Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Mnóstwo widziałem takich przypadków, głównie na Chrono24 😉

Chrono24 jest niczym kryształowa kula - zawsze prawdę Ci powie. Wystarczy odjąć 10-15% i znasz cenę bezpośrednio od flippera.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, wiem. Patrzę co chwilę na telefon czy nie wysłali mi wiadomości - spie... dziadu

Ja jesscze nigdy takiej wiadomości nie dostałem, pytanie czy nie jesyem godzien nawet tego

spoko, każdy ma różną historię życia.  
ja tez nie przekazałem żadnej podwawelskiej ani suchej krakowskiej - ja się wypowiadam w formie ironii w tym temacie odnosnie kontaktu z AD. 
Explorera II zapisałem się zgodnie z moim hobby i pasją - sportem i  górami jako fan marki Rolex.  Kiedyś startowałem przez parę lat w zawodach mam trochę medali ale trzymam je w pudełku. Explorer miał być na początek projektu korony ziem. Po zrealizowaniu 30% projektu w 2022 roku , rok 2023 był pod znakiem fizjoterapii i treningów. A 2024 rok rozpoczynam kontynuacją projektu - styczeń i luty spędzę na Aconcagule w Andach.
I tak to w życiu bywa.  Jak wrócę w jednym kawałku bo wyprawa porównywalna jest do tej w Himalajach na Everest - będę jechał z koksem dalej bo taki mam charakter.  Get to the point or die trying.  
Córce życzę zdrowia  A Tobie odbioru  

Ja też lubię zimowe szaleństwo, bardziej na snowboardzie niż chodzenie po górach, dlatego zapis poszedł na polara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na "boazerii" ani na "parapecie" nie jeżdżę. Po górach lubię chodzić o każdej porze roku, a polar jak na chwilę obecną najbardziej mi się podoba z rolexów. Dlatego tak poluję na niego. Chociaż powoli dorastam do innego gagatka - chyba się starzeję🤪. Najlepsze jest, to że moja żonka też coś zaczyna przebąkiwać o rolku😲. W swojej omedze się zakochała, a jeszcze do niedawna nie interesowały ją takie zegarki😁

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.11.2023 o 10:05, SPS napisał(-a):

@Bugs tak chcę

@Bronzo no dokładnie bo niezły off-topic by tu zaraz powstał 😆 

Super sprawa.

W drodze na Aconcague, styczen 2023.

ac1.thumb.jpg.03c7336f14a21ee8386b6200c6a1a76f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, piteks napisał(-a):

Ja na "boazerii" ani na "parapecie" nie jeżdżę. Po górach lubię chodzić o każdej porze roku, a polar jak na chwilę obecną najbardziej mi się podoba z rolexów. Dlatego tak poluję na niego. Chociaż powoli dorastam do innego gagatka - chyba się starzeję🤪. Najlepsze jest, to że moja żonka też coś zaczyna przebąkiwać o rolku😲. W swojej omedze się zakochała, a jeszcze do niedawna nie interesowały ją takie zegarki😁

Normalne. Kiedyś żonie kupiłem jakąś starszą Constellation, bardziej bo mi się podobała. Potem się okazało, że Tank jej się też podoba, więc trafiła się okazja. Teraz kazała mi się zapisać na bąbla, chociaż tutaj nie wróżę jej szczęścia. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie odebrałem telefon! Do odbioru submariner two tone black, niestety nie jest to mój wymarzony model. Myślicie, że warto odbierać? Pewnie jedynie po to aby mieć jakąś historie w Kruku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Klepy napisał(-a):

Właśnie odebrałem telefon! Do odbioru submariner two tone black, niestety nie jest to mój wymarzony model. Myślicie, że warto odbierać? Pewnie jedynie po to aby mieć jakąś historie w Kruku...

To dzwonią z propozycją kupna na zegarek inny niż człowieka zapisywali? Co to za praktyki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Klepy napisał(-a):

Zamawiałeś ten konkretny model, czy próbują Ci wcisnąć cokolwiek? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

To dzwonią z propozycją kupna na zegarek inny niż człowieka zapisywali? Co to za praktyki?

Nie, zapisał się na taki jak mógł ale ceny spadły i biznesu nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Bugs napisał(-a):

Może tak być.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum jest nasze i dalsze jego funkcjonowanie zależy przede wszystkim od nas samych.

Nasze wpłaty w grudniu 2023r. 

100,00 zł - tradycyjnie jako pierwsza - moja wpłata 

Od początku miesiąca uzbieraliśmy    138,00 zł   i co dalej ... 😜 

(stan na  03 - 12 - 2023r.)

Stowarzyszenie KMZiZ

00-427 Warszawa

ul. Dmochowskiego 4/2

Santander Bank Polska S.A.

Nr rachunku:   61 1090 1870 0000 0001 1236  5368

z dopiskiem:  na rzecz KMZiZ  lub  na klub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Bugs napisał(-a):

Zarobienie na zegarku paru tysięcy nie jest czymś po co chodziłbym do salonu i prosił o zapis. Wiecie jak ciężko było się zapisać na coś ostatnio. Udało mi się jedynie dostać do kolejki na ten model, który był średnim wyborem ale satysfakcjonującym w owym czasie. Teraz sytuacja się zmieniła i jestem zapisany na rootbeera, który podoba mi się znacznie bardziej. Zastanawiam się jak odbiorą to, że nie kupie Submarinera. 

Swoją drogą to bardzo wartościowe wsze wpisy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie odbierał byle czego, co mi się nie podoba lub przestało podobać. Miałbym w nosie to, co sobie po rezygnacji pomyśli AD - klient nasz pan, a nie odwrotnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna sprawa to krukowy przelicznik euro - 4,9-5.0 PLN za EUR. Czekam sobie na jeden model, ale jak nie zbliżą się do aktualnego kursu 4,35, to mogą zapomnieć, że odbiorę ten zegarek. Nie ma takiej opcji, żebym im płacił ekstra ponad 5k PLNów.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to chodzi! Przelicznik mają obecnie 4,9 PLN, żart! Jeżeli cena byłaby normalna to może i bym odebrał… 

Czekam na rootbeera a jak nie zadzwonią to trudno! Kupię Samtosa 🫣 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już Wam mogę odpowiedzieć, że się nie zbliżą do kursu 4.3 i możecie już śmiało zacząć odmrazać sobie uszy na złość mamie. 😎

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To już Wam mogę odpowiedzieć, że się nie zbliżą do kursu 4.3 i możecie już śmiało zacząć odmrazać sobie uszy na złość mamie.

Pożyjemy zobaczymy. Co zrobią jak ludziska przestaną odbierać? Biznesmeni już przestali większość modeli, bo towar marnie schodzi. Czasy rabatów mogą wrócić.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, memento mori napisał(-a):

To już Wam mogę odpowiedzieć, że się nie zbliżą do kursu 4.3 i możecie już śmiało zacząć odmrazać sobie uszy na złość mamie. 😎

Jak € spadnie do 4,00 to kto wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, machlo napisał(-a):

Pożyjemy zobaczymy. Co zrobią jak ludziska przestaną odbierać? Biznesmeni już przestali większość modeli, bo towar marnie schodzi. Czasy rabatów mogą wrócić.

To zależy na co. Nie liczyłbym na rabaty czy kurs rzędu 4.5 na stalowe modele.

41 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Jak € spadnie do 4,00 to kto wie.

Wtedy pewnie obniżą na 4.5. 😄

Nadal twierdzę, że jak ktoś ma $ i kupuje dla siebie do noszenia to ma to gdzieś czy zapłaci 40k czy 43k PLN. Teoretycznie przy pełnym złocie, platynie ta różnica jest większa, ale praktycznie nie wyobrażam sobie, żeby np. Mario powiedział przy DD "a to nie, jak przeliczacie po 4.8 to ja jednak nie odbieram". Od dobrych 7-8 lat wiadomo jaki jest rozstrzał między kursem NBP a Krukiem i że jak w 2 miesiące spadnie, to nie będzie ani szybkiej ani znaczącej korekty z ich strony. A tu od roku sporo zaskoczonych, szczególnie jak się zapisało na coś, co się nie podoba. 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, memento mori napisał(-a):

To zależy na co. Nie liczyłbym na rabaty czy kurs rzędu 4.5 na stalowe modele.

Wtedy pewnie obniżą na 4.5. 😜

Nadal twierdzę, że jak ktoś ma $ i kupuje dla siebie do noszenia to ma to gdzieś czy zapłaci 40k czy 43k PLN. Teoretycznie przy pełnym złocie, platynie ta różnica jest większa, ale praktycznie nie wyobrażam sobie, żeby np. Mario powiedział przy DD "a nie, jak przeliczacie po 4.8 to ja jednak nie odbieram". 😉 Od dobrych 7-8 lat wiadomo jaki jest rozstrzał między kursem NBP a Krukiem i że jak w 2 miesiące spadnie, to nie będzie ani szybkiej ani znaczącej korekty z ich strony.

No chyba, że powtórzą stary manewr i schowają mój zegarek do sejfu, a do mnie zadzwonią parę dni po podwyżce - mamy dla pana zegarek! 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

No chyba, że powtórzą stary manewr i schowają mój zegarek do sejfu, a do mnie zadzwonią parę dni po podwyżce - mamy dla pana zegarek! 😅

Nie wierzę, że aż tak źle żyjesz z kierowniczką. Przy dobrych układach dzwonią przed zmianą kursu w górę. 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, memento mori napisał(-a):

Nie wierzę, że aż tak źle żyjesz z kierowniczką. Przy dobrych układach dzwonią przed zmianą kursu w górę. 😉 

To była oficjalna podwyżka Rolexa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

To była oficjalna podwyżka Rolexa. 

No ale jaka to oficjalna, jak największy "odbieracz" nowości w kraju nie wyraził zgody na nią. Przecież Ty możesz codziennie patrzeć na 3 modele obok siebie, których żaden pracownik Kruka nigdy w życiu nie widział razem obok siebie. 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, memento mori napisał(-a):

No ale jaka to oficjalna, jak największy "odbieracz" nowości w kraju nie wyraził zgody na nią. 🤪

Dziwny jest ten rolexowy świat, nigdy nie wiesz, na co trafisz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Dziwny jest ten rolexowy świat, nigdy nie wiesz, na co trafisz. 

...jak pudełko czekoladek. 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi