Szyszkops 8015 #27601 Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) O... Opel Insignia... No dobra Saaaaaab... ale fajny... Znajdź trzy różnice Edytowane 14 Listopada 2019 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67227 #27602 Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) A jak w Waszych autach wyglądają ceny za przegląd okresowy? Mnie przegląd po 80k km wyniósł brutto 2100zł, z czego 200zł za sprawdzenie - wyważenie kompletu kół na życzenie. Edytowane 14 Listopada 2019 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #27603 Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) Widzę 4 różnice : 1 przód2 bok3 tył4 nr rejestracyjny Edytowane 14 Listopada 2019 przez Pankracy111 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #27604 Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) Znajdź trzy różnice IMG_6909.jpgWrzuć je na podnośnik, nadwozie zawsze można jakoś ulepić... Edytowane 14 Listopada 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #27605 Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) Wrzuć je na podnośnik, nadwozie zawsze można jakoś ulepić... Można na pewno zamienić manetki z wnętrza i korek wlewu paliwa - nadkoli i osłon silnika niestety już nie - taki psikus Edytowane 14 Listopada 2019 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #27606 Napisano 14 Listopada 2019 Saab zjada tego Opla Dopiero co sprawdziłem jak to Q3 sportback wygląda. No i kurna ładne auto Co do flot, ja pracowałem dwa lata w globalnym Shared Servicie Carlsberga jako kupiec. Kolega z zespołu, ogarniał floty dla kilkudziesięciu rynków i pracowaliśmy z kilkoma różnymi markami. Wyglądało to tak, że my globalnie ogarnialiśmy kontrakty, każdy kraj dostawał do wyboru 2-3 marki, na określony czas wybierali jedną i w ramach tej, kilka modeli, zaszeregowane wedle stanowiska. Potem to było zbierane do kupy i zamykanie negocjacji, zależnie od tego ile aut prognozowaliśmy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PICAD #27607 Napisano 14 Listopada 2019 Szukam opinii o Peugeocie 3008 II w dieslu 1.5 130km, z manualna badz automatyczna skrzynią biegów. Samochod zbiera raczej pozytywne opinie, ale sa to opinie po testach nowych aut bez przebiegu... niestety obawa przed francuskim autem jest zakodowana - mam nadzieję ze niesłusznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #27608 Napisano 14 Listopada 2019 Powinni mi dać ten konfigurator w piątek o piątej nie popracowałem za dużo dzisiaj.Znalazłem taki kanał na YT podoba mi się ten czerwony kolor, niebieskiego o którym mówił nie mam na liście. Fajne porównanie do uczucia bycia w salonie jedynie martwi duże zużycie paliwa. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #27609 Napisano 14 Listopada 2019 To D4 nie brzmi za dobrze w filmie, to pewnie d3 jeszcze gorzej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #27610 Napisano 14 Listopada 2019 Diesel w Volvo to zły wybór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71050 #27611 Napisano 14 Listopada 2019 Ja w końcu muszę zmienić sztrucla bo żona się wstydzi jeździćOszcze zęby na Passata i Mondeo - oba w 2.0 TDi żeby wszystkich wyścignąć ale żona męczy o Kia Sportage dla mnie za mały - będę nieugięty przyzwyczai się Nie nowe - takie 2015-16 To nie te ale takie budy Bierz Mondeo - miałem 2 sztuki i jedyne, co można ewentualnie zarzucić temu autu to, że średnio jest wygodne w ciasnym ruchu miejskim. Ale generalnie: git. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #27612 Napisano 15 Listopada 2019 Koledzy szukam opini o mazdzie 3, mam na myśli trzecia generacje produkowaną od 2013 do 2019 roku. Blacha rzeczywiście koroduje tak jak się to powszechnie uważa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #27613 Napisano 15 Listopada 2019 Była taka w bliskiej rodzinie. Przez 5 lat od nowości bez widocznej rdzy. Po prostu jeździła do aso i nikt niczego nie zgłaszał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #27614 Napisano 15 Listopada 2019 Ta rdza to zaszłości pierwszych modeli 6 i 3. Brat miał ze 3 lata 2009 rok od 2012 do 2015 i nic się nie działo. Pracownik mój ma czterolatkę od nowości i nic. Jest jak w innych Japońach. Bez rewelacji ale nie jest źle. W mojej rodzinie najszybciej zawsze rdzewiały VW i Skody. Każde od nowości i każde po kilku latach miało jak nie błotniki przy światłach, to nadkola, jak nie nadkola to podszybie, nadszybie albo klapy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #27615 Napisano 15 Listopada 2019 Tommaso trochę mnie zasmuciłeś tą informacją o silnikach volvo. Bardzo mi się podoba to v60 szczególnie w r-design, byłby to taki mój powrót do marki. Kilka lat temu jeździłem v70 d5 (2.4 5 cylindrowy jeszcze bez DPFa itp.) fantastyczny samochód, jedyną jego wadą była 5biegowa skrzynia. Przy autostradowych prędkościach było dość obroty były wysoko. Dalej jeździ w rodzinie, jak je kiedyś trafię przy okazji jakiej imprezy to muszę zrobić foto zegarów. Ostatni stan licznika jaki pamiętam to było 440kkm, mówię stan licznika bo auto było sprowadzone używane No i tak trochę liczyłem na tą niezawodność którą mam w głowie powiązaną z marką :/Wczoraj oglądałem też filmiki o a4 po lifcie i q3 sportback. Sportback jest cennikowo droższy od zwykłego q3, więc pewnie będę miał słabsze wyposażenie do wyboru, a tym samym jak będę miał wybierać pomiędzy q3 a a4 to chyba jednak a4 Bardzo ładnie wyglądają nowe lampy tylne w a4 juz na ledach, to jest coś czego teraz nie mam, podobne do tych które są też w a6. Co mi się podoba to ten pływający kierunkowskaz.Ostatnio widziałem nową 3kę na drodze i miała zwykły kierunkowskaz, czy orientuje się ktoś czy BMW oferuje ten bajer? W temacie konfiguratorów mam jedną opcję którą zawsze wybieram i zastanawiam się czy tylko ja tak mam . Wszystkie auta mają teraz zestaw naprawczy, a do koła + podnośnika trzeba dopłacić, plus często zmniejszają powierzchnię bagażnika. Wiadomo jest assistance, ale dla mnie to must have, pierwsza z opcji której szukam. Też tak macie, czy tylko ja jestem przewrażliwiony 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #27616 Napisano 15 Listopada 2019 Też zawsze wybierałem pełne koło. Od ponad dwóch lat już nie mam w ogóle zapasu tylko zestaw. W pierwszym roku jak jechałem w okolice słabo zurbanizowane to brałem na wszelki wypadek koło do bagażnika. Po jakimś czasie mi się odechciało i jak dotąd odpukać nie złapałem gumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6581 #27617 Napisano 15 Listopada 2019 W temacie konfiguratorów mam jedną opcję którą zawsze wybieram i zastanawiam się czy tylko ja tak mam . Wszystkie auta mają teraz zestaw naprawczy, a do koła + podnośnika trzeba dopłacić, plus często zmniejszają powierzchnię bagażnika. Wiadomo jest assistance, ale dla mnie to must have, pierwsza z opcji której szukam. Też tak macie, czy tylko ja jestem przewrażliwiony Nie tylko Ty - ja nie wierzę w te zestawy i upieram się, żeby mieć pełnowymiarowe koło zapasowe. :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #27618 Napisano 15 Listopada 2019 BMW nie mają "płynących" kierunkowskazów, to domena aut VAG i Lexusów bodajże.Co do koła, to ja zawsze miałem zapas i ... nigdy go nie użyłem. A zrobiłem już w życiu dobrze ponad milion kilometrów. W BMW masz na wyposażeniu standardowym opony runflat, na których możesz jechać po przebiciu, dopiero kompletne zniszczenie opony wyklucza dalszą jazdę i pozostaje assistance.A wracając do silników diesla w volvo, to nawet pomijając temat bezawaryjności posłuchaj sobie jak pracuje silnik D3 w volvo, a jak w BMW czy Audi, kultura pracy jest kompletnie nieporównywalna. Podobnie ze skrzyniami biegów - automat volvo jest użytkowo przynajmniej generację do tyłu. Może wywołam tu burzę, ale wybierasz pomiędzy markami premium (Mercedes, BMW, Audi) a marką aspirującą do premium (Volvo). Zastanów się czy warto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #27619 Napisano 15 Listopada 2019 niezawodność i 5 cylindrowe diesle Volvo nie idą w parze wiadomo, że nie wszystkie ale jednak głowice są wadliwe i często robi się impreza za kilka tys zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 283 #27620 Napisano 15 Listopada 2019 5 cylindrowymi dieslami Volvo zrobiłem dobrze ponad 700k km i jedyne co padło to jakiś wężyk przy dolocie Za to w benzynie T6 udało się zrobić dziurę w bloku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #27621 Napisano 15 Listopada 2019 Teraz pełnego koła to w ogóle ze świecą szukać, tylko dojazdówki. Ja zapasu użyłem z dwa razy, ale ostatni raz był w zeszłym roku i stąd pewnie lekki uraz Trafiło na sobotę po południu, nikt nie miał na stanie całorocznych w moim rozmiarze i trzeba było zamówić, więc na dojazdówce przejeździłem cały tydzień.W sumie musze sprawdzić czy w 1ce mamy run flaty, jeżdżę tymi autami z doskoku i nigdy się tym nie interesowałem. Myślałem też o tym, że salon i serwis audi mam już obcykany. Pod koniec listopada jadę na pierwszy przegląd z 1ką, więc BMW też poznam, plus większość znajomych z firmy ma te auta. Volvo, zero doświadczenia. Znam dobry warsztat specjalizujący się w volvo z czasów v70, ale to nie jest autoryzowany serwis Wczoraj jak się bawiłem konfiguratorem audi to zobaczyłem, że w Polsce dla 35tdi jest przewidziana standardowa opcja: ogranicznik prędkości na 210km/h ale i druga opcja zdjęcie ogranicznika prędkości na 210km/h. Jak sprawdziłem audi.de to zdjęcie ogranicznika zależy od tego na jakich oponach auto wyjedzie z salonu. W Polsce albo dają opony z wyższym indeksem prędkości, albo nikt się tym nie przejmuje tak jak w DE Trollu teraz volvo mają już tylko 4cylindry i 2 litry. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #27622 Napisano 15 Listopada 2019 vvv podoba sie v60 r design to bierz , zyczenie motoryzacyjne na wyciagniecie reki tym bardziej, ze to firma płaci. Jesli ewentualnie sie popsuje, a kazde auto moze sie popsuc to raz ze nie zostaniesz sam, bo macie duze flote/ wsparcie firmy i tez inne modele volvo mozna wybrac wiec wspolpraca miedzy wami jest itd. Dwa bedzie zastepcze od volvo i to porownywalnej klasy, a nie jakies toczydełko. Na tej samej zasadzie co nasz kolega Ceteth, wybrał gulie bo taką chciał i codziennie usmiech. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #27623 Napisano 15 Listopada 2019 No i doczekaliśmy się konkurenta tesli 3, czyli kultowy Mustang mach w nowym wcieleniu: https://autogaleria.pl/2020-ford-mustang-mach-e 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41540 #27624 Napisano 15 Listopada 2019 Qwa ale dramat.Środek to koszmarny koszmar. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubol 10 #27625 Napisano 15 Listopada 2019 Qwa to mało powiedziane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach