Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

Body battery 56 od rana, czas chyba pozałatwiać sprawy doczesne... 😞

IMG_20240722_071006612.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e6c94edc1fe3f1df6053421e17f192fe.jpg
Po wczorajszym treningu i kiepskiej nocy :-(

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ja wczoraj miałem 15 i żyję emoji2957.png

Dzień kończę na pięciu, dopóki nie kupiłem zegarka, nie wiedziałem że mój dzień jak co dzień to taka jazda na krawędzi ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.07.2024 o 23:21, Amig0 napisał(-a):

Dzień kończę na pięciu, dopóki nie kupiłem zegarka, nie wiedziałem że mój dzień jak co dzień to taka jazda na krawędzi ;-).

Bywają dni, że ja pięć to mam w południe :D

Dobrze, że niżej już nie pokazuje... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trening boso przy falach i fajnej muzyce to jest to 

👊

20240724_102046.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, potrzebuję zegarka z dobrym GPS do intensywnego używania podczas jazdy na rowerze (głównie w lesie) oraz biegania. Wymóg - bateria powinna wystarczyć na 5-7 godzin. Kiedyś miałem Fenixa 3, ale się „skończył”. Możecie coś polecić? Może być również innego producenta jeżeli ktoś ma sprawdzonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też trening 😜☀️

IMG_20240724_151621.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, sanik napisał(-a):

U mnie też trening 😜☀️

IMG_20240724_151621.jpg

Ile powtórzeń?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.07.2024 o 13:42, anbru napisał(-a):

Hej, potrzebuję zegarka z dobrym GPS do intensywnego używania podczas jazdy na rowerze (głównie w lesie) oraz biegania. Wymóg - bateria powinna wystarczyć na 5-7 godzin. Kiedyś miałem Fenixa 3, ale się „skończył”. Możecie coś polecić? Może być również innego producenta jeżeli ktoś ma sprawdzonego.

Frnix 7 Pro z X ma pojemniejszą baterię, ale i jest większy. Forerunner 965- lekki, oba zegarki mają lepszy GPS w porównaniu do poprzednich. Fenixa używam ( w tym całodzienne {10-12 godzin} wycieczki rowerowe) jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrałem sobie do 7x nakładki osm szlaki i warstwice, i o ile szlaki się poczytują bez problemu pod garminowską mapę topo, to warstwice ją zakrywają, w sensie nie widać mapy tylko same warstwice. Co mogło pójść nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wieczorem przypomniało mi się, że miałem kiedyś Garmina Forerunera 110 HR. Mało tego że go miałem, ale 10 lat temu napisałem na tym forum jego recenzję default_biggrin.png Śmiesznie się teraz ją czyta. Współczesne Foreunnery z tamtym dzieli przepaść technologiczna. Poniżej link do tej recenzji, ale nie klikajcie, szkoda czasu.

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/103036-recenzja-garmina-forerunner-110-hr/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Lestaf napisał(-a):

Wczoraj wieczorem przypomniało mi się, że miałem kiedyś Garmina Forerunera 110 HR. Mało tego że go miałem, ale 10 lat temu napisałem na tym forum jego recenzję :D Śmiesznie się teraz ją czyta. Współczesne Foreunnery z tamtym dzieli przepaść technologiczna. Poniżej link do tej recenzji, ale nie klikajcie, szkoda czasu.

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/103036-recenzja-garmina-forerunner-110-hr/

Fajnie się to czyta z poziomu biegacza amatora zakręconego na punkcie tętna, tempa, planów treningowych itp... Obecnie mam Garmina Instinct II Solar bo takiego wylosowałem w loterii Ministerstwa Zdrowia za program 40+ i trochę brakuje mi dużego wyświetlacza jak to 40+ a w zasadzie już niemalże 50+ bo od stycznia wskakuję w kategorię biegową M50. Poza tym Instinct II w wersji taktycznej daje radę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Instinct II w wersji taktycznej daje radę!

No właśnie nie daje rady, dlatego chcę go wymienić. Ostatnio porównywałem odczyty z kolegą, który ma Fenixa 7 Saphire Solar. Przebiegliśmy się parę kilometrów tą samą drogą i mi policzyło 700 metrów więcej. W Garmin Connect porównywałem mapy i według mojego zegarka biegałem po wszystkim tylko nie po chodniku, a u niego było widać nawet po której stronie chodnika biegł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cda8fcb44f6c7096fbe7cf71fd80db7b.jpg

Tu macie zdjęcie z mojego wczorajszego biegu. Czerwoną linią zaznaczyłem którędy faktycznie biegłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lestaf napisał(-a):

cda8fcb44f6c7096fbe7cf71fd80db7b.jpg

Tu macie zdjęcie z mojego wczorajszego biegu. Czerwoną linią zaznaczyłem którędy faktycznie biegłem.

https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=P3DdzRfgik3fky125aHsFA 

Powyżej fajne wytłumaczenie. U mnie ślad wygląda lepiej ale faktycznie zauważyłem "wydłużanie" tras. Właśnie zmieniłem sobie odczyt z inteligentnego na "co sekundę" i zobaczę jaki będzie tego wynik oprócz szybszego zużycia baterii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, bromborek napisał(-a):

https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=P3DdzRfgik3fky125aHsFA 

Powyżej fajne wytłumaczenie. U mnie ślad wygląda lepiej ale faktycznie zauważyłem "wydłużanie" tras. Właśnie zmieniłem sobie odczyt z inteligentnego na "co sekundę" i zobaczę jaki będzie tego wynik oprócz szybszego zużycia baterii.

U mnie GI2X po przełączeniu na "co sekundę" ślad jest bardziej dokładny i kańciaty, dokładniej wyglądają zakręty. Przy opcji "co sekundę" mocno wzrasta też wielkość pliku fit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po zmianie tego ustawienia ślad gps wygląda jeszcze gorzej. Wkurwiłem się i zamówiłem Forerunera 965. Pojutrze będzie u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Lestaf napisał(-a):

U mnie po zmianie tego ustawienia ślad gps wygląda jeszcze gorzej. Wkurwiłem się i zamówiłem Forerunera 965. Pojutrze będzie u mnie.

Masz włączoną Prędkość i Dystans 3D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz włączoną Prędkość i Dystans 3D ?

Czego bym nie ustawił to i tak nie zrobię z Instincta 2 zegarka biegowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lestaf napisał(-a):

Czego bym nie ustawił to i tak nie zrobię z Instincta 2 zegarka biegowego.

Tu się zgodzę! Stąd seria Foreruner. Ale amatorowi wystarczy. Życiówkę z Instinctem pobiłem po 7 latach na 10km i w półmaratonie więc nie narzekam. Jedyny minus to że jakoś wieczorami i w nocy słabo widzę ale to może już nie tylko problem zegarka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dacie radę mi pomóc, od jakiegoś czasu więcej jeżdżę na rowerze niż biegam. Wybieram jaki dystans chce przejechać i zegarek ustawia mi kurs. Wszystko działa jak należy, lecz ostatnio (może 2-3miesiace już się męczę) wciąż dostaje komendy głosowe gdzie ma skręcić co zaburza mi moje podcasty🫤 kiedyś zegarek podczas słychania podcastów/muzy nie dawał komend na słuchawki, tylko „pikał” przed zakrętem. Wiecie jak to wyłączyć? Pacjent to Fenix 7SS

IMG_0360.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi