Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Lubię dobrą whisky. Pamiętasz może konkretniej nazwę i rocznik?

Zamierzasz zamienić Rolexa na butelkę takiej whisky🤣?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Zamierzasz zamienić Rolexa na butelkę takiej whisky🤣?

2 minuty temu, vvv napisał(-a):

Macallan nigdy mi nie podchodził.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz będzie petarda 🤣

Leeee  tam taki macalan , ja tam wolę bourbon Blantons 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, artme napisał(-a):

W hotelach/restauracjach mafie zatrudniaja gosci typu kelnerzy, ktorzy daja cynk o kims w drogim zegarku. Po wyjsciu do taksowki, toalety czy w inne bardziej ustronne miejsce robia swoje - trudne? Banalne.

Sejf hotelowy? Wystarczy, ze masz tylko 2 drogie i chodliwe zegarki. Przeciez wiadomo, ze nie nosisz obydwu na reku czy przy sobie, wiec jesli Cie obserwuja i widza, ze raz masz jeden a raz drugi, to prawdopodobienstwo, iz jeden z nich zostawiles w pokoju hotelowym jest wiecej niz pewne (np. idac na basen). Trudne? Banalne.

Jak pisał @nicon - ty celowo sobie tak ciśnienie podnosisz? Jakbym moją mamę słyszał: wszędzie niebezpiecznie, nie jedź tu, nie chodź tam, w pociągu okradną, nocą napadną, a samolot porwą.

Ja albo głupi/naiwny jestem, albo mam szczęście. Ostatnio w hotelu zostawiłem Rolexa na biurku na cały dzień: wróciłem i jak leżał, tak leżał. Ba, prawie zawsze tak robię. No chyba że te hotele w których bywam to za tanie są i tam się nie opłaca mafii inwestować w kelnerów. 

Złe rzeczy mogą się przytrafić zawsze i wszędzie, ale nie mam pojęcia po co kupować drogie rzeczy, a potem się zamartwiać że mogą mnie okraść. To już lepiej te butelki whisky po 25k euro kupować i konsumować 🤣.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrą smakowo rudą można nabyć już za jakieś 200~300pln, a te lepsze/najlepsze cenią się od 400 do 1000pln. W droższych na kubki smakowe i głowę działa przede wszystkim ilość zer na paragonie zakupu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dobrą smakowo rudą można nabyć już za jakieś 200~300pln, a te lepsze/najlepsze cenią się od 400 do 1000pln. W droższych na kubki smakowe i głowę działa przede wszystkim ilość zer na paragonie zakupu. :)

A to podobnie jak z zegarkami ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, vvv napisał(-a):

Eeee, jakaś ściema z tą whisky - kliknąłem "sprawdź" na stronie i coś takiego mi wyskoczyło:

813823497_CleanShot2022-01-28at15_15_05.thumb.png.743c8fa43ebcb8604bf352e199804b9f.png

No chyba że koledzy z forum już wykupili, to przepraszam😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zamartwiających się wrzucam ten krótki i treściwy filmik. Wystarczy czymś się zająć, ewentualnie zmienić lekarza, i będzie git. 👍

Myśl pozytywnie = będziesz szczęśliwy tak samo jak ja! :) 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed świętami jeszcze były, ale widać się sprzedały. Teraz zostały tylko tańsze 🤣

https://sklep-domwhisky.pl/search.php?text=macallan

Z whisky jak z rolexami, obecnie wszystko zaczyna mieć znamiona inwestycji, a jak tylko jest widmo unikalności to to the moon. Wystarczy spojrzeć co się stało z cenami port ellen.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Lubię dobrą whisky. Pamiętasz może konkretniej nazwę i rocznik?

To było coś z 25 letniego mcallana, bodajże Silver Jubile1977 Magnum, czy coś takiego ?

Gość miał hopla na puncie mcallana.

Jak to nie to, to mnie popraw proszę, nie znam się na tym, karierę skończyłem na niebieskim jaśku :)

Wiem, ze kapitan osobiście przyniósł butelkę w asyście stewardów, po tym jak dostał zjebkę, bo śmiał zapytać, czy klienta na to stać 😂 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Maciej72 napisał(-a):

To było coś z 25 letniego mcallana, bodajże Silver Jubile1977 Magnum, czy coś takiego ?

Gość miał hopla na puncie mcallana.

Jak to nie to, to mnie popraw proszę, nie znam się na tym, karierę skończyłem na niebieskim jaśku :)

Wiem, ze kapitan osobiście przyniósł butelkę w asyście stewardów, po tym jak dostał zjebkę, bo śmiał zapytać, czy klienta na to stać 😂 😂

19,5k pln w DW. Jak doliczy się do tego godziwą marżę gastronomiczną, to mogła kosztować na statku tyle, co napisałeś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dla zamartwiających się wrzucam ten krótki i treściwy filmik. Wystarczy czymś się zająć, ewentualnie zmienić lekarza, i będzie git. 👍

Myśl pozytywnie = będziesz szczęśliwy tak samo jak ja! :) 

Ten jest krótszy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, ten coś brał. Widać po oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Nie no, ten coś brał. Widać po oczach.

Macallana za pół bańki i się cieszy😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, nicon napisał(-a):

Skoro posiadanie rolexa zagraża zdrowiu i życiu to po cholerę je kupujesz?

Pomimo, ze kulturalne zadanie pytania nie kazdemu przychodzi latwo, to jednak odpowiem - jak kiedys kupowalem, to nie bylo tego problemu w takiej skali i jak zamawialem to, co po latach przyszlo tez. Rozumiem, ze Ty bys nie odebral - szacun 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, artme napisał(-a):

Pomimo, ze kulturalne zadanie pytania nie kazdemu przychodzi latwo, to jednak odpowiem - jak kiedys kupowalem, to nie bylo tego problemu w takiej skali i jak zamawialem to, co po latach przyszlo tez. Rozumiem, ze Ty bys nie odebral - szacun 😎

Ale problem masz przecież wciąż teraz, skoro sam o tym wspominasz. No to po co się męczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, artme napisał(-a):

Co ma piernik do wiatraka?🙆‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@beniowski Nie mecze sie, tylko dziele sie tym, co zauwazam i co nas zaczyna otaczac. Podobnie robia tu inni i chyba nie jest to dziwne na forum? Nikomu nic nie narzucam i nie oczekuje, ze kazdy sie bedzie przejmowac takim stanem rzeczy. Pewnie wiekszosc bardziej martwi fakt, ze sie na cos nie zapisal lub nie moze zapisac a nie tam takie dyrdymaly jak wlasne bezpieczenstwo, ale dyskutowac nie wysmiewajac kogos, kto ma inne zdnie chyba mozna? 😊

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Co ma piernik do wiatraka?🙆‍♂️

A o co pytasz, bo nie rozumiem? 🤫

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, artme napisał(-a):

A Ty byś nie odebrał - szacun.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

A Ty byś nie odebrał - szacun.

Kolega pytal po jaka cholere kupuje Rolki. Nie bede wywodow prawil czlowiekowi, ktory od lat czytuje m.in. i moje wpisy oraz wywody i zapewne zdaje sobie sprawe dlaczego wybralem ta a nie inna marke. A moja odpowiedz tyczyla sie tego, ze jak kupowalem/zamawialem modele, ktore do mnie przyszly po latach, to ich cena nawet na rynku wtornym byla niewiele wieksza, wiec jak po 3-4 latach sytuacja sie pozmieniala, to mialem ich nie odbierac, bo strach nosic???

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, artme napisał(-a):

@beniowski Nie mecze sie, tylko dziele sie tym, co zauwazam i co nas zaczyna otaczac. Podobnie robia tu inni i chyba nie jest to dziwne na forum? Nikomu nic nie narzucam i nie oczekuje, ze kazdy sie bedzie przejmowac takim stanem rzeczy. Pewnie wiekszosc bardziej martwi fakt, ze sie na cos nie zapisal lub nie moze zapisac a nie tam takie dyrdymaly jak wlasne bezpieczenstwo, ale dyskutowac nie wysmiewajac kogos, kto ma inne zdnie chyba mozna? 😊

Ależ ja nie kwestionuję tego, że wiele miejsc dotychczas bezpiecznych staje się niebezpiecznymi. Rozumiem także obawy że można być napadniętym i absolutnie sam nie chciał bym być ofiarą napadu. To o czym pisałem, to że skoro czujesz się zagrożony, to sprzedaj te zegarki lub trzymaj je w sejfie. Będziesz miał spokojną głowę i mniej obaw o własne bezpieczeństwo. No spore pieniądze zarobisz.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłeś odebrać i zamknąć bezpiecznie w sejfie. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Ależ ja nie kwestionuję tego, że wiele miejsc dotychczas bezpiecznych staje się niebezpiecznymi. Rozumiem także obawy że można być napadniętym i absolutnie sam nie chciał bym być ofiarą napadu. To o czym pisałem, to że skoro czujesz się zagrożony, to sprzedaj te zegarki lub trzymaj je w sejfie. Będziesz miał spokojną głowę i mniej obaw o własne bezpieczeństwo. No i spore pieniądze zarobisz.

To, co zrobie pewnie czas pokaze. W glebi ducha licze na to, ze to za jakis czas wroci do normy a jak nie wroci, to... moze w sejfe dla syna zostawie a sam na Tudora sie przerzuce - zobaczymy 😉

3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Mogłeś odebrać i zamknąć bezpiecznie w sejfie. 😜

W sejfie i tak juz leza, ale na reku sie jakis nosi na zmiane - tylko to malo wygodne 🤓

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, artme napisał(-a):

moze w sejfe dla syna zostawie a sam na Tudora sie przerzuce - zobaczymy 😉

Tylko, że z punktu widzenia "bandziora" to w zasadzie każdy zegarek 10k+ to już wystarczający powód aby Cię napaść. To czy Twoje Pepsi będzie kosztować 50k czy 120k to już większego znaczenia nie ma. W niektórych dzielnicach już sam Twój portfel jest wystarczający do ataku i dźgnięcia Cię nożem.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi