Autor1984 11043 #38001 Napisano 27 Listopada 2022 2 godziny temu, kiniol napisał(-a): Pijany śmieć, bez prawa jazdy, zabił 79 letnią kobietę...jej mąż jest w szpitalu.. Jestem za bezwarunkowym odbieraniem samochodów w takich przypadkach...i znowu bawarski złom... Miał 2,7 promila. Jak się obudzi to się zdziwi... Szkoda kobiety i jej rodziny to ogromna tragedia. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrykWoj 524 #38002 Napisano 27 Listopada 2022 Z racji, że motoryzacja to moja zajawka numer jeden to pochwale się co udało mi się "zbudować" przez ostatni rok. Auto przeszło trochę zmian: -3 częściowe kute felgi 20"/21" -Carbonowe progi, dyfuzor, splitter oraz lotka -Oklejone folią PPF matte black -Trochę zmian mocowo-silnikowych Pozdrawiam wszystkich zarażonych zegarkami i samochodami 😇 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11043 #38003 Napisano 27 Listopada 2022 1 minutę temu, PatrykWoj napisał(-a): Z racji, że motoryzacja to moja zajawka numer jeden to pochwale się co udało mi się "zbudować" przez ostatni rok. Auto przeszło trochę zmian: -3 częściowe kute felgi 20"/21" -Carbonowe progi, dyfuzor, splitter oraz lotka -Oklejone folią PPF matte black -Trochę zmian mocowo-silnikowych Pozdrawiam wszystkich zarażonych zegarkami i samochodami 😇 Świetna robota, zarówno mat i felgi dobrane w punkt Splitter i progi rewelacja. Gratuluję. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrykWoj 524 #38004 Napisano 27 Listopada 2022 2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Świetna robota, zarówno mat i felgi dobrane w punkt Splitter i progi rewelacja. Gratuluję. Dziękuje! Jeszcze dołączam 3 fotki 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #38005 Napisano 27 Listopada 2022 Z racji, że motoryzacja to moja zajawka numer jeden to pochwale się co udało mi się "zbudować" przez ostatni rok. Auto przeszło trochę zmian: -3 częściowe kute felgi 20"/21" -Carbonowe progi, dyfuzor, splitter oraz lotka -Oklejone folią PPF matte black -Trochę zmian mocowo-silnikowych Pozdrawiam wszystkich zarażonych zegarkami i samochodami felgi zaeybiste 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2128 #38006 Napisano 27 Listopada 2022 Nie wiem dlaczego, ale na myśl przyszła mi seria 996 Pomyliłeś się o 1;)Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11043 #38007 Napisano 27 Listopada 2022 5 minut temu, zielony.m napisał(-a): Pomyliłeś się o 1;) Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka BTW 996 podobno zaczynają mocno się piąć cenowo. W 997 zawsze byłem zakochany, zwłaszcza w wersji poliftowej. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2239 #38008 Napisano 27 Listopada 2022 6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Miał 2,7 promila. Jak się obudzi to się zdziwi... Szkoda kobiety i jej rodziny to ogromna tragedia. za niskie wyroki, przypominam, że Hajto zabił kobietę na pasach i nie siedzi. 120 km/h na śliskiej drodze, wprawdzie nie pod wpływem, ale Dwa lata więzienia w zawieszeniu na cztery to * żart. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38009 Napisano 27 Listopada 2022 6 godzin temu, plszcto napisał(-a): felgi zaeybiste Gemini Wheels PS8 Evo 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrykWoj 524 #38010 Napisano 27 Listopada 2022 Godzinę temu, memento mori napisał(-a): Gemini Wheels PS8 Evo 😉 Nie wiedziałem, że mają nawet swój model 😁 Wzór robiłem na zamówienie i pomysł miałem w głowie więc można powiedzieć, że aktualnie to 1 of 1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #38011 Napisano 27 Listopada 2022 z ciekawości - jakieś atesty mają? O niszczących badaniach wytrzymałościowych domyślam się, że można zapomnieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127478 #38012 Napisano 27 Listopada 2022 11 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a): Dziękuje! Jeszcze dołączam 3 fotki Robi wrażenie. Ile ma koni i da się nim jeździć przepisowo (prędkość)? To drugie pytanie oczywiście przy założeniu, że sam naciskach pedał gazu a nie kontroluje tego komputer. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrykWoj 524 #38013 Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) 28 minut temu, trollu napisał(-a): z ciekawości - jakieś atesty mają? O niszczących badaniach wytrzymałościowych domyślam się, że można zapomnieć Firma GEMINI WHEELS bazuje aktualnie na fabrykach chińskich/tajwańskich i to oni zajmują się wszystkimi papierami. Wielu znanych producentów felg też korzysta z usług dokładnie tych samych fabryk więc papiery homologacyjne (TUV) oczywiście są. 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Robi wrażenie. Ile ma koni i da się nim jeździć przepisowo (prędkość)? To drugie pytanie oczywiście przy założeniu, że sam naciskach pedał gazu a nie kontroluje tego komputer. Aktualnie 650 KM i ponad 900 NM. Oczywiście, że da się przepisowo tylko po co? 😁 Do tego samochodu trzeba mieć trochę respektu, więc po mieście jeżdzę w miarę spokojnie a gaz wciskam na bezpieczniejszych i pustych odcinkach. Edytowane 27 Listopada 2022 przez PatrykWoj 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1623 #38014 Napisano 28 Listopada 2022 Z tym odbieraniem samochodów za jazdę pod wpływem to moim zdaniem nie do końca trafiony pomysł, jeżeli auto służy całej rodzinie i zostanie zabrane przez głupotę jednego "członka" to dlaczego matka ma mieć problem z odwiezieniem choćby dzieci do przedszkola, szkoły... Przecież można skierować taką osobę na jakieś roboty (sprzątanie publicznych toalet - o ile takie istnieją) zadbać o dużą uciążliwość takiej kary. Oczywiście nie mówię tu o spowodowaniu śmierci ale o samej jeździe pod wpływem. 6 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #38015 Napisano 28 Listopada 2022 23 godziny temu, trollu napisał(-a): będą rozbierać na części i sprzedawać na olx. Pomijając to, jakim autem jechał, bo hasło "BMW" to gwarant na dobry artykuł to problemem jest recydywa. Kolejna historia z ostatnich dni gdzie do poważnego wypadku doprowadza osoba z odebranymi uprawnieniami i będąca pod wpływem alkoholu lub innych środków. Na miejscu to powinni strzelać takiemu w łeb 😡 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127478 #38016 Napisano 28 Listopada 2022 12 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a): Firma GEMINI WHEELS bazuje aktualnie na fabrykach chińskich/tajwańskich i to oni zajmują się wszystkimi papierami. Wielu znanych producentów felg też korzysta z usług dokładnie tych samych fabryk więc papiery homologacyjne (TUV) oczywiście są. Aktualnie 650 KM i ponad 900 NM. Oczywiście, że da się przepisowo tylko po co? 😁 Do tego samochodu trzeba mieć trochę respektu, więc po mieście jeżdzę w miarę spokojnie a gaz wciskam na bezpieczniejszych i pustych odcinkach. Musisz mieć bardzo wrażliwą stopę, żeby przy takiej mocy mieścić się w 50 a nawet 30 km/h (bez użycia tempomatu). Najmocniejszy samochód jaki jechałem z 366 KM po lekkim naciśnięciu gazu przekroczył 130 km/h. Na Twoje pytanie a właściwie stwierdzenie "oczywiście, że da się przepisowo tylko po co", odpowiedź jest bardzo prosta: żeby nie stracić prawa jazdy. Masz fajny samochód, ale to jednak bestia, która nadaje się właściwie tylko na tor albo na niemieckie autostrady. Tam chyba nadal nie ma ograniczeń? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38017 Napisano 28 Listopada 2022 15 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a): Nie wiedziałem, że mają nawet swój model 😁 Wzór robiłem na zamówienie i pomysł miałem w głowie więc można powiedzieć, że aktualnie to 1 of 1 Widziałem je na FB tak skatalogowane i to pewnie na Twoim aucie. Na mieście też widuję, jak dobrze pamiętam w okolicach Oliwy i nowych apartamentowców, gdzie wpadałem do notariusza Scali. Kolega skromny to pospamuję, bo auto jak rzadko kiedy zrobione ze smakiem, pomimo tego, że tylko koła mi nie pasują 😜 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #38018 Napisano 28 Listopada 2022 Piękna sztuka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrykWoj 524 #38019 Napisano 28 Listopada 2022 Dziękuje wszystkim 😁 Miało być ze smakiem ale dosyć agresywnie i mam nadzieję, że tak wyszło 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2128 #38020 Napisano 28 Listopada 2022 Aktualnie 650 KM i ponad 900 NM. Oczywiście, że da się przepisowo tylko po co? Do tego samochodu trzeba mieć trochę respektu, więc po mieście jeżdzę w miarę spokojnie a gaz wciskam na bezpieczniejszych i pustych odcinkach.Czyli tyle co Civic 1.5 po tuninguWysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70726 #38021 Napisano 28 Listopada 2022 Batwoman. 4 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11043 #38022 Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) 10 godzin temu, memento mori napisał(-a): Widziałem je na FB tak skatalogowane i to pewnie na Twoim aucie. Na mieście też widuję, jak dobrze pamiętam w okolicach Oliwy i nowych apartamentowców, gdzie wpadałem do notariusza Scali. Kolega skromny to pospamuję, bo auto jak rzadko kiedy zrobione ze smakiem, pomimo tego, że tylko koła mi nie pasują 😜 Te felgi są super. Mieczysław w tym pakiecie wygląda... No pięknie! Edytowane 28 Listopada 2022 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11043 #38023 Napisano 29 Listopada 2022 W dniu 28.11.2022 o 07:58, jacus napisał(-a): Z tym odbieraniem samochodów za jazdę pod wpływem to moim zdaniem nie do końca trafiony pomysł, jeżeli auto służy całej rodzinie i zostanie zabrane przez głupotę jednego "członka" to dlaczego matka ma mieć problem z odwiezieniem choćby dzieci do przedszkola, szkoły... Przecież można skierować taką osobę na jakieś roboty (sprzątanie publicznych toalet - o ile takie istnieją) zadbać o dużą uciążliwość takiej kary. Oczywiście nie mówię tu o spowodowaniu śmierci ale o samej jeździe pod wpływem. Podobno same służby o tej nowelizacji KK wypowiadają się nieprzychylnie. To kompletny idiotyzm. Dajmy na to, posiadaczy kopcących rzęchów, recydywistów, bez prawa jazdy, nie robiących sobie nic z obowiązujących przepisów, jeżdżących w dobrym chmielu od samego rana i człowieka, który rano wstaje, wsiada do auta klasy średniej, premium, luksusowej, a który to dzień wcześniej trochę przeciągnął strunę, a auto jest jego narzędziem pracy. Trochę to niesprawiedliwe. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11510 #38024 Napisano 29 Listopada 2022 (edytowane) Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): To kompletny idiotyzm. Dajmy na to, posiadaczy kopcących rzęchów, recydywistów, bez prawa jazdy, nie robiących sobie nic z obowiązujących przepisów, jeżdżących w dobrym chmielu od samego rana i człowieka, który rano wstaje, wsiada do auta klasy średniej, premium, luksusowej, a który to dzień wcześniej trochę przeciągnął strunę, a auto jest jego narzędziem pracy. Trochę to niesprawiedliwe. Niesprawiedliwe jest to, że normalny człowiek myśli i uważa co robi, a jeśli wie, że pił, to nie wsiada za kierownicę, a taki element robi sobie kpinę z prawa i nie ważne czy jest: recydywistą, handlowcem, prezesem, czy aktorem. Edytowane 29 Listopada 2022 przez tommly 7 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127478 #38025 Napisano 29 Listopada 2022 1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Podobno same służby o tej nowelizacji KK wypowiadają się nieprzychylnie. To kompletny idiotyzm. Dajmy na to, posiadaczy kopcących rzęchów, recydywistów, bez prawa jazdy, nie robiących sobie nic z obowiązujących przepisów, jeżdżących w dobrym chmielu od samego rana i człowieka, który rano wstaje, wsiada do auta klasy średniej, premium, luksusowej, a który to dzień wcześniej trochę przeciągnął strunę, a auto jest jego narzędziem pracy. Trochę to niesprawiedliwe. Głos rozsądku. Zabieranie samochodów, to hasło-wytrych nie wnoszące nic sensownego do rozwiązania problemu. Zbliżają się wybory, to niestety będzie to wałkowane, bo większość wyborców lubi "proste rozwiązania". To się dobrze sprzedaje a to jeszcze jeden dowód na ułomność powszechnej demokracji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach