą tak dobre jak po kablu ale do prawdziwego audiofila mi daleko wiec będzie ok. Budżet między 1 a 2k.
W oczy rzuciły mi się bowersy px8

I możesz na tym zakończyć poszukiwania, chyba że jesteś użytkownikiem większego ekosystemu Apple to wtedy rozważ AirPods Max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

bowersy px8

Jeżeli nosisz okulary to najpierw przymierz. Jeden z forumowiczów przestrzegał i sprawdziłem - brzmiało dobrze ale uciskało oprawki. Dlatego wybrałem Momentum 4 - jak dla mnie OK ale jeśli piszę głupoty to chętnie poznam prawdę. 

Ze słuchem u mnie kiepsko a słuchawki nie żona 🙂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem jednak Marshall monitor iii, nie wiem czy to lepszy wybór ale poprzednie miałem major 2 i uznałem że jednak zostanę przy tej samej firmie, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne

64f23ec73f758629d190d8c5d78dcaa4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja z kolei używam Px7 S2e. I jestem z nich bardzo zadowolony. Więc mogę je polecić, podobnie jak Px8. 

Na początku nie byłem nimi zachwycony, ale po odpowiednim ustawieniu i nagrzaniu 😉 grają bardzo fajnie. A nawet więcej niż fajnie. 

Dość wygodne, ale czuć, że ma się na głowie spore słuchawki Dość dobrze izolują.

Rzeczywiście mogą nieco uciskać okulary (choć raczej same nauszniki). Niemniej jednak wydają mi się szerokie jak je założę (łeb głupi i spory,, a słuchawki dokładają do szerokości 😋).  PX 8 są niemal identyczne. 

20250427_004039.jpg

20250427_003713.jpg

20250427_003732.jpg

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki temat około sprzętowy.

szukam regału na CD. poza kolorem, jasny brąz, to musi być zamykany na szklane drzwiczki. rega na ok 500-600 CD.

ktoś coś?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, stało się. Zamówiłem zasilacz do mojego gramofonu Nottingham Analogue. Nie firmowy Mechanic, tylko od Deco Audio. Jak przyjdzie, to zobaczymy jak toto się sprawdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś ma doświadczenie z Yaqinem MC 300 na lampach 300b?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

czytałem parę rzeczy z tej stronki i nie traktowałbym jej poważnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.04.2025 o 22:50, pk_kamil napisał(-a):

taki temat około sprzętowy.

szukam regału na CD. poza kolorem, jasny brąz, to musi być zamykany na szklane drzwiczki. rega na ok 500-600 CD.

ktoś coś?

Najlepiej podpatrzeć jakieś ciekawe rozwiązania jak na tej stronie

https://www.archiproducts.com/en/products/display-cabinets

potem zamówić według własnego pomysłu w jakiejś firmie co robi meble na zamówienie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Piękna akcja”

„I do domu!”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.04.2025 o 00:43, piku napisał(-a):

Ja z kolei używam Px7 S2e. I jestem z nich bardzo zadowolony. Więc mogę je polecić, podobnie jak Px8. 

Na początku nie byłem nimi zachwycony, ale po odpowiednim ustawieniu i nagrzaniu 😉 grają bardzo fajnie. A nawet więcej niż fajnie. 

Dość wygodne, ale czuć, że ma się na głowie spore słuchawki Dość dobrze izolują.

Rzeczywiście mogą nieco uciskać okulary (choć raczej same nauszniki). Niemniej jednak wydają mi się szerokie jak je założę (łeb głupi i spory,, a słuchawki dokładają do szerokości 😋).  PX 8 są niemal identyczne. 

Miałem i sprzedałem, jednak strojenie B&W jerst nie dla mnie. Za dużo mulistego basu, za mało średnicy i góry. Przesiadłem się na CA Melomania P100, też angielskie, ale grające zupełnie inaczej. Dla mnie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, a propos vinylmanii, redukuję trochę swój zestaw, może ktoś potrzebuje prze gramofonowego MC Heed Questar? Raz go w życiu użyłem, po czym leży w pudełku sierotka jedna. Kosztuje to katalogowo 1300-1700 peelenów, oddam w ręce forumowicza za mniej niż pół ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem osternio parę płyt.

Każda inna, każda dobra 

20250603_120058.jpg

20250605_133017.jpg

20250606_095914.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to są monoblocki na 300b?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, jakubos napisał(-a):

to są monoblocki na 300b?

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chce zobaczyć co McIntosh wkłada do swojego odtwarzacza CD to można obejrzeć:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A jakby wsadzili układ TDA1541, uważany za najlepszy wielobitowy, i otaczany kultem, to byłoby drożej? Też nie.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a):

A jakby wsadzili układ TDA1541, uważany za najlepszy wielobitowy, i otaczany kultem, to byłoby drożej? Też nie.

Całkowicie nie chodzi tam o przetwornik C/A i tor sygnałowy.  Chodzi o popularny i niczym nie zasługujący na wyróżnienie napęd CD od Denona.

Jest kilka dużo lepszych jakościowo napędów.

Pozostała zawartość i jakość użytych elementów w tym sprzęcie niczym nie powala - poza ceną jaką sobie za to liczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi