Sol 7158 #48551 Napisano 22 Kwietnia 2019 A takiego cudaka widzieli? Dość odważna kolorystyka jak na MTG Tęczowa limitka dla no... tęczowo limitowanych mężczyzn 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #48552 Napisano 22 Kwietnia 2019 I gdzie na bazarku te nietrafione prezenty świąteczne 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #48553 Napisano 23 Kwietnia 2019 Druga młodość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #48554 Napisano 23 Kwietnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #48555 Napisano 23 Kwietnia 2019 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35549 #48556 Napisano 23 Kwietnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #48557 Napisano 23 Kwietnia 2019 Obecna sytuacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #48558 Napisano 23 Kwietnia 2019 Druga młodość Nie uszkodzileś sensora przy okazji zmiany bezela? Bo to czesto sie zdarza w tym modelu , jak ktoś chce wyczyścić ładnie kopertę i nieświadomie usuwa "glutka" z sensora. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seeby 36 #48559 Napisano 23 Kwietnia 2019 Na pewno knefel porysował i kiepsko wygląda nowy bezel ze zmasakrowanym kneflem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #48560 Napisano 23 Kwietnia 2019 Jaki knefel?;p bezel w tym zegarku był ściągamy już wiele razy i nic się nie działo. Z okolicami sensora staram soe zawsze być ostrożny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #48561 Napisano 24 Kwietnia 2019 W końcu się doczekałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #48562 Napisano 24 Kwietnia 2019 Pierwszy rzut oka to choby hublot. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rlego 8 #48563 Napisano 24 Kwietnia 2019 doszedł i mój 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rhotax 26 #48564 Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Z jakiego materiału są paski? Chcę zmienić pasek w jednym G-schocku.Zwróciłem uwagę na opisy materiału z jakiego jest zrobiony pasek i często, dla tej samej serii (pasek pasuje do kilku, różnych modeli), jest podany różny materiał: guma, kauczuk, "wysokiej jakości tworzywo sztuczne". Czy ten sam model, ale w innej wersji kolorystycznej może mieć pasek z innego materiału? Na anglojęzycznych stronach znajduję nazwę materiału paska: resin. Jak to przetłumaczyć?Jeszcze czasem pojawia się: silicone. To będzie odpowiednik kauczukowego? PSKtóry z tych materiałów jest najlepszy na...upały?Tzn. chodzi mi o to, który najmniej będzie się 'przyklejał/przysysał' do skóry, wydaje mi się, że z tworzywa sztucznego?I czy w tym kontekście materiał guma i kauczuk będzie miał ten sam negatywny efekt i nie ma między nimi różnicy? Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Rhotax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9161 #48565 Napisano 24 Kwietnia 2019 Z jakiego materiału są paski? Chcę zmienić pasek w jednym G-schocku. Zwróciłem uwagę na opisy materiału z jakiego jest zrobiony pasek i często, dla tej samej serii (pasek pasuje do kilku, różnych modeli), jest podany różny materiał: guma, kauczuk, "wysokiej jakości tworzywo sztuczne". Czy ten sam model, ale w innej wersji kolorystycznej może mieć pasek z innego materiału? Na anglojęzycznych stronach znajduję nazwę materiału paska: resin. Jak to przetłumaczyć? PS Który z tych materiałów jest najlepszy na...upały? Tzn. chodzi mi o to, który najmniej będzie się 'przyklejał/przysysał' do skóry, wydaje mi się, że z tworzywa sztucznego? I czy w tym kontekście materiał guma i kauczuk będzie miał ten sam negatywny efekt i nie ma między nimi różnicy?Polskie tłumaczenie nazewnictwa anglojęzycznego "resin" to czysta kreatywność tłumaczących, dodać do wymienionych przez Ciebie można jeszcze poliuretan (skrót PUR na wewnętrznej stronie paska). Jednak wszystkie one są wykonane z tego samego materiału, choć w składzie mogą występować różne proporcje składników mające wpływ np. na sztywność paska. Różny też skład mogą mieć różne wersje kolorystyczne pasków do tego samego modelu zegarka. Niemniej potliwość (jeśli takie są skłonności organizmu) będzie występowała pod każdym z nich. Można pójść w takiej sytuacji w kierunku pasków parcianych (typu NATO), one mogą zmniejszyć ten efekt, ale warto wybierać droższe, sprawdzone modele, gdyż tańsze mogą drapać i również powodować zaczerwienienie skóry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35549 #48566 Napisano 24 Kwietnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7158 #48567 Napisano 24 Kwietnia 2019 Wracając na chwilę do pasków dodam, że są jeszcze paski z dodatkiem włókna węglowego, co powinno zwiększać wytrzymałość.Co do paska na lato, to najlepszy będzie ten, który nie jest głaski od wewnątrz, bo nie będzie się tak kleił do nadgarstka.Ale wszystko zależy od modelu zegarka. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35549 #48568 Napisano 25 Kwietnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rhotax 26 #48569 Napisano 25 Kwietnia 2019 Polskie tłumaczenie nazewnictwa anglojęzycznego "resin" to czysta kreatywność tłumaczących, dodać do wymienionych przez Ciebie można jeszcze poliuretan (skrót PUR na wewnętrznej stronie paska). Jednak wszystkie one są wykonane z tego samego materiału, choć w składzie mogą występować różne proporcje składników mające wpływ np. na sztywność paska. Różny też skład mogą mieć różne wersje kolorystyczne pasków do tego samego modelu zegarka.Czyli podsumowując mogę zupełnie patrzeć co jest napisane w parametrze materiał bo to i tak zawsze jest to samo?Tylko czasem sztywniejsze, a czasem bardziej miękkie? Bo mam zegarek z czarnym paskiem i taki sam zegarek (model) z czerwonym paskiem i ten z czarnym jest bardziej miękki, a ten z czerwonym sztywny, twardy. Myślałem, że ten sztywny to właśnie "tworzywo sztuczne" :| I jak porównuję ze sobą te dwa to ten miękki "gumowy" przybiera dokładnie kształt ręki i przylega do skóry, jakby się 'zasysając'.A ten "sztywny" bardziej zachowuje swój kształt, dotyka skóry w jakby w mniejszej ilości punktów i przez to jest bardziej..."przewiewny". Ale jeszcze raz podsumowując to jest zawsze ten sam materiał tylko z większą ilością domieszki "sztywności" i nie ma sensu na to patrzeć? A jak chcę kupić bardziej sztywny to bez bezpośredniego zobaczenia i dotknięcia tego nie da się określić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #48570 Napisano 25 Kwietnia 2019 Jak napisał wyżej Sol, paski do niektórych modeli G są w dwóch wersjach: zwykłej i z włóknem węglowym (carbon fiber). I to w zasadzie główna różnica. Potwierdzam Twoje spostrzeżenia, że paski do niektórych modeli są znacznie bardziej miękkie od innych, i to zarówno wśród tych z i bez "carbon fiber". Dobitnie widać to na przykładzie paska do modelu GW-5000, który wygląda identycznie jak paski do modeli DW-5600, jednak porównując, widać kolosalną różnicę. Pasek do GW-5000 jest "supermiękki". Ma to oczywiście swoje odzwierciedlenie w cenie obu pasków Jako ciekawostkę dodam, że moje dwie wersje modelu G-7800, jeden z pozytywnym, drugi z negatywnym wyświetlaczem, mają niby identyczne czarne paski, z tym, że jeden jest z "ni to gumy, ni z plastiku", czyli taki właśnie "resin", a drugi z twardego i sztywnego tworzywa sztucznego, które ma więcej wspólnego z plastikiem niż z gumą. Mam też trzeci taki pasek, lecz w kolorze szaro-srebrnym, który jest tak pomiędzy, jeśli chodzi o sztywność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #48571 Napisano 25 Kwietnia 2019 Widział ktoś gdzieś w dobrej cenie PRW-3500 albo 3510 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strix 1246 #48572 Napisano 25 Kwietnia 2019 moim odlecieli, niestety nie było modułu gps na pokładzie 0 \/\/\/https://www.instagram.com/strixpixmix/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rhotax 26 #48573 Napisano 25 Kwietnia 2019 Jak napisał wyżej Sol, paski do niektórych modeli G są w dwóch wersjach: zwykłej i z włóknem węglowym (carbon fiber). I to w zasadzie główna różnica. Potwierdzam Twoje spostrzeżenia, że paski do niektórych modeli są znacznie bardziej miękkie od innych, i to zarówno wśród tych z i bez "carbon fiber".[..]Jako ciekawostkę dodam, że moje dwie wersje modelu G-7800, jeden z pozytywnym, drugi z negatywnym wyświetlaczem, mają niby identyczne czarne paski, z tym, że jeden jest z "ni to gumy, ni z plastiku", czyli taki właśnie "resin", a drugi z twardego i sztywnego tworzywa sztucznego, które ma więcej wspólnego z plastikiem niż z gumą.No to pozostaje tylko pytanie czy da się to poznać "na odległość" po jakimś numerze itp.? Na paskach, od spodu jest kilka symboli np. w takim formacie:828EA1116>PUR< Sprawdziłem w 4. i 16 >PUR< powtarza się zawsze. Zmieniają się tylko te pierwsze 2 wiersze. Np.zegarek z czarnym (miękkim) paskiem ma:776EJ8A ten sam zegarek z czerwonym (twardszym) paskiem ma:776GF2 Czy to EJ8/GF2 może mówić o twardości czy też o tej domieszce włókna węglowego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11745 #48574 Napisano 25 Kwietnia 2019 No to pozostaje tylko pytanie czy da się to poznać "na odległość" po jakimś numerze itp.? Na paskach, od spodu jest kilka symboli np. w takim formacie:828EA1116>PUR< Sprawdziłem w 4. i 16 >PUR< powtarza się zawsze. Zmieniają się tylko te pierwsze 2 wiersze. Np.zegarek z czarnym (miękkim) paskiem ma:776EJ8A ten sam zegarek z czerwonym (twardszym) paskiem ma:776GF2 Czy to EJ8/GF2 może mówić o twardości czy też o tej domieszce włókna węglowego?Jak dla mnie to bardziej seria partii produkcji paska lub/i zakodowany zakład i data produkcji. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 352 #48575 Napisano 25 Kwietnia 2019 Miękkie paski szybko wybłyszczają się na krawędziach. Twarde są dużo trwalsze, nie widać na nich śladów użytkowania. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach