Yahagi 2305 #376 Napisano 10 Grudnia 2021 Taki zegar.... Tylko ... hmmm... Jak się go nakręca ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #377 Napisano 10 Grudnia 2021 Na Huygensa. 2 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #378 Napisano 10 Grudnia 2021 To już coś... Dzięki, poczytam :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #379 Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Takie pytanie mam... Czy ktoś spotkał się / wie co to za patent ?? Cyferki - wydaje się - 68049 albo 66049. ?? (już nie ma tematu ... znalazłem :)) Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Yahagi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #380 Napisano 23 Grudnia 2021 No taki wynalazek : 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRGgarage 26 #381 Napisano 26 Grudnia 2021 Ale fajny, gdzie Wy znajdujecie te okazy 🤯? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #382 Napisano 26 Grudnia 2021 Ten na Węgrzech chyba jest... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #383 Napisano 26 Grudnia 2021 3 godziny temu, BRGgarage napisał(-a): Ale fajny, gdzie Wy znajdujecie te okazy 🤯? Mamy swoje sposoby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #384 Napisano 29 Grudnia 2021 Dzień dobry. Przedstawiam zdjęcia zegara (przepraszam za ich jakość, ale tylko takie posiadam), którego nie potrafię zidentyfikować. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów na ich podstawie może powiedzieć z czym mamy do czynienia? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #385 Napisano 29 Grudnia 2021 Wydaje się, że to będzie Adler Gong... a jeśli tak, to FMS... albo FMS zrobiony dla kogoś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #386 Napisano 30 Grudnia 2021 Dziękuję. Pozdrawiam. Wszystkiego najlepszego na Nowy 2022 Rok! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #387 Napisano 1 Stycznia 2022 Takie pytanko... kto to może być ? Z jednego zdjęcia... szybki konkurs. Jakie propozycje ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #388 Napisano 1 Stycznia 2022 Becker ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6251 #389 Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Rococo-ko ko-ko jakieś Przerost formy nad treścią Może i to Oryginał, ale jakiś taki "wyzywający" jest... Nie kupiłbym, bo bym się bał podróbki... Edytowane 1 Stycznia 2022 przez mkl1 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #390 Napisano 1 Stycznia 2022 może Lenzkirch bo tyle tego przepychu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #391 Napisano 1 Stycznia 2022 Rzecz w tym, że to na oryginał wygląda... (chociaz zdjęć wieszaka nie ma) Jak zobaczyłem co w skrzyni - to mnie to trochę zaskoczyło... bo się nie spodziewałem. Poczekajmy jeszcze chwilę. Może ktoś rozpozna albo trafi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #392 Napisano 2 Stycznia 2022 Lenzkirch ale to nie jest stara skrzynia.. 1 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #393 Napisano 2 Stycznia 2022 Wydaje mi się że Janek ma rację. Wahadło lenzkirchowe na 100%, natomiast skrzynia i ozdoby na niej w większości to "świeży" wrób. Wydaje mi się, ze to jaka próba odtworzenia z odrobiną własnej inwencji ... 😉 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #394 Napisano 2 Stycznia 2022 Też stawiam na Lenzkircha 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #395 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Może popsuję zabawę, ale w tej skrzyni siedzi... Kienzle... Też się zdziwiłem, ale myślę, że skrzynia współczesna. W bardzo podobnej skrzyni widziałem Wernera. Pozdrawiam Jacek PS Sprzedający ma jeszcze innego Kienzle i GB, a sprzedał Lenzkircha - wszystkie w podobnych skrzyniach. W opisach zaznacza, że skrzynie są całkowicie odbudowane... To wszystko wyjaśnia. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez JASI 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #396 Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Popsułeś zabawę Byłem również przekonany, że taki wybrązowiony - to Lenz będzie. A tu nie... Tarcza jest dobrana do tego zestawu. Nie widać mocowania w skrzyni i wieszaka... trudno mi ocenić na ile to komplet. Być może nie koniecznie, bo transporterek podmieniony jest. Ale zegar wrażenie zrobił Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Yahagi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 618 #397 Napisano 2 Stycznia 2022 Kilka miesięcy temu mechanizm ten sprzedawano nawet bez tarczy: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #398 Napisano 2 Stycznia 2022 Przepraszam, że popsułem zabawę... Moim zdaniem, sprzedający montuje przypadkowe mechanizmy do nowo zrobionych na bogato skrzyń i na tym zarabia. Wrzucę pozostałe, dla porównania. Lenzkirch Gustav Becker i drugi Kienzle Pozdrawiam Jacek 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #399 Napisano 2 Stycznia 2022 Noo... to sporo się wyjaśniło. Trzeba przyznac, że na zdjęciach - skrzynie są dopracowane. Dopiero szczegóły coś zdradzają. Że nie 'dopracował' tego transporterka - to się trochę dziwię... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3549 #400 Napisano 2 Stycznia 2022 Chcesz Lenzkircha? Masz i Lenzkircha. Syrenki - batmana, kakadu i jeszcze kilka innych modeli wyprodukowaliśmy w Polsce więcej, niż w fabryce w Lenzkirch. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach