Lincoln Six Echo 83407 #13901 Napisano 4 Stycznia 2024 44 minuty temu, beniowski napisał(-a): Aż mi się nie chce wierzyć, chyba że to właściciel RR płaci za przelot auta tam i z powrotem samolotem. Przecież to są astronomiczne koszty. To jakbym sobie w latach 90-tych kupił RR w Polsce (zanim był tu serwis) i np. mieszkał na wsi u teściowej, to by mi przylatywali z Anglii zrobić serwis? Jeżeli masz majątek porównywalny do Jego Wysokości, pewnie "dałoby się załatwić"... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13749 #13902 Napisano 4 Stycznia 2024 4 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Jeżeli masz majątek porównywalny do Jego Wysokości, pewnie "dałoby się załatwić"... I to z pocałowaniem jego ekscelencji w d*pę. Jak się zamawia flotę RR Phantomów, to jest o kogo "dbać". 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43875 #13903 Napisano 4 Stycznia 2024 Godzinę temu, beniowski napisał(-a): Aż mi się nie chce wierzyć, chyba że to właściciel RR płaci za przelot auta tam i z powrotem samolotem. Przecież to są astronomiczne koszty. To jakbym sobie w latach 90-tych kupił RR w Polsce (zanim był tu serwis) i np. mieszkał na wsi u teściowej, to by mi przylatywali z Anglii zrobić serwis? Bogaci żyją inaczej. Oczywiście jest to płatna usługa. 24 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): I to z pocałowaniem jego ekscelencji w d*pę. Jak się zamawia flotę RR Phantomów, to jest o kogo "dbać". Otóż to. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6899 #13904 Napisano 4 Stycznia 2024 Byłem świadkiem w końcówce lat 80-tych, jak kumpla na egzaminie gość uj...bał pytaniem właśnie o króla Suazi ... Mswatiego Trzeciego zapamiętałem do dziś 🙂 Innym "fajnym" pytaniem, które zapamiętałem mniej więcej było pytanie o jakiś artykuł, kolega nie wiedział, na co egzaminator zdegustowany: "Nie śledzi Pan toku pracy ustawodawcy, Sejm wczoraj to uchwalił ..." 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13749 #13905 Napisano 5 Stycznia 2024 (edytowane) Keanu Reeves Patek Philippe Ellipse zapewne 5738R-001 Edytowane 5 Stycznia 2024 przez Autor1984 4 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6899 #13906 Napisano 5 Stycznia 2024 Keanu jest znanym fanem Elipsy 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13749 #13907 Napisano 5 Stycznia 2024 John Malkovich Z wiadomych względów na nadgarstku RM. Tutaj model 67-01. 4 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 88314 #13908 Napisano 5 Stycznia 2024 8 minut temu, mroova napisał(-a): Keanu jest znanym fanem Elipsy A myślałem, że gshocka 😀 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13749 #13909 Napisano 5 Stycznia 2024 (edytowane) No to zagadka zarówno dla miłośników zegarków jak i kina. Co Sean Connery ma na nadgarstku Do wygrania sztanga dropsów. Edytowane 5 Stycznia 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 21237 #13910 Napisano 5 Stycznia 2024 (edytowane) Genialna wersja. Edytowane 5 Stycznia 2024 przez kingcrimson kosz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 74454 #13911 Napisano 5 Stycznia 2024 11 minut temu, kingcrimson napisał(-a): Genialna wersja. Chyba nie ten dział 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4745 #13912 Napisano 6 Stycznia 2024 (edytowane) 12 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): No to zagadka zarówno dla miłośników zegarków jak i kina. Co Sean Connery ma na nadgarstku Do wygrania sztanga dropsów. Zdjęcie z filmu "Never Say Never Again" z 1983r, doszukałem się że zegarek to Orfina Military Mark II ale mam wątpliwości, druga opcja to Porsche Design - też nie do końca pasuje. Zegarek z tego filmu to do tej pory zagadka. Najlepsze zdjęcie jakie znalazłem pokazuje coś z czarnego PVD, sub-sekunda, biała data, wskazówki podobne do floating hands w starszych ExII, indeksy z wewnętrznym ringiem z cyframi - nie mam pojęcia co to. Film był jakby "niekanoniczny". Wygląda też jakby inny zegarek był na portrecie - wygląda jakby indeksy z cyframi - a inny w filmie. Masz jakiegoś pewniaka? Edytowane 6 Stycznia 2024 przez Bugs 0 Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 88314 #13913 Napisano 7 Stycznia 2024 Jakub Błaszczykowski z Daytoną 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83407 #13914 Napisano 8 Stycznia 2024 Znany aktor Cillian Murphy na rozdaniu Złotych Globów. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 7998 #13915 Napisano 9 Stycznia 2024 Hans van Breukelen w świetnej formie. Na nadgarstku Cartier Pasha Chronograph: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2420 #13916 Napisano 9 Stycznia 2024 Ten Pan całkiem sporo wiedział o czasie i nie tylko. Nosił różne zegarki i na różne sposoby ale to jest zupełnie nieistotne. Jak mówił o sobie - Piemontczyk z pochodzenia. Kto nie rozpoznał niech żałuje 🙄 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 18938 #13917 Napisano 9 Stycznia 2024 noszenie zegarka jak Gianni Agnelli 😉 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27189 #13918 Napisano 9 Stycznia 2024 Tak, tylko ten Luminor tak średnio wygląda w takim zestawieniu, do lekkości Gianniego mu daleko;) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9725 #13919 Napisano 9 Stycznia 2024 43 minuty temu, Dostum napisał(-a): Ten Pan całkiem sporo wiedział o czasie i nie tylko. Nosił różne zegarki i na różne sposoby ale to jest zupełnie nieistotne. Jak mówił o sobie - Piemontczyk z pochodzenia. Kto nie rozpoznał niech żałuje 🙄 My czekamy w Mediolanie czy rodzina/spadkobiercy kiedykolwiek zgodzi się otworzyć dla publiczności jego mieszkanie - miał podobno jeden z największych prywatnych księgozbiorów w Europie. Zresztą mieszkał w pięknym miejscu, w kamienicy zaraz obok zamku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 18938 #13920 Napisano 9 Stycznia 2024 @eye_lip lekki niczym ploprof Gianniego najbardziej ciężki to tu jest garnitur bo czegoś tak skrojonego słynny Turyńczyk by nigdy nie założył 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83407 #13921 Napisano 9 Stycznia 2024 (edytowane) W Google jest 9 mln 90 tys. vs 606k - wychodziłoby na to, że Eco jednak przejdzie do historii cywilizacji na nieco dłużej niż ten drugi mistrz zakładania zegarka na rękaw. Jeden z moich ulubionych cytatów z Umberto: "Jedną tylko rzecz pisze się dla siebie i jest to lista zakupów. Służy do zapamiętania, co masz kupić, a kiedy już kupiłeś, możesz ją podrzeć, bo do niczego innego się nie przyda. Wszystko inne piszesz, żeby coś komuś powiedzieć." Edytowane 9 Stycznia 2024 przez Lincoln Six Echo 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 74454 #13922 Napisano 9 Stycznia 2024 1 godzinę temu, Dostum napisał(-a): Ten Pan całkiem sporo wiedział o czasie i nie tylko. Nosił różne zegarki i na różne sposoby ale to jest zupełnie nieistotne. Jak mówił o sobie - Piemontczyk z pochodzenia. Kto nie rozpoznał niech żałuje 🙄 Imię róży 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsalus95 652 #13923 Napisano 9 Stycznia 2024 3 godziny temu, Dostum napisał(-a): Ten Pan całkiem sporo wiedział o czasie i nie tylko. Nosił różne zegarki i na różne sposoby ale to jest zupełnie nieistotne. Jak mówił o sobie - Piemontczyk z pochodzenia. Kto nie rozpoznał niech żałuje 🙄 Jakie zegarki nosił Umberto Eco? na zdjęciu ma coś od Panerai. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 88314 #13924 Napisano 10 Stycznia 2024 14 godzin temu, marsalus95 napisał(-a): Jakie zegarki nosił Umberto Eco? na zdjęciu ma coś od Panerai. Chyba PAM 0090 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83407 #13925 Napisano 10 Stycznia 2024 Kevin Costner, znany aktor, na Złotych Globach. 6 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach