Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Tosagw napisał(-a):

W Europie z Cartiera praktycznie wszystko dostępne od ręki nawet wersje skeleton. Tylko kruczy dealer dalej sztucznie hamuje popyt nie mówiąc o różnicy w cenie. Dla przykładu Santos L w Wempe wychodzi ok. 32-33k a u nas dalej pod 38k. 

A ma ktoś doświadczenie z Krukiem - czy jak się ich pociśnie, to dają duże upusty? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Piotr_D napisał(-a):

A ma ktoś doświadczenie z Krukiem - czy jak się ich pociśnie, to dają duże upusty? 

Cartier od ubiegłego roku (październik 2023) jest wyjęty z rabatowania. Wcześniej było 10% na platynową kartę. 

Rolex nie ma rabatów już od wielu lat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresowanych zakupem Cartiera od AD w UE z cena ok 20% niz w PL zapraszam na priv. Znam takiego AD-gagatka.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.07.2024 o 12:59, Jan napisał(-a):

zapytaj o cokolwiek bez diamentów np we Włoszech :) 

Zapytałem dwóch dilerów w Mediolanie oraz jednego w Rzymie - 80% modeli (także bez diamentów) jest dostępnych od ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, beniowski napisał(-a):

Zapytałem dwóch dilerów w Mediolanie oraz jednego w Rzymie - 80% modeli (także bez diamentów) jest dostępnych od ręki.

Czyli dużo się zmieniło przez kilka miesięcy ( ja akurat w Rzymie rozmawiałem). Jak to mówią "I stand corrected"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, beniowski said:

jest dostępnych od ręki.

Od ręki, w sensie - leżą na półce jak Omegi, podchodzisz i pakują? Czy od ręki, ale "Zamówimy, za tydzień lub dwa będzie"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, logann napisał(-a):

Od ręki, w sensie - leżą na półce jak Omegi, podchodzisz i pakują? Czy od ręki, ale "Zamówimy, za tydzień lub dwa będzie"?

Zależy jaki model, ale generalnie od razu. Z tym że nie znam żadnego dilera który miałby wszystkie modele od ręki - nawet w Omedze tak nie jest. No i gwoli ścisłości, dla mnie nawet jak trzeba czekać tydzień to jest praktycznie od ręki, bo czymże to jest w porównaniu do wiecznego „kiedyś, nie wiadomo kiedy” w takim Roleksie np. Ale rozumiem, że jak ktoś jest przejazdem na wakacjach to nawet „za tydzień” to za późno. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, beniowski said:

jak ktoś jest przejazdem na wakacjach to nawet „za tydzień” to za późno. 

Dokładnie o to mi chodzi. Dzięki za uściślenie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Jan napisał(-a):

Czyli dużo się zmieniło przez kilka miesięcy ( ja akurat w Rzymie rozmawiałem). Jak to mówią "I stand corrected"

Zależy też czego szukałeś, oczywiście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, beniowski napisał(-a):

Zależy też czego szukałeś, oczywiście. 

Żona oglądała to co mieli - złotego tanka louis z diamentami i różne panthere (szkoda ze wszystkie są kwarcowe). Z ciekawości zapytałem co z tego zestawu jest dostępne i oprócz tanka (ponoć ktoś zrezygnował) nic nie było. Sprzedawca mówił że hype jest taki że generalnie w pierwszej kolejności realizują zamówienia dla stałych / lokalnych klientów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Jan napisał(-a):

Żona oglądała to co mieli - złotego tanka louis z diamentami i różne panthere (szkoda ze wszystkie są kwarcowe). Z ciekawości zapytałem co z tego zestawu jest dostępne i oprócz tanka (ponoć ktoś zrezygnował) nic nie było. Sprzedawca mówił że hype jest taki że generalnie w pierwszej kolejności realizują zamówienia dla stałych / lokalnych klientów. 

no przecież one są specjalnie kwarcowe żeby kobietki się nie wkurzały, że znowu stanął bo leżał kilka dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minutes ago, Jan said:

Pan tu nie stał! Myślałem że w tym wątku stoimy w kolejce po Rolexa 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan tu nie stał! Myślałem że w tym wątku stoimy w kolejce po Rolexa 

Widocznie brakuje tematów kolejkowania w innych markach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, logann napisał(-a):

Pan tu nie stał! Myślałem że w tym wątku stoimy w kolejce po Rolexa

Stoimy, ale jak to w kolejce ze stojącymi porusza się wszystkie tematy żeby zabić nudę stania :) 

Faktycznie w kilka osób zrobiliśmy offtop ale jak wyżej, chyba nikt się nie obrazi 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Admof napisał(-a):

no przecież one są specjalnie kwarcowe żeby kobietki się nie wkurzały, że znowu stanął bo leżał kilka dni

Dla przeciętnego użytkownika niezależnie od płci kwarc ma więcej sensu. Dokładniejszy, tańszy w serwisowaniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.07.2024 o 08:52, Piotr_D napisał(-a):

Pomijając brak upustów w Kruku, to wybór jest dość mierny. Sami kiedyś mi przyznali, że ciężko im się współpracuje z Cartier (zresztą patrząc na ich "ofertę" JLC, to nie tylko z Cartier). Jak dobrze pogadasz, to Ci sprowadzą...ale nie wiadomo ile to zajmie.

Co do dostępności w innych miejscach, to w Paryżu, gdy byłem w kwietniu, był bardzo duży wybór w butikach.  Spokojnie pewnie też na chrono24 znajdziesz coś nowego z dużym upustem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, pdb napisał(-a):

Pomijając brak upustów w Kruku, to wybór jest dość mierny. Sami kiedyś mi przyznali, że ciężko im się współpracuje z Cartier (zresztą patrząc na ich "ofertę" JLC, to nie tylko z Cartier). Jak dobrze pogadasz, to Ci sprowadzą...ale nie wiadomo ile to zajmie.

Co do dostępności w innych miejscach, to w Paryżu, gdy byłem w kwietniu, był bardzo duży wybór w butikach.  Spokojnie pewnie też na chrono24 znajdziesz coś nowego z dużym upustem.

Bardzo dziękuję. Chroni24 to chyba najlepsze panaceum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, gajdowskip napisał(-a):

A propos Chrono24… mam na oku tę ofertę, pytanie do bardziej doświadczonych w temacie Rolexa kolegów - czy warto? https://www.chrono24.pl/rolex/rolex-oyster-perpetual-34-black-dial-124200-full-set-2023--id34850521.htm?checkoutId=8778379 

Na 34mm też się nie da w Kruku zapisać? Jak ostatnio się dowiadywałem (w okolicach ostatnich premier), to akurat z tym rozmiarem OP nie było problemu.

Ja bym w każdym razie spróbował u ptaszyska, bo będzie taniej. Kojarzę też że chyba na bazarku u nas był czarny OP 36 za niecałe 30k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazarku w przypadku tej oferty chyba trudniej kupić niż w Kruku, widziałem ją. Dzięki za pomoc, może faktycznie spróbuję się zapisać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tem z bazarku jest dalej dostępny, tylko sprzedający mocny negocjator

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się w ogóle w Polsce zapisać na OP 41mm 124300 albo SUB 124060? 

Edytowane przez Rasheed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Rasheed napisał(-a):

Jak zawsze w przypadku Kruka to zależy od widzimisię sprzedawcy, ale ostatnio kilka info o odbiorach Suba widziałem, więc raczej się da. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na suba niedawno przyjmowali, ale to się zmienia, więc trzeba chodzić do butiku i pytać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi