michalop 222 #51 Napisano 1 Listopada 2005 ... a "flinstonów" pamiętacie ? :twisted: piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #52 Napisano 2 Listopada 2005 Piotrek to potrafi rozładować sytuację :wink: Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #53 Napisano 2 Listopada 2005 Biorąc pod uwagę umiejscowienie dziury, kibelek zamiast fotela kierowcy jest najbardziej prawdopodobny. Ciekawostka w tym, ze poprzedni właściciel to komiś, a poprzedni to dealer Renault. Autko miało niecałe 100 km przebiegu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #54 Napisano 4 Listopada 2005 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #55 Napisano 4 Listopada 2005 XK jako kabrio mi sie podoba, jako coupe nie! Kalkowany z DB9. Ciekawe czy są z dziurą :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kornaszewski 0 #56 Napisano 5 Listopada 2005 Prototyp Holdena... Niestety nie wejdzie do produkcji :cry: Mnie się BARDZO podoba Jaki zegarek proponujecie do kompletu :?: :?: :?: 0 Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum. 13-08-2010 Mirek Kornaszewski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #57 Napisano 5 Listopada 2005 Ale cudo ! Zegarka jakoś nie mogę do niego dopasować... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otho 2 #58 Napisano 6 Listopada 2005 Do niego - może H. Winston Opus V? Albo Urwerk? Tak, Urwerk chyba pasuje: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otho 2 #59 Napisano 6 Listopada 2005 A może bardziej pasuje GoldPfeil Geneve "Calabrese" z 2002 roku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #60 Napisano 6 Listopada 2005 Bardziej H. Winston 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otho 2 #61 Napisano 6 Listopada 2005 Albo może GoldPfeil Geneve "Vianney Halter" z 2003r. ?Albo po prostu jakiś klasyczny chronograf Patek z lat 50-tych XX w.? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otho 2 #62 Napisano 6 Listopada 2005 Już wiem: Franc Vila: http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....highlight=franc 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satyr 9 #63 Napisano 7 Listopada 2005 Proponuję jeszcze taki "komplecik" TAGHeuer Monaco V4 (niestety tylko concept watch) oraz Nissan Skyline FikThor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #64 Napisano 7 Listopada 2005 :shock: Faktycznie, zestaw konkretny :shock: Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satyr 9 #65 Napisano 7 Listopada 2005 To jeszcze małe co nieco MG X Power a do kompletu Chopard Mille Miglia GMT lub Universal Okeanos Traveler Do tego duuuuży domek, z duuuużym holem, biblioteczka z kominkiem, na kominku PP "Packard", dobrze zaopatrzony barek i moja niunia :twisted: aha... i jeszcze pięny widok na morze :wink: (Bałtyk też "morze" być)... Szukam sponsora :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kornaszewski 0 #66 Napisano 7 Listopada 2005 Do Holdena z poprzedniej strony, najchętniej założyłbym to cudo... 0 Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum. 13-08-2010 Mirek Kornaszewski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #67 Napisano 16 Listopada 2005 autko ma w podłodze wyciętą równiuteńko dziurę 20x20 cm. :shock: :?: Ale teraz najważniejsze pytanie: po jaką terefere ktoś to wyciął? Gdy produkowano jeszcze oryginalnego garbusa w Meksyku, jedyną „legalną” drogą, żeby go sprowadzić do Stanów było zakupienie garbusa w USA z lat 60. czy 70. w dowolnym stanie. Im gorszy tym lepszy, bo cena mniejsza. Następnie trzeba było wyciąć kawałek podłogi z numerem seryjnym i z tym kawałkiem podłogi i piętnastoma tysiącami dolarów jechało się do Meksyku. Tam wycinali z nowego garbusa numer seryjny, wspawywali nasz stary kawałek podłogi i auto zarejestrowane jako model z roku 1965 na przykład, mógł wjechać legalnie do USA. Omijał bowiem wszystkie prawa związane z emisją powietrza, airbagami, itd. Może te samochody w komisie mają także usunięte oryginalne numery seryjne z jakiegoś powodu? Może to odzyski popowodziowe i ukryty jest nr seryjny, bo np. wg prawa we Francji takie auto musi być złomowane? Nie wiem, zgaduję. Intrygujące w każdym razie. Samą dziurą bym się nie przejmował, trzeba to zabezpieczyć antykorozyjnie, ale w takim aucie utrata sztywności będzie zupełnie niezauważalna dla normalnego użytkownika. Jak to nie jest „lewe” auto, to zaspawać i zakitować i nie myśleć więcej o tym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #68 Napisano 16 Listopada 2005 Niestety Mariusz, jeśli chodzi o Bentleya - Breitling był szybszy A Błonie? „Najszybszy zegarek na świecie”? Podobno trafiały się egzemplarze, które dobę przeleciały w 12 godzin. Ale może to tylko złośliwe plotki, sam zegarków „Błonie” nie pamiętam zbyt dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #69 Napisano 16 Listopada 2005 Tessio, Twoje skojarzenie to pół biedy. Lubię BMW i cenię te samochody (535d) ale mi się kojarzą jeszcze gorzej [...] Uogólnianie zawsze krzywdzi kogoś. Moja własna siostrunia, która jest mądrzejsza ode mnie i zamiast jeździć do Ameryki i za***przać tu jak koń w kieracie, została „business woman” w Polsce, odnosząc relatywnie spory sukces, zdecydowała się z mężem na auta BMW. Są praktyczne, oszczędne, dobrze trzymają cenę. Ich auta to diesle kombi, 535 i 325, zarejestrowane jako „ciężarówki” i kupione nowe u dealera BMW w Krakowie. Gdyby zamiast BMW zdecydowali się, powiedzmy, na Renaulta czy FIATa, zaoszczędziliby pewnie na początkowej inwestycji, ale straciliby sprzedając samochód po kilku latach. Sami lepiej wiecie, niż ja, że w Polsce samochody z lokalnych punktów sprzedaży, bezwypadkowe, zawsze są poszukiwane na rynku używanych aut. I nie, ani szwagier, ani siostra, nie mają Rolexów. On ma jakiegoś kwarcowego Tissota z budzikiem, ona nawet nie wiem, co. Pewnie ten sam rosyjski zegarek, jaki dostała na pierwszą komunię Rolexa mam ja, ale wydałem na niego całą kasę i już na BMW mnie nie stać. Nawet w Polsce nie mogę „wskoczyć w schemat”, bo co prawda jeżdżę tam samochodem pożyczonym od niej, ale jest to nie BMW, tylko jakaś Skoda Fabia, którą na co dzień jeździ serwis jej firmy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #70 Napisano 16 Listopada 2005 Hiob, z tym Breitlingiem chodziło o to, ze jako pierwszy zrobił zegarek dla Bentleya A jeśli chodzi o Błonie - mam dwa zegarki z tej montowni (dwa na chodzie i kolka nie ). Nie mierzyłem ich, ale na pewno aż tak szybkie nie są 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kornaszewski 0 #71 Napisano 16 Listopada 2005 ja też mam błonie... i mogę potwierdzić, że nie jest z nim aż tak źle Niestety ma straszliwie zjechany dekielek (wygląda jakby ktoś chciał go zplanować na tokarce, ale mu nie wyszło) A tak wygląda od przodu 0 Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum. 13-08-2010 Mirek Kornaszewski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #72 Napisano 21 Listopada 2005 klik tu enlardż Sam nie wiem. niby nawiązani do 95 i 99 ale jakiś taki :? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artisan 34 #73 Napisano 23 Listopada 2005 ja kocham Mazdy (nawet jestem w klubie miłosników tej marki) i chetnie bym cos wkleił ale nie pamietam jak sie wkleja zdjęcia i w zasadzie nie wiem jaki zegarek by tu mógł pasować :oops: ale wypowiedziełm sie jak w temacie czuje sie w związku z tym bardzo usatysfacjonowany :shock: [/img] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 222 #74 Napisano 23 Listopada 2005 ja kocham Mazdy (nawet jestem w klubie miłosników tej marki) i chetnie bym cos wkleił ale nie pamietam jak sie wkleja zdjęcia i w zasadzie nie wiem jaki zegarek by tu mógł pasować :oops: ale wypowiedziełm sie jak w temacie czuje sie w związku z tym bardzo usatysfacjonowany :shock: [/img] z tego co pamiętam to sinn robił limitowaną edycję dla mazdy i taką też http://www.mazda.de/mx-5/launch_edition.asp piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #75 Napisano 23 Listopada 2005 Jestem chory na RX-7 ale mój fachowiec od wankla nie pozwolił mi kupić żadnej z oglądanych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach