Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JAN89R

FOTOGRAFIKA (FOTOGRAFIA) AMATORSKO

Rekomendowane odpowiedzi

Takie29906f2430e36a39e35561150c10834d.jpg7d05832cf54307f64585f3604cb7b7d9.jpg2a14128ba4fd18f9e73c351821c2a30c.jpg0eebc146dfe3f2c87c079570d725e739.jpg

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki sobie mostek

6onz1h.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie

prawie jak u Disneya

Chętnie dołączę do tego grona, choć jestem jeszcze amatorem :)

dobrze korzystasz ze światła - amatorze :)

Taki sobie mostek

też bajkowe

wiosna w ogrodzie

tak, to już wiosna

teraz taki okres że krokusy rosną jak mlecze :)

ja też mam mostek, może bardziej siermiężny i mniej kolorowy, ale jest wyjątkowy.

ZAMKNIĘTY DLA RUCHU.  Nie przejdziecie ani nie przejedziecie na drugą stronę - taki psikus

post-92558-0-95706000-1522860255_thumb.jpg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Tczew ? Jeszcze kilkanascie lat temu mozna bylo tym mostem przejechac. Od jak dawna jest zamkniety ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Tczew ? Jeszcze kilkanascie lat temu mozna bylo tym mostem przejechac. Od jak dawna jest zamkniety ?

może nie od zawsze, ale od tak dawna że nie pamiętam

najpierw był zakaz dla aut, potem nawet dla ludzi - 2 lata temu dziewczyna idąc mostem po zakazie wpadła do Wisły - wrrrr

..ale jest światełko w tym ciemnym tunelu - trwają prace mające przywrócić funkcjonalność tego pięknego zabytku - może zdążę z balkonikiem na starość przejść się do Lisewa Malb. na 1 września :)

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda byloby tego mostu, ladny zabytek i kawalek historii. Napewno jezdzilem tym postem po 2001 roku i przed 2006, wiec nie bylo to az tak dawno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś na tym moście złamała się pode mną deska. Zawisłem na łokciach. Dziwne uczucie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, fajny temat od dawna interesuję się amatorsko fotografią, ostatnio założyłem konto na instagramie gdzie publikuję zdjęcia głównie architektury Szczecina i miejsc które odwiedzam. Głównym założeniem projektu jest to, iż zdjęcia robione są telefonem IP7, bez filtrów, bez ingerowania w zdjęcia. Myślę, że wychodzi to całkiem fajnie. Takim moim małym celem jest pokazanie, jak ładnym i ciekawym miastem jest Szczecin :) Nie chcę reklamować tutaj swojego Instagramowego profilu więc jeśli ktoś będzie chciał go odwiedzić to zapraszam na priv. Poniżej zamieszczam jedno z moich zdjęć wykonanych IP7. Oczywiście posiadam również sprzęt ze stajni Canon’a który co prawda ostatnio częściowo wyprzedałem ale zostały moje ulubione obiektywy i poza zdjęciami telefonem latam z lustrzanką :)

Pojęcia bladego nie mam jak obrócić te zdjęcia.... :/

post-35890-0-03787900-1522955241_thumb.jpg

post-35890-0-39765200-1522955248_thumb.jpg

post-35890-0-61506100-1522955275_thumb.jpg

Edytowane przez Zolw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

złamałem kark

A ja tylko obróciłem komputer  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczecin jest troche ode mnie oddalony, ale nie wiedzialem, ze Ziemia ma az taka krzywizne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam :) Pojęcia bladego nie mam jak obrócić te zdjęcia :/

Edytowane przez Zolw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok. Fajny sikawkowy w Szczecinie

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok. Fajny sikawkowy w Szczecinie

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Jeden z ładniejszych hydrantów w Szczecinie, z takich wodociągowych tematów są jeszcze świetne pompy :) Pozwolę sobie jeszcze wrzucić taki pejzaż ;) Mam nadzieję, że nie zaśmieciłem tematu :)

post-35890-0-68057900-1522955767_thumb.jpg

post-35890-0-47535600-1522955812_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektórym kolegom też obraca zdjęcia w innych wątkach. też nie potrafią sobie z tym poradzić

pompa też fajna :)  trochę mnie rozprasza ta ucięta ławka. wolałbym żeby jej tam w ogóle nie było. i wydaje mi się że powinno się to zdjęcie lekko wyprostować w lewą stronę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrazek (w pionie) należy przed wrzuceniem na forumowy hosting w jakimś edytorze obrócić np. w lewo i potem z powrotem - w prawo i zapisać. Dlaczego? Nie mam pojęcia. W przypadku edycji wpisu - korekty, ściągamy obrazek z forum - wówczas i w komputerze będzie już "leżący" i prostujemy go w edytorze oraz ponownie zamieszczamy. Wtedy hosting już go nie przekręci. .

post-6402-0-55972700-1522958716_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są rzeczy co się fizjologom nie śniły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są rzeczy co się fizjologom nie śniły :)

kadr nie jest naj lepszy, wiem, zależało mi na tym żeby nie „otworzyć” prawej części kadru i ująć tą ciekawą konstrukcję ściany (tu wychodzą ograniczenia telefonu) a ławka stoi tak, że ani ją obejść, ani przeskoczyć :) Panowie zapraszam do Szczecina, dużo fajnych miejsc, fajne restauracje, ciekawa historia (na niektórych kamienicach są jeszcze ślady po ostrzale), ślady masonów na kamienicach, bardzo ciekawy układ architektoniczny miasta (warto o tym poczytać), i ciekawostka na skalę światową podziemia (zapraszam do zapoznania się z serią artykułów w „Kurierze Szczecińskim”)... no i piękne Kobiety :) Szczecin jest spoko...

Obrazek (w pionie) należy przed wrzuceniem na forumowy hosting w jakimś edytorze obrócić np. w lewo i potem z powrotem - w prawo i zapisać. Dlaczego? Nie mam pojęcia. W przypadku edycji wpisu - korekty, ściągamy obrazek z forum - wówczas i w komputerze będzie już "leżący" i prostujemy go w edytorze oraz ponownie zamieszczamy. Wtedy hosting już go nie przekręci. .

attachicon.gifpost-35890-0-68057900-1522955767.jpg

Próbowałem tak... od niedawna mam windows 10 i jak edytowałem zdjęcie to automatycznie się obracało, jak klikałem prawym klawiszem myszki to jest opcja obrót i też nic... nauczę się ;)

Edytowane przez Zolw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto artyscie zabroni zamieszczac obrazki tak jak nakazuje mu jego wizja ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto artyscie zabroni zamieszczac obrazki tak jak nakazuje mu jego wizja ? :)

hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Szczecin i jego okolice to super okolice, zreszta Gerlach ma siedzibe w Szczecinie :)

Obracaj zdjecia w ifonie a potem zapodywuj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczecin i jego okolice to super okolice, zreszta Gerlach ma siedzibe w Szczecinie :)

To jakoś pomaga Szczecinowi ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi