wosiu24 1 #226 Napisano 13 Lipca 2019 (edytowane) witamposzukuję mechanizmu beckera P48 pod tarczę 14,5.może być pełna płyta lub silesja. Bicie na dwa młotkipozdrawiam wojtek Edytowane 13 Lipca 2019 przez wosiu24 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #227 Napisano 21 Lipca 2019 Poszukuję sterczyn do zegara Lenzkirch jak na zdjęciu , mogą oczywiście być kopie. Oryginały na drugiej fotce. Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #228 Napisano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Kupię wskazówki do małego wiszącego Junghans,a . , do tarczy 125 mm. patrząc na zewnętrzny wymiar ramki. Wewnętrzna część cyferblatu , to 100 mm.A jakby ktoś miał taką tarczę w lepszym stanie , to również Godzinowa , od otworu osi , do końca 39 mm ( otwór tulejki około 5.25 )Minutowa , od otworu osi do końca 49 mm.( kwadrat 2.5 ), Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_ek92 0 #229 Napisano 24 Września 2019 Witam, szukam części/ uchwytu do wahadła zegara, nie wiem jak nazywa się ta część pokazana na zdjęciu- zaznaczona niebieskim kolorem. Zegar firmy FHS wiszący. Proszę o pomoc. Może ktoś ma taką do sprzedania? Lub gdzie mogę ją znaleźć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Winter_Solider 12 #230 Napisano 28 Września 2019 Witam wszystkich. Poszukuję klosz szklany do roczniaka Gustav Becker. Najlepiej stary, oryginalny z ubytkami. Wymiary 13,5 śr. wewnętrznaWysokość 28 cmGrubość szkła 1,5 mm Jeśli moje pytanie umieściłem w złym miejscu z góry przepraszam i proszę skierować je we właściwe miejsce. Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #231 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) Witam, szukam części/ uchwytu do wahadła zegara, nie wiem jak nazywa się ta część pokazana na zdjęciu- zaznaczona niebieskim kolorem. Zegar firmy FHS wiszący. Proszę o pomoc. Może ktoś ma taką do sprzedania? Lub gdzie mogę ją znaleźć. pisz na priv może pomogę Edytowane 30 Września 2019 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walek75 0 #232 Napisano 2 Października 2019 Witam, Poszukuję tarczy ozdobnej do zegara 'Comtoise' w kształcie jak na zdjęciu poniżej. PozdrawiamMarcin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi011065 19 #233 Napisano 8 Października 2019 (edytowane) Kupię zegar stojący okolice Dolnego Sląska Kowary, Karpacz lub z dowozem jak jest taka możliwość. Proszę o propozycje, każdą rozważę . Edytowane 8 Października 2019 przez Waldi011065 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #234 Napisano 14 Października 2019 Zdecydowanie kupię komplet wskazówek do JUF (lub do GB) z małym cyferblatem 6cm . Może być ewent. tylko wskazówka godzinowa. Kształt patrz foto. Proszę o kontakt na priva. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3338 #235 Napisano 15 Października 2019 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/page-36?p=2637216&do=findComment&comment=2637216 Pozwalam sobie zamieścić tutaj ten link ponieważ jest to dość specyficzna literatura i być może kogoś tutaj zainteresuje.Oczywiście nie chcę spamować ale celem jest pomoc małemu i choremu miłośnikowi zegarków więc może ktoś z Was zechce poszerzyć swoją biblioteczkę a przy okazji pomóc Krzysiowi. Pozdrawiam i zapraszam do licytacji Roman 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #236 Napisano 17 Października 2019 Od dawna poszukuję podstawy gongu do żyłkowego Lenzkircha, jak na zdjęciu. Może być bez gongu. Może któryś z kolegów posiada takowy na zbyciu, chętnie odkupię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #237 Napisano 17 Października 2019 Od dawna poszukuję podstawy gongu do żyłkowego Lenzkircha, jak na zdjęciu. Może być bez gongu. Może któryś z kolegów posiada takowy na zbyciu, chętnie odkupię.Mam kompletnego Lenza 500 xxx bez mloteczka ,jak chcesz na czesci drugiego albo do uzupelnienia .... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #238 Napisano 17 Października 2019 (edytowane) Janek zaproponował pięknego Lenza ale szkoda byłoby go dekompletować więc szukam dalej.PozdrawiamKrzysztof Edytowane 17 Października 2019 przez Magican 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 62 #239 Napisano 10 Listopada 2019 Witam kupie mechanizm miesieczny linkowy z tarcza lub bez lub kompletny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sowapl 0 #240 Napisano 18 Listopada 2019 WitamPoszukuję zegara Junghans z serii Exacta, takiego jak na zdjęciu. Gdyby ktoś miał na zbyciu proszę o kontakt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #241 Napisano 23 Listopada 2019 Wymienię rzadką tarczę do kominkowego Lenzkircha ( wymiar 16cm z ramką) na gong do żyłki Lenza jak dwa posty wyżej. Kontakt na priv. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezmund 9 #242 Napisano 26 Listopada 2019 Kupię wahadło do roczniaka GB Louvre. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ATO 49 #243 Napisano 26 Listopada 2019 (edytowane) Witam,czy ktoś z Kolegów podjąłby się naprawy przystawki balansowej z wychwytem cylindrowym do francuskiego kareciaka , a może ma ktoś na sprzedaż taką przystawkę ?Pozdrawiam, W przystawce ułamany jest czop od strony włosa.ATO Edytowane 26 Listopada 2019 przez ATO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #244 Napisano 26 Listopada 2019 Mogę naprawić, 200 zł... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ar3k3 4 #245 Napisano 28 Listopada 2019 Koledzy w związku ze zbliżającymi się moimi urodzinami poszukuję roczniaka.Najchętniej chyba w obudowie drewnianej lecz nie pogardzę szkłem.Jeśli ktoś chciałby się pozbyć proszę o info, oferuję ciepły dom stabilny emocjonalnie, miłość i należną troskę ;-) Czekam na informacje może być w odpowiedzi pod postem może być jako wiadomość na forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #246 Napisano 28 Listopada 2019 Koledzy w związku ze zbliżającymi się moimi urodzinami poszukuję roczniaka.Najchętniej chyba w obudowie drewnianej lecz nie pogardzę szkłem.Jeśli ktoś chciałby się pozbyć proszę o info, oferuję ciepły dom stabilny emocjonalnie, miłość i należną troskę ;-) Czekam na informacje może być w odpowiedzi pod postem może być jako wiadomość na forum.Możesz na OLX . Wpisz ,,zegar roczny ,, a w miejscu gdzie szukać ,, Świdnica,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ar3k3 4 #247 Napisano 28 Listopada 2019 Możesz na OLX . Wpisz ,,zegar roczny ,, a w miejscu gdzie szukać ,, Świdnica,, Wolałbym kupić od kolekcjonera, sprawdzony i pewny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #248 Napisano 28 Listopada 2019 Wolałbym kupić od kolekcjonera, sprawdzony i pewny. Jak znajdziesz, to zobaczysz ze tak właśnie jest Perełki juz poszły, ale reszta tez niczego sobie. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 62 #249 Napisano 5 Marca 2020 Jestem zainteresowany,wysłałem wiadomość na priw.Witam kupie wage do miesiecznego linkowego 2.50 kg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #250 Napisano 9 Marca 2020 Poszukuję oryginalnego wahadła do zegara francuskiego tzw. "niciaka". Długość wahadła ok 24 cm. Wzór oryginału na zdjęciu. Zaginione w transporcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach