amroziuk 98 #101 Napisano 16 Stycznia 2018 dzięki czekam na wiadomość. 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 62 #102 Napisano 19 Stycznia 2018 Witam kupie mechanizm miesieczny linkowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #103 Napisano 29 Stycznia 2018 Witam kupie mechanizm miesieczny linkowyna allegro wczoraj widziałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 62 #104 Napisano 29 Stycznia 2018 na allegro wczoraj widziałem witam tak widzialem ten mechanizm ale ja chce sam werk kupic nie komplet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Famnas 1 #105 Napisano 31 Stycznia 2018 Witam, poszukuję zewnetrznej ramki (18,5cm) oraz sanek do kwadransowego Rescha o numerze zblizonym do 20925. Chetnie odkupie lub zamienie na podobne, kwadransowe sanki z numerem 74978. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #106 Napisano 31 Stycznia 2018 Koledzy, pilnie poszukuje ringu zewnetrznego tarczy i ramki tak jak na zdjeciu 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzS 5 #107 Napisano 1 Lutego 2018 Koledzy, szukam (na zlecenie żony) zegara na komodę, koniecznie z wahadłem, najlepiej w stylu "napoleon".Kolor ciemnobrązowy (kasztan?).Jeśli ktoś miałby jakąś propozycję, to proszę o ofertę ze zdjęciem na maila. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #108 Napisano 2 Lutego 2018 Koledzy, szukam (na zlecenie żony) zegara na komodę, koniecznie z wahadłem, najlepiej w stylu "napoleon".Kolor ciemnobrązowy (kasztan?).Jeśli ktoś miałby jakąś propozycję, to proszę o ofertę ze zdjęciem na maila.Zbyt ogólnikowo !!!!! To nie jest typowy portal handlowy i nikt nie wyskoczy z dziesiątkami zegarów do wyboru !!!! Tak , to można przeglądać strony zegarów , na popularnym A........ .Wówczas , albo na coś takiego ( co odpowiada ) natrafisz ,... albo będziesz już wiedział , jaki zegar najbardziej pasuje . Wówczas , można próbować tu poszukać ( jak odpowiedniego nie ma ) .... ale konkrety !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #109 Napisano 2 Lutego 2018 Wystawiłem akurat taki na all "francuski portykowy Napoleon III" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzS 5 #110 Napisano 4 Lutego 2018 Wystawiłem akurat taki na all "francuski portykowy Napoleon III"OK. Dzięki, obejrzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzegorzS 5 #111 Napisano 5 Lutego 2018 Zbyt ogólnikowo !!!!! To nie jest typowy portal handlowy i nikt nie wyskoczy z dziesiątkami zegarów do wyboru !!!! Tak , to można przeglądać strony zegarów , na popularnym A........ .Wówczas , albo na coś takiego ( co odpowiada ) natrafisz ,... albo będziesz już wiedział , jaki zegar najbardziej pasuje . Wówczas , można próbować tu poszukać ( jak odpowiedniego nie ma ) .... ale konkrety !!!Dużo wykrzykników Ale się dostosowałem. Więc bardziej precyzyjnie, coś takiego bym chciał: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7036754644Jeśli by ktoś miał coś w tym stylu na zbyciu, to jestem poważnie zainteresowany, proszę o PW.A jeśli nie, to proszę o radę, czy ten zegar z A... warto brać? Zegarkami się interesuję już parę lat, ale w takich zegarach to jestem całkiem zielony. I czy wiecie coś o sprzedającym? Ktoś coś od niego kupował? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roki63 0 #112 Napisano 5 Lutego 2018 Poszukuje werku GB W277 lub części z takiego mechanizmu.(koło wychwytowe i ośki ,które porusza koło wychwytowe oski która porusza młotki i wiatraczka)Z pozdrowieniemRobert Radzikowski.698176243 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #113 Napisano 9 Lutego 2018 Katalog zegarówZerknijcie może akurat komuś się przyda - cena niewysoka Aukcja nie moja - http://allegro.pl/zegary-i-barometry-katalog-2000-ilustracji-i7177230264.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #114 Napisano 10 Lutego 2018 Poszukuje werku GB W277 lub części z takiego mechanizmu.(koło wychwytowe i ośki ,które porusza koło wychwytowe oski która porusza młotki i wiatraczka)Z pozdrowieniemRobert Radzikowski.698176243 Szanowny Kolego. Przestań dodawać posty z pytaniem o części do tego mechanizmu w tematach sprzed kilku lat, w których uczestniczyły osoby nie pojawiające się na forum. Pomijając ogólnie przyjęte zasady "nieśmiecenia" na forach internetowych jest to po prostu bez sensu. Wystarczy post w tym temacie. Musi wystarczyć. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #115 Napisano 10 Lutego 2018 Szanowni,poszukuję trybika pośredniego mechanizmu chodu do wagowego Gustava Beckera z 1876roku (Pierwsza sygnatura). Ewentualne wymiary zamieszczę jutro.Ukłony 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #116 Napisano 10 Lutego 2018 Jak nie znajdziesz, to się przypomnij na początku maja. Sprawdzę, bo chyba w UK mam taki mechanizm mocno niekompletny... Endler jest na bank, ale GB też (wydaje mi się) w pudle mignął. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #117 Napisano 10 Lutego 2018 Szanowni,poszukuję trybika pośredniego mechanizmu chodu do wagowego Gustava Beckera z 1876roku (Pierwsza sygnatura). Ewentualne wymiary zamieszczę jutro.Ukłony Hej jeśli szukasz z powodu widocznego uszkodzenia, to te uszkodzenie można naprawić koszt około 50 zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #118 Napisano 10 Lutego 2018 Hej jeśli szukasz z powodu widocznego uszkodzenia, to te uszkodzenie można naprawić koszt około 50 zł Wiem o tym Arku, wolę jednak oryginał. Jak nie kupię to będę naprawiał. Jak nie znajdziesz, to się przypomnij na początku maja. Sprawdzę, bo chyba w UK mam taki mechanizm mocno niekompletny... Endler jest na bank, ale GB też (wydaje mi się) w pudle mignął. Ok. Dziękuję za informację. 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jwww 0 #119 Napisano 18 Lutego 2018 (edytowane) Witam wszystkich. Poszukuje koła wychwytowego Gustav Becker p112. Dziekuje za informację. Edytowane 18 Lutego 2018 przez Jwww 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #120 Napisano 18 Lutego 2018 Już pisałem w innym temacie. P112 to nie jest określenie konkretnego typu werku. Załącz zdjęcia swojego. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jwww 0 #121 Napisano 18 Lutego 2018 wyglada to tak, kolo mocno walniete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #122 Napisano 18 Lutego 2018 (edytowane) Co oznacza termin walnięte? Widzę, że wierzchołki zębów są lekko podgięte. Miał cięższą wagę niż standard? Edytowane 18 Lutego 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jwww 0 #123 Napisano 18 Lutego 2018 (edytowane) Wygląda to tak. Zęby wygladaja na zeszlifowane,pogięte i nie mogę znaleźć kogoś kto mi to naprawi. Zegar kupiłem jako niewiadomego stanu, ale męczy mnie że nie tyka. ???? Jak mu-mnie pomóc? Edytowane 18 Lutego 2018 przez Jwww 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #124 Napisano 18 Lutego 2018 PW 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaha 22 #125 Napisano 24 Lutego 2018 (edytowane) Potrzebuję wskazówki do chodzika Rescha tarcza 18 cm, numer mechanizmu około 100tys. Mogą być współczesne kopie. Edytowane 24 Lutego 2018 przez jaha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach