Adi 4707 #13301 Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Ma ktoś nową mazdę 6 2.0 benzyna - i podzieli się wrażeniami z użytkowania? Edytowane 14 Lutego 2016 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13302 Napisano 14 Lutego 2016 Tak. Jesteś na facebooku? Bo moje kontakty działają przez niego. TapaltakNie, nie jestem na facebook'u 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #13303 Napisano 15 Lutego 2016 Nie, nie jestem na facebook'u rolleyes czyli wklejam www.facebook.com/Bujal78pl/ - z Kanady, duże doświadczeniewww.facebook.com/karol.koral - też godny poleceniawww.facebook.com/Route666Motors/ - USA, AUS, najkrócej na rynkuJest w czym wybierać, co do ceny to nie znam, musisz się osobiście dogadywać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #13304 Napisano 15 Lutego 2016 Nie, nie jestem na facebook'u ja też nie mam ,i teraz wyobraź sobie, że chcemy sobie o czymś pogadać czy pokazać sobie zdjęcia z wakacji ...... musieli byśmy się SPOTKAĆ (żenujące - dlatego nikomu nie mówię , że nie mam ) . żeby nie było poza tematem, to jeżdżę fokusem, stary, obity jak bańka na mleko i nie wiem ile pali. 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13305 Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Dziękuję za informację, już się wyleczyłem... Same koszty to circa 6000$, więc z moim budżetem musiałbym kupić auto za 100 baksów ...no za 150... Edytowane 15 Lutego 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #13306 Napisano 15 Lutego 2016 Dziękuję za informację, już się wyleczyłem... Same koszty to circa 6000$, więc z moim budżetem musiałbym kupić auto za 100 baksów ...no za 150...Z tego co wiem to koszt wysłania samochodu z NY do Europy to od 800 do 1800 $ w zależności od wielkości i masy pojazdu plus ubezpieczenie i koszty spedycji ok 2% wartości,.Do zakupu nie potrzebujesz żadnego pośrednika "zajmującego się sprowadzaniem" każdy dealer oferuje usługę dostarczenia samochodu do portowych doków na Brooklynie (często bezpłatnie) .Dodatkowo tzw. pośrednik często sprzedaje "flood salvage cars" do których ma załatwione lewe tytuły z CA., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #13307 Napisano 15 Lutego 2016 Z tego co wiem to koszt wysłania samochodu z NY do Europy to od 800 do 1800 $ w zależności od wielkości i masy pojazdu plus ubezpieczenie i koszty spedycji ok 2% wartości,.Do zakupu nie potrzebujesz żadnego pośrednika "zajmującego się sprowadzaniem" każdy dealer oferuje usługę dostarczenia samochodu do portowych doków na Brooklynie (często bezpłatnie) .Dodatkowo tzw. pośrednik często sprzedaje "flood salvage cars" do których ma załatwione lewe tytuły z CA.,Podałem namiary na ludzi wielokrotnie sprawdzonych i polecanych w środowisku. Wypraszam sobie. Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #13308 Napisano 15 Lutego 2016 Skoro "ludzie wielokrotnie sprawdzeni" naliczają opłaty w wysokości $6000 przy maksymalnych rzeczywistych kosztach ok .$2000 to rzeczywiście są godni polecania w "środowisku" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #13309 Napisano 16 Lutego 2016 Chodziło mi o tą część twojej wypowiedzi.Dodatkowo tzw. pośrednik często sprzedaje "flood salvage cars" do których ma załatwione lewe tytuły z CA., Ile dane osoby życzą sobie za usługę sprowadzenia nie wiem. Nie wiem też którego z nich kolega pytał o cenę. Wiem natomiast, że nie polecam mirków handlowców, a osoby, które właśnie takich wałków o których pisałeś nie robią. Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13310 Napisano 16 Lutego 2016 Nie panowie, pax, pax... Te koszty są generowane przez nasze państwo, dochodzi cło, akcyza i podatek VAT... Stąd ta duża kwota . Chciałem nabyć Chryslera Town&Country V czyli produkowanego od 2008 roku i wychodzi na to, że jednak poszukam w EU. Dzięki za namiary na firmy, ale widzę, że opłaca się sprowadzać auta droższe. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #13311 Napisano 16 Lutego 2016 Skoro "ludzie wielokrotnie sprawdzeni" naliczają opłaty w wysokości $6000 przy maksymalnych rzeczywistych kosztach ok .$2000 to rzeczywiście są godni polecania w "środowisku"mi sie zdaje, ze w koszta ,,sprowadzenia,, sa wliczone cla i inne oplaty...ale nie znam oferty, ale tak przypuszczam.Ja zaplacilem za ,,kontener,, 2k baksow, przy niecalych 2 tonach auta... Jesli transport jest przez Niemcy, trzeba do kosztow doliczyc clo w porcie 2k euro... jesli oczywiscie jeszcze znamy pewien myk ... pozniej clow PL... Jak sprowadzac, to moim zdaniem uszkodzone auta... innaczej sie nie oplaca.. 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #13312 Napisano 16 Lutego 2016 Nie zawsze chodzi o opłacalność. Czasem po prostu chce się jeździć US klasykiem. Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franciszek1010 0 #13313 Napisano 18 Lutego 2016 Piękny samochód Wstaw foto! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salem 2 #13314 Napisano 18 Lutego 2016 Ja to skromnie Honda Civic VIII 1.8 V-TEC. Generalnie marzy mi się coś większego i o mocy conajmniej 2x SM-N910C 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #13315 Napisano 19 Lutego 2016 U mnie od czterech lat niezawodny audi a4 1.8T z 2004, ale w wakacje chyba zmiana na rodzinnego mondeo mk4. Wysłane z z1c 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #13316 Napisano 19 Lutego 2016 U mnie od czterech lat niezawodny audi a4 1.8T z 2004, ale w wakacje chyba zmiana na rodzinnego mondeo mk4. Wysłane z z1cMK4 polecam. Bardzo duże i wygodne auto. Świetnie jeździ. Właśnie się z takim rozstaję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marti007 12 #13317 Napisano 19 Lutego 2016 mimo, iz serce by chcialo cos mniejszego i zwinniejszego to przez zone oraz psa zmuszony bylem do zakupu karawanu pod nazwa Audi A6 Avant. Niby nie narzekam bo wygodne, szybkie i b. dobrze sie prowadzi ale jakos tak staro sie czuje hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenwatch 3 #13318 Napisano 19 Lutego 2016 MK4 polecam. Bardzo duże i wygodne auto. Świetnie jeździ. Właśnie się z takim rozstaję Czyzby Ford sie szybciej uwinal z produkcja nowevo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #13319 Napisano 19 Lutego 2016 MK4 polecam. Bardzo duże i wygodne auto. Świetnie jeździ. Właśnie się z takim rozstaję Jakim silnikiem jeździłes? Wysłane z z1c 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #13320 Napisano 20 Lutego 2016 Kolega jeździł tym najsłabszym, czyli St 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #13321 Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Kolega jeździł tym najsłabszym, czyli St Hm w mk4 chyba nie było st 220, ale był robiony jeszcze "słabszy" 240 km Wysłane z z1c Edytowane 21 Lutego 2016 przez krycha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #13322 Napisano 21 Lutego 2016 A te frytki duzo oleju biora ? ladne autko 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #13323 Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Jeździłem (jeszcze jeżdżę) 2,5T - seria 225 KM (mój 272 KM). Tak to jest "najsłabsza" wersja Mondeo jak to określił Angelo Cud, miód, malina i orzeszki W niektórych źródłach występuje jako ST, ale prawdziwe ST skończyło się na MK3. To były silniki V6 wolnossące. Ten jest zaturbiony, rzędowy 5 cylindrowy produkcji Volvo. Występuje również w Fokusie ST oraz w Volvo serii R, odpowiednio 250 KM i 305 KM.Co do nowego, to Ford trzyma się planu. Mojego będą produkowali w 2 tygodniu marca. Odbiór maj. Modlę się, żeby w tym czasie nie mieli jakiegoś meczu Real vs Barca, bo nie wiadomo co gorsze. Jak wygrają to przegrani spierniczą robotę, jak wygrają to wygrani z radości spierniczą robotę. Produkcja w Walencji także wiecie, ten tego... Nota bene, dzisiaj ustanowiłem rekord 'eco" jazdy. Po mieście udało mi się na zbiorniku przejechać 470 km, taaa daamm !!! Edytowane 22 Lutego 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #13324 Napisano 22 Lutego 2016 Jeździłem (jeszcze jeżdżę) 2,5T - seria 225 KM (mój 272 KM). Tak to jest "najsłabsza" wersja Mondeo jak to określił Angelo Cud, miód, malina i orzeszki W niektórych źródłach występuje jako ST, ale prawdziwe ST skończyło się na MK3. To były silniki V6 wolnossące. Ten jest zaturbiony, rzędowy 5 cylindrowy produkcji Volvo. Występuje również w Fokusie ST oraz w Volvo serii R, odpowiednio 250 KM i 305 KM.Co do nowego, to Ford trzyma się planu. Mojego będą produkowali w 2 tygodniu marca. Odbiór maj. Modlę się, żeby w tym czasie nie mieli jakiegoś meczu Real vs Barca, bo nie wiadomo co gorsze. Jak wygrają to przegrani spierniczą robotę, jak wygrają to wygrani z radości spierniczą robotę. Produkcja w Walencji także wiecie, ten tego... Nota bene, dzisiaj ustanowiłem rekord 'eco" jazdy. Po mieście udało mi się na zbiorniku przejechać 470 km, taaa daamm !!! A właśnie, nie kojarzylem tego silnika, bo przeglądam wersje od 2011, a ten chyba przestali wcześniej produkować. Masz już kupca? ;> Wysłane z z1c 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #13325 Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) A właśnie, nie kojarzylem tego silnika, bo przeglądam wersje od 2011, a ten chyba przestali wcześniej produkować. Masz już kupca? ;> Wysłane z z1cZgadza się. Produkowali go do 2010 r. (do tego czasu Ford miał w posiadaniu Volvo i mógł korzystać z jego silników). Kupców mam 5, bo mówiąc nieskromnie auto jest bardzo zadbane i pewne. Z tym, że ja jeszcze muszę nim pojeździć jakiś miesiąc z kawałkiem. Edytowane 22 Lutego 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach