jacus 1678 #23726 Napisano 5 Lutego 2019 Kia zdecydowanie. Cla 45 to pierdząca zabawka bardzo męcząca na co dzień, a Stinger GT to auto kompletne. Jeśli nie przeszkadza Ci mniejszy prestiż i trochę niższa jakość wykończenia wnętrza to nie ma się co zastanawiać.No i tak jak Bartek napisał, wizualnie Kia 100x ładniejszaOsobiście nie uważam że jakość materiałów w Kii jest niższa niż w A klasie. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #23727 Napisano 5 Lutego 2019 Ja bym z tych aut nie wybrał chyba nic, ale jeśli rozpatrujesz tylko te 2 to stinger. Po pierwsze większy, ładniejszy, praktyczniejszy, dobrze wyposażony, 3.3 V6. Mercedes - prestiż? może, poza tym jest mały, brzydki i ma beznadziejne wnętrze jak w A klasie. Kiedyś miałem do przejechania 300km i tą A klasą jechało mi się gorzej niż Renault Megane.Do Kii mam uraz, ale wizualnie jest bardzo ładny. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś miały duże problemy z elektroniką.Widzę też, że właściciel sklepiku, który jest koło nas (ma Stingera GT), średnio raz na dwa tygodnie jeździ zastępczą Kią. Czy to kwestia tego, że robi spore przebiegi czy awaryjności - nie wiem, nie pytałem. A co bym brał w tej cenie? MB C300, BMW 520d albo nową 330i, czy A4. Popatrz na oferty brokerów... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wpalnik 1 #23728 Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) BMW 520d albo nową 330i, czy A4 Podpisuję się pod tym -bardo dobre auta. Tylko pewnie w eksploatacji mogą być drogie. Zwłaszcza, jeżel chodzi o części zamienne,bo jeżeli chodzi o płyny typu oleje silnikowe, to każdy posiadacz auta płaci mniej więcej tyle samo.Aktualne ceny dostępne są np tutaj. Edytowane 7 Lutego 2019 przez wpalnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69662 #23729 Napisano 6 Lutego 2019 BMW 520d albo nową 330i, czy A4 Podpisuję się pod tym -bardo dobre auta.520d - trochę za słaby silnik 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #23730 Napisano 6 Lutego 2019 330i zapowiada się rewelacyjnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #23731 Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) 520d może i nie jest demonem prędkości, ale nie jest też żółwiem. Robi pierwszą setkę w czasie około 7-8 sekund, ma prawie 240km/h vmax, co Ci więcej potrzeba do sprawnej jazdy? Za to jest wygodny, dobrze wyciszony i mało pali jak na swój gabaryt. Edit,I co najważniejsze dla pytającego, da się kupić 520d w cenie stingera GT Edytowane 6 Lutego 2019 przez prz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #23732 Napisano 6 Lutego 2019 U brokera pewnie da sie, w salonie niekoniecznie. Jak to często bywa, nowy model to i cena w góre. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 340 #23733 Napisano 6 Lutego 2019 W Automaniaku s20.e6. były ciekawe testy Stingera, Bmw 4 GC i VW Arteon. Kia wypadła bardzo dobrze.Może warto pomyśleć o 4x4... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #23734 Napisano 6 Lutego 2019 Rafi, salon tylko tak mówi, że się nie da. Jak przychodzi co do czego, to się da. Kilka razy salon dał mi lepszą ofertę niż broker. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #23735 Napisano 6 Lutego 2019 Co powieta? Silnik daihadsu, dwa alternatory, dwie wyciagarki dwusilnikowe, rama zbudowana przez wlasciciela, glowna ze stali czarnej, zewnętrzna z nierdzewki. Poszycia z aluminium. Wlasciciel mowil, ze samo zawieszenie kosztowalo go 60 tys. Jakoś tak. Będzie na sprzedaż. Następna wersja ma byc pływająca. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #23736 Napisano 6 Lutego 2019 Że z chęcią bym się z Tobą przejechał po lesie taką furą - jakkolwiek głupio, dwuznacznie, etc. to brzmi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #23737 Napisano 6 Lutego 2019 No cóż, nie moja maszyna. Ale fajna, wlasciciel ma głowę na karku. A tutaj cos co znam od 3 go roku życia, tym samym jezdzilem z tatą za dzieciaka. Sprawny również dziś za sprawą mechanika, właściciela pokazanej rajdówki. Oto DT 75: 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #23738 Napisano 6 Lutego 2019 Jako dzieciaki oglądaliśmy pracę podobnego nie raz i nie dwa w sąsiedniej wiosce w PGR, się działo Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #23739 Napisano 6 Lutego 2019 . Wlasciciel mowil, ze samo zawieszenie kosztowalo go 60 tys. J Z ciekawości zapytaj co tam wsadził bo 60 tys brzmi tak samo abstrakcyjnie jak 600 tys. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #23740 Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Może za rok zapytam, wszak to cena niejednego dobrego zegarka. Edytowane 6 Lutego 2019 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4762 #23741 Napisano 6 Lutego 2019 A co z rogu nosorożca je zrobił? Do wyczynu tyle nie kosztuje a ten na rekreacyjny wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #23742 Napisano 6 Lutego 2019 A co z rogu nosorożca je zrobił? Do wyczynu tyle nie kosztuje a ten na rekreacyjny wygląda Oczywiscie nie znam tego egzemplarza , ale w takich kwestiach sky is the limit.Skoro wyczynowy rower moze kosztowac lekko 60k to coz dopiero przerobka w moto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4762 #23743 Napisano 6 Lutego 2019 Tak, to prawda, ale w tym egzemplarzu nie widać .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #23744 Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Tak, to prawda, ale w tym egzemplarzu nie widać ....No nie widac , ale moze to sleeper Edytowane 6 Lutego 2019 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ritter #23745 Napisano 6 Lutego 2019 Można? Można! . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #23746 Napisano 6 Lutego 2019 A jak szaczowni koledzy oceniają Kijanke Sportage? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1678 #23747 Napisano 6 Lutego 2019 Żona jeździ od paru lat i złego słowa powiedzieć nie można - nie chce innego auta. Jedyne co było robione to hamulce (po 50 tyś) reszta to rutynowe przeglądy. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #23748 Napisano 7 Lutego 2019 Byłem w ten weekend na jeździe testowej nową RAV4. Muszę powiedzieć, że odczucia bardzo pozytywne. Nigdy nie miałem SUV-a, jeździłem takowymi tylko od czasu do czasu i bałem się, że auto się będzie bujać na zakrętach. Tutaj miałem pierwsze zaskoczenie, mimo, że auto nie jest twarde samo w sobie, to bardzo ładnie zachowywało się również w ciaśniejszych i dynamiczniej branych łukach. Hybryda wystarczy żeby to skutecznie odpychać i nawet sam silnik nie brzmi tak tragicznie kiedy mu się "depnie". Automatyczna skrzynia... Tak jak wszyscy w Toyocie zapewniali to eCVT brzmi lepiej od standardowego CVT ale tylko trochę. Dalej przy dłuższym przyspieszaniu, najzwyczajniej w świecie - wyje. Kobiecie oko mojej piękniejszej połowy było zadowolone z Ravki dopóki na jazdę nie wsiadła na tylną kanapę i tutaj cytuje - "wygląda to strasznie tanio i trochę tandetnie". Wg. niej tył wygląda na wyraźnie zaniedbany przy projektowaniu względem przodu gdzie wg mnie jest bardzo dobrze. Przy wzroście 188 bez problemu znalazłem sobie szybko bardzo wygodne ustawienie foteli i kierownicy, sama ergonomia wszystkiego też mi odpowiada. W tym tygodniu powinienem dostać jakąś wstępną ofertę, ciekaw jestem co tam wykoncypują. Na chwilę obecną zdecydowany faworyt dla mnie na kolejne auto, ale przez to diabelne CVT nie jestem jeszcze pewien na jaką skrzynię się zdecyduję, mimo tego, że jestem zdeklarowanym wielbicielem automatów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #23749 Napisano 7 Lutego 2019 Mam bardzo podobne odczucia jak Ty po jeździe próbnej. Wszystko poza wyciem przy wyprzedzaniu czy ostrzejszym ruszaniu ze świateł mi odpowiadało w tym samochodzie. Ale ja mam ciężką nogę, sprzedawca mówił na koniec, że mam absolutnie najgorszy wynik eco ze wszystkich testujących dotychczas. Jak ktoś jeździ spokojnie, a wyprzedza dopiero, gdy na horyzoncie nie widać żadnego samochodu, to będzie zadowolony.Mi zaproponowali 6% rabatu od najbogatszej wersji z wszystkimi opcjami za katalogowo 200k. Przy zakupie na firmę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #23750 Napisano 7 Lutego 2019 No mi powiedziano, że na flotę to 6% z automatu, bo mamy w firmie około 30 samochodów w tym toyoty, plus zależnie od wersji coś tam może jeszcze dorzucą. Ja celuję niżej bo budżet mam ok 125k, chociaż jeszcze muszą policzyć na co mógłbym sobie pozwolić gdyby pójść bardziej w najem dla firmy niż leasing. Auta raczej nie będę z firmy wykupywał, więc wolałbym mieć na 4 lata lepiej doposażone auto. Ale widać to samo szkolenie u pracowników, u mnie, nawet jak Pani powiedziałem, że na spalanie nie zwracam specjalnie uwagi, bo nie idzie to z mojej kieszeni, dalej piłowała jak bardzo eco jest ta hybryda. Ja aż tak go nie deptałem, bo do deptania mam inną zabawkę, a spokojnie ponad 80% tras swoich robię autostradami/eskami więc interesowało mnie jak to będzie w takich warunkach jeździć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach