Yodek 2548 #4626 Napisano 26 Września 2019 (edytowane) Piękna sprawa Z łazienki zrobiliście prawdziwą jeżarnię, menu mają wykwintne, pod nos podetknięte i nawet Blusik się przytula.. Brawo Wy! "Zajeżasty" - zajefajne określenie! Edytowane 26 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3472 #4627 Napisano 26 Września 2019 (edytowane) No i tak myślałem że jeszcze jeden może się znajdzie... dziś wieczorem pod samochodem znalazł się szósty ... idzie do kąpieli i odplchlenia , zobaczymy kto zacz ... chłopak , czy dziewczynka .... Ps. Dziewczyna . Ciepła woda i ciepłe powietrze z suszarki i się zagrzała. Tak w ogóle to pierwsze co zrobiła ... przytuliła się do termofora . Dziś na dworze +6 .... Edytowane 26 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #4628 Napisano 26 Września 2019 Jeżeli to jeżyca to super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3472 #4629 Napisano 26 Września 2019 Na razie jeżynka ... żadnego my „fifka” nie znaleźli .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4630 Napisano 26 Września 2019 A gdzie będziesz je trzymał, jak zasną na zimę.Piękna gromadka... 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68407 #4631 Napisano 26 Września 2019 Leskos, szacunek za tę przygarniętą bandę. Od zawsze wiadomo, że jeże bywają przeokropnie zapchlone. Jakim sposobem je oczyszczałeś? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3472 #4632 Napisano 26 Września 2019 (edytowane) A gdzie będziesz je trzymał, jak zasną na zimę.Piękna gromadka...No to za jakieś 2-2,5 miesiąca. Budowę gniazda w kartonowych pudłach z ociepleniem i do budynku gospodarczego, nieogrzewany. Stopniowo się obiniża temperaturę aż do zewnętrznej . Zagląda się co 2-3 dni . Zostawiasz wodę i suchą karmę . Jeż się budzi na krótko 1-2 razy w miesiącu jak jest odwilż. Najpierw muszą przybrać na wadze do około 75-80 dkg teraz ważą około 25 dkg. Jeszcze sporo czasu do hibernacji.. Pchły nie pływają - kąpiel w szamponie anty i wypłukanie pod bieżącą ciepłą wodą je skutecznie usuwa. Ps jeże dobrze pływają np w umywalce Edytowane 26 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4633 Napisano 27 Września 2019 Jes-jess!Jest jeżyna - od razu widać że dziewczynka - śliczna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #4634 Napisano 28 Września 2019 No i odwieczne pytanie ,, Brać , czy nie brać ? ,, Jak brać ... to chyba szybko , bo takie szybko się ulatniają .Widzę , że chodzik . Może miesięczny , ale kto to wie ? Sądzę , że GB , ale ..... no i coś mi się wydaje , że dość stary .Co myślicie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #4635 Napisano 28 Września 2019 Ja stawiam na to że to GB :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #4636 Napisano 28 Września 2019 Ale czy w swoim "domku"? Skrzynia jest mocno wiedeńska. Reschowa bym powiedział. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #4637 Napisano 28 Września 2019 Ależ oczywiście że skrzynka jest adopcyjna;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #4638 Napisano 28 Września 2019 (edytowane) Moim zdaniem skrzynia może pochodzić od tego mechanizmu. Broda zegara sugeruje, że może to być komplet. Edytowane 28 Września 2019 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #4639 Napisano 29 Września 2019 Tak więc , nie ma wyjścia ... wieczorem jadę go oglądać , to się przekonamy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #4640 Napisano 29 Września 2019 Kupiony , więc zagadka rozwiązana .Ale , ale , czy on tygodniowy , czy miesięczny ?No i kiedyś był chyba jeden wielki robal . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #4641 Napisano 29 Września 2019 Tygodniowy :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3472 #4642 Napisano 29 Września 2019 (edytowane) Werk "tygodniowy", rezerwa chodu będzie 8 dni (rok 1874). Robal to ksylofag zwany spuszczelem pospolitym Edytowane 29 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #4643 Napisano 29 Września 2019 Tygodniowy :-) Werk "tygodniowy", rezerwa chodu będzie 8 dni (rok 1874). Robal to ksylofag zwany spuszczelem pospolitym Wiedziałem , że to jakieś straszne robactwo ... myślę , że go już nie ma Strach spać No , to nie ma miesięcznego .... a już liczyłem na cud , jak tam jechałem ..... no , nie ma wyjścia i muszę czekać dalej . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3472 #4644 Napisano 29 Września 2019 Pewnie nie ma , ale polecam zaaplikowanie strzykawką preparatu przeciw drewnojadom ... z prostej przyczyny - spuszczel w trakcie żerowania wydziela substancje zapachowe przyciągające samice do składania jaj. Takie zapachowe zaproszenie. Lepiej je anulować albo skasować ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #4645 Napisano 29 Września 2019 (edytowane) Tak więc , nie ma wyjścia ... wieczorem jadę go oglądać , to się przekonamy Sterczynki trzeba przełożyć. Dolne na górę a górne na dół. Edytowane 29 Września 2019 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #4646 Napisano 29 Września 2019 Sterczynki trzeba przełożyć. Dolne na górę a górne na dół.Tak , zauważyłem , że są odwrotnie . Ale są wklejone , więc będzie odklejanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4647 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) PM - zdobyłeś zacny okaz!Takiego Beckera to bym przytuliła czule Nawet z tym-tym zapachowym ksylo-gagiem Edytowane 30 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #4648 Napisano 30 Września 2019 PM - zdobyłeś zacny okaz!Takiego Beckera to bym przytuliła czule Nawet z tym-tym zapachowym ksylo-gagiem Mam .... ale tylko tygodniowy Na wszelki wypadek , popsikałem jakimś trucicielem , bo jakby robaki , zaczęły się zlatywać .... to horror Może dać cieńszą niteczkę , a w dnie skrzyni otwór , by waga szła , aż do podłogi ? No cóż , w końcu się trafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4649 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) Mam .... ale tylko tygodniowy Na wszelki wypadek , popsikałem jakimś trucicielem , bo jakby robaki , zaczęły się zlatywać .... to horror Może dać cieńszą niteczkę , a w dnie skrzyni otwór , by waga szła , aż do podłogi ? No cóż , w końcu się trafi Robaczków u Was prawie wcale, chyba zegar jest bezpieczny Miesięczny na pewno się trafi! Mi też może kiedyś jakaś lira "spadnie z nieba" Zegar jest bardzo ładny tak czy siak:D Wiesz, pomysł z wagą do podłogi brzmi nieźle. Ciekawe czy tygodniowy miałby szansę wtedy iść miesiąc? Edytowane 30 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #4650 Napisano 30 Września 2019 Robaczków u Was prawie wcale, chyba zegar jest bezpieczny Miesięczny na pewno się trafi! Mi też może kiedyś jakaś lira "spadnie z nieba" Zegar jest bardzo ładny tak czy siak:D Wiesz, pomysł z wagą do podłogi brzmi nieźle. Ciekawe czy tygodniowy miałby szansę wtedy iść miesiąc?Robal , był chyba jeden i to dawno temu . Otwór jest duży , ale w głębi jest zaklejony . Chyba ktoś wlał nieco kleju . Waga do podłogi ... pewnie pójdzie , ale na bębnie , to zwoje , pójdą na zwoje i zrobi się bałagan . Trzeba dalej wypatrywać miesięcznego Ale jak Lira się trafi , albo jakiś z monarchii ... to trzy , oba , czy jeden ? Ojjjj , będzie dylemat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach