Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
irekm

Teorie spiskowe

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.12.2021 o 16:02, albiNOS 01 napisał(-a):

Pa tera...

IMG-20211217-WA0017.jpg

To jacyś upośledzeni z Tworek na wychodnym? Czy pajace?

W dniu 15.12.2021 o 11:03, Adi napisał(-a):

Właśnie

Akurat młodzi ludzie, których znam. Koledzy, koleżanki mojej córki - brali z tego co mówili pod uwagę ewentualne udogodnienia związane z faktem bycia zaszczepionym. Jednak głównym celem było - nie chorować, nie chorować ciężko. Wtedy jeszcze też by nie przynieść syfu rodzicom, dziadkom - bo nie było pewności, że zaszczepieni też zarażają. Mniej ale zarażają. Jest pandemia, nauka mówi, że walka polega na szczepieniu, wiec się szczepimy - taki był ogólny motyw. Z grona moich znajomych wiek 40-60 - niewielki odsetek zaszczepił się dlatego żeby uniknąć utrudnień. Większość z powodów zdrowotnych. Jednak to też mała i nie dająca tak samo jak w przypadku MasterMinda żadnych podstaw to wyciągania wniosków grupa. Choćby dlatego, że spośród ludzi z którymi kontakty utrzymuję od lat tylko może 5% to niezaszczepieni. Innych znajomych mam "normalnych" ;).  I wcale nie dlatego, że wielu z nich to lekarze.  

A odnosząc się do ostatniego. Nie w 100% ale na pewno najmniej sceptyczni wobec konieczności szczepień są lekarze. Tak się jakoś przypadkowo składa, że to oni się na tym znają. I to nadal nie przekonuje osób, które za to chwytają się bez chwili zastanowienia, jakby bez udziału rozumu hasełkom głoszonym przez co bardziej nielotnych polityków (konfederaci, Kowalski itp) , agentów ubezpieczeniowych (Socha), inżynierów górnictwa (Zięba), grajków (Komarenko, Górniak) czy niespełnionych naukowców (Hałat). Nie potrafię pojąć jak to jest, że jak mechanik mówi wymień olej to wymieniamy, chcemy kafelki w łazience wymienić to wołamy glazurnika, a nie kominiarza, a w wypadku szczepień akceptujemy zdanie śpiewającej pszczelarki a nie lekarza?

A już całkowicie nie rozumiem tego, że dane która są faktem również nie przekonują.  I nie chodzi nawet o dane z ministerstwa, a z poszczególnych szpitali i oddziałów. Umierają niezaszczepieni. Ciężko przechodzą niezaszczepienie, fatalne powikłania, nieraz wiele miesięcy później mają niezaszczepieni. Jeśłi zaszczepieni to naprawdę mocno doświadczenia wiekiem i innymi chorobami. 

Wytłumaczcie mi bo w moim gronie znajomych, środowiskach pracy, nie mam odpowiedzi, ze względu na to, że praktycznie nie ma ludzi niezaszczepionych. Mało kto neguje dystans, maski............... Negowaliśmy jak wszyscy głupoty, typu zakaz wstępu do parków, lasów, czy traktowania mszy inaczej niż obiadu w knajpie. 

Niech każdy robi tak jak uważa ci którzy się szczepią to są bezpieczni No bo przecież po co się zaszczepili więc nie wiem co za debil wymyśla żeby były jakieś paszporty i żeby to kontrolować idiotyzm ci co się zaszczepili są bezpieczni a ci co się nie zaszczepili to albo przeżyją bez choroby albo z lekkimi objawami A co nie który umrze ja jestem nieszczepiony i liczę się z tym że jak umrę to umrę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Vergangenheit napisał(-a):

Niech każdy robi tak jak uważa ci którzy się szczepią to są bezpieczni No bo przecież po co się zaszczepili więc nie wiem co za debil wymyśla żeby były jakieś paszporty i żeby to kontrolować idiotyzm ci co się zaszczepili są bezpieczni a ci co się nie zaszczepili to albo przeżyją bez choroby albo z lekkimi objawami A co nie który umrze ja jestem nieszczepiony i liczę się z tym że jak umrę to umrę

Tam na zdjęciu wiozą właśnie takiego nieszczęśnika co umarł.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te kontenery to lodówki dla zmarłych covidowców żeby nie skazić reszty. 

Gdzie to? Legnica? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Vergangenheit napisał(-a):

Kurna, trzeci raz już czytam i nie rozumiem... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, renqien napisał(-a):

Kurna, trzeci raz już czytam i nie rozumiem... 

Bo to nie po naszemu😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Vergangenheit napisał(-a):

IMO. Życie bez woli życia jest pozbawione sensu. 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paweł Bury. napisał(-a):

Te kontenery to lodówki dla zmarłych covidowców żeby nie skazić reszty. 

Gdzie to? Legnica? 

Tak, o ile dobrze widziałem z okna to są dwa takie.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dziadek napisał(-a):

IMO. Życie bez woli życia jest pozbawione sensu. 

Życie przepełnione paranoicznym lękiem przed śmiercią jest pozbawione sensu, IMO ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Vergangenheit napisał(-a):

Sądzę, że udało mi się zrozumieć Twój wywód. Nie było łatwo. 

Wynika z tego, że Ty dalej nie rozumiesz. Napisze, choć trąbią o tym wszyscy a i tak jak grochem o ścianę. Niezaszczepieni nie odmrażają sobie samym uszu na złość, bo to byłoby do "olania". Oni tak jak każdy inny pacjent, gdy zachorują są ratowani, leczeni. A że chorują w dużej ilości jednocześnie i często z ciężkim przebiegiem, do śmierci włącznie, to absorbują miejsca i personel medyczny w takim stopniu, że zagraża to zdrowiu i życiu innych ludzi, którzy nie są leczeni na czas. Zawały, udary, nowotwory i inne groźne choroby - są nadal a dostępność możliwie dobrej  opieki medycznej z powodu osób niezaszczepionych masowo leczonych w szpitalach, jest na zdecydowanie obniżona.  Kumasz? A ilość zgonów jest taka, że nie starcza miejsc w dotychczasowych prosektoriach i dlatego szpitale dokupują takie kontenery chłodnicze by mieć gdzie przechowywać zwłoki. Stąd "frywolny" komentarz do zdjęcia mocno nie na miejscu, a i nie śmieszny zbyt. 

Jeśli dostaniesz zawału, może się okazać, że jedyny szpital w Twoim mieście jest cowidowy i zapchany nieszczepionymi. Będą Cię wieźć do innego miasta. A tam też nie wiadomo czy będzie miejsce. A Ty nie otrzymasz odpowiednio szybko pomocy medycznej - z powodu zapchania szpitali/oddziałów chorymi na Covid. W lwiej części nieszczepionymi.  Czy więc nie zaszczepieni nie wpływają na bezpieczeństwo normalnych ludzi?

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla poszukujących sensu życia - przepełnionego lękiem, paranoicznym lękiem oraz lękiem bezobjawowym:   ;)

https://www.azquotes.com/author/291-Woody_Allen/tag/death

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Adi napisał(-a):

Sądzę, że udało mi się zrozumieć Twój wywód. Nie było łatwo. 

Wynika z tego, że Ty dalej nie rozumiesz. Napisze, choć trąbią o tym wszyscy a i tak jak grochem o ścianę. Niezaszczepieni nie odmrażają sobie samym uszu na złość, bo to byłoby do "olania". Oni tak jak każdy inny pacjent, gdy zachorują są ratowani, leczeni. A że chorują w dużej ilości jednocześnie i często z ciężkim przebiegiem, do śmierci włącznie, to absorbują miejsca i personel medyczny w takim stopniu, że zagraża to zdrowiu i życiu innych ludzi, którzy nie są leczeni na czas. Zawały, udary, nowotwory i inne groźne choroby - są nadal a dostępność możliwie dobrej  opieki medycznej z powodu osób niezaszczepionych masowo leczonych w szpitalach, jest na zdecydowanie obniżona.  Kumasz? A ilość zgonów jest taka, że nie starcza miejsc w dotychczasowych prosektoriach i dlatego szpitale dokupują takie kontenery chłodnicze by mieć gdzie przechowywać zwłoki. Stąd "frywolny" komentarz do zdjęcia mocno nie na miejscu, a i nie śmieszny zbyt. 

Jeśli dostaniesz zawału, może się okazać, że jedyny szpital w Twoim mieście jest cowidowy i zapchany nieszczepionymi. Będą Cię wieźć do innego miasta. A tam też nie wiadomo czy będzie miejsce. A Ty nie otrzymasz odpowiednio szybko pomocy medycznej - z powodu zapchania szpitali/oddziałów chorymi na Covid. W lwiej części nieszczepionymi.  Czy więc nie zaszczepieni nie wpływają na bezpieczeństwo normalnych ludzi?

Przyznam się Adi, że nie śledze tego na bierząco, ale czy w trakcie pandemi nie było tak, że to wojskowe były covidowymi placówkami ?

No to z tego co piszesz, to dla naszego własnego i indywidualnego dobra, każdy obywatel powinien się dowiedzieć na własna ręke, gdzie jest najbliższy covidowy, a gdzie najbliższy szpital, który przyjmnie w pozostałych dolegliwośćiach - i to najlepiej jeszcze w tym okresie, gdy jesteśmy zdrowi

Edytowane przez -mrovka-
połączyło mi odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. W Covidowe przekształca się całe szpitale lub ich części. Nawet prywatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Adi napisał(-a):

Nie. W Covidowe przekształca się całe szpitale lub ich części. Nawet prywatne.

To coś czuje że przewidywania, iż pandemia skończy się w 2022, na Polskiej ziemi nie będzie miała prawa bytu.

Bo gdzieś w środku lockdownu, czytyałem że na covidowe są przeznaczane wojskowe, a jednak widze ze na covidowe lecą wszystkie.

Nie jest to optymistyczna perspektywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A czyje to przewidywania?  ;)

A np naszego informatyka, wirusologa, ekonoma w jednej osobie - p.Billa G

I żeby nie było - oficjalne wypowiedzi z angielskich portali informacyjnych

Może z dwa tygodnie temu to czytałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, -mrovka- napisał(-a):

A np naszego informatyka, wirusologa, ekonoma w jednej osobie - p.Billa G

I żeby nie było - oficjalne wypowiedzi z angielskich portali informacyjnych

A kto by tam słuchał przewidywań z kraju, który wybrał sobie na premiera typka o imieniu... BORIS (!!!). którego stolicą zarządza gostek nazywający się SADIQ KHAN (!!!)...?  To po to były wyprawy Ryszarda I i wojna z Saladynem..?!  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A kto by tam słuchał przewidywań z kraju, który wybrał sobie na premiera typka o imieniu... BORIS (!!!). którego stolicą zarządza gostek nazywający się SADIQ KHAN (!!!)...?  To po to były wyprawy Ryszarda I i wojna z Saladynem..?!  ;)

Nie możemy tego tak komentować Lincolnie, toć przecież on nie jest Brytyjczykiem. :P

A wiecie wogóle, że Barbados, domaga się od Angli odszkodowań za kolonizacje sprzed 300 lat ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, -mrovka- napisał(-a):

Nie możemy tego tak komentować Lincolnie, toć przecież on nie jest Brytyjczykiem. :P

Nie mówiłem o Gatesie, ale o Johnsonie. On przewidywał m.in., że "nigdy przenigdy już żadnego lockdownu".  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nie mówiłem o Gatesie, ale o Johnsonie. On przewidywał m.in., że "nigdy przenigdy już żadnego lockdownu".  ;)

Ajj..to zwracam honor.

Ale jak narazie nie ma lockdown'u - więc narazie słowa dotrzymuje :) 

a czemu tak narzekasz na Borysa ? z powodu Brexitu ? 

Czy jakiś inny konkretny powód ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak to będzie :) 

Ja tam nie narzekam.

Brexit mnie nie dotyczył i nie dotyczy do tej pory, a przez cały lockdown, za wszytko płaciło mi państwo.

Półki w sklepach pełne, wbrew światowej opinii.

Testy naprzeciw ciała dostępne za darmo w każdej aptece.

Także......sami rozumiecie

Bogu dzięki, zdrowie mi i mojej dziewczynie dopisywało i dopisuje - także moge napisać, że nigdy w życiu się bardziej nie wybyczyłem

Edytowane przez -mrovka-
wypijmy za błedy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo gdzieś w środku lockdownu, czytyałem że na covidowe są przeznaczane wojskowe, a jednak widze ze na covidowe lecą wszystkie.
Nie jest to optymistyczna perspektywa

Nigdy i ani przez chwilę tak nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Bugs napisał(-a):

Nigdy i ani przez chwilę tak nie było

No to w takim razie, mam teraz czarno na białym, jak rozpowszechniane są fałszywe informacje.

Bo tak czytałem na Interii, tu w UK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może chodziło o wojskowe polowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Bugs napisał(-a):

Może chodziło o wojskowe polowe

Z tego co pamiętam, to chodziło o szpitale jednoimienne i wojskowe

Ale faktycznie, może coś pokiełbasiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.