alleck 3883 #501 Napisano 17 Marca 2023 Ha. To chyba ten.https://www.olx.pl/d/oferta/uaz-hunter-klimatyzacja-2017r-CID5-IDOrk5N.htmlWygladał całkiem spoko. Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #502 Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) Sprzęgło spalone, czy fajka? W dniu 10.03.2023 o 22:10, pmwas napisał(-a): 👌 😜 Edytowane 17 Marca 2023 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #503 Napisano 17 Marca 2023 Póki co jeździ. Ale to sprzęgło jest do dupy - może da się wymienić. Fajka gliniana, nie pali się Szczerze - jestem zadowolony. To autko jest totalnie do dupy, natomiast da sie tym jeździć. Da sie. Jedzie prosto, hamuje prosto, 110 na ekspresowej jechałem Jest… EPICKI! Jesli chodzi o prowadzenie, trzęsienie, prędkość - Hunter jest jednak sporo lepszy niż 469. Po prostu jedzie. Całkiem „kamfortnie”. 3 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6153 #504 Napisano 17 Marca 2023 Cieszy mnie Twoja radość.... 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): dąc z Tarnowskich Gór w Bytomiu w oparach płonącego sprzęgła "Głupie przyzwyczajenia" odnośnie wspłóczesnych samochodów.. i tyle... ALBO gorzej... jeżdziłeś automatem 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #505 Napisano 17 Marca 2023 Nie lubię automatu. Bardzo. Natomiast to sprzęgło jest zle. Jezdze tez manualem często i nie pale go. A to sprzęgło jest zle. Trzeba powolutku ruszać. Każda próba szybkiego zebrania się kończy się przypaleniem. Lapie wysoko, więc domyślam się, ze poprzedni właściciel tez ładnie palił. BTW. Autko ma 10000 przebiegu i ma wymienione sondy lambda i… uszczelkę pod głowicą. Jakość - klasa Ale naprawdę podoba mi się. Jest takie… siermiężne 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1815 #506 Napisano 18 Marca 2023 (edytowane) Gratuluję zakupu. Niech słuzy dzielnie i bezpiecznie. Ogłoszenie również wiele mówiące : "lub zamienie na Suzuki Jimny" ... Edytowane 18 Marca 2023 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #507 Napisano 18 Marca 2023 4 godziny temu, zadra napisał(-a): Gratuluję z zakupu. Niech słuzy dzielnie i bezpiecznie. Ogłoszenie również wiele mówiące : "lub zamienie na Suzuki Jimny" ... Tak, właśnie 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #508 Napisano 18 Marca 2023 Obawiam się, że w obecnej sytuacji polityczno-wojennej części do tego nie kupisz .. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #509 Napisano 18 Marca 2023 Godzinę temu, kiniol napisał(-a): Obawiam się, że w obecnej sytuacji polityczno-wojennej części do tego nie kupisz .. Ogólnie części do nich jeszcze są, pytałem. Przynajmniej to, co jest najczęściej potrzebne. Największy kłopot jest ponoć z nowymi częściami blacharskimi… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8402 #510 Napisano 18 Marca 2023 Jak ja się cieszę że kupiłeś. Znowu będziemy mieli o czym czytać. Twój upór w pchaniu się w to badziewie jest w pewnym sensie fascynujący. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #511 Napisano 18 Marca 2023 Samo to badziewie jest fascynujące Pół wieku temu Ruscy zrobili kolejną odsłonę wozu drabiniastego z silnikiem i uparcie rozwijają to po dziś dzień Dzisiaj objeździłem tym kawałek Sosnowca i jest dobry. Wciąż uważam, że najtrudniej się tym rusza, jak ruszy, to potem już się jedzie. Dobrze, że miałem okazję poznać, co to 469, bo Hunter jednak jest o wiele lepszy, jeździ się łatwiej i przyjemniej. Choć oczywiście 469 był przez to ciekawszym zjawiskiem, za to sporo mniej użytecznym. Tym spokojnie można np pojechać do pracy. A że jest badziew straszliwy - jest. Jest po prostu okropnie badziewny. Wszystko w nim jest badziewne. Silnik mi się podoba… FullSizeRender.MOV Ale - jak wiemy - tez już zdążył się zepsuć po pierwszych 3 tysiącach IMG_0253.MOV 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #512 Napisano 18 Marca 2023 Światło dzienne Oto… Nazgul Prosto z Mordoru Plus ujemny? Ma gad 6 lat i zaczyna pomału rdzewieć. Plus dodatni? Jest używany i poprzedni właściciel był zmuszony usunąć grube wady fabryczne. A co jeszcze wylezie - obaczymy 4 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64037 #513 Napisano 18 Marca 2023 Godzinę temu, pmwas napisał(-a): Światło dzienne Oto… Nazgul Prosto z Mordoru Plus ujemny? Ma gad 6 lat i zaczyna pomału rdzewieć. Plus dodatni? Jest używany i poprzedni właściciel był zmuszony usunąć grube wady fabryczne. A co jeszcze wylezie - obaczymy A te plastiki 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #514 Napisano 18 Marca 2023 Plastików jest malutko, za to są tak zle, że starczą za dużo dobrych - takich nie znajdziesz nigdzie, więc muszą być cenne Deska metalowa Klasa 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13464 #515 Napisano 18 Marca 2023 (edytowane) Gratulacje z zakupu. Niech cieszy nowego właściciela i nas czytających te historyjki drogowe. Oby jak najmniej tych poważnych😉💪🤔 Edytowane 18 Marca 2023 przez tofiks_th 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #516 Napisano 19 Marca 2023 Pojechałem na BP Kią Rio… Nie umiałem ruszyć, 2x mi zgasła 😂 Oczywiście zaraz się przestawiłem, ale wstępny szok był To jednak dwa różne światy - po walce z UAZem to sprzęgło chodzi tak lekko, że prawie go nie czuć BTW… UAZ daje radę 💪 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #517 Napisano 19 Marca 2023 Sprzedający pewnie dał na mszę i jeszcze do dziś pije ze szczęścia 😝😉😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49597 #518 Napisano 19 Marca 2023 59 minutes ago, pmwas said: Pojechałem na BP Kią Rio… Nie umiałem ruszyć, 2x mi zgasła 😂 Oczywiście zaraz się przestawiłem, ale wstępny szok był To jednak dwa różne światy - po walce z UAZem to sprzęgło chodzi tak lekko, że prawie go nie czuć BTW… UAZ daje radę 💪 Fajne te wibracje… takie nie za małe 😂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 301 #519 Napisano 19 Marca 2023 30 minut temu, Londek napisał(-a): Fajne te wibracje… takie nie za małe 😂 tez to pomyslalem jak zobaczylem ten film, w 1977r byl film pt. 'Wesolych swiat', jeden z bohaterow mial pseudonim 'Wibracyjny' i tak jakos mi sie skojarzylo ; ) 0 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #520 Napisano 19 Marca 2023 1 godzinę temu, Adi napisał(-a): Sprzedający pewnie dał na mszę i jeszcze do dziś pije ze szczęścia 😝😉😉 on nie, natomiast jego żona wyglądała na zadowoloną 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #521 Napisano 19 Marca 2023 1 godzinę temu, Londek napisał(-a): Fajne te wibracje… takie nie za małe 😂 Tak, ale po prawdzie kupiłem koszmarny uchwyt na telefon. Jest długi, przez co wibracje są potęgowane - efekt dźwigni. Nie pamietam, skąd miałem ten poprzedni… odpadał czasem, ale nagrania były sporo lepsze… 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sn@p 910 #522 Napisano 19 Marca 2023 @pmwas z zainteresowaniem przeglądam ten temat z UAZem i całą historię i podziwiam Twoją determinację. Nasuwa mi się drobne pytanie, czy w ramach poszukiwań auta zza wschodniej granicy o takiej charakterystyce jak UAZ (bynajmniej zblizonej ) nie brales pod uwagę Lady Nivy ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #523 Napisano 19 Marca 2023 Grunt, że jesteś zadowolony. Nie pamiętam kiedy ostatni raz przeżywałem taką niemal dziecięcą ekscytację, więc szczerze zazdroszczę zajawki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9083 #524 Napisano 19 Marca 2023 29 minut temu, Sn@p napisał(-a): @pmwas z zainteresowaniem przeglądam ten temat z UAZem i całą historię i podziwiam Twoją determinację. Nasuwa mi się drobne pytanie, czy w ramach poszukiwań auta zza wschodniej granicy o takiej charakterystyce jak UAZ (bynajmniej zblizonej ) nie brales pod uwagę Lady Nivy ? Owszem. Ale Niva to w pewnym sensie zwykle auto, tylko cholernie dzielne w terenie. Niestety jest plastikowe w środku, ma słabiutki silnik i ogólnie jest od UAZa o wiele zwyklejsze. UAZ przy Nivie to dinozaur. Nawet przy - i tak przestarzałej - Nivie. Rama, metalowy środek, przestarzałe napędy - jak to mówią „albo grubo albo wcale” Ale Niva jako auto tez mi się podoba. Jeszcze 15 lat temu były fajne auta typu Subaru Forester, z centralnym dyfrem i stałym napędem 4x4, a dziś już chyba została tylko Niva. Nawet pisałem do krakowskiego dealera pytanie o ew. jazdę próbną Nivą Travel, ale zostałem olany i tak pomysł upadł. A potem przyszła wojna, która całkiem przekreśliła wizję nowego ruskiego auta. Zresztą Nivy Travel i tak bym nie kupił, bo ten silnik to żart, traktora bezpiecznie nie wyprzedzisz. Żeby tam był normalny silnik o sensownej mocy, autko mogliby być fajne. Bo ładna jest i napęd super. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6153 #525 Napisano 19 Marca 2023 Wraz z kolegą taką Nivą leciwą dowoziliśmy karmę dla zwierzaków w zimie. dodatkowo częs to była przyczepka... i jeżdziło to po lesie bez oporów.... 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach