Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość fidelio

Oris Aquis Date - recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio
38 minut temu, solti napisał:

Świetna recenzja i równie super zegarek! Mam tylko jedno pytanie. Zdecydowałeć się na rozmiar 39,5, sporo piszesz o małym nadgarstku. Mały, tzn. dokładnie ile, w twoim przypadku?

Nie ukrywam, że sporo myślę o Aquisie, ale mam rozmiarowy dylemat. Zwłaszcza, ze wchodzi jeszcze wersja 41,5.

Z góry dzięki za odpowiedź!

Dzięki za miłe słowa ? A nadgarstek to całe 16,5 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, fidelio napisał:

Dzięki za miłe słowa ? A nadgarstek to całe 16,5 cm.

Dzięki! Wychodzi z tego, że obwód nadgarstka mamy dokładnie taki sam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, solti napisał:

Świetna recenzja i równie super zegarek! Mam tylko jedno pytanie. Zdecydowałeć się na rozmiar 39,5, sporo piszesz o małym nadgarstku. Mały, tzn. dokładnie ile, w twoim przypadku?

Nie ukrywam, że sporo myślę o Aquisie, ale mam rozmiarowy dylemat. Zwłaszcza, ze wchodzi jeszcze wersja 41,5.

Z góry dzięki za odpowiedź!

Z Aquisem nie ma co się sugerować średnicą koperty. Najlepiej przymierz, zanim kupisz, bo on ma bardzo krótkie, zgrabne uszy i jest też różnica wizualna w weilkości koperty, jak masz kajdana lub pasek. Mam dwa Aquisy Date (I i II), oba 43,5 - II-jka ma mniejszy rozstaw uszu i jest taka trochę zgrabniejsza (niekoniecznie lepsza przez to), ale oba świetnie leżą na nadgarstku 18,5. Przymierzałem 39,5 - za mały i jakiś taki trochę nieproporcjonalny...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.05.2020 o 15:32, ledr napisał:

Z Aquisem nie ma co się sugerować średnicą koperty. Najlepiej przymierz, zanim kupisz, bo on ma bardzo krótkie, zgrabne uszy i jest też różnica wizualna w weilkości koperty, jak masz kajdana lub pasek. Mam dwa Aquisy Date (I i II), oba 43,5 - II-jka ma mniejszy rozstaw uszu i jest taka trochę zgrabniejsza (niekoniecznie lepsza przez to), ale oba świetnie leżą na nadgarstku 18,5. Przymierzałem 39,5 - za mały i jakiś taki trochę nieproporcjonalny...

Dzięki za radę! Nie jesteś pierwszym, który tak mówi. Będę musiał znaleźć czas i poszukać gdzieś na przymiarkę. Mam jednak od Ciebie całe 2 cm mniejszy nadgarstek i to może robić sporą różnicę. Ostatnio na moim nadgarstku zawitała Certina  C029.807.11.031.02 i to jest chyba maksymalna wielkość, jaką jestem w stanie zaakceptować. Wiem, że to zupełnie inny rodzaj zegarka. No nic, jak przymierzę, będę mądrzejszy. Choć wydaje mi się, że wybór będzie między 39,5 i 41,5, bo 43,5 będzie jednak raczej już zbyt duży na moją wątłą rękę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Walle
      Do usunięcia 
    • Przez Z_bych
      SPRZEDAŻ LUB ZAMIANA
      Dwa superfajne a każdy inny🙂

1. Zegarek męski Schaumburg GT-Motorsport ONE Automatic
      Cena 3500 + wysyłka
      Stan 7/10
      💥👉⌚️🏎
      Schaumburg GT-Motorsport ONE Automatic SCH-GT1R to świetna propozycja dla fanów wyścigów rajdowych i jednowskazówkowych zegarków. Swoją stylistyką model nawiązuje właśnie do motoryzacji. Jego czarny, skórzany pasek z okrągłymi wycięciami zdobią czerwone przeszycia. Srebrną kopertę o okrągłym kształcie wykonano ze szczotkowanej stali szlachetnej. Osadzono w niej szarą, szczotkowaną, przykrytą szkłem szafirowym tarczę, która pokazuje czas za pomocą jednej wskazówki. Na wysokości godziny szóstej ulokowano datownik dni miesiąca. Pracę mechanizmu automatycznego, który odpowiada za dokładny chód zegarka, możemy oglądać przez zakręcany, transparentny dekiel.
      Specyfikacja:
      marka: Schaumburg model: GT-Motorsport ONE Automatic SCH-GT1R koperta: szczotkowana, srebrna stali szlachetnej pasek: 3 paski typu RALLY w komplecie (używane, w bardzo dobrym stanie, przygotowane do sprzedaży i ponownego noszenia) tarcza: szara, szczotkowana, szkło: szafirowe datownik: dni miesiąca. mechanizm:szwajcarski, manufakturowy mechanizm automatyczny SW-20A. dekiel: zakręcany i transparentny wodoszczelność: 50 metrów szerokość koperty: 45.00 mm firmowe pudełko Schaumburg skóropodobne i tekturowe Stan zegarka: mechanicznie zegarek jest w stanie idealnym, wizualnie nosi normalne, ślady noszenia, widoczne na zdjęciach. Zdjęcia przedstawiają chyba każdą ryskę, nie były retuszowane. 💥👉⌚️🏎

2. Oris ChronOris Date 39 mm - ref. 01 733 7737 4053
      3650 + wysyłka
      Stan 7/10 
      Wprowadzony w 1970 roku pierwszy Chronoris był debiutanckim czasomierzem Orisa z funkcją chronografu. Jego nazwa to połączenie słowa Chronograph z nazwą marki Oris. Kształt koperty powstał zgodnie z panującymi w tym okresie trendami i był zasilany przez pierwszy mechanizm Orisa z chronografem. Pierwsze wcielenie Orisa w świat motorspotru rozpoczęło bogatą tradycję, która trwa nadal. Przewodnikiem linii jest nowy Chronoris Date, w kopercie ze stali szlachetnej o średnicy 39 mm, w stylu, który bierze swoje początki bezpośrednio z lat 70., eksperymentalna era projektowania. Pomarańczowe elementy tarczy i sekundnik dodają sportowego charakteru. Wyróżniającą cechą Oris Chronoris Date jest jego wewnętrzna, obrotowa skala obsługiwana przez osobną koronkę dla funkcji timera.
      Specyfikacja:
      Marka: Oris Styl: retroKraj pochodzenia: Szwajcaria Rozmiar koperty: 39 mm Rozstaw uszu koperty: 19 mm Kształt koperty: owalny Materiał koperty: stal szlachetna Szkło: szafirowe z antyrefleksem Wodoszczelność: 100 metrów Pasek: pasek tekstylny, NATO Mechanizm: automatyczny, 48 godz. rezerwa chodu, stopsekunda i dokręcenie Funkcje: datownik, timer Pozostałe: luminova na wskazówkach i indeksach Zakręcany dekiel Gwarancja: 1 rok Stam zegarka: zegarek jest używany, w idealnym stanie mechanicznym, na dokładym, równym chodzie a rezerwą chodu wyższą niż zadeklarowana przez producenta. Wizualnie zegarek nosi niewielkie, widoczne na zdjęciach zadrapania na kopercie. Więcej rysek na dekielku od odkładania na biurku lub w szufladzie (do ewentualnego spolerowania). Dodatkowy pasek skórzany, używany, ale w bardzo dobrym stanie. Pasek przed sprzedaniem zostanie profesjonalnie odkażony. W komplecie pudełka (w bardzo dobrym stanie) przywieszka, książeczki, pasek nato. Zdjęcia pokazują sprzedawany zegarek, nie były retuszowane (oprócz ostatniego). 💥👉⌚🤿

• Przez el_mazurro
      Cześć,

Wspaniały egzemplarz. Zegarek nie jest już produkowany. Piękny stan określam bezpiecznie 7,5/10 (ocena obnizona w związku z ryskami na bransolecie i deklu zegarka) Szkło czyste, brak widocznych zadrapań czy uszkodzeń koperty lub bezela. Bezel klika poprawnie.
      Dobrze trzyma czas (sprawdzane w warunkach domowych, dobowa odchyłka to max -10 sekund)

Datowany na 2020 rok. Przeszedł kompleksowy przegląd i serwis pod koniec maja 2026 ("Time-Service" Zakład Zegarmistrzowski  Wrocław, ul. Strzegomska) 

Nie jestem handlarzem, zegarek sprzedaje z własnej kolekcji. 

Polecam w okazyjnej cenie 2500 PLN + wysyłka lub odbiór Wrocław.

Ewentulane wymiany:
      - dopłata jedynie z mojej strony lub 1:1
      - preferowane zegarki max do 40mm
      - chętnie klasyczny diver Seiko
      - Longines Spirit
      - Zegarki Squale
      - Zegarki Ball

W komplecie:
      Zgarek Christopher Ward C65 Trident Blue (naciąg ręczny) na oryginalnej bransolecie z mikro-regulacją oraz Quick Release! (dodatkowe ogniwa w komplecie)
      Pasek 22mm no-name wraz z klamrą ze stali szczotkowanej - pięknie pasuje do zestawu
      Pudełko drewniane
      Pudełko kartonowe
      Papiery

Technikalia:
      Watch Model > C65
      Size > 41mm
      Dial Colour > Blue
      Case Material > Stainless steel 316L
      Case Colour > Silver
      Bezel Colour > Blue
      Height > 11.55mm
      Lug-to-Lug > 47.1mm
      Case Weight > 65g
      Weight inc. Strap > 90g
      Water Resistance > 15 ATM (150m)
      Movement > Sellita SW210-1 (mechanical)
      Power Reserve > 38 hours
      No of Jewels > 19 jewel hand-wound movement
      Vibrations 28,800 p/hr (4Hz)
      Timing Tolerance +/- 15 sec p/day
      Lume SLN Old Radium
      Strap Size 22mm 

• Przez gszydlowsky
      Szukam, jak w temacie , najlepiej nowe SKX007, SKX009, SKX031, SKX023 🙂

• Przez drhubert
      20260131_133106.mp4 Cena 6500zł (połowa ceny z metki) Oris Big Crown Pointer Date Bronze – Blue Dial Stan: idealny Gwarancja: 3 lata (liczona od maja 2025)  
      Pełen zestaw: pudełko, dokumenty, karta gwarancyjna Oris (gwarancja do maja 2028)

Zegarek w stanie idealnym, jak nowy, przechowywany w oryginalnym pudełku.

Możliwość wysyłki kurierem lub odbioru osobistego (Łódź).

Zapraszam do kontaktu – chętnie udzielę dodatkowych informacji i prześlę więcej zdjęć.  

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.