Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tito1081

Automat na co dzień.

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja LSE jest ciekawa - fajne zegarki za rozsadna cene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tak krótkim czasie noszenie to najlepiej kwarc .

Bambino jako elegant na specjalne okazje .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy 2h noszenia może jakiś Orient Star ze wskaźnikiem rezerwy chodu. mi się po ok 3-4h nakręcał na maksa przy pracy biurowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie skreślałbym automatu w przedbiegach, nawet uwzględniając, że nosi się go 2-3 godziny dziennie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za wszelkie propozycje, calkiem niezle :) ale zalożyłem wczoraj taki oto:

http://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Tissot_Couturier_Chronograph_Automatic_Gent_T0356271605100_T0356271605100-631.html?gclid=Cj0KCQiAuP7UBRDiARIsAFpxiRISQz3mkOyVf8SaOwp2IBxw2c1oXZ23beZkUgA5fH_sr2tyLRETfSgaArfLEALw_wcB

Nie ukrywam że zegarków przymierzylem mega dużo jednak ten mi najlepiej leżał i najbardziej ze wszystkich mi sie podobał.

Wiem że jest na ETA C01.211 czy ten mechanizm w tym zegarku wart jest 2400zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Dzieki za wszelkie propozycje, calkiem niezle :) ale zalożyłem wczoraj taki oto:

http://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Tissot_Couturier_Chronograph_Automatic_Gent_T0356271605100_T0356271605100-631.html?gclid=Cj0KCQiAuP7UBRDiARIsAFpxiRISQz3mkOyVf8SaOwp2IBxw2c1oXZ23beZkUgA5fH_sr2tyLRETfSgaArfLEALw_wcB

Nie ukrywam że zegarków przymierzylem mega dużo jednak ten mi najlepiej leżał i najbardziej ze wszystkich mi sie podobał.

Wiem że jest na ETA C01.211 czy ten mechanizm w tym zegarku wart jest 2400zł ?[/size]

Kurczę, a może spręż się i poszukaj Laluni ( Le Locle ) na 7750.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znowu zegarek z minutnikiem do jajek. Ludziska! Ile osób korzysta z chrono? A zegar droższy i grubaśniejszy od takiego bez minutnika zarówno z zakupie jak i w serwisie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

I znowu zegarek z minutnikiem do jajek. Ludziska! Ile osób korzysta z chrono? A zegar droższy i grubaśniejszy od takiego bez minutnika zarówno z zakupie jak i w serwisie ;)

Seba, Ty masz specyficzne podejście do chrono :)

Miałem kilka chrono, i nigdy nie użyłem "stopera". Ale podobały mi się :)

Tej nieład na tarczy coś w sobie miał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak tam sobie kto uważa.

Seba, Ty masz specyficzne podejście do chrono :)
Miałem kilka chrono, i nigdy nie użyłem "stopera". Ale podobały mi się :)
Tej nieład na tarczy coś w sobie miał :)

Są takie chrono z namalowanymi totalizatorkami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Niegłupi pomysł haha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki doczytalem ze automat z chrono to koszt nieco wiekszy przekraczajacy moj budget.... poza tym mialem okazje porozmawiac dzis z gosciem ktory ma mega ogromną wiedze na temat zegarków... ponoć zresztą Wasz kolega z forum. Wspolnie wydebatowalismy ze chyba faktycznie przy nie czestym noszeniu w ciagu dnia jego nakrecanie itd moze stac sie w pewnym momencie upierdliwe jak sam stwierdził "jak z wyprowadzaniem psa....'' dlatego troche przymiezylem troche Pan mi doradził sam poszperalem jeszcze po internecie i padł wybór na 

http://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Certina_DS_8_Chronograph_Moon_Phase_C0334501635100_C0334501635100-11164.html

http://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Tissot_Chrono_XL_T1166171605700_T1166171605700-13627.html

http://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Tissot_Couturier_Chronograph_GMT_Gent_T0354391605100_T0354391605100-1592.html

Pokusi się ktos o zestawienie jakość/cena??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tej trójki mój głos na Certinę ale sam chyba bym za nią tyle nie zapłacił

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cena Ci pasuje to bierz Certinę bo jak już brać zegarek z nieładem na tarczy (dobre określenie @TigerBear) to na całego bo tam w końcu są jeszcze fazy księżyca. :) Ale i poza tym dzieje się tam dużo w tym zegarku. :D  No w sumie z tych trzech najładniejsza choć cena dużo wyższa. Ale jak już pisałem kiedyś w innym wątku o kwarcach - jak się podoba to najważniejsze. Jak zegarek ciekawy to po jakimś czasie ciągle będzie się miło nosiło. A jak banalny to się znudzi i człowiek będzie myślał że można było coś innego kupić. Te Tissot przyzwoite ale Certina ma coś więcej, coś ciekawego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już wybierać z tych ostatnich to również oddaję głos na Certinę. Zdecydowanie najładniejsza z całej trójki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle jak już weszliśmy na poziom 2500 zł to czemu nie automat Certina Action Diver? 80 godzin rezerwy chodu, "minutnik" do gotowania jajek zamiast chrono i fajny sportowy wygląd. Sugeruję bo kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem nowy za 2800 zł w Jubitom, ale na bazarku są też nowe chyba nawet taniej.

post-102592-0-40466800-1520591134.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu kupiłbym 2 jeden garniturowy np. orient lub orient star, i bardziej sportowy jak certina ds podium. Jak dobrze poszukasz to w 3k powinieneś się zmieścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdybym ja byl na Twoim miejscu to priorytetem bylaby funkcja dokrecania koronka ;)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że to budżet prawie razy dwa, ale jeśli mowa o ręcznym naciągu, zawsze po głowie chodzi mi Tissot T-Complication Squelette https://zegarkicentrum.pl/pl/p/TISSOT-TCOMPLICATIONS-SQUELETTE-T0704051641100/32551?gclid=Cj0KCQjw5LbWBRDCARIsALAbcOfHWQPass52xVBQZ058xCrni1I_7LpiZ-ozopIpXY5GQt0y0gmM1FMaAkOjEALw_wcB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Wheliin
      Cześć wszystkim!

Z okazji moich nadchodzących 27. urodzin postanowiłem sprawić sobie pierwszy konkretny zegarek.
      Bardzo podobają mi się zegarki marki Tissot i to właśnie w ich ofercie szukam swojego pierwszego modelu.
      Mam jednak kilka pytań i liczę na Waszą wyrozumiałość – jestem całkowicie początkujący, więc z góry przepraszam, jeśli niektóre kwestie wydadzą się Wam oczywiste.
      Mój nadgarstek ma 20-21 cm 
      Budżet jaki planuję przeznaczyć 2.500-4.500zł Może wystawać trochę poza kwotę 
      podeślę wam zdjęcia w które podobają mi się model 
      - Tissot Seastar 1000 40mm
      Tissot Seastar 1000 43mm

Pytania .
      1. Mieszkam w Krakowie byłem w galeriach Handlowych gdzie chciałem zobaczyć na żywo w Apart zegarek ten który wysłałem w złączniku na stronie jest napisane że koszt zegarka to 3500zł w Apart koszt tego zegarka 4700zł 
      może w tym zegarku jest inne szkło lub inna bransoletka pytam bo nie chciałbym się nadziać na minę za 1 tyś złoty + Pytałem panią sprzedawczynie żeby mi opowiedziała o tym zegarku nie potrafiła  za bardzo wytłumaczyć mi 
      o tym zegarku nic niż podstawowe nazwę średnice itp + ten zegarek nie chodził 
      2. gdzie najlepiej zamówić zegarek Tissot lub zobaczyć te modele na żywo jestem z Krakowa 
      3. czy te zegarki co wam pokazałem będą do użytku na co dzień 

• Przez Edmund Exley
      Zapraszam do zapoznania się z napisaną przeze mnie recenzją, która dostępna jest na naszej klubowej stronie:
      https://kmziz.pl/artykul/tissot-heritage-1938-automatic-cosc

• Przez GostRado
      Dzień dobry 

Moją pasją jest kawa i wszystko, co jest z nią związane, co widać na zdjęciu. Myślę, że osiągnąłem już w tej dziedzinie "game over", no może prawie 😉 W razie pytań związanych z ziarnami kawy, młynkami, ekspresami i kawowymi akcesoriami służę pomocą 🙂 

Co do zegarków mam sprecyzowany gust. Kiedyś marzyłem o Louis Erard 1931 retrograde i Breitling blackbird. Obecnie najbardziej podobają mi się czarne zegarki: sportowe (mam Tissot Supersport Chrono i klasyczne szkieletowe ( posiadam Roamer competence skeleton). Od ponad 20 lat mam Citizena promaster, który dużo przeszedł perypetii i wciąż chodzi, jest niezniszczalny, a jedyna konserwacja to wymiana baterii.

Zapisałem się do Waszego forum, aby zdobyć "zegarkową" wiedzę dla samej przyjemności oraz w celu wykorzystania w przyszłości do zakupów zegarków. 

W Nowym Roku życzę Wszystkim  zdrowia, szczęścia i mnóstwa pieniędzy na zakupy wymarzonych zegarków!

Grzegorz 

PS
      Roamer, po zdobyciu dzięki Wam wiedzy, idzie na sprzedaż 🙂

• Przez luwi
      Witam forumowiczów. Jestem zupełnym laikiem noszącym Timex przez ok. 20 lat. Poszukuję nowego zegarka na pasku brązowym/jasnobrązowym (to akurat można wymienić), natomiast najważniejsze cechy to:
      kwarcowy fazy księżyca szkło szafirowe wygląd klasyczny/vintage pasujący do koszuli/garnituru na pasku skórzanym do 1500zł Z tymi parametrami znalazłem tylko jeden Bergstern Harmony  B072G322 w Apart za 1050zł. Niestety naczytałem się tutaj, że to firma krzak pod Aparta, więc nie wiem gdzie dalej szukać. Podobają mi się poniższe zegarki, ale mają mineralne szkło.
      Zeppelin LZ120 Rome Quartz
      Timex Marlin

Prosiłbym Was o podpowiedzi i sugestie.
    • Przez billyhargrove
      Cześć zegarkowicze,

Jak na tle Certina DS Action 43mm wypada Davosa Argonautic? Jakie opinie jeżeli chodzi o jakość wykonania, czy też samą markę? Czy jest coś co w tej cenie konkuruje z tymi dwoma diverami?

Dla kontekstu: Byłem przymierzać swój pierwszy, potencjalny zegarek, Certina DS Action 38mm - okazał się mniejszy niż zakładałem wizualnie na moim 17cm nadgarstku. Przeskoczyłem od razu do mierzenia wersji 43mm - poza lepszą jakością i zapięciem, wizualnie też prezentował się o wiele lepiej. Sprzedawca wiedząc o preferencjach, zasugerował mi przymiarkę zegarka Davosa Argonautic  - zrobił na mnie dosyć dobre wrażenie, na zdjęciach w Internecie nie prezentował się tak dobrze jak na żywo i po chwili rozmowy nawet można było odnieść wrażenie, że całościowo jest o wiele lepszy niż Certina.

Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś może się wypowiedzieć o obu modelach? Czy może jest coś w tym budżecie co może z nimi konkurować? Szukałem opinii na grupach na facebooku i zazwyczaj jeśli ktos miał coś do zarzucenia to fakt, że Davosa próbuje naśladować marki premium. Aktualnie jest 60/40 w stronę Certiny, ale może ktoś z Was pomoże te szalę przechylić, bądź zasugeruje nowego zawodnika.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.