Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

akurat wyjatkowo niekorzystne ustawienie wskazowek 🙂 w visie ustaw tak samo w obu 🙂 czfaniaczku :P

Klos wiadomo bardziej wartosciowy tylko ten rozmiar...

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@QuadrifoglioVerde tu nie chodzi o porównania, bo to zupełnie co innego, choć akurat wartość zbliżona z niewielką przewagą VIS-a 😜 Po prostu jednego dnia dostać dwa TAKIE zegarki to... strasznie dziwne uczucie. Nie wiadomo z którego się cieszyć, którym bawić, oglądać itp. Tym bardziej, że oba w sumie wyczekane i trochę jak ten osioł, jak mam w łapie jeden zegarek, to zerkam na drugi.

A teraz krótka refleksja na temat nowego VIS-a. Duży plus, że jest zupełnie inny od poprzedniego. Inny klimat. Poprzedni był bardzo surowy, walił z grubej rury trochę jak U-BOAT.

IMG_1503.thumb.JPG.aea2ce51aeb2398383e553f37c2ad569.JPG

Nowy jest subtelniejszy, ugrzeczniony względem poprzednika. Przecierka w innym stylu, bardziej cywilizowana. Koronka bardziej mosiężna, kolor i matowienie bardzo na plus. Dla mnie aż prosi się o spatynowanie. Tarcza ze świetną "kaszką", która naprawdę gra w świetle. Wskazówki moim zdaniem w dużo lepszym kształcie niż w poprzedniku. Sword robi robotę, chociaż dla mnie nadal zbyt lotniczy. W jedynce coś mi przeszkadza, chociaż sam nie wiem co. Tu jest dużo lepiej. Może to kwestia proporcji względem indeksów, nie mam pojęcia. Nie znam się na tym, ale w nowym lepiej mi się patrzy na tarczę ze wskazówkami.

Generalnie zegarek bardzo spójny stylowo, efektowny i bardziej stonowany, uniwersalny od jedynki. Nawet rozmiar i kształt koperty lepiej gra z różnymi rozmiarami ręki. Jednak do jedynki trzeba mieć łapę jak patelnię, a tutaj nawet moja wątła witka pasuje. Tylko pasek mi zupełnie nie podszedł, ale i tak planowałem wymianę, więc nawet nie zwracam na to uwagi.

Moim zdaniem ta edycja jest akceptowalna <- brakuje mi właściwego słowa, dla większej ilości gustów i kto nie kupił, ten gapa. A ja czekam na kolejną "chwilę szaleństwa" w Twoim wydaniu, jaką była jedynka. Na coś, przepraszam za kolokwializm, co mnie jebnie, pójdzie w kapcie i zadymi pod deklem. Zakup czego też będzie szaleństwem, noszenie może wręcz absurdem, a wyprodukowanie czegoś takiego delikatnie mówiąc, ryzykownym. Takie pomysły lubię najbardziej, takich zegarków szukam najbardziej. Bo mów co chcesz, ale po jedynce nie spodziewałeś się tego, czym się stała :) 

EDIT: Po zmianie paska, moim zdaniem chińskie g... całkiem dobrze siadło :D :

IMG_1855.thumb.jpg.167b942b3aa92b19d35f5affa48f6543.jpg

Edytowane przez renqien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, renqien napisał(-a):

@QuadrifoglioVerde tu nie chodzi o porównania, bo to zupełnie co innego, choć akurat wartość zbliżona z niewielką przewagą VIS-a 😜 Po prostu jednego dnia dostać dwa TAKIE zegarki to... strasznie dziwne uczucie. Nie wiadomo z którego się cieszyć, którym bawić, oglądać itp. Tym bardziej, że oba w sumie wyczekane i trochę jak ten osioł, jak mam w łapie jeden zegarek, to zerkam na drugi.

A teraz krótka refleksja na temat nowego VIS-a. Duży plus, że jest zupełnie inny od poprzedniego. Inny klimat. Poprzedni był bardzo surowy, walił z grubej rury trochę jak U-BOAT.

IMG_1503.thumb.JPG.aea2ce51aeb2398383e553f37c2ad569.JPG

Nowy jest subtelniejszy, ugrzeczniony względem poprzednika. Przecierka w innym stylu, bardziej cywilizowana. Koronka bardziej mosiężna, kolor i matowienie bardzo na plus. Dla mnie aż prosi się o spatynowanie. Tarcza ze świetną "kaszką", która naprawdę gra w świetle. Wskazówki moim zdaniem w dużo lepszym kształcie niż w poprzedniku. Sword robi robotę, chociaż dla mnie nadal zbyt lotniczy. W jedynce coś mi przeszkadza, chociaż sam nie wiem co. Tu jest dużo lepiej. Może to kwestia proporcji względem indeksów, nie mam pojęcia. Nie znam się na tym, ale w nowym lepiej mi się patrzy na tarczę ze wskazówkami.

Generalnie zegarek bardzo spójny stylowo, efektowny i bardziej stonowany, uniwersalny od jedynki. Nawet rozmiar i kształt koperty lepiej gra z różnymi rozmiarami ręki. Jednak do jedynki trzeba mieć łapę jak patelnię, a tutaj nawet moja wątła witka pasuje. Tylko pasek mi zupełnie nie podszedł, ale i tak planowałem wymianę, więc nawet nie zwracam na to uwagi.

Moim zdaniem ta edycja jest akceptowalna <- brakuje mi właściwego słowa, dla większej ilości gustów i kto nie kupił, ten gapa. A ja czekam na kolejną "chwilę szaleństwa" w Twoim wydaniu, jaką była jedynka. Na coś, przepraszam za kolokwializm, co mnie jebnie, pójdzie w kapcie i zadymi pod deklem. Zakup czego też będzie szaleństwem, noszenie może wręcz absurdem, a wyprodukowanie czegoś takiego delikatnie mówiąc, ryzykownym. Takie pomysły lubię najbardziej, takich zegarków szukam najbardziej. Bo mów co chcesz, ale po jedynce nie spodziewałeś się tego, czym się stała :) 

IMG_1855.thumb.jpg.167b942b3aa92b19d35f5affa48f6543.jpg

Fajnie wygląda. Jak masz nadgarstek? Ja ten model odpuściłem przez kolor koronki, ale czaję się na "all black", tylko rozmiaru się boję - na moim nadgarstku ok 17cm najlepiej leżą zegarki 37-39mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, szuwi napisał(-a):

Fajnie wygląda. Jak masz nadgarstek? Ja ten model odpuściłem przez kolor koronki, ale czaję się na "all black", tylko rozmiaru się boję - na moim nadgarstku ok 17cm najlepiej leżą zegarki 37-39mm...

Lekko spłaszczone 16,5 Bierz bez obaw, jest OK bo ucha są stosunkowo krótkie i dobrze dogięte. Przy szerokości nadgarstka 6 wielkość zegarka jest optymalna moim zdaniem. 

Czarnuch będzie moim zdaniem petarda i jeśli nikt przy nim nic więcej nie namota, będzie świetny zegarek codzienny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, renqien napisał(-a):

Lekko spłaszczone 16,5 Bierz bez obaw, jest OK bo ucha są stosunkowo krótkie i dobrze dogięte. Przy szerokości nadgarstka 6 wielkość zegarka jest optymalna moim zdaniem. 

Czarnuch będzie moim zdaniem petarda i jeśli nikt przy nim nic więcej nie namota, będzie świetny zegarek codzienny.

Dzięki :-) 

poczekam na foty nadgarskowe czarnucha i będę kombinować, choć w zasadzie planowałem sprzedać dwa zegarki, a nie kupić kolejny... :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wczoraj dotarł 😃

IMG20250606191630.jpg

IMG20250606191615.jpg

IMG20250606191708.jpg

IMG20250606194820.jpg

Edytowane przez Callahan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 hours ago, renqien said:

Dobrze to wygląda, w szczególności że data została przysłonięta minutową 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, szuwi napisał(-a):

Ja ten model odpuściłem przez kolor koronki.

Dokładnie zrobiłem tak samo.. ;)

Złota spłonka super ale mi nie pasowała do całości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22bde6f418d2d0cc0c4cbdd9da2d8ba5.jpg&key=3ac92919ae83b9deb8a2f761fee24c98c9204e3f8a1797b243a59444788c09f1
Jest mega…! nie jest wysoki, co jest dużym plusem. Dobrze leży na moim niedużym nadgarstku. Jestem mega ciekawy wersji all black

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście bardzo fajnie się prezentuje. Mnie jednak bardziej interesuje wersja all black i jej prawdziwe zdjęcia nadgarstkowe. A jeszcze bardziej mnie ciekawi tajemnicza wersja P3, ciekawe co to za rozwiązania rzadko spotykane się tam pojawią 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Na 3 zdjęciu tak światło dziwnie odbiło jakby było wybrzuszenie ? emoji6.png

Bo to szkło jest lekko wypukłe... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P2 będzie miał trochę większe indeksy godzinowe? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Na 3 zdjęciu tak światło dziwnie odbiło jakby było wybrzuszenie ? emoji6.png

Nie, to tylko odbicie karnisza w szkiełku 😃, ale faktycznie wygląda jak wybrzuszenie na tarczy 😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś wstawić zdjęcie pierwszego i drugiego Visa

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tarcza nie wydaje Wam się pusta? Nie brakuje jakiegoś napisu?  Bo, na podstawie zdjęć oczywiście, czegoś mi tam brakuje…no chyba że ta ziarnista faktura niweluje efekt pustki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Wacor napisał(-a):

Czy tarcza nie wydaje Wam się pusta? Nie brakuje jakiegoś napisu?  Bo, na podstawie zdjęć oczywiście, czegoś mi tam brakuje…no chyba że ta ziarnista faktura niweluje efekt pustki.

Mnie lektury nie brakuje 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie złota koronka pasuje do koloru lumy i dodaje charakteru.

Zegarek jak dla mnie super, no jak miałbym się czegoś czepić to tarcza dla mnie trochę zbyt błyszcząca - myślałem że będzie mat (mniej więcej zbliżony do tego co jest na wskazówkach)

Marcin@QuadrifoglioVerde wspomniałeś chyba o jeszcze jakiejś wersji. Chodziło o stealtha na którego są zapisy czy jeszcze będzie coś innego?378df919e8e49e7ebd7a37628f39c9fe.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie coś jeszcze prócz Stealtha ale nie wiem czy testy przejdzie pomyślnie i będzie to zegarek z minimum 400zl droższy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Będzie coś jeszcze prócz Stealtha ale nie wiem czy testy przejdzie pomyślnie i będzie to zegarek z minimum 400zl droższy

Wspominałeś gdzieś o kwarcu 38mm. To o tym teraz mówisz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi