trollu 753 #16201 Napisano 12 Listopada 2016 nie chcę się czepiać, fotografem nie jestem ale to zdjęcie chyba nie najlepiej oddaje kolor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #16202 Napisano 12 Listopada 2016 Jak to: nie oddaje? Wyraźnie widać, że jest zielono- fioletowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 753 #16203 Napisano 12 Listopada 2016 taki kameleon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16204 Napisano 12 Listopada 2016 Dobra, sami złośliwcy dookoła Jest piękny i koniec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4796 #16205 Napisano 12 Listopada 2016 Tu jest piękne auto. I koniec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16206 Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Ja pomimo tego ze sam teraz jezdze samochodem z downsizingowym silnikiem to jednak zdecydowanie bardziej rajcuja mnie upsizingoweJuż tak czytalem ze moze ford wypusci 5.0 ecoboost w f150, chociaz wydaje mi sie to malo prawdopodobne, aż sie slinie na myśl ze moze bedzie taka opcja silnikowa w tym samochodzieSent from my SGP312 using TapatalkKtoś w Ford Canada wygadal się że jedna z ich fabryk będzie produkowała nowy silnik v8 4.8l. Ma być w dwóch wersjach normalnej o mocy ponad 400KM i ecoboost 520KM, silniki maja zadebiutować w nowej wersji F150, model 2019/2020.I to jest dobra wiadomość 5.0 ma odejść na emeryture Edytowane 13 Listopada 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #16207 Napisano 12 Listopada 2016 Taki downsizing to lubie. Zamiast 5.0 mamy 4.8 V8 a w opcji z turbo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #16208 Napisano 12 Listopada 2016 Tu jest piękne auto. I koniec Mazda_Mazda6_2012_Moscow-rfq.jpgteż tak sądzę 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1319 #16209 Napisano 12 Listopada 2016 Ale wnetrze dekada wstecz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 710 #16210 Napisano 12 Listopada 2016 Wojtek, w ocenie casusu Touarega mój pogląd jest zbieżny z Twoim. Natomiast:Jestem zdania, że jeśli chodzi o pozycjonowanie i postrzeganie marki to takie marki jak Ford, Opel, Mazda, Nissan, Fiat, Citroen, Renault, etc- są na innym poziomie niż VW czy Toyota.Takie swoiste sub-premium. To zresztą bardzo względna kwestia. Forda i Renault też można traktować jako segment premium - w konfrontacji z Tatą i Dacia chociażby. Jeden i ten sam znaczek oznaczają inne pozycjonowanie w różnych klasach - rzeczony VW Phaeton był w otoczeniu S- klasy i BMW 7 tak prestiżowy jak Dacia Logan w towarzystwie VW Polo. Tak jak wcześniej pisałem pojęcie premium jest dość rozmyte i różnie je niektórzy interpretują. Oczywiście można się bawić w sub premium poniżej i powyżej. Pojęcie premium trochę też pływa jak sam producent zmienia swój image, przez wprowadzanie do gamy nowych modeli np. z niższych klas niż dotychczas. Dla mnie są marki nie premium jak np: ford, renault, opel, nissan, fiat, citroen, mazda, honda i na jednym wózku Toyota, VW i Skoda...Są w grupie marek nie premium marki typowo budżetowe jak dacia, czy tata... Oraz marki premium jak np. Audi, Merc, BMW, Jaguar, Porsche, Cadillac, Lexus, Acura, Infinity...Są w grupie marek premium bardziej premium jak np. Rolls, Bentley, Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lamborghini... Problem mam trochę z marką Volvo, nieistniejącym Saabem, ale raczej premium niż nie premium. I teraz jeśli Porsche stworzy Carrerę GT to może ona być stawiana na równi z topowym Ferrari czy McLarenem, jeśli VW-owi zdarzył się Phaeton to mógł on być zestawiony z topowymi BMW, Mercami. Phaeton przy S-klasie może jest tak prestiżowy jak Dacia w towarzystwie VW, ale różnicy jakościowej. technologicznej, szlachetności wnętrza nie widać jak w przypadku Dacia vs. VW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #16211 Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Dokładnie tak. Rozmyte to pojęcie premium. Można dywagować w nieskończoność, wydzielając przykłady marek nad albo pod głównym nurtem. Jednakowoż obstaję przy tym, że VW i Toyota, może też Honda - mają w gronie marek spoza premium w oczach rynku status szczególny - wyższy. I podobnie jak Ty mam problem jak określić Volvo - ale chyba właśnie tam, gdzie VW i Toyota czyli niżej niż premium ale wyżej od "reszty". I mówię to bynajmniej nie jako miłośnik i posiadacz były albo aktualny VW czy Toyoty - ani też planujący zakup. Edytowane 12 Listopada 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #16212 Napisano 12 Listopada 2016 Po ostatniej jeździe nowym XC 90 nie widzę aby był niżej niz X5 czy ML. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8463 #16213 Napisano 12 Listopada 2016 Z mojego doświadczenia Volvo to jednak już premium...zobaczcie na wykończenie i materiały. Może nie ma aktualnie in-housów pod maską, ale wykonanie i smaczki to jednak klasa. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #16214 Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Łukasz, materiały Volvo... Na przykładzie trwałości skóry mogę powiedzieć, że w konfrontacji np. z BMW nie ma żadnych szans. Nie przejmuj się Paweł, nie każdy jest wirtuozem motoryzacji aby odróżniać pewne rzeczy. Tak jak nie każdy jest Magda Gessler czy Michelem Moran w odróżnianiu smaków. Ja być może też bym nie poczuł różnic tak jak Ty ale to nie oznacza, że ich nie ma. Edytowane 12 Listopada 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8463 #16215 Napisano 12 Listopada 2016 Piotrek, może masz rację, nie mam doświadczenia ze skórą w BMW, ale gdybyś zobaczył skórę w moim s80 po 230k przebiegu, to pewnie byś nie uwierzył - super stan. No niestety, ale o skórę w aucie trzeba dbać. Naprawdę dała radę. Wiem, że nowe roczniki są gorsze pod tym względem, ale nie jest aż tak źle.Za to plastiki w vw, czy Toyocie to zdecydowanie półka niżej. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #16216 Napisano 12 Listopada 2016 Jeździłem ostatnio Q7 272KM i XC90 235 KM.Jest blisko, ale jeszcze trochę wody upłynie w Wiśle, zanim Volvo dogoni Audi. Pomijam tu różnicę w mocy, ale zawieszenie, układ kierowniczy, funkcjonalność multimediów, odgłosy w czasie jazdy, kultura pracy silnika, płynność pracy automatu - wszystko w Audi jest minimalnie lepsze IMO. W Audi czułem się jak w limuzynie, zupełnie nie odczuwając wysokiego nadwozia, w Volvo już nie. Tylko jedno jest na pewno lepsze w Volvo - fotele. Przynajmniej dla moich pleców. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #16217 Napisano 12 Listopada 2016 Łukasz, materiały Volvo... Na przykładzie trwałości skóry mogę powiedzieć, że w konfrontacji np. z BMW nie ma żadnych szans.Nie przejmuj się Paweł, nie każdy jest wirtuozem motoryzacji aby odróżniać pewne rzeczy. Tak jak nie każdy jest Magda Gessler czy Michelem Moran w odróżnianiu smaków.Ja być może też bym nie poczuł różnic tak jak Ty ale to nie oznacza, że ich nie ma.Dobre , musiałem nawet zobaczyć kto to jest Michael Moran . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #16218 Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Łukasz, racja odnośnie dbałości o wóz. Michel Aka "oddaj fartucha!". Natomiast mimo wszystko Volvo fajne i ostatnio często piękne w sposób który lubię. I te ich wnętrza rzeczywiście są niesamowicie eleganckie w odbiorze. Natomiast jazdą nie urzekł mnie jakoś piorunująco żaden. Edytowane 12 Listopada 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8463 #16219 Napisano 12 Listopada 2016 Tomek, ale osiągi gorsze przynajmniej w tych wersjach, które testowali ostatnio w Automaniaku. Za to napęd quattro "zjadł" zarówno Xc90, jak i Rx. No ale wiadomo, ze quattro zjada wszystkie napędy, łącznie chyba z tym BMW. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16220 Napisano 12 Listopada 2016 Do codziennej jazdy volvo w zupelnosci wystarcza, a w teren to i audi sie nie nada co nie zmienia faktu, ze audi daje wiecej ale i kosztuje podejrzewam, ze o +40% wiecej. Mi design i smaczki volvo podobaja sie od lat. Ciesze sie za to, ze na rynku mamy taki wybor bo dzieki niemu kazdy znajdzie cos dla siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #16221 Napisano 12 Listopada 2016 To fakt, że klasyczne quattro na torsenie jest genialne szczególnie w połączeniu ze szperą (sportowy aktywny mechanizm różnicowy tylnej osi w terminologii Audi). W wersjach, w których jechałem Audi zdecydowanie wygrywał, jeśli idzie o osiągi. @overrange - różnica w podobnie wyposażonej wersji, to ok. 20-25% na korzyść Volvo, jak od nowego roku zniosą absurdalną akcyzę na samochody powyżej 2l, to różnica zmaleje do 10%. O ile Audi postanowi wszystko oddać klientom... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #16222 Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) Tomek, jeśli Audi nie odda klientom to może być tak, że klienci zaczną masowo kupować pojemności większe od 2 litrów od salonów np. z Niemiec, choćby przez brokerów. Quattro to legenda i ikona napędu na 4 koła natomiast już od kilku lat często czytam, że X-drive BMW nie odstaje, gdzieś tam nawet jakieś testy wygrał. Ja obecnie eksploatuję e60 z AWD i nadzwyczaj mi odpowiada charakterystyka napędu z delikatną, lekko wyczuwalną dominacją tyłu. Edytowane 12 Listopada 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #16223 Napisano 12 Listopada 2016 Piotrek, to już się dzieje. Ale zacznie się dziać na większą skalę.Wjedź sobie chociażby do Ciesielczyka po sąsiedzku, sam zobaczysz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #16224 Napisano 12 Listopada 2016 (edytowane) No Oki ale teraz Ciesielczyk też płaci od dużych motorów dużą akcyzę a gdy jej nie będzie to... A z tą akcyzą to już uchwalone? Edytowane 12 Listopada 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #16225 Napisano 12 Listopada 2016 W e60 jest tyle samo miejsca co w e39? Znaczy się tak mało miejsca... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach