Autor1984 12624 #41226 Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, souls_hunter napisał(-a): Śnieg zaczął padać. Chyba czas najwyższy założyć koła zimowe. Nie uważacie? Ja wymieniłem 3 tygodnie temu. A przy okazji i w nawiązaniu do tematu, ostatnio miałem okazję wypróbować naprawdę świetne auta. Jak ktoś się zastanawia dokładnie nad tymi modelami, to niech się nie zastanawia Wrażenia z jazdy S8 - są niesamowite, ten kolos o masie 2,6 tony przyśpiesza od 0 - 100 w 3.7 s, a nawet tego nie czuć. Spokój jaki panuje w tym aucie jest niesamowity. Świetny samochód o doskonałych parametrach, wspaniałym wykończeniu i stylistyce, ale jednak nie dla mnie. Co do RSQ3 to w trybie Dynamic zmienia się w prawdziwego brutala, który mocno kopie przy zmianie przełożeń, świetnie zestrojony, przyśpieszający do czerwonego pola. Jak ktoś szuka wrażeń, a chce mieć komfort wsiadania oraz przejadzu przez spowolnienia to nie będzie zawiedziony. Ta wersja to jedna z 555 sztuk wyprodukowanych z okazji 10 lecia wyprodukowania pierwszego modelu RSQ3. Mały pokaz możliwości S8. Edytowane 11 Listopada 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49801 #41227 Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) 14 minutes ago, mario1971 said: Czasami w mokre dni przy +10C na rondzie idzie bokiem Serio👀… jaka to moc idzie na koła ? Edytowane 11 Listopada 2023 przez Londek Literówka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41228 Napisano 11 Listopada 2023 1 minutę temu, Londek napisał(-a): Serio👀… jest ska to moc idzie na koła ? Mariuszowi GLC wykręciło numer i przeniosło 100% mocy na tylną ośkę A może to kwestia wieku opon. @mario1971od kiedy masz te zimówki? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #41229 Napisano 11 Listopada 2023 16 minut temu, mario1971 napisał(-a): Opony zimowe założyłem dobre dwa tygodnie temu. Czasami w mokre dni przy +10C na rondzie idzie bokiem, ale do zimy jestem przygotowany. Dla niektórych pójście bokiem to stan wysoce pożądany 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41230 Napisano 11 Listopada 2023 Teraz, Tommaso napisał(-a): Dla niektórych pójście bokiem to stan wysoce pożądany 😁 U Ciebie Tomaszu to pewnie korci, co? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #41231 Napisano 11 Listopada 2023 1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a): U Ciebie Tomaszu to pewnie korci, co? Na każdym rondzie 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41232 Napisano 11 Listopada 2023 1 minutę temu, Tommaso napisał(-a): Na każdym rondzie 😁 Właśnie, jaki jest rozdział? Wrzuca więcej na tył z zasady? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #41233 Napisano 11 Listopada 2023 Zdecydowanie więcej, nawet w najbardziej cywilnym 4WD IMO przynajmniej 70% idzie na tył, w 4WD sport jeszcze więcej, a w zanadrzu jeszcze jest tryb RWD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41234 Napisano 11 Listopada 2023 3 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Zdecydowanie więcej, nawet w najbardziej cywilnym 4WD IMO przynajmniej 70% idzie na tył, w 4WD sport jeszcze więcej, a w zanadrzu jeszcze jest tryb RWD. Ano tak zapomniałem, nawet o tym rozmawialiśmy, że możesz rozłączyć. Ja już kartki wyrywam z kalendarza 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69436 #41235 Napisano 11 Listopada 2023 40 minut temu, Londek napisał(-a): Serio👀… jaka to moc idzie na koła ? Napęd na 4 koła, a moc zaledwie 170KM. 38 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Mariuszowi GLC wykręciło numer i przeniosło 100% mocy na tylną ośkę A może to kwestia wieku opon. @mario1971od kiedy masz te zimówki? Dwa lata. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41236 Napisano 11 Listopada 2023 Teraz, mario1971 napisał(-a): Napęd na 4 koła, a moc zaledwie 170KM. Dwa lata. A więc to nie wina opon. Dziwne trochę, chyba że wjeżdżasz na rondo prawie jak ten 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69436 #41237 Napisano 11 Listopada 2023 39 minut temu, Tommaso napisał(-a): Dla niektórych pójście bokiem to stan wysoce pożądany 😁 Pirelli Skorpion Winter - miękka guma robi całą robotę. 😉 2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): A więc to nie wina opon. Dziwne trochę, chyba że wjeżdżasz na rondo prawie jak ten Prawie robi różnicę... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49801 #41238 Napisano 11 Listopada 2023 7 minutes ago, mario1971 said: Napęd na 4 koła, a moc zaledwie 170KM. Czyli pójcie bokiem po rondzie to takie bardziej”koloryzowane”😉… nawet na miernej opnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69436 #41239 Napisano 11 Listopada 2023 41 minut temu, Londek napisał(-a): Czyli pójcie bokiem po rondzie to takie bardziej”koloryzowane”😉… nawet na miernej opnie. W moim wypadku nazwałbym to uślizgiem na zbyt miękkiej gumie. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43037 #41240 Napisano 12 Listopada 2023 17 godzin temu, souls_hunter napisał(-a): Śnieg zaczął padać. Chyba czas najwyższy założyć koła zimowe. Nie uważacie? Ja w piątek zmieniłem. Myślę, że to ostatni moment aby za chwilę nie stać cały dzień w kolejce do wulkanizatora. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2449 #41241 Napisano 12 Listopada 2023 Ja w jednym aucie wymieniłem już w połowie października, w drugim wymieniam w czwartek o ile serwis we wtorek się nie przedłuży. Bo zaczęło sypać komunikatami, miał być tylko przegląd po 90kkm, a tu hamulce się odezwały i jakiś komunikat o przycisku SOS Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4753 #41242 Napisano 12 Listopada 2023 Ja w obu autach mam opony całoroczne, i tak jest od lat. Przy okazji przeglądów okresowych, co roku, rotuję koła. To bardzo wygodne. Na szczęście mieszkam na terenie nizinnym obok dużego miasta, więc to jest wystarczające. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68877 #41243 Napisano 12 Listopada 2023 Ja miesiąc temu wymieniłem, u mnie zimówki tuta u nas pogoda nieprzewidywalna w ciągu chwili potrafi nawalić śniegu 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4676 #41244 Napisano 12 Listopada 2023 17 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): A więc to nie wina opon. Dziwne trochę, chyba że wjeżdżasz na rondo prawie jak ten Niezmiennie mnie bawi ten filmik jak sobie pomyślę że wspomagany promilami Swift pokonał w powietrzu większy dystans niż bracia Wright w pierwszych lotach 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41245 Napisano 12 Listopada 2023 Godzinę temu, Bugs napisał(-a): Niezmiennie mnie bawi ten filmik jak sobie pomyślę że wspomagany promilami Swift pokonał w powietrzu większy dystans niż bracia Wright w pierwszych lotach 😉 Mi się na śmiech zbiera, jak wyobrażę sobie jego minę w momencie uświadomienia sobie, co on właśnie odjebau. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12074 #41246 Napisano 12 Listopada 2023 (edytowane) Wracają minivany. Volvo, LexuS, nawet Audi chce wyprodukować coś podobnego. Śmiejemy się z nerek w BMW, a tymczasem Toyota to ma dopiero rozmach Edytowane 12 Listopada 2023 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41247 Napisano 12 Listopada 2023 (edytowane) 9 minut temu, tommly napisał(-a): Wracają minivany. Volvo, LexuS, nawet Audi chce wyprodukować coś podobnego. Śmiejemy się z nerek w BMW, a tymczasem Toyota to ma dopiero rozmach Droższemu bratu też pyska nie żałowali Mi się nery w BMW M4 i M3 widzą Wygląda to rasowo, a ci co mówią, a niech mówią! Edytowane 12 Listopada 2023 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8825 #41248 Napisano 12 Listopada 2023 11 minut temu, tommly napisał(-a): Wracają minivany. Volvo, LexuS, nawet Audi chce wyprodukować coś podobnego. Śmiejemy się z nerek w BMW, a tymczasem Toyota to ma dopiero rozmach Pomijając stylistykę, to auto jest super fajne - dużo takimi jeździłem (doprecyzowując: byłem wożony) w tym roku w Azji i Afryce i ilość miejsca, wyposażenie oraz komfort są naprawdę bardzo dobre. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12074 #41249 Napisano 12 Listopada 2023 2 minuty temu, beniowski napisał(-a): Pomijając stylistykę, to auto jest super fajne - dużo takimi jeździłem (doprecyzowując: byłem wożony) w tym roku w Azji i Afryce i ilość miejsca, wyposażenie oraz komfort są naprawdę bardzo dobre. Tak, to głównie Azja lubuje się w takim autach, zwłaszcza Chiny, mają całkiem sporo modeli (wg Autoświat): Denza D9, Dongfeng Future, Forthing Yacht, Livan Maple 80V, Trumpchi M6 i M8, Wuling Victory, Zeekra 009 no i teraz Volvo 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12624 #41250 Napisano 12 Listopada 2023 @beniowskiw sumie to mógłbym być wożony 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach