Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj wszyscy kierowcy tirów są w Zolder ;)

8c38631f8de63d90550490fb17fa3d7d.jpg

889c4234117f79083fd93ea8ba0c0b10.jpg

d359631a5823f6686ed5c1cf4de73963.jpg

79ef8bffa51701e3decdf9b13e40f8a8.jpg

b23fb3fdf0a9d4c516f731c5dfbb572f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Innym razem z tylnego fotela padło pytanie:

- Czemu się tak wleczesz?

Zredukowałem bieg bez zmiany prędkości jazdy. Po chwili słyszę:

-No, w końcu jedziesz jak człowiek

No to już naciągane. Ewentualnie wiozłes jakiegoś mocno nabombanego wujka z wesela ;)

Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko. Czemu piszecie „żona” zamiast „frau”?

Skoro zniemczacie bez sensu jednostki mocy. U nas to kW lub KM a nie jakieś pferdestarki....

;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zniemczacie bez sensu jednostki mocy. U nas to kW lub KM a nie jakieś pferdestarki....

Frau - rzeczownik. Piszemy z dużej litery :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może połerstrołki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i z dużej ja tam słabo w szprechaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to totalnie nie przeszkadza. Gorzej z kimś, komu nie przypadła taka stylistyka.

W sumie to samo jest w audi. Nie widzę różnicy między sedanami a3 i a4 no od biedy da się odróżnić A6. Kiedyś taki styl miał któryś amerykański koncern. Wszystkie auta the same. I odbiło im się to na wynikach. Widać Europa jest inna.

I tak też z markami aut. Po polsku piszemy ford mondeo albo kia niro ale nawyk z Auto Bild jest silniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rradek, był to kolega, pod wpływem swojego TDI 313KM, całkiem trzeźwiutki.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co byście polecili używanego w kwocie ok 50k? Chciałbym aby był dosyć nowy, ok 2016 +

Strasznie podoba mi się Mazda 3 i zdaje mi się że spełnia większość moich wymagań, niestety nie mam do niej dostępu aby się przysiąść a planuję zakup za kilka miesięcy więc nie będę żadnemu sprzedawcy głowy zawracać aby się tylko przymierzyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazdą warto się przejechać. Moje marzenia o 6 zweryfikowały się po jeździe próbnej. Z trójką może być podobnie, spróbuj jednak dokładnie obejrzeć. Szczególnie hałas i spalanie w jeździe autostradowej, jeżeli jeździsz poza miastem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo np. Peugeot 308. Do 50k zł będzie dobrze wyposażona wersja od 2016 roku w górę.

Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem, wiem. Na pewno nie możecie się doczekać. :D Ale nie, nie - jeszcze nie. ;)

I (chyba to nie dziwi nikogo?) doszło do kolejnego przetasowania w, wydawałoby się, sztywnym już ścisłym finale.

A więc na ostatniej prostej (wygra pewnie i tak Skoda ;) mamy: CLA 220 4-Matic, BMW 330i XDrive, Giulię i... Jaguara XE.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem, wiem. Na pewno nie możecie się doczekać. :D Ale nie, nie - jeszcze nie. ;)

I (chyba to nie dziwi nikogo?) doszło do kolejnego przetasowania w, wydawałoby się, sztywnym już ścisłym finale.

A więc na ostatniej prostej (wygra pewnie i tak Skoda ;) mamy: CLA 220 4-Matic, BMW 330i XDrive, Giulię i... Jaguara XE.

Jarku, z tej czwórki wybór jest prosty i intuicyjny. Sam się o tym niedługo przekonasz... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarku, z tej czwórki wybór jest prosty i intuicyjny. Sam się o tym niedługo przekonasz... ;)

Haha... Mówi człowiek, który jeździ chyba dwukrotnością mojego i tak rozciągniętego do granic rozsądku budżetu, a pewnie ma jeszcze z trzy fury w garażach. ;) Wiesz, ja muszę paczeć na piniondz. :D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odebrałem dzisiaj Tucsona, w którym podpowiadacz biegów każe przy 50 wrzucać 5, a przy 60 6tkę. Jakakolwiek próba przyspieszania na tych biegach, przy tych prędkościach daje efekt jedynie w postaci odgłosu, przypominającego ostatnie tchnienie. Redukcja prowadzi do efektu typu "wiele hałasu o nic". Wygląda na to, że dam sobie spokój z jakimkolwiek próbami dynamicznej jazdy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dynamiczną jazdę" zaobserwowałem ;) w minioną sobotę. Jechałem sobie użyczonym do testów BMW 330i XDrive. Wyjeżdżając z miasta, zauważyłem z tyłu Kię Proceed GT. Podjechała mi tak blisko pod tył, że wystarczyłoby, abym musnął hamulec i doszłoby na bank do kolizji. Przyjrzałem się w lusterku kierowcy - twarz zdradzająca wyraźnie, że "on zaraz wszystkim pokaże". Aparycja Leszka z "Daleko od szosy". Obok Bronka. Na szczęście nie pluła pestkami po czereśniach. No i dobre miałem przeczucie. Ledwie wyjechaliśmy z obwodnicy, koleś tak wdepnął gaz, że chyba zrobił butem dziurę w podłodze. Masakra. Na tej drodze jest zawsze sporo szybkich i drogich aut, ale gostek mijał wszystkie, jak wystrzelony z rakiety. Depnąłem też lekko i po paru minutach spotkaliśmy się na równoległych pasach przed światłami. Spojrzałem w bok - spocona, szczęśliwa twarz. :D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha... Mówi człowiek, który jeździ chyba dwukrotnością mojego i tak rozciągniętego do granic rozsądku budżetu, a pewnie ma jeszcze z trzy fury w garażach. ;) Wiesz, ja muszę paczeć na piniondz. :D;)

Nie przesadzaj. Ja cały piniondz inwestuję w ogród. A dokładnie zakopuję pod nowo wsadzanymi drzewkami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedział na drzewie, one tak czasem robią.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na drzewie albo na innych takich post-97650-1568709639,538_thumb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz, oczywiście, na myśli...? :D

A Jaguara skąd wytrzasnąłeś?

Ale że co..? W sensie, że to kiepska opcja..? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz, oczywiście, na myśli...? :D

Tak, właśnie o tę markę mi chodzi... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi